dzīves apnikums

Aizsāka klokmasters 

klokmasters
dzīves apnikums
14.12.2016 00:07
Labvakar. Nezinu vispār, vai šeit ir īstā vieta kaut ko tādu prasīt, bet, ierakstot gūglē "dzīves apnikums", šī lapa izlec kā viena no pirmajām, tad jau gan ka saistība ir.
Man ir 37 gadi un pēdējos 10 gadus es gaidu vienīgi to, ka dzīve varētu piepeši paātrināties un es varētu ātri novecot un nomirt. Es gan nekad neesmu bijis pārāk dzīvespriecīgs. Kā paliku tīņu vecumā uz drūmumu tendēts, tā arī neesmu no tā izaudzis. Arī to, ka dzīve ir bezjēdzīga, es sapratu jau tīņa gados, un ši pārliecība ir vienigi pieņēmusies spēkā. Vienīgais iemesls, kāpēc vēl esmu dzīvs, ir mani vecāki. Es nevēlos viņus tik ļoti sāpināt. Viss pārējais man ir visai vienaldzīgs. Strādāju, esmu labs speciālists, dzīvoju kopā ar sievu jau padsmit gadus, bet nekas no tā visa nerada sajūtu, ka gribētos rīt pamosties. Es vienkārši eksistēju un gaidu savu galu. Katra daudz maz nopietnā neveiksme vai konflikts rada vēlmi vienkārši iziet pa durvīm un iet, iet un iet, kamēr nekā vairs nav. Bet tomēr palieku savā rezignētībā un vājumā. Gāju kādreiz pie psihoterapeitiem, bet tur mēs runājam katrs savā valodā un rezultāti bija citi nekā uzdotie jautājumi.
Kas tas ir? Rakstura vājums? Galvā slikti? Bēdīgi slavenā depresija? Varbūt minerālu disbalanss? Kā lai to uzzina? Es taču nevaru iet pie ģimenes ārsta un teikt – ziniet, man vairs negribas dzīvot, ko lai tagad dara? Tur visticamāk pirmā reakcija būtu ironiska neticība un tas nekādi nerosinātu tālāku dialogu, un es ātri piekristu, ka nekas traks nav un atgrieztos mājās. Pie sevis. Man arī nav tik daudz naudas, lai atkal kādu pusgadu izmēģinātu loteriju ar kādu no psihoterapeitiem ar cerību – ja nu sanāk.
Re: dzīves apnikums
14.12.2016 00:46
Garlaicīga Tev dzīve, garlaicīgs pats. Kas ir bijis ekstrēmākais, ko esi dzīvē darījis?
klokmasters
Re: dzīves apnikums
14.12.2016 02:07
:D Tavos vārdos jaušams vāji slēpts profesionālisms un talants! Šādi mani nolasīt no pāris rindiņām teksta!
Bet, ja atmetam sarkasmu, – neuzminēji, neesmu mājās sēdētājs. Vēl šogad šis tas iecerēts. Esmu sevi dažādi pārbaudījis, bet ne šajā forumā vieta maskulīniem minhauzena stāstiem.
Re: dzīves apnikums
14.12.2016 10:49
Es par saviem vārdiem naudu neņemu, man nevajag teikt to, ko gribi dzirdēt.

Diemžēl tieši tādu stāstu šeit pietrūkst. Jo nu tādas rindiņas par nomāktību var uzrakstīt katrs otrais latvietis, neklīnisks standarts, tur nekā īpaša nav - tāpēc garlaicīgi.

Par to var runāt ar tuviniekiem un sievu, ja vien neesi pārāk maskulīns un nekrāj savu jūtu pasauli sevī. Nezinu, vai esi runājis. Kā īsti ir ar briedumu, ja dzīvo ar sievu padsmit gadus (bērnu nav?), bet prioritārie cilvēki pasaulē joprojām vecāki...
klokmasters
Re: dzīves apnikums
14.12.2016 11:49
Es ceru un ticu, ka par saviem vārdiem nekad naudu neņem, jo klusējot noteikti palīdzētu vairāk.

Vai tiešām domā, ka šajā forumā nāktu pēc lēciena ar gumiju vai pārgājiena pāri Eiropai, lai ar visiem dalītos priekā? Tiešām? Vai šeit cilvēki nemeklē palīdzību, ko citur nav atraduši? Es saprotu, Tev ir liela bauda pašapmierināt savu ego, rakstot vienkārši random tekstus anonīmā vidē, gan jau esi arī veterāns citos komentāru kaujaslaukos. Vēlu veiksmi arī turpmāk visiem izrādīt sevi kā lielisku eksemplāru.

Ja kāds admins gadījumā lasa šo – lūdzu dzēst tēmu. Nezinu, uz kādu brīnumu biju cerējis…
Re: dzīves apnikums
14.12.2016 12:50
Es gan ceru, ka neizdzēsīs, jo diskusija ir (vai sāk kļūt) noderīga un analītiska. Tajos apstākļos, kā sāk atklāt Tavu personību no tā minimālā sākotnējā, ko uzrakstīji.
Tas jau Tev pašam jājautā, kādu palīdzību vēlies saņemt, bet, manuprāt, tikai vēlējies izteikties, ne klausīties. Nevar tur neko pateikt, ja izmet emocijas, neko par sevi konkrēti nestāsti. Var pieklājīgi atbalstīt un žēlot, bet tas ilgtermiņā Tev nepalīdzētu.



Edited 4 time(s). Last edit at 14.12.2016 13:06 by Synapscape.
Re: dzīves apnikums
15.12.2016 18:12
Depresijas iemesls ir nespēja pārstrādāt savas emocijas, un pie vainas var būt arī tas ka cilvēks no dzīves gaida vairāk nekā tā grib dot.
Ir daudz dažādu padomu ko varētu šeit ieteikt, kā galvenos varētu minēt sākt ar pareizu dienas rezīmu, tas ir - celties pietiekoši agri, un vakara laicīgi iet gulēt, uzturēties pie dabas, vai vismaz pietiekoši daudz svaigā gaisā.
Psiholiģiskus padomus ir grūti dot, jo tad te ir nepieciešams saprast, kādas lietas tieši ir tās, kas nospiež sirdi, un tad dziļāk izpētot jautājumu var cilvēkam likt paskatīties uz šo problēmu no cita skatu punkta.
voila
Re: dzīves apnikums
08.01.2017 04:03
Laipni lūgts nesaprasto pulciņā!
10 gadi gan ir ilgs laiks kopš neizdzīvot dzīvi. Kas tieši notika pirms šiem 10 gadiem?
Tu esi tas, par ko domā, ja domā, ka dzīve ir bezjēdzīga, tad tā tik tiešām ir bezjēdzīga. Un es to tiešām sauktu par depresiju. Tā arī dakterim pasaki, visticamāk, ka nosūtīs pie psihiatra, iedos aizpildīt depresijas testu.
Es arī vairs negribu iet pie psihoterapeita, jo pārāk dārgi, tā vietā es labāk sev nopērku suni, aizbraucu ceļojumā un vēl daudz ko citu daru. Šobrīd tā arī dzīvoju, ka daru visu, ko vien vēlos. Iespējams esi iestrēdzis kaut kur savā dzīvē - sapratis, ka visa dzīve ir viens vienīgs fufelis - tu mosties, ej uz darbu, strādā 8 vai vairāk stundas, nāc mājās, ej dušā, ej gulēt. Izklausās bezgala jautri! Bet tu vari to mainīt katru dienu izdarot kaut ko jaunu! Vai tu savā ikdienā bieži runā ar draugiem? Izej ārpus mājas? Esmu sapratusi, ka latvieši sēž savās viensētās un konkurē viens ar otru.
Es teiktu tev vismaz ir sieva? Vai mīli viņu vai domājot par savu nāvi, nevēlies arī viņu sāpināt? Varbūt neesi laimīgs savā kopdzīvē?
Tomēr tas, ka ierakstījies šeit ir drosmīgi. Es arī gribēju, bet pārdomāju iedomājoties latviešu pārgudrību..
yikes
Re: dzīves apnikums
01.01.2021 22:11
Synapscape Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Garlaicīga Tev dzīve, garlaicīgs pats. Kas ir
> bijis ekstrēmākais, ko esi dzīvē darījis?


Noraujies podā.
Re: dzīves apnikums
06.01.2021 22:43
klokmasters Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Bļedj nu tad ražo bērnus vaitad tas tev arī būs bezjēdzīga dzīve, man tieši bērni bija visa dzīves jēga nepadoties. Sieva tevi nemīl vai tu nemīli nevienu? Tādam, kā tev tad labāk bērnus nevaig, tie tikai cietīs, 10 gadi un nēsi uzdevis sev jautājumus, kāpēc tas tā ir un nav atbildes nu tad vecīt ej us psiheni tur tev sabaros dzīvespriecīgas tabletes iznāksi ārā gribēsi dzīvot. Tev ir tādi pirmklasnieka simptomi ar kuriem ikdienā jebkurš cilvēks sastopās, ka kautkas nepatīk, tu gribi lai viss patīk, es visu laiku daru to kas nepatīk un pieņemu to , kā dzīves normu. nesaprotu sieva tev ir, ko tad tev viņa arī nepatīk, ka dzīvot negribās, tad nafig tev viņu vajag, brīnos, kā viņa vēl ar tevi dzīvo kopā!
Cilveks2
Re: dzīves apnikums
20.04.2021 21:19
Nu labi, radīs bērnus atražos sevi, un kas tālāk, cik daudzi tā izdara, tad vienalga neapmierinātība sāk dzert, un izšķiras, bērni arī nelaimīgi, a ko tālāk ??
Re: dzīves apnikums
29.04.2021 05:45
Es izšķīros, bet visu vasaru un visi brīvlaiki meitiņas ir pie manis, es, kā tēvs esmu darījis savus pienākumus un auklējis meitas, mani viņas mīl tāpatās, jo esmu bijis labs tētis, nekad nēsmu pacēlis roku. Ja cilvēkam nav nekādu mērķu un ir tikai tukšums un nevēlēšanās neko, to sauc par tupiku, un tā visu laiku ies pa apli un sūdzēsies, ka ir hujova!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 17?
Ziņa: