Atbalsta grupas

Aizsāka Nsss 

Atbalsta grupas
03.05.2017 20:34
Kas ir atbalsta grupas piem.anonimie alkoholiķi.seksuāli atkarīgiem.narkomāniem....ko tur dara un vai grupas vada profesionali cilvēki? Vai kādam no jums reāli palīdzēja?
pārprastā demokrātija
Re: Atbalsta grupas
04.05.2017 01:01
Anonīmie alkoholiķi pastāsta, kā kļuva par atkarīgajiem, kā tas ir izpostījis viņu ģimenes/karjeru/attiecības/veselību un tad aiziet mājās un iedzer;

Seksa atkarīgie pastāsta par savām problēmām un tad nodarbojas ar grupveida seksu;

Narkomāni runā par to pašu un visbeidzot kādā vārtrūmē satiek savus bēdubrāļus, lai kopīgi varētu lietot heroīnu, ripas, LSD un visādus citus draņķus.

Protams, pārspīlēti, bet ar to gribu pateikt, ka visas tās atbalsta grupas ir pārvērtētas. Ja tiešām gribi būt brīvs no atkarības, tad vispirms ir jāaizpilda tukšums, ko radīs pēkšņa atteikšanās no vieglās baudas. Ļoti svarīgi ir nodarbināt savu prātu ar kaut ko, daudz fizisko aktivitāšu, jāmeklē hobiji. Jāpārrauj saites ar saviem atkarīgajiem draugiem, jāmaina vide, jāmaina sava psiholoģija. Psihoterapeits var palīdzēt izprast atkarības cēloņus un "triggerus", no kuriem jāizvairās.

Jābūt spēcīgai motivācijai un gribasspēkam, jo uzveikt atkarību ir sasodīti grūti, tā ir cīņa ar velnu tavā galvā. Vilkme būs tik milzīga, ka katru dienu par to domāsi, un pat rādīsies sapņi, kur tu apmierini savas atkarības. Neironi visu atceras.
Re: Atbalsta grupas
04.05.2017 03:59
Liekas, ka Nsss atkal, iespējams, grib zināt par seksuālajiem fetišiem. Domāju, ka šādas grupas palīdz atrast domubiedrus un nejusties vienam, ja tāds esi. Otra kompānija, kas tur nāk, nevis vientuļie savā dzīvesveidā, bet gan tie, kas sajutuši, ka apkārtējiem viņu paradums traucē, līdz ar to no tā ir jāatbrīvojas, lai nezaudētu vai nesāpinātu tuvos.
Kopumā atkal teikšu, ka tas viss ir gaumes jautājums. Nekas patīkams man alus dzeršanā, grupveida seksā un citās perversijās vai LSD ceļojumā kāpņutelpā nešķiet. Par laimi, nav tas svešs un varu teikt, ka drīzāk tas atbaida, nekā uz to velk. Bet, ja būtu svešs, varētu tikai atgremot sabiedrības moralizējošos stereotipus un turpināt piesārņot informācijas telpu. Man visvairām kaifu sniedz zināšanas, lasīšana un jaunu lietu apguve, bet respektēju arī cilvēkus, kam kaifu sniedz kas cits. Vispār gribētos gan, lai kaut nedaudz vairāk mani sekss interesētu, bet ka nav, tad nav.
Cilvēki pārāk izdomā visādas lietas, lai noveltu savas problēmas uz ko citu. Gadiem staigāt uz AA, meklēt kādu kas pažēlos un apzināties, ka alkohols pie visa dzīvē vainīgs, tā arī nekad nemācēt uz sevi paskatīties, īsto cēloni visam. Šaubos, ka, ja nebūtu alkohols kā tāds bijis, viņi dzīvē sasniegtu būtiski vairāk, tās tikai iedomas. Kaut kur citur dzīvi padirstu.
Principā ja patīk un nevienu citu neaiztiec, tad dari to un nenosodi sevi. Man nav nekādu problēmu uzturēties dzērāja vai pedofila sabiedrībā, ja cilvēks ir izglītots, sakarīgs un citus ciena, ar savām baudām neuzbāžas tiem. Es gan labprāt uzklausu visu ko. Ja vēlies Nsss, vari uzrakstīt privāti.



Edited 4 time(s). Last edit at 04.05.2017 04:22 by Synapscape.
Re: Atbalsta grupas
04.05.2017 12:09
Ir dažādas grupas. Ir arī ar profesionāli -- psihologu vai psihoterapeitu, bet tās jau ir terapeitiskas grupas, kur jāmaksā, sākas parasti rudenī un turpinās līdz pavasarim.

Jāuzmanās no neprofesionālajiem grupu vadītājiem, kas paši tikai sēž uz zālēm. Viņi kaut kā neapzināti caur grupu risina savas problēmas. Par lepnu, lai meklētu palīdzību sev normālā veidā. Bet tās, par laimi, ātri beidzas, vienīgi paliek satraumēti cilvēki, ja kāds ir bijis ļoti vājš.

Es nedomāju, ka grupu veidot ir kāds grēks -- noteikti var, bet tad ir jābūt diezgan lielā kārtībā ar sevi, vismaz sevis pazīšanas līmenī un savu motīvu izpratnē.
Re: Atbalsta grupas
04.05.2017 12:17
To Runcene..grupu neveidošu.noteikti në.bet interesē kā tas var līdzët. Slikta doma iet tur.kur pilns ar tādiem.tas neliek aizmirsties.
Re: Atbalsta grupas
04.05.2017 12:22
Nedomāju.ka mana lielākā problēma bùs pat pieteikt vizìti pie psihoterapeita.jo esmu pārāk tieśa un atklāta. Zinu.ka te neatrisinăsies tas viss.
Re: Atbalsta grupas
04.05.2017 12:34
Es to nerakstu par Tevi, Nsss, bet par tām dažām grupu pieredzēm, kuras zinu.

Tu jautā, es mazliet brīdinu. :)
Re: Atbalsta grupas
04.05.2017 12:46
Ok.paldies Runcene
Re: Atbalsta grupas
10.05.2017 15:24
Tā...tikko sañēmu emailu no SAA...viñiem notiek tikśanās...tīri interesanti.varētu aiziet.palūrët kă tas notiek.bet negribās par sevi staastīt stāvēt visu priekšā. Šovakar 20.00...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 20?
Ziņa: