Tāda traka situācija..

Aizsāka wuterbagers 

wuterbagers
Tāda traka situācija..
17.02.2016 03:54
Man ir tā, ka jau kopš 2012 gadā progresē tas, ka arvien vairāk un vairāk notrulinās prāts un vispār nav nekādu interešu.. ir savas 2-3, kas turās, bet tās arī sāk jau periodiskāk (kā kuru nedēļu) par pārējo īsti vienalga.. man jau vienmēr ir bijis tā, ka īsti pa lielam nekas neinteresē(izņemot šauru interešu loku, tostarp trenažierzāle), bet kopš es mācijos un jau pabeidzu bakalauru(pat nezinu kāpēc to darīju), tad sāka arvien vairāk un vairāk attīstīties tas, ka depresija par savu destruktīvo domāšanu utt.. agrāk kad par to neaizdomājos jutos diezgan labi un varēju darīt mazas un īsti nederīgas, bet man interesantas lietas.. tagad neko nevaru normāli padarīt, jo vislaik liekos tukšs un nekāds.. tāpēc jau vismaz pusgadu katru vakaru kaut ko iedzeru, jo savādāk vakarus nevaru izturēt ar tādu domāšanu.. + man arī ir sociālā fobija tā saucamā.. (to es zinu pēc tā - salīdzinot ar lasīto internetā)..protams, rajonā ar "pacaniem" zināmiem un tikko iepazitiem varu bazarēt utt.. bet tā lielākā kompānijā vai arī skaidrā prātā.. jūtos jocīgi runāt.. vislaik baidos, ka pateikšu ko ne tā... tādā ziņā jau kopš bērnības man ir bijis tā, ka negatīvās lietas man baigi ilgi turas prātā un nevaru tās tik ātri izlaist.. bet kopš esmu apzinājies to, cik traki man ies dzīvē.. tad katra diena ir gruzons bez apstājas.. man ir savi hobiji, ko varu attīstīt, bet man visu bremzē šī visa trakā situācija, ko nevaru sagremot un izjūtu katru dienu... tā mani ēd... nav jau tā, ka taisīšu pašnāvību, bet tas nav izturami....

varbūt varat ieteikt kādas zāles, kas man palīdzēs? jo ar narkotikām tomēr aizrauties arī nevajag. Pie psihiatra arī īsti negribu iet, jo man ļoti uztrauc tas, ko cilvēki par mani domā, izrādīt kādu nepilnību man ir tas pats, kas ielīst zārkā, lai mani aprok.......
wuterbagers
Re: Tāda traka situācija..
17.02.2016 03:54
jā, man ir 23
Re: Tāda traka situācija..
17.02.2016 15:00
Lai iegūtu jebkuras psihi izmainošas vielas, ir jādodas pie psihiatra. Pārējās šādas vielas, ko psihiatrs neizraksta, ir narkotikas. Varbūt kaut ko var dabūt legāli, varbūt kaut ko bez receptes aptiekās, varbūt pļavā, bet pārsvarā vai nu tie būs bīstami, vai sūdi vai pārāk vāji, lai atstātu nopietnu ietekmi. Bet vari apskatīties kaut ko no nootropiskajiem līdzekļiem, piemēram, piracetāmu vai oksiracetāmu. No dabiskajiem preperātiem ievērojams nootropiskais līdzeklis ir auga Celastrus Paniculatus sēklas.
Man jautājums - kur Tu strādā? Un varbūt esi gatavs turpināt studijas kur citur? Izklausās bezdarbības ierosināta nomāktība. Ir arī alternatīvi palīdzības veidi, piemēram, psihoterapeits (tas nav psihiatrs).



Edited 2 time(s). Last edit at 17.02.2016 15:06 by Synapscape.
Re: Tāda traka situācija..
18.02.2016 17:47
Šāda alkohola terapija gan ir slikta doma. Tas ir taisnais ceļš uz alkoholismu.
egle1
Re: Tāda traka situācija..
18.02.2016 18:26
Ir arī alternatīvi palīdzības veidi, piemēram, psihoterapeits (tas nav psihiatrs).
-------------------
tikai tie ir par maksu un vizīte maksā no 45 - 57 euro.
Re: Tāda traka situācija..
18.02.2016 19:32
Nav tik traki, zinu lētākus...

Nekad neesmu maksājusi 45 un kur nu vēl 57 EUR, dies' atpestī...

Ir psihoterapeiti, ar kuriem var vienoties. Tas ir tirgus, nolīgta palīdzība, tā nav valsts akmenī iecirsta takse.

Svarīgi ir prast taisīt biznesu sev par labu arī šeit :) Un tā, lai nav galīga bezkaunība, bet cilvēcīga vienošanās.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.02.2016 19:33 by Runcene.
Re: Tāda traka situācija..
18.02.2016 19:36
Pie psihiatra es tēmas autoru galīgi nesūtītu, bet par psihoterapeitu gan rosinātu padomāt, jo šādas lietas reti beidzas pašas no sevis. Patiesībā nekad nebeidzas. Tu taču negribi sapūdēt savu vienīgo dzīvi.

Un nekāds pasaules gals Tev vēl nav, negaidi, līdz radi dabū Tevi stiept pie psihiatra, jo būsi beidzis normāli funkcionēt.
wuterbagers
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 03:55
izrunāšanās nepalīdzēs, jo man galvā ir kaut kāds kā gļuks datorā, kas vislaik liek ieciklēties uz negatīvismu.. pārsvarā ar viļņiem, kad uznāk tie negatīvisma viļņi, bet principā katru dienu ik pa laikam tas notiek.. it īpaši vakaros. pilnīgi tā, ka pofig par visu kas notiek ziņās, reizēm pats apņemos lasīt un mēģīnāt gūt interesi.. dažreiz sanāk, dažreiz nesanāk.. bet tad atkal jauna diena un aizmirstas kaut ko apskatīt... agrāk biju liels sporta fanāts, tagad tik šo to palasu, bet daudz retāk sekoju līdzi pārraidēm. Kaut kas prātā nospiež galīgi un gļuko.. tas nav nekas ko var izrunāt... man jāatrod kaut kas, kas normalizē prātu un ļauj man domāt sakarīgi.
egle1
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 08:52
Tad aizej kaut pie ģimenes ārsta. Vienu antidepresantu devu (uz mēnesi) ģ.ā var mierīgi izrakstīt.
NavSvarīgi
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 09:15
wuterbagers Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> varbūt varat ieteikt kādas zāles, kas man
> palīdzēs? jo ar narkotikām tomēr aizrauties
> arī nevajag. Pie psihiatra arī īsti negribu
> iet, jo man ļoti uztrauc tas, ko cilvēki par
> mani domā, izrādīt kādu nepilnību man ir tas
> pats, kas ielīst zārkā, lai mani aprok.......

Izklausās pēc čīkstuļa. Tādiem zāles nepalīdzēs bet palīdzēs tieši pretējais - izslimošana! Nevis pretojies tam bet piepildi to līdz galam! Gribi mirt? Drīzāk gribi dzīvot. Netici? Aizej paprovē paslīkt - ieslēgsies pašsaglabāšanās instinkts uzreiz un pēc tam domas arī parādīsies kāpēc tieši neļaujies pats sev sapūt! Sorry bet tā ir. Depresiju nav jāārstē - to ir jāizslimo un tad būs imunitāte dabiska. Zāles nevis palīdz bet tieši palienina iekšējo kamolu. Ieslēdzies kautkur uz 1 dienu un izārdies. Pats saproti kas tieši jāizslimo.
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 09:58
Psihoterapeits nav izrunāšanās. Psihoterapeits palīdz ieraudzīt, kur Tu gļuko ar savu dzīvi, samanīt Tavas vājās un stiprās puses, sniedz emocionālu atbalstu, kad gribi kaut ko mainīt.

Nezinu, kur visi rauj, ka tā ir izrunāšanās. Te Tu arī vari runāt, bet tak redzi, ka nekāda tolka.
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 11:42
NavSvarīgi Rakstīja:
-------------------------------------------------------

>
> Izklausās pēc čīkstuļa. Tādiem zāles
> nepalīdzēs bet palīdzēs tieši pretējais -
> izslimošana! Nevis pretojies tam bet piepildi to
> līdz galam! Gribi mirt? Drīzāk gribi dzīvot.
> Netici? Aizej paprovē paslīkt - ieslēgsies
> pašsaglabāšanās instinkts uzreiz un pēc tam
> domas arī parādīsies kāpēc tieši neļaujies
> pats sev sapūt! Sorry bet tā ir. Depresiju nav
> jāārstē - to ir jāizslimo un tad būs
> imunitāte dabiska. Zāles nevis palīdz bet
> tieši palienina iekšējo kamolu. Ieslēdzies
> kautkur uz 1 dienu un izārdies. Pats saproti kas
> tieši jāizslimo.


Bet Tu izklausies pēc dalbajoba. Tev visi psihforumā ir čīkstuļi. Kāds Tevi nabadziņu labi padresējis bērnībā vai arī nebiji saņēmis pietiekoši uzmanības, ka tagad visi, kas izrāda kādu vājumu, izraisa Tevī stipru reakciju. Vai Tev vēžinieku forumā arī visi čīkstuļi, vai tad tomēr ir atļauts pačīkstēt?

Tur jau tā lieta, ka viņš apzināti nezin, kas viņam par problēmu. Zāles toč te nevar palīdzēt un psihoterapijas līmenis Latvijā arī ļoti zems, ka tā tiešām tik sanāk tāda parunāšanās.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.02.2016 11:49 by Johans Štr.
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 12:22
Psihoterapeits ir prāta -isējs piedodiet, atvainojiet! Tik pat labi parunāties var ar tuvu mīļu cilvēku izrunā savu bēdu kuram tu vari uzsticēties, kautvai mātei, māte vienmēr sapratīs un ja vaig tanī brīdī lai kāds pažēlo, no tā nebaidies, visi vīrieši nav roboti kuriem sirds vietā ir akmens iekalta, nav ideāļu, ja viņi ir, tad viņi vienkārši to māk noslēpt un notēlot!
A tētim vari nežēloties, pateiks padirsu un beidz ņuņāt :)



Edited 3 time(s). Last edit at 19.02.2016 12:59 by enfuego.
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 13:19
Ieteiktu tomēr aiziet pie neirologa. Tas tad arī izlems ko darīt tālāk. Bez pareizas diagnozes nekas nesanāks. Jātaisa EEG galvai un ,ja vajadzēs CT vai MT.
Tur par iemeslu varbūt daudz kas. Parasti jau puišus tavā vecumā interesē meitenes nevis sarunu biedri.
Psihiatrs nekur nekliegs par tavu slimību. To nosaka likumi un ārsta ētika.
Lai saprāts un cerība.
NavSvarīgi
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 13:43
Johans Štr Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Bet Tu izklausies pēc dalbajoba. Tev visi
> psihforumā ir čīkstuļi. Kāds Tevi nabadziņu
> labi padresējis bērnībā vai arī nebiji
> saņēmis pietiekoši uzmanības, ka tagad visi,
> kas izrāda kādu vājumu, izraisa Tevī stipru
> reakciju. Vai Tev vēžinieku forumā arī visi
> čīkstuļi, vai tad tomēr ir atļauts
> pačīkstēt?

Aj nu par tevi jau vispār nerunāsim. Paraug pilsonis atradies. =D Redz problēma ir tur ka sūdzas internetā nevis dzīvē. Interneta esamība kur rodas?
Lab beigšu. Banu nevajag. Bet braucot ar muti arī Tev jāievēro satiksmes noteikumi..
Re: Tāda traka situācija..
19.02.2016 22:31
Ko Tu visiem saki iet pamēģināt galu darīt? Pats vienu reizi mēģināji un bikses piekakāji?
Re: Tāda traka situācija..
20.02.2016 18:42
Eu veči, situācija ir tāda, mes varam tikai padomus dot, nejau kauties tagad! Kautgan man padomi ir bijuši pateicoties Runcei, lai cik es būtu pret psihotrapritiem, man Runcene visu izskaidroja! Paldies tev Runcen, tu pati zini, kā es sāku savu nebēdu!
wuterbagers
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 18:01
Visreālāk liekas variants par neirologu, ko Mazdakteris ieteica. Jo man liekas, ka man kaut kas galvā un tas ar nerviem saistīts. Es jau tā nekad neizrādu kompānijās neko tādu.. neesmu kaut kāds baigais dīvainis tādā ziņā.. bet tā padomājot objektīvi par sevi, tad esmu diezgan liels dīvainis.. un depresija vairāk saistīta ar to, ka kopš sāku analizēt sevi, sapratu pārāk daudz negatīvas lietas par sevi... Es šad tad izrunājos par šo visu ar kādu čomu, bet parasti ne skaidrā prātā.. bet riktīgi un produktīvi izrunājos.

Kad vēl neaizdomājos par savu psihisko veselību, tad agrāk nevajadzīgi uztraucos visu laiku par veselības problēmām dažādām..4-5 gadus atpakaļ arī šeit rakstijos par visādām problēmām, kas man bija.. dažas nesvarīgas, dažas svarīgākas.. bet principā tagad veselības problēmas vairāk īsti neuztrauc, kopš apjēdzu kas man galvā darās.
wuterbagers
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 18:15
dažreiz pat gribas atkal iet vidusskolā, jo tas bija laiks, kad es neanalizēju savu pauri un arī vēlviena lieta - piektdienām bija vērtība tajā laikā un vismaz no tā prieku varēja gūt.. es teiksim tā, strādāju privātā sfērā, ar naudu nav problēmu, bet nav nekāda noteikta darba laika vai dienas. visas dienas principā liekas vienādas + vel tagad, kad maģistra darbs jāraksta un lekciju nav.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 18:28
Tas nu galīgi nav neirologa lauciņš...

Bet nu ej, cilvēki bieži baidās uzreiz iet pie psihoterapeita, šī vienkārši ir aizsardzības reakcija.

Veselīgāk būtu padomāt par savu dzīvi, par to, kad tas sākās, kas to provocē, kā juties bērnībā, kāda tā bija, kādas bija attiecības ar vecākiem, ar skolasbiedriem. Neirologs ar to nenodarbojas un tur nepalīdzēs.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 20:17
Tik uz prieksu, tad kad buusi izteereejis pietiekosi daudz naudas uz MR, CT, EEG, jo loti saubos ka kaads neirologs tevi nosuutiis uz siem izmekleejumiem par valsts naudu ar taviem simptomiem, un kad nekas taa arii netiks atrasts, tad varbuut sapratiisi ka padoms aiziet pie psihologa nemaz tik slikts nebija.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 20:29
wuterbager, a Tev draugi vispār ir? Draudzene kā nojaušu noteikti, ka nav. Tur jau tā bēda.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 20:50
Tas EEG gan varbūt būtu interesants arī psihoterapeitam - ārstam. Cik zināms, to jau daudzas desmitgades izmanto arī psihiatri.
Psihoterapeita apmeklējums jebkurā gadījumā izskatās būs vērtīgs.
Neirologs ambulatorajiem nedefinē kvota par NVD + līdzmaksājums v,s par pilnu maksu. Konkrētais speciālists nosaka izmeklējumu Dg precizēšanas, diferenciāldiagnostikas nolūkos.
Ambulatorie tad rakstās uz izmeklējumu. Sakarā ar to ka uz kvotām ir rindas, lielākā daļa ambulatoro izmeklējumu notiek ne par NVD līdzekļiem, bet par pilnu maksu. Arī tiem, kam jau agrāk pierādīti fiziski defekti. Cilvēki negrib gaidīt garās rindās.

Kas attiecas uz EEG un MR, tos var izdabūt par pilnu maksu iestādēs, kur taisa ir ārsti. Izdomāju un aizgāju.
CT tik vienkārši nebūs. Kādu ārsta nosūtījumu vajag jebkurā gadījumā. Variants No2 ja nosūta uz rtg, bet slēdziena iegūšanai/precizēšanai diagnosts izlemj veikt papildus CT.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 20:55
123 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tik uz prieksu, tad kad buusi izteereejis
> pietiekosi daudz naudas uz MR, CT, EEG, jo loti
> saubos ka kaads neirologs tevi nosuutiis uz siem
> izmekleejumiem par valsts naudu ar taviem
> simptomiem, un kad nekas taa arii netiks atrasts,
> tad varbuut sapratiisi ka padoms aiziet pie
> psihologa nemaz tik slikts nebija.


Āmen :D

Apbrīnoju ļaudis, nudien neprāts. Es tā kā šaubos, vai šādas tēmas vispār vairs komentēt, jo nav jēgas.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 21:09
Kāpēc ne, par psihoterapeita apmeklējuma vērtību neviens kas komentē, nešaubās. Izņemot tēmas autoru pašu.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 21:13
Es tieši par to runāju. Tēmas autors ir ieķēries stenderē meklēt sev bioloģisku slimību, kaut sūdzību apraksts ir pilnīgi psiholoģisks.

Un šādi cilvēki parasti nav pārliecināmi.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 21:37
Cilvēka būtnei tāda daba, ka vajag pašam visam iziet cauri, lai saprastu, kas ir bezjēdzīgs un kas ir vērtīgs. It tāds teiciens- mācies no citu kļūdām, bet diemžēl tā mūsu psihe nedarbojas.

Patiesa psihoterapija ir ļoti laba lieta, bet problēma tā, ka vairums mūsu "terapeitu" ir vienkārši naudas kāsēji bez jebkādas sirdsapziņas. Tas ir mūsdienu modernais vieglais naudas iegūšanas veids. Kā agrāk visādi zīlētāji un pareģotāji, tā tagad psihologi un psihoterapeiti.
Re: Tāda traka situācija..
21.02.2016 23:39
Ļoti sekli.
Tur kur ir " vieglāka nauda " ir daudz gribētāju strādāt. Latvijā tās nodarbes ir viļņveidīgas popularitātes. Šobrīd aktuāli ir tie datori utt.

Psihiatrija un psihoterapija nekad nav bijusi daudzu medicīnas studiju beidzēju iekārota. Tas noteikti vieglās, lielās naudas dēļ.
Runājot par " psihologiem parastajiem " bez med izgl - ļoti dīvaini, ka niecīgs absolventu skaits strādā profesijā. Tas noteikti rodas no tā darba viegluma, lielās, vieglās naudas.
Dzīve nav holivudas filmas par psihoanalītiķiem miljonāriem villās zem palmām. Lielākā daļa apdrošinātāju piedāvāto polišu nesedz pat psihiatriju ilgtermiņā. Psihoterapijas paliek rozā sapnis.
Eiropā arī lielākā daļa psihoterapeitu, psihoanalītiķu ienākumu ir no privātpersonu, ne apdrošinātāju vai valsts līdzekļiem.
Latvijā vēl izteiktāk. Neviens nespiež nākt, nekompensē utt. Tikai niecīgs personu skaits ( cietušie bērni utml ) saņem valsts atbalstu psihoterapijai.
Valstis vairāk subsidē psihi-atriju, ne psihoterapiju.

Psiholoģiski smags darbs, atkarība no klientu naudas, maz darba vietu ar cieto algu. Pārsvarā uz %, visvairāk pašnodarbinās paši.
Ārzemēs arī, piemēram, jaunajiem populārāka ķirurģija, terapija, kosmetoloģijas apguve dermatologiem, uztura spec, sab veselība. Vismazāk gribētāju uz psihiatrijas, onkoloģijas apgūšanu. Grib retāk kā par patologiem. Neskatoties ka slimnīcās un lielos amb centros psihiatriem cietā alga ( neslikta ).



Edited 1 time(s). Last edit at 21.02.2016 23:41 by smail.
Re: Tāda traka situācija..
22.02.2016 00:01
what is what is what is what is who



Edited 1 time(s). Last edit at 22.02.2016 00:16 by Johans Štr.
Re: Tāda traka situācija..
22.02.2016 00:15
Tad mācies un pelni vieglo, lielo algu.
Kā par kādiem, tu neko nesaproti? Psiholoģijas studijas pabeigušo cik desmiti tk ir Latvijā? Cik no viņiem strādā par psihologiem vispār? Nerunājot pat par analītiķiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 18?
Ziņa: