Pacifisms pret Barbarismu - kurš tad ir risinājums?!

Aizsāka Pāreja 

Sveicināti. Mani bērnībā audzināja nepielietot vardarbību(visi atceramies to teicienu ka vardarbbība nav risinājums), nesanāca arī satrennēties 'martial arts' jo apkārt nebija skolas un cilvēki kāvās reti un tad ar tik ja sadzerās utt.., bet bieži nepareizas kompānijas ikdienā liek noprast ka pacifisms varētu arī nebūt pareizāka reakcija par tā sauktajām "razborkām". Ko jūs iesakat darīt? Iet uz pašaizsardzības kursiem jo apgūt nopietnu kaušanos nepietiks laika un bērnībā to var paspēt pareizi, vai tomēr pieturēties pie diplomātiskākām metodēm? Cik saprotu tad arī paši instruktori kaujas tikai tāpēc ka ar dažiem nesanāk miermīlīgi konfliktus risināt un kautkā tā. Jebkurā gadījumā būs viela pārdomām kā bērnus audzināt.
Re: Pacifisms pret Barbarismu - kurš tad ir risinājums?!
16.05.2017 20:19
Vai tagad cietumā esi? Man jau liekas, ka pieaugušo pasaulē pēc vidusskolas ko tādu vispār vairs nepielieto. Ja nu vienīgi atsevišķi sabiedrības slāņi, tie paši dzērāji.

Bērniem kauties būtu noderīgi mācīt, lai nebaidītos no tiem, tiktu garām skolas periodam un viņus nesamaltu citi, bet vēlāk tāda konfliktu atrisināšanas metode var nopietni traucēt. Kurš idiots mainīs domas, ja viņu piekausi? Visdrīzāk iedzīvosies lielākās nepatikšanās. Pie tam, kautiņos abi mēdz dabūt un sabojāt veselību, kas var atspēlēties nākotnē, kamēr "diplomātiskas" cīņas tādu kaitējumu nerada. Tāpēc tā mūsu kultūrā ir atmesta kā nepareiza metode.
Pie tam prasmes nestrīdēties un nedusmoties, sadzīvot ar visiem dod vēl lielāku potenciālu panākumiem.



Edited 2 time(s). Last edit at 16.05.2017 20:36 by Synapscape.
Re: Pacifisms pret Barbarismu - kurš tad ir risinājums?!
16.05.2017 22:06
Jāņem vagu.nav ko smērēties ar tādiem! Tādus cilvēkus nepāraudzināt.. ar diplomātiju tikai nokaitinās vel vairāk...tāpat kā balderiāñi ne visiem ir nomierinośi..
Ir dzīvē situācijas, kad var nākties sevi vai kādu citu aizstāvēt arī fiziski, ja to neproti un esi lupata, tad arī nekādas diplomātiskās metodes nepalīdzēs :DD
marsietis Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ir dzīvē situācijas, kad var nākties sevi vai
> kādu citu aizstāvēt arī fiziski, ja to neproti
> un esi lupata, tad arī nekādas diplomātiskās
> metodes nepalīdzēs :DD


Vot šitā attieksme arī ir tas kāpēc uzdevu šo jautājumu. Visādi citādi neesmu lupata bet laikam sanāk ka ja neproti kauties tad neesi vīrietis sabiedrības un sieviešu acīs? Es te skatījos nesen Fight Quest tipa šovus, bet liekas tur ilgi jāmācas lai ko sasniegtu ne?
Un vēlvienu līdzīgu šovu Human Weapon.
Re: Pacifisms pret Barbarismu - kurš tad ir risinājums?!
21.05.2017 22:30
Nu, nu kad tad jums pēdējoreiz kāds klātienē draudēja sadot pa muti vai kad jūs kāvāties?
Skatos, ka daži veči ir baigi liekulīgi. Tik runā par kaušanos un cik svarīgi būt prasmīgam, bet nekas apkārt nenotiek un nekur to pielietot nevar. Sarunas vien dara spēcīgākus.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.05.2017 22:31 by Synapscape.
Synapscape Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nu, nu kad tad jums pēdējoreiz kāds klātienē
> draudēja sadot pa muti vai kad jūs kāvāties?

Nu man tas notiek bieži kad ir konflikts ar kādu kas ir kačājoes un manam viedoklim nepiekrīt. Saka ka ja nevar fiziski sevi aizstāvët nav pelnījis nopietnu attieksmi. Vai nu apñirdz vai provocē uz kautiñu. Joprojām grib saukt par "pakaramo" vai bezrakstura kēmu. Man neskauž ka citi kaujas bet vai viss ir balstīts uz dūrēm?
Re: Pacifisms pret Barbarismu - kurš tad ir risinājums?!
23.05.2017 04:52
Hmm... Vai tik problēma nav tā, ka arī vārdiski esi pilnīgi mīksts. Tur jau var manīt, ka čalis ir zaudējis argumentu, tāpēc ķeras pie pēdējā salmiņa - bet es izskatos labāk. Pie tam uzliek arī sociālo spiedienu, pievērst Tevi viņa aktivitātēm un ka tās ir vienīgās pareizās. Ja raksti forumā par šo, tas jau arī pierāda, ka šaubies par sevi un savu pareizību, pašapziņa slikta.
Tie, kas kačājas, bet ar cīņas sportu nenodarbojas, ne vienmēr cīņās ir spējīgi. Cīņas ir kas pavisam cits kā svarus cilāt. Vai arī pats te ko putro smagi.
Visādi citādi šķiet, vai nu mācies vidusskolā, esi cietumā, kādā gaterī strādā vai dzīvo dziļos laukos, kur visi dzer. Vai arī balsties uzskatos par pasauli uz viena, diviem cilvēkiem. Jo šāda sabiedrības daļa liekas minoritāte mūsu laikos. Esmu sociāli aktīvs daudzās sfērās, uz sporta zāli esmu gājis, neredzu sev apkārt tādus viedokļus. Vai arī vienkārši es spēju cilvēku cieņu jau uzreiz nopelnīt bez lieliem muskuļiem.



Edited 2 time(s). Last edit at 23.05.2017 04:56 by Synapscape.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 1?
Ziņa: