Ko darīt atmiņas zuduma un emocionalitātes vājināšanās gadījumā?

Aizsāka laimonis3 

Pieredzu atmiņas zudumu - nesen aizmirsu Pavaroti vārdu, zināju, ka ir tāda persona, bet vārdu nevarēju atcerēties. Tāpat aizmirstu daudzus citus vārdus - par ko vēl neesen esmu lasījis grāmatu vai kuri man kādreiz ir bijuši nozīmīgi dzīvē. Arī angļu valodas vārdus pamazām sāku aizmirst - zinu, ka ir vārds, ko mēģinu atcerēties, bet jāskatās vārdnīcā un jāpiedzīvo ahhhh moments.

Problēmas arī ar emocionalitātes zudumu - agrāk, piem., mūzikas koncerti saviļņoja daudz vairāk, varēju stāstīt/sadzirdēt stāstu, dramaturģiju, tagad bieži vien tikai sēžu un brīnos par to, kā komponists ir spējis atklāt tādas skaņu rindas un ka tas ir interesanti pats par sevi. Bez emocionālās pieredzes.

Izdzīvot var, bet varbūt ir jāsāk kaut kas darīt?

Vīrietis 38 gadi, sevišķu psihisku saslimšanu nav bijis. Nedaudz esmu lietojis Nootropil, bet, protams, no problēmām pēkšņi neesmu ticis vaļā. Bail, ka kādā brīdī tas sāks traucēt darbam.

Ko darīt? Pie kāda speciālista vērsties? Vai to vispār var ārstēt?
Hmm... es patstāvīgi kaut ko piemirstu, mūzika jaunībā saviļnoja stipri vairāk un arī grāmats un filmas likās stipri interesantākas... Bet es to galīgi neuztveru kā problēmu, es pat ja godīgi nebiju iedomājusies ka to būtu jāuztver kā problēmu...man absolūti tas netraucē dzīvot...
Bet protams ja aizmiršana ir kaut kādā nu ļoti izteiktā pakāpē, nu varbūt ir vajadzīgs kaut kāds ārsts...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 6?
Ziņa: