Psihoterapeita izvēle

Aizsāka sēne 

Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 17:39
Sveiki!
Gribētu lūgt padomu psihoterapeita izvēlē vieglas depresijas, trauksmes un psiholoģisku problēmu/kompleksu risināšanā. Vai ir kādas lietas, kam būtu jāpievērš uzmanība vai ko būtu svarīgi apsvērt? Varbūt jums ir kāda pieredzes rezultātā iegūta atziņa vai varbūt varat ieteikt labu speciālistu?
Dzīvoju Rīgā, super dārgos speciālistus atļauties nevarēšu, par to, vai labāk vīrietis vai sieviete, man viedokļa nav.
Paldies jau iepriekš!
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 18:17
Jau vairākkārt esmu mēģinājusi apkopot domas par šo tēmu, vari paskatīties meklētājā, jo neatceros, kad te bija pēdējā līdzīgā saruna.

Tagad teiktu, ka viss ir diezgan subjektīvi.

Piezvani, pataujā cenas, parunā mazliet par savu problēmu. Pēc atbildēm Tu jau jutīsi, kādi "fluīdi" plūst -- patīk Tev šis cilvēks, vai jūti, ka varētu uzticēties (psihoterapijā tas ir ļoti svarīgi) utt.

Tev nav jāmeklē nekādas citas atbildes -- tikai jāieklausās sevī.

www.psihoterapija.lv

Ja runa par "budžeta klasi", tad varētu būt Juris Blumbergs. Gan jau ir vēl kāds, taču man nav zināms, neesmu dzirdējusi. Viņš skaidri un gaiši ir nosaucis ļoti labu cenu: http://www.psihoterapeits-blumbergs.lv/lv/cenas

Jāteic, ka par cenām forumā cilvēki dalās nelabprāt, pat privātajā sarakstē.

Zemāka takse gan diezin vai kādam būs, jo tad jāpieņem pie sevis ķēķī, nevis normālā kabinetā.
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 19:04
Paldies, Runcene!
J.Blumbergu jau apsveru. Kaut kur manīju ku! komentāru, par to, ka jāizvēlas pretējā dzimuma terapeits. Vai Tev ir kāds komentārs šajā sakarā?
It kā vairāk sliecos uz terapeita vīrieša pusi. Noteikti nevēlos pārāk empātisku un līdzi jūtošu sievieti. Domāju, ka man labāk der tāda vēsa analizēšana. Kaut no otras puses iespējams, ka visa tā terapijas "sāls" ir emocijās un atkārtotā traumu pārdzīvošanā.
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 19:28
Bija tāds komentārs...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 19:29
Domāju, ka ar dzimumu ir tāpat kā ar visu pārējo -- ko Tu pati gribi.

Turklāt terapeitu nav jābaidās mainīt -- viss, paldies. Tu taču pērc šo pakalpojumu, psihoterapeits ir nolīgta palīdzība.

Psihoterapeites sievietes arī ir dažādas -- tāpat kā visi citi cilvēki. Dzīvē taču arī būsi redzējusi diezgan vīrišķīgas/skarbas sievietes un "izsmērētus" (nothing personal) vīriešus.

Kaut kad terapijas procesā Tu sapratīsi, kāpēc izvēlējies šo cilvēku, bet sākumā nav svarīgi, lai tas būtu apzināti -- seko medus podiem, kur tie Tevi aicina.
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 19:42
Manuprāt viena dzimuma psihoterapeita izvēle palielina iespēju, ka būs mīdīšanos uz vietas un vāji rezultāti. Ja vēlamais rezultāts ir izmaiņas dzēvē, tad labāk tomēr pretēja dzimuma. Taču kas ir ļoti svarīgi, psihoterapijā nav nekādu tādu likumu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 20:30
Parastais čuja, ņuha un poņas princips, bet poņa pašlaik nav tik svarīga. Vismaz sākumam galīgi nē -- tur pirmie divi.

Iz dzīves vienkārši zinu, ka ir dāmas, kas iet pie sievietes pstr. un tur pamatīgi plēšas, kamēr dabū vajadzīgo apskaidrību, bet pie vīrieša visam smuki piekrīt, taču nekā nemaina :) Tur savukārt viņš var plosīties uz viņām, cik grib, bet no sievietes psihoterapeites tādām nez kāpēc vairāk bail.
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 22:21
Respektīvi dāmas nespēj paskatīties uz ārstu kā profesionāli, bet gan uztver viņu vairāk kā vīrieti.
Man galvenais, lai šis cilvēks palīdz saprast, kas ir visu manu problēmu cēlonis, jo pati ar to netieku galā.
Lasīju, ka neiesaka sākt terapiju, kamēr lieto antidepresantus. Vai tas tā ir? Šobrīd vienas "epizodes" dēļ savākšanās nolūkā esmu tikko sākusi lietot, efektu vēl nekādu nejūtu, drīzāk pretēji..
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 22:38
Nezinu gan, kurš saprātīgs tā varēja teikt, jo pie psihoterapeita iet cilvēki, kas visu mūžu lieto un lietos zāles, cilvēki, kam ir šizofrēnija u.c. endogēnās psihiskās slimības. Ja psihiskas slimības nav, par zāļu lietošanu var lemt kopā ar psihoterapeitu. Ir tādi skarbie, kas saka: ja gribi pie manis nākt, beidz dzert zāles. Citiem tas izdodas, citiem -- nē, un viņi meklē jaunu psihoterapeitu. Ir psihoterapeiti, kuri zāļu lietošanas aspektu aplūko tikai tad, ja klients to pats grib. Nekas nav akmenī iecirsts. Es nezinu, cik Tu vari turēt, tikai Tu pati.

Attiecībās ar psihoterapeitu ir daudz aspektu un notikumu, tās tik un tā ir attiecības, kuras izjutīsi laika gaitā, bet tam tagad nav dižas nozīmes -- vienkārši ej pie tā, pie kura gribi.
Re: Psihoterapeita izvēle
07.12.2015 23:23
sēne, ja nav slinkums, uzraksti uz manu e-pastu. Nedaudz praktizēju problēmu cēloņu saprašanā :) Man gan patreiz ir laika trūkums bet nu raksti. Ja nu palīdzēs...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
drikst, es ari uzrakstishu? man ari ir viena problema, par kuru nav ar ko parunat :( un foruma negribas, psihoterapeitiem neticu pec butibas.
thechemist
Re: Psihoterapeita izvēle
08.12.2015 16:15
Ja antidepresanti nepalīdz, met tik nost. Pats nožēloju, ka bezjēgā viņus dzēru tikai tāpēc, ka tā vajag. Ar skaidru prātu būs, domāju, vieglāk strādāt terapijā ar savām patiesajām emocijām.
Re: Psihoterapeita izvēle
08.12.2015 19:29
lisbeth

Drīkst, ja jau reiz e-pasta adrese te ir izlikta :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Psihoterapeita izvēle
09.12.2015 17:06
thechemist
Domāju, ka AD vēl nav līdz galam iedarbojušies, pavisam nesen sāku lietot, bet ilgi uz viņiem sēdēt neplānoju.

ku!
Slinkums īsti nav, bet problēma tik plaša, ka e-pastā sakarīgi izklāstīt nebūs iespējams. Ir pāris situācijas, kuru atšķetināšana varbūt palīdzētu saprast vienu no galvenajiem cēloņiem.

Runcene
Paldies par padomiem, mēģināšu rīt, pazvanīties un to lietu sākt beidzot risināt.
Re: Psihoterapeita izvēle
09.12.2015 18:18
sēne

Ok, ok, es neuzstāju. Jo vairāk tapēc, ka šajās dienās man e-pasts ir jau diezgan "karsts" :) Es šo piedāvājumu izteicu tāpēc, ka arī man līkās, ka esi jau diezgan tuvu atrisinajumam un iespējams, ka nedaudz parunājot viss noregulējas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 8?
Ziņa: