Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām

Aizsāka Crow 

Vēršos pie jums, cienījamie komentētāji, ar sasāpējušu jautājumu. Kopš jaunības, kad pamatskolas vairāku gadu garumā biju tiešs apsmiekla un ņirgāšanās mērķis, esmu cīnījies ar mazvērtības kompleksiem, depresiju. Daudz ko dzīvē ir izdevies sakārtot, bet joprojām - nu jau 32 gadu vecumā - netieku ar bailēm no konfliktsituācijām. Gan vārdiskām, gan fiziskām. Esmu iemācījies to visu labi slēpt, tādēļ apkārt esošie cilvēki par manu vājumu pat nenojauš, bet atsevišķās situācijās šie aizmetņi izlaužas uz āru un tad nu es sevi šaustu par to, ka neesmu pratis rīkoties tā, kā vajadzētu. Man ir reālas bailes (pat līdz panikai), ka radīsies situācijas (un tādas katram var rasties), ka sadzīvē vai uz ielas mani aizskars un es nepratīšu sevi aizstāvēt un izskatīšos smieklīgs. Tāpat man ir bailes no jebkādām vardarbīgām situācijām sev apkārt, ko redzu. Tas mani paralizē un es nezinu kā rīkoties. Visvairāk bail no tā, ka var nākties gadīties mirklis, kad jāaizstāv tuvi cilvēki un es rīkošos kā gļēvulis nevis stiprais balsts. Kā lai ar to visu tiek galā? Man kauns (pat anonīmi) to visu par sevi rakstīt, būšu pateicīgs par jebkādu padomu/ieteikumu. Gribu beidzot pārvarēt bailes, jo tās man traucē gan sadzīvē, gan karjeras izaugsmē un visādi citādi...
Re: Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām
11.08.2015 17:47
Ļoti grūts jautājums. Es arī kopš bērnības esmu bijis nīkulis un izsmiekla objekts. Un protams nav tā, ka vēlak es būtu kļuvis par stipru un drošsirdīgu. Es vienmēr esmu maksimāli izvairijies no konflikta situācijām un izdarijis sev vērtīgus secinājumus ja tādas ir radušās. Otra lieta ir tas, ka mazvērtības kompleksus esmu kompensējis ar zināšanām savās darbības jomās + pilnveidojis savas diplomātijas spējas. Tas darbojas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Tas ir tieši tas, ko es pats daru. Bet ar diplomātiju nevienmēr var tikt galā. Un man jau nav tik daudz bail par sevi - ja būšu viens, sliktākajā gadījumā pat varu aizbēgt (ātri skrienu:D). Taču ja esi kopā, piemēram, ar sievieti un kaut kādi iedzēruši bezsmadzeņu primāti demonstratīvi apvaino vai pat mēģina uzbrukt. Ko tad darīt? Man tāda situācija nav bijusi, jo cenšos pašā saknē novērst iespējamību, bet visādi var gadīties. Vai tiešām esmu nekam nederīgs cilvēks, ja neprotu tikt galā ar šādām situācijām?
Re: Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām
11.08.2015 19:49
Tev gadījumā nebija valdonīga māte?
Re: Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām
11.08.2015 19:50
Nomierinies. Vairumā gadijumu tie cilvēki kas iziet uz konfliktu, ir ieguvuši pārliecību par uzvaru (respektīvi, tā viņiem nav pirmā reize). Tāpēc tādiem cilvēkiem kā es un Tu, prātīgi būtu izvairīties no saķeršanos. Jo iespēja vinnēt nav liela. Alternatīva ir sākt kačāties un nodoties cīņu mākslām bet es zinu, ka tā nav mana stihija. Vēl var sākt nēsāt ieroci.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Es to neuzskatu par vājuma pazīmi, drīzāk gan otrādāk. Tie cilvēki, kas iziet uz konfliktiem, bieži nav pietiekami gudri un spējīgi, lai visu atrisinātu racionāli. Nereti viņiem ir sakāpis galvā. Ieiet manā netīkamo cilvēku sarakstā "ar smagu raksturu". Personīgi, ja kāds aizkaitināts, piemēram, darba kooēģis man ko liek, es ignorēju un daru kā vajag, lai viņš turpina ārdīties, esmu mierīgs un smaidīgs, lai gan grūti. Kaut kā tomēr ar laiku tāpat sāk Tevi cienīt, bet nu kāda man cieņa ir pret viņu, ja sevi ne no tās labākās puses ir parādījis...

"esi kopā, piemēram, ar sievieti un kaut kādi iedzēruši bezsmadzeņu primāti demonstratīvi apvaino vai pat mēģina uzbrukt" domāju tā arī izturies - ka viņi ir bezsmadzeņu primāti... Tas, ko kāds tur saka un domā darīt dzērumā... viņam taču tobrīd galvā ir pilnīga putra, vērā ņemams tas nav. Manā skatījumā ar tādiem izdodas labi manipulēt. Ja vajag, izsauc policiju, - tam jau tā domāta... Sieviete jau arī nav ar smadzenēm, ja sagaida kaut kādas agresīvas atbildes pretī no Tevis.
Ne jau mēs pasauli uz agresiju un primitīvismu būvējam, tiecamies.
Runcene, visiem, kam līdzīgi simptomi, nav bijušas valdonīgas mātes. Tā ir Tava neizsāpētā sāpe. Katrā otrajā topikā Tu runā par valdonīgām mātēm. Kā uzmācīga muša. Tad sāc jaunu foruma pavedienu un mēs Tev centīsimies palīdzēt.
Re: Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām
12.08.2015 16:37
nē, tas ir diezgan tipiski vīriešiem ar šādām sūdzībām...

vai arī ļoti bailīga un nervoza, bet tad mazliet cits scenārijs.

paldies par rūpēm :)

anonīmi vien bija aknas... :D
Katra māte jau savā ziņā ir valdonīga, pār bērnu valda. Kā tad var būt savādāk...
par anonimitāti
Re: Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām
13.08.2015 00:18
Runcene, ja nepamanīji, tad te visi ir anonīmi, kā arī sava taisnība jau ērkšķim ir - nejau pie visām līdzīgām problēmām ir vainīgas valdonīgas mātes.
Re: Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām
13.08.2015 08:59
Tu varbūt nepamanīji, ka es uzdevu jautājumu, uz ko vēl nav saņemta atbilde.

Foruma līmenī daudziem pastāvīgajiem lietotājiem ir savs pastāvīgs vārds, kas liecina par zināmu spēju būt konsekventam. Riešana no krūmiem manā skatījumā ir tukša pļurkstēšana.
Re: Kā pārstāt baidīties ko konfliktsituācijām
13.08.2015 09:02
Bet vispār interesanti, kā dažiem te ieslēdzies mātes aizsargāšanas mehānisms :)

Kaut ar to nebija domāta nekāda kritika, ne vērtējums, jo mammas tādas gandrīz vienmēr ir neapzināti, pašas ar savu ne tik laimīgo vēsturi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 8?
Ziņa: