It nekas nav normāli. Un ocd.

Aizsāka Pauliiine 

It nekas nav normāli. Un ocd.
13.01.2016 22:32
Sveiki,
Esmu 20 gadus jauna meitene, bet prāts un dzīve kā tāda jo projām man grūta lieta. Ceru, ka kāds iedziļināsies manis teiktajā un sapratīs vai labākajā gadījumā palīdzēs.

Dzīve liekas nereāla, es esmu nereāla, tā neesmu es, viss ir iedomas - to mans prāts saka man katru dienu. Tu esi nožēlojama - tāpat kā tava dzīve, tev nekas nepieder, tu neko nedari, neizmanto savus mazos talantus, esi pabeigusi arodvidusskolu un tālāk? Nekas. Labi par šo daudzi uztraucas - nav ne darba, ne skolas. Bet mani pat nekas neinteresē. Es tikai sapņoju. Ja vien es sevi pārvarētu.. Domas ir miljardiem, es netieku no tām vaļā, tās valda pār mani. Tās nav labas domas, tikai nomācošas, noliedzošas, neizturamas. O, izlasīju internetā jaunu slimību - man tā noteiki ir. Manā prātā man ir vairāk kaites un slimības nekā var iedomāties. Bet par vienu ir vairāk kā skaidrs, ka man ir OCD jeb obsesīvi kompulsīvie traucējumi. Sākot ar roku dezinfekciju vismaz 5-10 reizes dienā un beidzot ar istabas dezinficēšanu katru dienu, neatceros kad es pēdējo reiz būtu kaut kur gājusi basām kājām. Drēbes. Tās es tīru ar drēbju rullīšiem gan no iekšpuses gan no ārpuses. Zeķe nokrita uz grīdas? Jāmazgā vēlreiz. Visa planēta ir netīra, piesārņota. Nav tīru lietu. Visas tās vielas, baktērijas. Jūtos jau kā veca mājsaimniece, kura priecāsies par tosteri dzimšanas dienā. Visu visiem aiz, atvainojos, pakaļas tīrot un kārtojot.

Publika jeb sabiedrība. Nepatīk, negribu. Kur nu vēl uzstāties. Galva nevaldāmi trīc, nevaru apturēt to. Ārsti teikuši, ka vairogdziedzera dēļ. Nekas tur nav vairogdziedzera dēļ ja jau ultrasonogrāfijā viss ir labi. Arī tās ir tikai domas? Es dievinu tos brīžus kad spēju būt viena. Lai gan no otras puses. Es nevienam neuzticos, neko nestāstu. Jau kādu gadu, nevienam neko nesaku. Dīvaini, jo ja es dzīvotu ar prieku tad jau pirmajās divās minūtēs kādam būtu savas domas izklāstījusi. Negribu nevienu apgrūtināt. Kāda ironija - jo tagad stāstu. Eh, es nezinu. Man vajag palīdzību, jo esmu padevusies. Visu nav iespējams izteikt.

Lasīju OSHO "rāmais prāts". Patika. Laba grāmata, iedvesmojoša, bet, protams, arī tas nav man gana labi.

Es labprāt apmeklētu kādu psihologu, psihoterapeitu, psihiatru, hiponozi. KAUT KO KAS PALĪDZ. Tikai es to, protams, neizdarīšu. Ar savu "lielo apņēmību, motivāciju un gribasspēku". Kā arī par to visu ir jāmaksā, kā mēs visi labi zinam. Nezinu arī īsti kādas atbildes es te gribu sagaidīt, es esmu bezcerīgs padibenis.

Un pašnāvība nav sveša tēma. Ne vienu reizi vien dienā par to sanāk domāt. Man viss ir par daudz kas notiek galvā.



Edited 2 time(s). Last edit at 13.01.2016 22:42 by Pauliiine.
Re: It nekas nav normāli. Un ocd.
14.01.2016 00:51
Ko Tev ieteikt? Nezinu, man šodien nav iedvesma. Vispār šogad nav... Bet vienu lietu es gribu teikt. Ir ļoti labi, ka ir tādi cilvēki kā Tu. Nekur nelien, neko nedara, sēž klusu pa kaktiem u.t.t. Pateicoties viņiem es varu brīvāk uzelpot, man ir vairāk brīvas telpas manai darbībai, un kas pats galvenais, man ir mazāka konkurence. Tā kā no mana skatu punkta ar Tevi nav nemaz tik slikti :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
egle1
Re: It nekas nav normāli. Un ocd.
14.01.2016 09:50
Bet ar ko mēs tev varam palīdzēt. Tev jāiet pie psihoterapeita. Dažās vietās (vai tik nebija Skalbes?) pie tiem, kas vēl mācās, cenas ir zemākas. Vēl viens centrs http://www.vitality.lv/lv/musu_specialisti/3, kur arī pie maģistriem cenas zemākas. Tikai, protams, jāsakontaktē, uz mājās tev neviens speciālists neatnāks.
Otrs variants - ņem norīkojumu no ģ.ā un es pie psihiatra par pacienta iemaksu.
Vai nu tu kārpīsies, vai arī veģetēsi, kā tagad. Nē, es saprotu- cilvēks kārto, mazgā, bet kas tevi uztur. Mamma?
Re: It nekas nav normāli. Un ocd.
14.01.2016 10:03
Pie psihiatra gan nevajag. Sazāļos un cilvēks būs pagalam. Psihiatrs domāšanas veidu neizmainīs. Varbūt vienīgi psihoterapeits.

Galu gala, ja jau Pauliiine gana labi zin ko dara nepareizi, tātad var izdarīt arī pareizi. Tad lai ņem un pa vienam punktam sāk to realizēt. Ja vajag atbalstu lēmumos, lūdzu - mans e-pasts vienmēr ir forumiešu rīcība. Bet tiem kas neko negrib mainīt es palīdzēt nevaru...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: It nekas nav normāli. Un ocd.
14.01.2016 11:39
Par psihiatrijas, psiholoģijas vainām nekomentēšu. Par vairogdziedzeri - rakstat USG laba. Tas labi, tomēr endokrinologs vērtē arī analīzes. Ne visiem, kam ir vairogdziedzera problēmas un sliktas analīzes, ir slikta arī USG,
Protams, psihoterapeits ir ļoti labs un vērtīgs ieteikums, tomēr viņš ar gribēs endokrinologa viedokli, ja reiz ārsti sakot, ka v.dz, kaut kāda problēma.
Ir redzēti cilvēki, kam laba USG, bet analīzes nav labas, ar dažādiem stāvokļiem. Uzbudināmība, trauksme, trīcēšana, nomākums, sirds ritma trauc, bradikardija, tahikardija utt. utml. Citiem USG slikta, bet analīzes vēl normā.
Re: It nekas nav normāli. Un ocd.
14.01.2016 15:24
egle1
Jā, nebiju domājusi par to, ka pie tiem kuri vēl mācās ir iespējami lētāk. Biju pārliecināta, ka apsvēru visus variantus.
Uztur? Tēvs. Draugs. Ar kuru, protams, manas uzvedības dēļ arī attiecībās ir problēmas, bet tajā īsti nav jēgas iedziļināties.

ku!
Tā lien liekas, ka man tikai to vien vajadzēja, lai kāds man pateiktu, ka man jādara kau kas lietas labā, jāiet pie psihoterapeita. Viņš man arī tos punktus pa vienam palīdzētu saprast un risināt.

smail
Paldies, ka pasaki, savādāk ilgi dīvotu neziņā. Pēdējais laiks būtu vērsties pie ğimenes ārsta.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 2?
Ziņa: