AD blakusparādības un sekas

Aizsāka sēne 

AD blakusparādības un sekas
16.04.2016 16:43
Sveiki!
Gribēju pajautāt tiem, kas ilgstoši lieto AD vai kuri ir tuvā saskarē ar kādu, kurš lieto - kādas sekas var būt ilgstošai AD lietošanai? Cik ilga skaitās ilgstoša lietošana?
Daudz esmu lasījusi par libido zudumu (pēc 4 mēnešu lietošanas traģisku libido samazināšanos neesmu jutusi, drīzāk otrādi, bet tas gan uz tā rēķina, ka kādu gadu pirms tam viņš bija pa nullēm). Vai tas ir atgriezeniski?
Gribu mest nost pēc iespējas ātrāk, bet daktere uzskata, ka 6-9 mēn ir minimālais laiks, vairāk noteikti nepieļaušu.
Re: AD blakusparādības un sekas
16.04.2016 19:46
Sekas tādas, ka Tu žavē savas smadzenes un zarnu traktu. Simptomi kartram būs individuāli.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.04.2016 21:13 by Johans Štr.
Re: AD blakusparādības un sekas
16.04.2016 21:21
Starp psihiatriem nav neviena "daktera", starp citu.
Re: AD blakusparādības un sekas
16.04.2016 23:51
AD lietoju nu jau 7 gadus, deva nemainiiga. Runaajot par to libido, gribeesana bija, bet nespeeju sasniegt orgasmu, bet peec pusgada viss bija atkal labi :) No blakusparaadiibaam ikdienaa man ir paatrinaats pulss.
Re: AD blakusparādības un sekas
17.04.2016 00:26
Es zinu ļoti daudz AD lietotāju (veģetātika, depresija) un arī neiroleptiķu lietotāju (labi dzīvē funkcionējošu šizofrēnijas pacientu).

Gan AD, gan citu psihotropo medikamentu ir daudz, AD ir vesels saraksts dažādu grupu, katram cilvēkam sava ietekme.

Mēs esam tāds bariņš ļaužu, kas sarakstāmies gadiem, iz visas pasaules, bet mēs visi esam apmeklējuši psihoterapiju, un tas ļoti ietekmē zāļu lietošanas daudzumu pat šizofrēnijas pacientiem.

Nezinu tā īsti nevienu ar kaut kādām neatrisināmām blaknēm, bet zāles gan nav mūsu galvenā interese, lai gan pa laikam tiek pieminētas.

Toties es savā dzimtā zinu cilvēkus ar depresiju un veģetatīviem traucējumiem, kas ir atteikušies no zālēm un pilnībā nojukuši vai agri miruši, vai smagi slimo ar stulbu psihosoamtiku.

Protams, zāles nav panaceja, bet es tiešām nezinu nevienu baisu gadījumu ar ilgstošiem lietotājiem (20-40 gadi). Turklāt senākie sākumā ir lietojuši amitriptilīnu un MAO, kam ir vairāk blakņu un risku.
Re: AD blakusparādības un sekas
17.04.2016 01:29
Runcene man ir tik viens neķītrs jautājums- ja tie Tavi dzimtā psihslimie cilvēki, kas ateicās no "zālēm" būtu dzēruši zāles, tad viņi tagad būtu dzīvi un laimīgi? Tu runā tā it kā ķimikālijas varētu izvilkt cilvēkus no ārprāta. Bet varbūt viņi būtu nojukuši vēl ātrāk?...

Zāles nav panaceja? Kokaīns un zālīte arī nav panaceja, bet palīdz. Palīdz nenojūgties šai pasaulē. Ari neesu dzirdējis nevienu baisu gadījumu. Runcene, vai Tu atbalsti? Kāpē šīs vielas ir mūsu aprinķī nelegālas? Runcene noteikti neatbalsta, jo tas nav poletkorekti.
Re: AD blakusparādības un sekas
17.04.2016 08:29
Man no malas liekas vienmēr, ka ārstu uzrakstītie psihotropie medikamenti ir neefektīvi. Neesmu redzējis nevienu, kas tos dzer, patiesi laimīgu un smaidīgu. Visi joprojām piemin savas depresijas un trauksmes, joprojām izskatās nomākti pat dzerot AD.
Neslēpšu, ka man pirms pāris gadiem palīdzēja psihodēliskās sēnes. Izmainīja kā cilvēku un tieši to dēļ tagad dzīvoju pilnvērtīgu dzīvi, un uz visu cenšos skatīties pozitīvi. Man tagad ir ģimene un labs darbs, daudz kas, kas dažiem liekas pašsaprotams, bet es nekad neticēju, ka man tāds var būt. Biju tik dziļi garīgā slimumā iekritis un tik bieži par pašnāvību domāju, ka zemāk krist nevarēja.
Nav sēnes arī panaceja. Zinu cilvēkus, kas tās ir mēģinājuši, bet būtisku labumu nav guvuši (sliktāk arī nav kļuvis), bet mani tās izglāba.
Par to skaļi nerunāju, jo cilvēki skatas uz to šķībi un tas ir kaut kas aizliegts. Uzreiz padomā, ka esi narkomāns atkarības valgos vai narkodīleris, kas reklamē savu preci. Labākā gadījumā - dīvainis. Esmu iemācījies paklusēt un nevienam neteikt. Nepatīkami arī tagad teikt, jo kāds jau atradīs ko ļaunu piebilst.
Bet pie psihoterapeitiem un citiem speciālistiem jau gadiem nestaigāju. Un sēnes arī neēdu. Jūtos ļoti labi.



Edited 6 time(s). Last edit at 17.04.2016 09:09 by Synapscape.
Re: AD blakusparādības un sekas
17.04.2016 11:49
Johan, nomierinies, bet jautājums bija par AD, Tu man te nepiešuj, ko neesmu teikusi.

Bet es neatbalstu zāles kā monoterapiju -- tikai kopā ar psihoterapiju.

Un par zālīti nemāci mani --, citiem vārdiem sakot, nemāci vecu runci pelnos dirst. Esmu bijusi daudzviet pasaulē, un man ir savas priekšstats. Bet es te neizplūdīšu, jo par to runāju ar emocionāli sevi savākt spējīgiem cilvēkiem.

Kāpēc zālīte nav legāla -- Tu piedalies kādā iniciatīvā, lai tā būtu legāla? Nē, jo Tev labāk tēlot upuri. Un nekasies ar mani, es runāju par savu pieredzi, un tā ir tāda, kāda ir.
Re: AD blakusparādības un sekas
17.04.2016 16:39
Johans Štr Rakstīja
>
Kokaīns un zālīte arī nav
> panaceja, bet palīdz. Palīdz nenojūgties šai
> pasaulē. Ari neesu dzirdējis nevienu baisu
> gadījumu.

Tiesaam? Paskaties uz sevi spogulii cik normaals tu izskaties. Turpini vien taalaak un beigsi dziivi no paardozeesanas kaadas maajas pavaartee kaa vairums narkomaanu......
Re: AD blakusparādības un sekas
18.04.2016 18:04
123 Rakstīja:
-------------------------------------------------------


> Tiesaam? Paskaties uz sevi spogulii cik normaals
> tu izskaties. Turpini vien taalaak un beigsi
> dziivi no paardozeesanas kaadas maajas pavaartee
> kaa vairums narkomaanu......


Da labi, es koko pat provējis neesmu :) Starp citu, kā spogilī izskatās cilvēks normālais?
Re: AD blakusparādības un sekas
18.04.2016 19:29
Neesmu arī provējis, bet man patīk reālus stāstus par to lasīt un interesēties. Neesmu nekad dzirdējis, ka tam piemistu antidepresanta īpašības. :D
Freidam, pirmās reizes pamēģinot, tā šķita un pa puspasauli izreklamēja, bet vēlāk mūža nogalē savus apgalvojumus atsauca. No otras puses, varbūt 2% lietotāju arī beidz dzīvi mājas pievārtē, bet noteikti ne vairāk.
Pēc propagandas loģikas, ja visi, kas kaut ko nelegālu pamēģinājuši, gala rezultātā ārstētos ar atkarībām, tad mums būtu pasaulē vismaz katra piektā māja narkoloģiskā klīnika. Kāpēc nekad neuzsver statistikas datus, cik cilvēku Latvijā nomirst no intravenozo narkotiku pārdozēšanas? Tāpēc, ka tie ir labi ja pieci cilvēki gadā.



Edited 4 time(s). Last edit at 18.04.2016 19:42 by Synapscape.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 11?
Ziņa: