Ilgstošas miega problēmas

Aizsāka Negulētājs 

Sveiki!

Nezināju kurā sadaļā likt šo tēmu, jo pats īsti nezinu kas pie vainas :)

Par mani

23 gadus jauns vīrietis, bez kaitīgiem ieradumiem, agrāk aktīvi sportoju, šobrīd mazāk.

Situācijas apraksts

Mans miegs nekad nav bijis ideāls, bet savas 8h vienmēr esmu varējis labā miegā pavadīt un pamosties ar modinātāju vai mazliet pirms tā.

Sākot no augstskolas pēdējā gada (2013. gada beigas), kad paralēli sāku strādāt "augstāka stresa" darba vietā, sāka parādīties lielākas miega problēmas, kas izpaudās dažādi - nespēju iemigt, cēlos augšā pa nakti u.c.

Tas viss mani ir novedis pie tā, ka pat atvaļinājumā nespēju normāli gulēt (un izgulēties) un esmu konstanti pārguris, kā arī nespēju pienācīgi koncentrēties darbā.

Jau kādu pēdējo gadu mani nomoka fragmentēts miegs, kas izpaužas tā, ka pamostos daudz ātrāk kā vajadzētu un pēc tam īsti iemigt vairs nespēju, kā rezultātā esmu pārguris (piemēram, eju gulēt 23:00, pamostos 04:30 un līdz 07:30 cenšos nesekmīgi aizmigt).

Šobrīd mani spēki ir izsmelti un esmu nolēmis meklēt speciālista palīdzību. Tādēļ gribu jautāt - kurp man doties? Pie neirologa? Psihoterapeita? Miega speciālista?

Būšu pateicīgs par Jūsu atbildi!
nrsx
Re: Ilgstošas miega problēmas
26.08.2015 09:27
Tādas miega problēmas liecina par sačakarētu nervu/psihes sistēmu. Ir par daudz darba vai darbs un kaitīgi ieradumi. Piemēram, tupēšana onlainā 24/7. Ja to nerisina, var mierīgi nonākt psihenē. Es ieteiktu sākumā aiziet kaut vai pie ģimenes ārsta, lai izraksta kādas mazāk kaitīgas miega tabletes. Tad paņemt kādu 2 nedēļu atvaļinājumu un neko nedarīt, pastaigāties, pabraukt ar riteni, un mēģināt izgulēties.
Miegam jāatvēl vismaz 8 stundas katru dienu un 2 stundas pirms tam nevajag ēst, tupēt internetā vai tv, bet relaksēties. Piemēram, ja iet gulēt katru dienu 6 stundas pirms celšanās, cilvēks jau sāk miegā stresot un mosties augšā, jo zin, ka nepaspēs izgulēties.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 6?
Ziņa: