Man kauns no sevis. :(

Aizsāka Kamzolis 

Kamzolis
Man kauns no sevis. :(
07.01.2016 06:56
Sveiki. Varbūt šī nav īstā vieta kur to jautāt bet tomēr. Tātad man ir sekojoša problēma. Man ir kauns pašam no sevis. Es nezinu ko darīt. Izejot uz ielas es visu laiku uztraucos. Man ir tāda sajūta ka visi mani apsmies, dīvaini skatīsies uz manis, domās ka esmu lohs, idiots utt. (atvainojos par izteicienu). Es reāli nespēju normāli nekur publiski iziet. Protams es izeju bet ļoti uztraucos. Vienreiz pat sāku smagi elpot un gandrīz zaudēju samaņu. Es nezinu kāpēc tas ar mani notiek. Ar izskatu un visu pārejo ir viss kārtībā, protams nēsesmu nekāds krutais, un bet tāpat. Lielveikalos ieejot es sāku nervozēt jo tur ir daudz cilvēku un man tik tiešām ir kauns. Ko man darīt ar šo problēmu? Es to vairs nespēju izturēt.
Re: Man kauns no sevis. :(
07.01.2016 08:57
Ja Tu gribi līdz saknei atrisināt šo problēmu, Tev ļoti derētu psihoterapeits.

Cilvēki, kas tā jūtas, nes sev uz muguras krietni par daudz, viņiem ir pārāk augstas prasības pret sevi, tieksme sevi noniecināt utt. Bet to nevar iznīdēt ar dažiem racionāliem skaidrojumiem vai ieteikumiem.

Psihoterapeits palīdz no malas paskatīties uz sevi un sniedz emocionālo atbalstu, lai Tu gūtu veselīgāku priekšstatu.

Vieglākos gadījumos palīdz, ja domā racionāli: neviens nav pilnīgs, visiem ir savas blusas, neviens patiesībā neskatās, jo katram sava dzīve ar savām ķezām (darbā priekšnieks grauž nost, bērni neklausa, veci vecāki, kāds slims utt.), un tas, ko kāds par Tevi domā, ir pilnīgs po, lai viņš droši domā arī tālāk.

Bet šāda pieeja bieži ir par īsu. Kam der, kam neder.

Var veikt pašterapiju, rakstot dienasgrāmatu un pēc tam to pārlasot. Jau tad Tu atskārtīsi, ka dažkārt domā pilnīgu sviestu, un var rasties idejas arī jaunam skatam uz dzīvi.

Vari pastaigāt veikalā gar grāmatu plauktiem par psiholoģiju, varbūt kaut kas uzrunā. Neviena grāmata nav tieši par Tevi, bet tas var būt mudinājums sākt kaut ko nopietnāku.

Manā skatījumā un pieredzē šīs lietas ātri nerisnās, jo cilvēkiem nav viegli un negribas sevi lauzt, bet Tu esi tuvu stadijai, ka vari palaist vējā visu dzīvi.

Ja jau raksti, tad esi uz izsīkuma robežas. Vidējais latvietis ātrāk nedomā, tāds "kultūras mantojums" un tradīcijas.

Ja Tev kāds iesaka psihiatru, tad pēc šī ieraksta domāju, ka līdz tam gan nevajadzētu ļauties.
mitwelt
Re: Man kauns no sevis. :(
07.01.2016 19:54
Šajā materiālistiskajā pasaulē Tu esi ideāls vergs. Tāpāt kā es arī. Ar racionālo domāšanu šeit neko nevar uzlabot. Pamatā ir psiholoģiska trauma iegūta no 1 līdz 6 gadu vecumā vidēji.
thechemist
Re: Man kauns no sevis. :(
07.01.2016 22:22
Citiem palīdzot kognitīvi biheiviorālā terapija, citiem atliek vien dzert benzo tipa ripas, citiem atkal kaut kas eksotiskāks - ceļojums uz Amazoni dzert ajavasku vai tml. Katram savs.
FFFF!
Re: Man kauns no sevis. :(
09.01.2016 11:56
Savādi, no kurienes Tev tā liekas. Vai neesi gadījumā bijis skolas laikā vienaudžu izsmiets? Vai arī vecāki vairāk Tevi ir kritizējuši kā mīlējuši? Parasti cēlonis tamlīdzīgs. Pieļauju, ka pirmais variants, ja lieto vārdus kā lohs vai krutais, kas kaut ko izsaka vienīgi neattīstītu tīņu baros, kas neko nav sasnieguši un viņiem nav ar ko lepoties, tāpēc izdomā iracionālu "krutuma" hiarhiju.
Kā Tev pašam liekas, kas raksturīgs "krutam" čalim? Un kas raksturo "losīgo" čali? Kādas īpašības? Izskats? Tad kādas izskata pazīmes?
Uz ielas cilvēkiem nospļauties, kas Tu esi. Viņi vispār Tevi nepamana, kad paej garām. Viņiem savas lietas, par ko domāt.
Kamzolis
Re: Man kauns no sevis. :(
12.01.2016 04:27
Vispār jā. Bērnībā skolā mani daudz apkaunoja, izsmēja pat lika darīt to ko nevēlos un ja to nedariju tad sita, slēpa skolas piederumus utt. jo mani vienaudži nāca no daudz turīgākām ğimenēm nekā es. Tas viss bija mazākajās klassēs. Kautkad no 7 klasses tā vairs nebija jo pretojos un diezgan pamatīgi. Tad mani vairs neaiztika neviens. Nu apsmiet jau apsmēja bet nejau manā klātbūtnē. Bet tas viss kas ar mani notiek ir no tā laika. Bet tagat man jau ir labāk pateicoties Jūsu sniegtajām atbildēm un cerams ar laiku tas pazudīs pavisam. Paldies.
murgs
Re: Man kauns no sevis. :(
12.01.2016 11:07
FFFF! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
Vai arī vecāki vairāk Tevi ir
> kritizējuši kā mīlējuši? Parasti cēlonis
> tamlīdzīgs.

Mani vecāki morāli pazemoja no agras bērnības un vienmēr vainoja visās savās problēmās. Jaunībā es mēģināju viskautko bet nekas nelīdzēja. Bet pats stulbākais ir ka cilvēki jau nezin kapēc esmu tik kompleksains un bailīgs.
Re: Man kauns no sevis. :(
12.01.2016 21:31
A iedomājies man ir kauns no sevias, jo nevaru piķi nopelnīt, jo rāli man nebūtu jākaunās, jo jo naudauda itkā nerisina visu, kautkgan esmu sapratisk anuada visu risina, paprasi jebkurais bābai.

Man kļūdas tekstā, jo zagts windows, čakarērājs!



Edited 1 time(s). Last edit at 12.01.2016 21:33 by enfuego.
Re: Man kauns no sevis. :(
13.01.2016 00:24
Enfuego, paprasi "bābai", lai viņa aiziet uz veikalu un bez naudas atnes Tev mājās vakariņas? Bez naudas apģērbj un pabaro Tavus bērnus, utt.
Sieva: "Mans mīļais, Tu ceptu mīlestību ēdīsi? Es Tev tūlīt pasildīšu!"
Man ar tā bija bet tas bija tāpēc ka man mazotnē nepareizi borēja teicienu "tu esi īpašs", nu tad meklējot kāpēc nācās saprast ka cilvēki visi ir īpaši un katrs atsevišķi ir ilūzija. No īpašā paliku par neko īpašu. Tāda dzīve!
Re: Man kauns no sevis. :(
15.01.2016 12:22
Jā cig jocīgi, man arī skaloj, ka emsu īpaš, tikai tagad uz sevi paskatos un domāju nu kur tad es ar savu īpašumu :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Re: Man kauns no sevis. :(
27.01.2016 18:08
Kamzolis nesaka savu dzimumu,vecumu,augumu un svaru. Tas man pasaka daudz ko.Tāpēc klusēju. Jo pasarg diev,s pēc šiem parametriem tevi sazīmēs visi lielveikala apmeklētāji?
Re: Man kauns no sevis. :(
27.01.2016 19:45
A man i nav ko slēpties, uzskatu nav jēgas te savu bildi likt, ja ielikšu tad jums visiem domas par mani izmainīsies, un domāsiet kā tad tā, ka man ir šitāte :)
NavSvarīgi
Re: Man kauns no sevis. :(
28.01.2016 11:08
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kamzolis nesaka savu dzimumu,vecumu,augumu un
> svaru. Tas man pasaka daudz ko.Tāpēc klusēju.
> Jo pasarg diev,s pēc šiem parametriem tevi
> sazīmēs visi lielveikala apmeklētāji?

Varbūt jokdaris? Nu kā var tik apsēsta persona vispār dzīvot un nenojūgties? Bērnības trauma un kompleksi pat mazāku kaiti dara. Tādi jau sen ir Tvaika ielā. Vispār atkal kārtējo rakstu uzcepuši - varbūt noder pašapziņas celšanai.
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/213838/15-popularakas-frazes-kuras-nodod---sis-cilveks-ir-neveiksmigs
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 20?
Ziņa: