Dzīvē neko neesmu sasniedzis

Aizsāka reiks 

reiks
Dzīvē neko neesmu sasniedzis
17.08.2017 22:17
Sveiki. Man ir jau 35 gadi, bet tā arī neesmu dzīvē neko sasniedzis. Jā, man ir draudzene, normāls darbs IT jomā, bet tik un tā uzskatu, ka esmu neveiksminieks. Neko īpašu neesmu izdarījis. Esmu nodzīvojis tādu standarta, vienmuļu dzīvi. Jaunībā paspēju sadarīt visādas muļķības, bet tad bija labāk, jo vismaz bija ambīcijas, rozā brilles, enerğija. Ir pēdējais laiks domāt par pēcnācējiem, bet manī ir tāda sajūta, ka līdz ar bērnu viss apstāsies. Darbs, ģimene, darbs, ģimene... Tad pensijas vecums un visbeidzot zārks.
Sakiet, vai tā ir kaut kāda viegla depresija un vajadzīgi antidepresanti, vai tomēr tāda ir dzīve bez ilūzijām? Zinu, ka psihologi un pārējie smadzeņu skalotāji neder, jo jautājums ir eksistenciālas dabas
dirsa
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
18.08.2017 12:15
man nebūs bērnu jo vēlos dzīvot sev
reiks
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
18.08.2017 21:59
Bērnu es gribu, bet baidos, vai varēšu būt pietiekami labs tēvs, vai nepanīkšu vēl vairāk.
Kāda tad ir ekstences jēga, ja tev nav bērnu? Bioloģiski skaities kļūda. Bet no pārpopulācijas viedokļa tu izdari pasaulei pakalpojumu. Visiem jau arī nevajag bērnus, īpaši fiziski un psihiski slimajiem. Tādam lēmumam ir nepieciešams noteikts briedums, es arī agrāk negribēju bērnus.
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
20.08.2017 03:05
Neesmu ārsts vai psihoterapijas speciālists, bet man sķiet svarīgi divi aspekti.

Pirmkārt - kāda ir tava performance? Vai esi labs speciālists un labs kolēģis? Manā gadījumā man arī ir darbs, pieredze, bet es redzu, ka mani kolēģi ir labāki par mani, man kaut kā pietrūkst kognitīvo spēju, varbūt arī izlēmības, biznesa instinktu. Un tāpēc es arī esmu iestidzis. Savā gadījumā es nevainoju depresiju, bet tieši kognitīvo spēju trūkumu un tāpēc lietoju Nootropil. Vispār labāk. ir. Vēl jau ir jāņem vērā tas, ka IT nozarē parasti nav izaugsmes. Spējās (agile) metodoloģijas projektos nav vajadzīgi menedžeri un hierarhija, līdz ar to arī redzamas karjeras iespējas nav, katrā ziņā ir zināmi griesti, pēc kuru sasniegšanas ir jākļūst par profesionālu vadītāju un biznesa cilvēku un IT specialitāte ir jāliek pie malas. Tā tas ir, tam nav nekāda sakara ar depresiju.

Otrkārt - vai tad tiešām nav nekādu hobiju (gleznošana, mūzika, ceļošana), nav nekāda interese par open source projektiem, par jaunākām tehnoloģijām savā nozarē, par sava startup dibināšanas iespējām, par labdarību, par darbību kādā politiskā partijā (šogad būs nodibinājušās vismaz 3 jaunas normālas partijas, neskaitot abnormālās partijas). Mēs dzīvojam fantastiskā laikmetā, skat. piem., http://people.idsia.ch/~juergen/ tur visur ir pieejami gan open source projekti, gan startup iespējas. Tā kā arī šajā gadījumā - varbūt tā nav depresija, bet tikai mentoringa un piemēra trūkums.

Protams, labāk ir runāt ar speciālistu. Bet ja ir vajadzība pēc SPA procedūrām, tad ārsts nepalīdzēs. Ja ir vajadzība pēc coučinga un mentoringa, tad nepalīdzēs arī psihoterapeits.

Un nobeigumā. Es kļūstu uzmanīgs, ja sākas "standarta, normāla" dzīve. Kapitālistiskajā sabiedrībā izdzīvošanas cīņa var būt dinamiska un nežēlīga. Ja ir miera osta, tad tā ir lieliska iespēja, lai sagatavotos pārmaiņām, bet nav nekāda pamata iedomāties, ka tā turpināsies mūžīgi. Rietumu banku apskatos (piem., UBS) var lasīt, ka nākamā krīze sāksies pēc 1.5-2 gadiem. Varbūt tā būs Ķīnas parādu krīze, varbūt quantitative easing sekas. Kas to lai zina, varbūt tagadējā dzīve liksies kā sapnis.

Bet par eksistenciāliem jautājumiem - esmu ticīgais, tāpēc lielais mērķis ir kalpot Dievam un tuvakiem. Un te nu iespējas ir milzīgas. Pasaulē labi dzīvo tikai miljards cilvēku, pārējie ir nabadzīgi vai ļoti nabadzīgi. Ir slimības, Ir nežēlīgs darbs pie konveijeriem, raktuvēs un lauksaimniecībā - tur ir nepieciešama automatizācija vissteidzamākā kārtā. ir ciešanas un visur ir vajadzīga attīstība. Katrs mēs varam kalpot savādākā veidā - būt sistēmas daļa un kārtīgi darīt savu uzdevumu, censties politiski uzlabot sistēmu, izlīdzēties ar labdarību. Kā var teikt, ka jēga nav, ja ir tik daudz darāmā?



Edited 3 time(s). Last edit at 20.08.2017 03:23 by laimonis3.
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
20.08.2017 09:20
Domàju..vìrietis bèrnu vèlas.kad tieśàm ir atradis savu ìsto..tàtad.tas jau ir labi!

Es kà sieviete.kad biju gaidiibàs biju satraukta un redzèju sapnjus kà es aizmirstu pabarot bèrnu un vinjs mirst...reàli.bailes nav slikti.jo Tev ir liela atbildibas sajùta!un tagad zinu.ka nav reàli aizmirst pabarot bèrnu.jo bèrns liks par to maniit:))

Un visbeidzot..tas nav kàds draugu.radu.kaiminju bèrns.kuru ieliek rokàs un tev gribas mukt prom vai raudàt kopà ar vinju:D..tamdèļ ir doti 9mèneśi..psiholoģiski nobriest un jau nevar sagaidiit.kad tad beidzot bùs lielà tikśanàs;)...uuuuun kad tikśanàs notiek.tad neticami.bet tu àtri visu apgùsti un drìz tas viss liekas nekas traks;)
reiks
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
21.08.2017 07:19
Paldies par viedokļiem! )
Jaunpuisis
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
21.08.2017 18:13
Tas nekas. Toties velak busi paveicis spradzien-uzdevumu. Ta vismaz notiek ar tiem kas nenojudzas no ta visa.
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
24.07.2018 14:45
Gadu atpakaļ mani mocīja tieši šādi paši eksistenciālas dabas jautājumi (+pāris citi izaicinājumi (bailes no izgāšanās dzīvē, nervozitāte)), un lielu daļu problēmu adresēju un apzinājos tieši psihoterapijas laikā. (man 29, ir draudzene, darbs, auto, dzīvoklis).

Tā nav plika mutes dzesēšana. Tas, ka nevari rast sev jēgu/eksistenci jau liecina, ka vajag izrunāties un meklēt risinājumu! :)



Edited 1 time(s). Last edit at 24.07.2018 14:46 by pardomupilns.
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
24.07.2018 14:47
Man patīk Laimonis viedoklis, diezgan strukturēti un loģiski patiesībā.
dzīvei nav jēga visu vada instinkti

citi saka - dzīve ir izvēle, tev visu mūžu dala velns un dievs
abi tevi velk pie sevis un mocīs kamēr nebūsi izdarījis izvēli

tas ir aizraujoši, kad esi izvēlējies tu pļeperē pa dzīvi
garlaicībā un gaidi savu mūžīgo nāvi vai mūžīgo dzīvību

nav uz zemes neviena kurš klusā stūrī ir pieņēmis
lēmumu izvēli, pamatotu vai histērisku vienalga
būtībā

a kas tev jāsasniedz dzīvē? ko tu neesi izdarījis?
izvēlies AD un nu ok tava izvēle
būsi narkomāns

citiem būs svagāks gaiss
uz zemes tāpat cilvēku pardaudz
tas nozīmē ka debesīs vai ellē trūkst

;-p
nesaprotu_pagaidam
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
06.11.2018 16:29
aberz Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> dzīvei nav jēga visu vada instinkti
>
> citi saka - dzīve ir izvēle, tev visu mūžu
> dala velns un dievs
> abi tevi velk pie sevis un mocīs kamēr nebūsi
> izdarījis izvēli
...
-------------------------------------------------------

A kapec moka un cik ilgi mocis? Vai tad dzivot ir aizliegts un jaeksiste?
Es uzskaatu, ka taadai sajuutai ir jaabuut, tas dod iemeslu, veelmi kaut ko jaunu saakt un sasniegt. Varbuut ir sasniegts jauns liimenis, kuraa viss taa liekas jaasaak no jauna. Dziives skola dalaas klasees jeb liimenos taads ir mans uzskats. Maacies, dari,straadaa un plaano un viss buus labi. Viss ir ok, visss ir normaali.
Jaapriecaajas par to, kas ir!!!
Un nevajag sevi saliidzinaat ar citiem
Tev ir sava dziive.
Bet jaanem veeraa citu domas un stereotipus sabiedriibaa, bet taa ir vinu izveele taa domaat.
Abortu daamai neliktu dariit, ja beerns ir, tad lai viņš ir. Buus savaadaak, bet ne sliktaak.
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
20.09.2019 04:42
Kad būs bērni tad dzīvosi priekš bērniem vot lūk būs sasniegums, ja bērni tevi mīlēs un tu mācēsi rūpēties un mīlēt. Man arī nav sasniegumi jo daudz ko dēļ izlaidības palaidu garām, tagad dzīvoju dēl meitas, kas mani tur vēl!
DoDo
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
21.12.2019 17:26
Parasti saka, ka dzīvē neko nav sasniedzis tas, kas neredz ko ir sasniedzis un nevar pateikt, kas jāsasniedz. Ikdienišķas lietas apkārt var kā sasniegumu uztvert. Pat ja nekā nav, gulšņā visu dienu, dzerot haloperidolu, arī tas ir jāuztver kā sasniegums. Jāiemīl sava dzīve. Jā, arī haloperidols dažiem var būt sasniegums dzīvē.
Re: Dzīvē neko neesmu sasniedzis
16.01.2020 04:26
DoDo nepiekrītu! Gulēt un rīt tikai ripas un neko nedarīt tas nevar būt salīdzinājums. Tāds nevienam nebūs vajadzīgs, kautvai viņš pats sevi mīlēs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 18?
Ziņa: