"izārstēšanās", diagnozes noņemšana

Aizsāka sēne 

"izārstēšanās", diagnozes noņemšana
23.01.2017 12:05
Sveiki,

pirms gada draņķīgā stāvoklī nokļuvu pie valsts psihiatra, tobrīd nebija variantu, sāku dzert zāles, lai kaut kā vispār tiktu uz kājām. Uzstādīja diagnozi Bipolāri afektīvi traucējumi. Dzēru antidepresantus un pa vidu izmēģināju arī divus garstāvokļa stabilizātorus, bet bija nevēlamas blakusparādības un es no tiem atteicos. Nepilnu gadu esmu arī psihoterapijā. Man stāvoklis ir ļoti uzlabojies. Uzskatu, ka visas problēmas ir bērnības traumu rezultāts, ko arī risinu terapijā. Tāpēc arī vēlos pilnībā atteikties no zālēm. Šobrīd ir palicis tikai coaxil.

Ja līdz šim man likās, ka psihiatre tiešām vēlas palīdzēt, tad šobrīd es jau sāku šaubīties. Drīzumā jāiet uz atkārtotu EEG, pirmajā parādījās vietām kaut kādas epileptiskas aktivitātes. Neiroloģe, ar ko konsultējos, teica, ka tas nav nekas, vienkārši nenobriedušas smadzenes/jūtas. Bet psihiatre grib piešūt "Cita veida epilepsija" diagnozi un atkal pielikt klāt pret-epilepsijas zāles. Ja EEG nebūšot labāka, tad tas būs jādara. Es to nevēlos.

Šī brīža jautājums ir - vai kādam ir izdevies "izārstēties" no jebkādas psihisko traucējumu diagnozes? Respektīvi, vai psihiatrs ir atzinis, ka tas ir izārstēts un diagnozi noņēmis? Es vēlos atteikties no zālēm un "notīrīt" savu diagnozi. Protams, arhīvos tas paliks.. Kā to izdarīt? Saprotu, ka vienkārši pārstāt apmeklēt psihiatru un beigt dzert zāles nebūs īsti risinājums.
Es esmu 40 gadus lietojis zāles- depresija, VD, bezmiegs, zāles- amitriptilins, escitaloprams, kvetiapīns, fenazepāms, finlepsīns, devas visai bagātīgas.. tagad protams jūtos labi... nekāda depresija nav, guļu labi.
Bet tas nav sasniedzams tikai ar psihoterapiju, nē.. redzi- tu esi noņēmusi to ko var noņemt.... bet teiksim es no sava viedokļa neteiktu ka cēlonis ir pilnībā novākts..Tie papīri laikam ir gan sakārtojami bet ne pilnīgi jo likumi neļauj pilnīgi noņemt to faktu ... tā nav ārstu griba. Bet kā jau teicu- manuprāt pilnīgi izārstējas tad kad dara to ko es....Tā nav mana izdoma, tas nāk no ķīniešu tradicionālās medicīnas- organisma attīrīšana, 5000 gadus veca lieta.
Nu jā- nelietoju 2 gadu zāles, vajag laika pārbaudi kas apstiprina ka viss ok.
Re: "izārstēšanās", diagnozes noņemšana
23.01.2017 13:06
Sāls ir neiroloģes teiktajā:

"Neiroloģe, ar ko konsultējos, teica, ka tas nav nekas, vienkārši nenobriedušas smadzenes/jūtas."

Tas ir darbs psihoterapijā, un tad ar laiku redzēs.

Psihoterapijā veido ne tikai emocionālo briedumu, bet tā nobriest arī bioloģiskais "aparāts" -- smadzenes.
Re: "izārstēšanās", diagnozes noņemšana
23.01.2017 13:15
"Izārstēšanās " līmeni rāda izturība dzīves krīzēs, spēja tajās neiestrēgt uz gadiem.

Papīri pašam neko nenozīmē.

Ar "sliktu" EEG nekādu dg. neviens nenoņems, tāda ir bioloģiskās psihiatrijas izpratne.

"Slikta" EEG kaut kādā līmenī rāda, ka pilnīga brieduma vēl nav (ne vienmēr, ne 100%, bet kaut kādā līmenī). Psihiatram tas tik un tā nozīmē "slims".

Tā ir Tava dzīve, Tavā vēsture, kāpēc Tev tik svarīgi, ko par Tevi domā "papīri". Mani vairāk interesē dzīve, kā tikšu galā ar izaicinājumiem utt. Papīri mani nekā nevar vajāt.

Labajam taču arī ir "sasmērēti" papīri, bet, redz, dzīvo nost, un viss. :)
Re: "izārstēšanās", diagnozes noņemšana
23.01.2017 13:35
Runcene, Tev ir taisnība. :)
Es vienkārši neprotu dzīvot. Visu laiku ir darīts tas, ko jādara, kā pareizi, kā pienākas utt utjp ka es pat vairs nezinu, ko es gribu darīt. Un brīžiem parādās panika no sērijas "ko par mani padomās", "ko es tagad darīšu", "ka tikai neizdaru milzīgu kļūdu" utt

Mana doma bija tikt vaļā no psihiatra un turpināt psihoterapiju, pati jau to jūtu, ka līdz nobriešanai vēl tālu. Plānoju mainīt darbu, atradu foršu vakanci AirBaltic, bet tur mani neņems, jo saskaņā ar Aviācijas likumu, nedrīkst būt psihiatrijas diagnoze. Tad nu sapanikojos..
Man viena radiniece strādā tur, samērā stresains darbs, ir taču visai daudz iespēju... lai gan kādā brīdī var likties ka izvēles nav jo nekas cits nav atrasts. Bet EEG var noderēt vēl uztaisīt pa velti.
Par metodēm man protams ir radikāli atšķirīgi uzskati.
Un vēl kāda nianse- kad esi vesels, tas visai forši tā ka papīri pie kājas... bet kad īsti vesels:)
Par EEG- tas saucas- elektro encefalogramma.. tātad elektriski procesi galvā, bet fizika nepazīst elektrību atrauti no joniem vai elementārdaļīnām, tātad tai ir kaut kāda saistība ar vielām, ķimiju. Nav elektrības atrauti no tā, nav un nevar būt.. nu bet visu tālāk neņemtos skaidrot, nezinu, ja godīgi. Neviens nezin.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 9?
Ziņa: