trauksmes sajūta

Aizsāka grace 

trauksmes sajūta
23.11.2015 04:50
Sveicināti. Periodiski dažādu medicīnisku jautājumu vadīta ienāku šeit, taču nekad nav bijusi vajadzība veidot pašai savu tēmu.
Pati esmu mazais mediķis, taču ir problēma, kas mani nomāc jau trīs mēnešus, bet pie kolēģiem nevēlos vērsties. Tas nenotiek regulāri, taču neesmu arī novērojusi, ka būtu kaut kādi vienojoši faktori, lai tas atkārtotos.
Reizēm mēdzu nakts vidū pamosties no sajūtas, ka smoku. Strauji pieceļos kājās, jūtu, ka it kā "atnāk" vaļā deguns, bet automātiski meklēju kaut ko no zāļu kastes, ko iepūst degunā. To sajūtu pavada karstuma viļņi, kas pēc brīža pāriet drebuļos. Elpoju saraustīti, sirds ļoti sitās, vaigi sarkani, jūtu, ka deg. Ierastajā pozā uz vēdera vairs gulēt nevaru. Mēģinu sakārtoties tā, lai esmu "zvilnus" pozā. Kad esmu apgūlusies, atkal nāk virsū karstums, tad drebuļi, sirds klauves, baiļu sajūta. Esmu divu bērnu mamma un šajās reizēs nāk paranoiskas sajūtas, ka varu aizmigt un nepamosties. Reizēm tāda sajūta atkārtojas darbā, reizēm mājās. Man ir 26 gadi, smēķēju, daudz fiziski strādāju. Emocionāli nekādu īpašu pārdzīvojumu nav, lai satrauktos. Piebildīšu, ka reizēm dzeru miega zāles- Stilnox vai Somnolu, jo ir problēmas ar iemigšanu jau aptuveni pusotru gadu. Ar miega problēmām greizos pie sava ģ.ā., kas man ieteica pusgadu dzert valdoksan antidepresantus. Pēdējo, sesto mēnesi, valdoksānu mazināju uz pusi tableti, kamēr "nometu" pavisam. Tobrīd miegs it kā normalizējās, bet paralēli tam bija arī t.s. "pofigisma" sajūta. Mani nekas vairs neuztrauca. Ieslēdzās kaut kādi automātiskie režīmi ikdienā un darbā.
Piebildīšu, ka man ir tendence uz bieži paaugstinātu asinsspiedienu. Vidēji, apmēram 160/110mmHG. Taču šo spiedienu nejūtu. Kad jau ir nedaudz zem 200.. jūtu, ka deg vaigi. Ir veikti dažādi izmeklējumi, lai atklātu vainu, kālab man ir tik augsts asinsspiediens. Magnēts, Kompis ar kontrastu(tur atklāja tikai konkrementus nierēs), ir pārbaudīts vairogdziedzeris, sirds-praktiski viss. Pagājušo gadu pie ikgadējās ginekologa pārbaudes atklāja stipri paaugstinātu CRO, taču ar AB tiku galā divu mēnešu laikā.

Vai man atkārtoti griezties pie ģ,ā.??? kas izsauc šīs sajūtas naktīs, kad ļoti trūkst elpas?
Re: trauksmes sajūta
23.11.2015 09:42
Ticamākais problēmas cēlonis - svars.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: trauksmes sajūta
23.11.2015 17:54
Ja tu saaki dzert antidepresantus deel panikas leekmeem naktii, tad pilniigi logiski, ka simptomi atgriezaas, kad tu paartrauci tos dzert. Antidepresanti neaarstee, labaakaa gadiijumaa nonem simptomus.
Re: trauksmes sajūta
23.11.2015 18:49
Aizej nu vien pie psihoterapeita.

Pie kolēģiem tak jau esi vērsusies, un psihiatrs te galīgi nav tas gudrākais -- vai ģ. ā., kas raksta psihzāles.

Esmu izbijis mediķis, un tādu pasākumu noteikti rekomendēju pēc savas pieredzes.

Zāles ir savam laikam un stāvokļiem, neesmu pilnībā pret, bet domāju, ka ir citi, tālāk vedoši ceļi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 24?
Ziņa: