Neliela zāļu devu problēma

Aizsāka mparanoja 

Neliela zāļu devu problēma
27.09.2015 22:42
Labvakar ,es vēršos pie tādiem ,kuri varbūt studē psihiatriju (vai vienkārši kaut ko saprot no medicīnas)

Es jau kādu gadu vai ilgāk dzēru tādus preparātus kā "Ciklodol" un "Halaperedol" un "Leponex" ,itkā gadu kaut kā turējos ,bet bija uznākušas lēkmes (paranoja,divdabīgas domas,apātija,depresija,balsis,minimālas halucinācijas) , nu un tad mani ielika slimnīcā es tur nogulēju mēnesi un man klāt iedeva vel trīs preparātus zem nosaukumiem "Somnol" , "quetiapine" un "fenazepam" , tās visas zāles man jādzer trīsreiz dienā (Katru savā devā).
Nu un sanāk tā ,ka no rīta izdzeru tabletes un mani sāk ļoti "pļušīt"(palieku lēns ,nevaru padomāt u.t.t) ,bet pēc laika pariet ,bet te ir jauna problēma ,man ir jādzer dienas zāles un viss sākas no jauna (bet ne tik traki)
No tā visa man ir ļoti pasliktinājusies reakcija un garastāvoklis lēkā no augšas uz leju regulāri ,jautāju dakterei - Vai viņa varētu samazināt zāles ,viņa teica ,ka nē ,jo var sākties atkal tie simptomi (kuri rakstīti augstāk). Ne gluži ,ka var sākties tie simptomi ,bet var uznākt trauksmes sajūta un depresija (tas visbiežāk šajā gadā mani nomāc)
Es tiešām nezinu ,ko darīt ,varbūt kāds var ieteikt kaut ko lai būtu enerģija? Jo pat nav spēka uz zāli aiziet patrenēties Tā kā kaut kādas zāles kuras dod enerģiju nevis spēku n shit.. Būšu ļoti pateicīgs ,ja te būs kaut viens normāls komentārs par to ,ko gribu dzirdēt.

Un vel ,lasīju nedaudz par somnol ,tur bija rakstīts ,ka var rasties fiziska atkarība ,gribēju zināt no viņām var sākties lomkas vai kaut kas tāds ? (Nedaudz bail) Jo nu itkā slimnīcā katru dienu dzēru ,bet mājās grēkoju un reizēm izspļauju podā ,jo nu zāles nav tās labākās priekš ķermeņa un galvas.
Re: Neliela zāļu devu problēma
27.09.2015 23:04
Es neesmu ārsts, nestudēju psihiatriju, vien kādreiz biju ārsta palīgs jeb feldšeris.

Pašai ir pieredze ar depresiju, veģetatīviem traucējumiem, bezmiegu, panikas lēkmēm, tāpēc varu atbildēt savas pieredzes un arī dažu citu tuvāk zināmu ļaužu līmenī, kā arī no forumiešu rakstītā.

Ir cilvēki, kas ļoti atbalsta zāļu lietošanu, citi nē. Es esmu kaut kur pa vidu, jo domāju, ka jālieto veselais saprāts. Tavā gadījumā, lai iemācītos sadzīvot ar halucinācijām un nelietot zāles vai lietot tās nelielās devās, ir vajadzīgs pamatīgs darbs nevis pie psihiatra, bet psihoterapijā. Pasaulē ir daudz labas pieredzes ar to, ja lasi angliski, vari iemest kādu tēmu google par halucinācijām un dzīvi bez zālēm.

Psihoterapijā cilvēks dziļāk iepazīst sevi un psihisku slimību gadījumā apgūst prasmes šīs slimības vadīt.

Tu jau pats redzi, ka Tavs kokteilis ne uz ko labu neved un laupa Tev to, ko Tu gribētu. Citreiz cilvēkam veselības dēļ no kaut kā ir jāatsakās, bet es šaubos, vai tas ir Tavs gadījums. Tu paliksi par gulšņājošu gaļas bluķi.

Protams, es nesaku, ka psihoterapija ir vienīgā pasaules gudrība, ir cilvēki, kam tas izdodas pašiem, bet tik un tā tas nebūs ātri.

Man Tev arī ir daži neobligāti jautājumi.

1. Kas Tevi "ielika slimnīcā"? Vai Tu vadi pats savu dzīvi vai arī esi no kāda finansiāli atkarīgs? Tev ir savi iztikas līdzekļi? Mācies? Strādā?

2. Cik Tev gadu? Pirmo reizi tādas sūdzības tikai pirms gada? Nekad agrāk?

3. Kāda ir ģimenes vēsture saistībā ar psihiatriju? Kas audzināja? Vai ir abi vecāki? Kāda ir viņu psihiskā veselība? Kādas attiecības ģimenē?

4. Vai Tu teici ārstam, ka nespēj normāli dzīvot ar šādu kokteili? Tas būtu pirmais, ar ko sākt. Manuprāt, noņemt simptomus ne vienmēr nozīmē cilvēkam palīdzēt viņa interesēs, vismaz psihiatrijā noteikti nē.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2015 23:12 by Runcene.
Re: Neliela zāļu devu problēma
27.09.2015 23:09
Viss vispār sākās 15 gados ,kad parādījās šausmīga paranoja un balsis. Esmu vairākas reizes bijis bērnu psihiatrijas nodaļā ,nu un pāris reizes tvaika ielā ,bet tur pēc tādām zālēm kuras man izrakstīja ,es normāli pastaigāt nevarēju ,par laimi samazināja dažus preparātus un noņēma arī. Tagad man ir 18 un biju Ļermontova ielas psihiatriskajā slimnīcā.

Tā kā ,man ir otra invaliditātes grupa mani uztur vecāki ,jo pats pagaidām strādāt nevaru sava stāvokļa dēļ un pietam vel jāpabeidz 12. klase.

Nu man ome strādāja par māsiņu ,bet tā no medicīnas neviens vairs ,audzināja gan māte ,gan ome ,tēva nebija.Vecākiem ar psihisko veselību viss labi ,nesūdzējās un nebija gulējuši nekāda tāda tipa slimnīcās. Attiecības labas ,bet dzīvoju ar omi ,mamma ar brāli citā pilsētā (nav nekādu strīdu dēļ ,vienkārši pagaidām tā vajag)

Es kad gulēju to mēnesi slimnīcā man momentāli leponexa vietā iedeva kvetiapīnu ,100mg no rīta ,100mg pa dienu ,300mg vakarā nu un vel augšā minētās zāles.

Man tieši rīt jābrauc pie sava psihiatra ,tad pajautāšu vai var kaut ko samazināt vai dienas devu vispār noņemt.



Edited 1 time(s). Last edit at 27.09.2015 23:21 by mparanoja.
Re: Neliela zāļu devu problēma
27.09.2015 23:34
Kvetiapīns, manuprāt, ir daudz labāks par leponeksu tieši tāpēc, ka mazāk blakņu.

Es domāju, ka nez vai varēs Tev noņemt visu dienas devu, bet Tev pašam būtu veselīgāk, ja Tu teiktu, ka gribi pabeigt 12. klasi un gribi sportot. Varbūt viņš var izdomāt kaut ko, kas palīdzētu Tev dzīvot pilnvērtīgāk.

Ārsts Tev nav nekāds priekšnieks, bet sadarbības partneris, lai Tev būtu labāka veselība.

Labi, ka Tev ir ģimenes atbalsts, tas ir ļoti svarīgi.
Re: Neliela zāļu devu problēma
27.09.2015 23:37
Nu tad jau rīt uzrakstīšu ,ko man ārsts īsti teica. Un tad varēs dzirdēt jūsu viedokli !
Re: Neliela zāļu devu problēma
28.09.2015 11:45
Nu tikko atnācu no psihiatra ,man samazināja rīta un dienu zāļu devu. Un noņēma Somnol vispār..

pēc pāris dienām jau redzēs kā būs ar veselības stāvokli
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 5?
Ziņa: