Uzaicināt draugos ārstu...

Aizsāka Annete 

Sakiet vai kāds ir mēģinājis uzaicināt draugos un konsultēties ar ārstu piemēram par zālēm,norunāt tuvāko vizītes laiku utt. sociālajos tīklos?Vai ārsti vispār šādā veidā ielaižas uz kontaktu ar pacientu?
Man uzrakstīja zāles,bet īsti kaut kas neiet,ir blakusefekti,bet daktera telefona nav,tāpēc steidzami vajadzētu pakonsultēties.Bet pieraksts pie viņa jāgaida mēnešiem,tā ka uz vizīti netieku.
Vai ir vērts mēģināt komunicēt caur Internetu?
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
16.11.2015 22:27
Arstiem arii ir privaataa dziive, un kaadaa sakaraa vinam vajadzeetu tevi apstiprinaat draugos, lai tu vinam uzbaastos ar saviem jautaajumiem??? Gribi parunaat ar aarstu piesakies viziitee, nevari tik ilgi gaidiit, sameklee citu aarstu.
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
16.11.2015 22:58
Jautājumus par blaknēm var uzdot arī šeit. Bet nu jā, nedomāju, ka daudz ārstu ir draugos. Tur pamatā visādi dīkdieņi apgrozās.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
17.11.2015 00:15
Ir jau nu gan ārsti soc. tīklos, bet kā var ienākt prātā šitā konsultēties, tas taču ir galēji nepieklājīgi.

Viena ārste man iedeva vizītkarti, mēs vienojāmies, ka vajadzības gadijumā piezvanīšu uz kabinetu pieņemšanas laikā, kaut zinu arī viņas mobilo. Nekad neesmu zvanījusi.

Kad cilvēks aiziet pirmoreiz, tad arī vienojas, kā komunicēs, ja būs kādi jautājumi.

Citi ārsti paši dod mobilos, bet tā tad ir viņu iniciatīva.

Psc... uzaicināt ārstu draugos... :(

Uzaicini tuvējās bodes pārdevēju... redzēs, ko šī teiks, un tad zvani katru dienu, kas jauns pievests...

Ārsti, kas dod visus savus telefonus un ceļas naktī, lai atbildētu, mirst agri. To gan es zinu.
Ja cilvēkam paliks reāli slikti viņš vēl ne līdz tādām lietām aizdomāsies. Un šeit forumā cik saprotu,kāda reāla mediķa konsultāciju/padomu cilvēkiem saņemt gadās reti.
Viegli runāt tiem,kas dzīvo Rīgā un visi medicīnas spīdekļi turpat pie rokas.Bet,ja tu pie ārsta tiec reizi gadā,tad ir tā kā ir...
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
17.11.2015 10:23
Kādu padomu Tu gribēji no mediķu vidus? Jēzzzuss, strādājoši mediķi negrib, ka viņiem kuļas virsū brīvajā laikā. Tāda šai jautājumā ir reāla mediķa konsultācija.

Es vairs neesmu medicīnā, varu arī viesos kādam ko ieteikt, ja vien zinu. Un tas ir pilnīgi citādi, kad neesi noguris no pacientiem.

Turklāt es Tevi cenšos pasargāt no tā, ka ārstam sāksi nepatikt kā cilvēks.

Tas pirmkārt.

Otrkārt, ku! piedāvāja palīdzēt par blaknēm. Uzrakstīji viņam?

Treškārt, es arī nedzīvoju Rīgā, zinu, kādas ir Rīgas ārstu braukšanas, vienkārši ir laikus jādomā un citreiz no kļūdām jāmācas.

Ceturtkārt, nevajag uzmest lūpu.
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
17.11.2015 10:38
Pirmkārt, neredzot cilvēku un nezinot par viņu neko, maz ko var palīdzēt.Ārstēt tas ir maksas darbs. Kā jebkurš darbs.
Visiem mums ir tiesības uz darbu un atpūtu.
Ja kas ir steidzīgs es vienmēr pazvanu sava ārsta māsiņai un lūdzu padomu. Ja ārstu jāgaida mēnešiem, tad jābūt citam variantam.Vajag tikai meklēt.
Lai veselība un saprāts.
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
17.11.2015 10:49
Annete, pastāvīgie komentētāji šeit ir cilvēki, kas vairāk vai mazāk saistīti ar medicīnu vai kam medicīna ir sirdslieta, tāpēc iespēja saņemt kvalitatīvu konsultāciju ir diezgan augsta. Cik nu tā vispār var neklātienē var būt.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Izlasot visu šo diskusiju,es teikšu tā - viss ir atkarīgs no konkrētā ārsta attieksmes pret darbu,pret pacientu kā cilvēcisku būtni un kultūras līmeņa,tāpēc reakcijas varbūt dažādas.
Ir ārsti,kuriem medicīna kā sakāt ir sirdslieta,un tad nav grūti dažreiz izņēmumā kārtā arī brīvajā laikā veltīt minūtīti atbildei uz kāda pacienta jautājumu.Bet par visiem kā jau teicu nevaru garantēt,cilvēki ir dažādi.
Komentētāji šeit raksta par māsiņām,bet es neieteiktu 100% uz to paļauties,jo tomēr tā ir cita kvalivikācija un konsultējot pacientu nopietnākos jautājumos kā piemēram par medikamentu blaknēm,viņa var pieļaut kļūdu un cietējs būs tieši pacients.
Turklāt ne visiem ārstiem ir patīkami,ka viņu vietā runā māsiņas,to es zinu pēc pieredzes.
Kļūdīties tas ir cilvēcīgi,jebkura ārsta apmeklējums tas ir stress,un ne vienmēr tajā brīdī atceramies visu ko gribējām jautāt,tāpēc nevajadzētu satraukties par to.
Atvainojos par garo rakstu,lai Jums laba veselība un sirdsmiers!
Bet foruma komentētājiem novēlu iejūtīgāku un sirsnīgāku attieksmi pret pacientiem,jo visiem mums ir problēmas,ne tikai veselībā,bet arī sadzīvē,tāpēc pacentīsimies viens otru saprast,uzklausīt,nenosodīt un palīdzēt!Jo tas taču ir šī foruma mērķis sniegt roku uz palīgā saucienu!
esi ārā no medicīnas????Hmmm......ko tas par tevi saka???? bodes pārdevējas zināšanas? :DDD Pardon. ;D
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
17.11.2015 16:10
Annete aka Roksons aka Enik Benik, nevajag tā satraukties ja kaut kas nesanāk pa prātam. Laiki tagad ir grūti un cilvēki forumos neiecietīgi. Tā nu tas ir. Bet atbilde kopumā bija ļoti pareiza. Dažādu iemeslu dēļ (juridisku, morālu, finansiālu u.t.t), ārsti ļoti nelabprāt konsultē neklātienē. Ir atsevišķi izņēmumi. Bet tieši tā, izņēmumi. Tāpēc kopējā doma par to, ka no tā nekas nesanāks, ir pareiza.

Runājot par būšanu ārā no medicīnas, es teiktu, ka drīzāk tendence ir otrādāk, aiziet zinošākie un apzinīgakie. Pārējiem ir vieglāk turpināt strādāt jo viņiem nezināšanas vai nesaprašanas dēļ ir pofigs. Nu vēl paliek galējie fanāti. Bet tādu ir ļoti maz.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
17.11.2015 16:20
Ā, skaidrs.

Psihiatri parasti dod telefonus... ;) privātie.

Valsts gan nē, še redzamo iemeslu dēļ ;) Tak jau mazāks žēlojums no tās valsts.



Edited 1 time(s). Last edit at 17.11.2015 16:22 by Runcene.
Re: Uzaicināt draugos ārstu...
17.11.2015 19:02
Un man ļoti patika tas tekstiņš par pārdevējām -- īsta pērle. Zinu gana daudz gudru un izglītotu ļaužu, kuri šo darbu ir darījuši, apstākļu spiesti, tātad prata pielāgoties, nevis gaudot.

Otra daļa pārdevēju, arī laukos, man Rīgā dzimušai, ir ļoti patīkams pārsteigums, jā, vienkārši cilvēki, bieži bijušo kolhoznieku atvases, arī krievietes, bet jaukas. Varbūt augstākās skolās neies, bet man tik un tā patiks kā cilvēki.

Kaut gan -- zāles šite nelīdzēs, bet moš no blaknēm paliks labāk ;)
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.