Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās

Aizsāka izmisušais_ļoti 

Es nezinu ko iesākt. Man ir 30 gadu un esmu izmēģinājis sevi dažādās jomās. Bet laikam esmu reāli tizls un lohs, ka strādāju 2 darbos un kopumā vidēji mēnesī uz rokām saņemu 500-600 eur. Ja atvelk ikmēneša kredīta maksājumu par studijām, tad vēl medikamentus, sabiedrisko transportu un pārtiku kā arī citus pirkumus, man NESANAAk normāla dzīvokļa īre. Es nevaru atļauties īrēt vienistabas dzīvokli sūdīgā rajonā pa lētāko kas ir 150 eur + komunālie.

Tāpēc es dzīvoju koā ar draugiem-īrēju istabu, neizguļos, bez privātās dzīves.

Apstaigāju visādus darbus un kur tik neesmu strādājis, bet manā profesijā un citās, kas man der ir vidējais uz rokām 500 eur(maximums ja vēl šī summa).

Neapmierinātība ar sevi kā lūzeri, mani ir novedusi pie blakusproblēmām - esmu viegli aizkaitināms, vājš libido un problēmas ar erekciju,


KĀDS no malas var pateikt - kas ar mani nav kā vajag???
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
07.06.2015 22:41
Gan jau šejienieši dos kādu padomu. No manas puses jautājums ir - par kādu partiju balso vēlēšanās (pašvaldību, Saeimas, Eiropas Parlamenta)? Varu minēt, ka balso par labējiem vai nebalso vispār. Ja tā, tad apsveicu tevi un novēlu izbaudīt savas izvēles sekas. Enjoy it!

p.s. Es balsoju par Saskaņu, Eiropas sociāldemokrātiem PES. Lai Latvijā ir kā Ziemeļvalstīs, Francijā un Vācijā. Cilvēks ir pirmajā vietā un cilvēkam ir jābūt materiālam pamatam izaugsmes iespējam. Sociāldemokrāti to nodrošina, bet labējie paļaujas uz nejaušību un labdarību, kas nestrādā. Ja Latvijas iedzīvotāju vairākums balsotu par sociāldemokrātiem, tad Latvijā būtu pozitīvas pārmaiņas.

Vēl var piebilst, ka Latvijā daudzi saņem 500-600 EUR uz rokas un viņiem ir arī ģimene. Latvija turas uz Padomijas laikā saceltajiem dzīvokļiem. Tiem, kuriem ir vecais dzīvoklis mantojumā vai kā citādi iegūts, tie vēl var izvilkt ar vidējām Latvijas algām. Tiem, kuriem dzīvoklis jāmeklē no jauna, tiem ir jāstrādā vai nu vadītāja darbs, vai jābrauc uz ārzemēm.

Politiskā izvēle ir visa pamatā. Ja labējā centrālā valdība būtu piekritusi maksāt dotāciju Rīgas Satiksmei, kā tas ir visu pasaulē, tad Rīga biļetes cena nebūtu nenormāla. Ja Dombrovskis krīzes laikā atļautu mājokļu celtniecību par valsts investīciju programmu naudu, tad tagad NĪ cenas būtu mazākas un cilvēkiem būtu jumts virs galvas. Sociāldemokrāti to būtu darījuši. Bet aziātiski labējais Dombroskis to nedarīja. Novēlu letiņiem izbaudīt sava stulbuma un stūrgalvības sekas. Pēc gadu desmitiem tāpat nonāks pie atziņas, ka jābalso par sociāldemokrātiem.

Daži saka, ka Padomijā lika disidentus mentenēs. Taču kapitālisms šajā ziņā ir vēl drausmīgāks par Padomiju. Vairāk kā 50% garīgās slimības ir atkarīgas no sociāliem apstākļiem un aziātiskā, putiniskā kapitalisma valstīs, kāda ir Latvijā, sociālās problēmas rada garīgas kaites. Tātad labēja Latvijas politika ir novedusi mentenēs daudz vairāk cilvēku nekā Padomija. Un novedīs vēl, ja tauta turpinās balsot par labējiem.



Edited 2 time(s). Last edit at 07.06.2015 22:48 by miksa.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
08.06.2015 01:29
Miksa, ļoti laba un pareiza doma.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
08.06.2015 13:39
Tādi politologi nolasījusies :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
08.06.2015 19:55
Ļeņins arī uztaisīja revolūciju, kad vairs nevarēja uz mātes (patiesībā -- tēva ierēdņa) pensijas sēdēt, jo viņa vienkārši paņēma un nomira, bet bērniem tēva pensija toreiz nepienācās, tikai atraitnei. :)

Situācija valstī ir draņķīga, bet mans tēvs, kuram tagad ir krietni pāri astoņdesmit, vienmēr saka, ka komunismu atpakaļ grib tie, kas netiek nost no mammas pupa. Nezinu, vai tā ir taisnība, bet ar veciem kungiem nestrīdos :)
Ko gan es gribēju dzirdēt no forumiešiem?
Hmm,... laikam ne to, ka pareizi būtu balsot par Saskaniešiem, kas man kā latvietim uzlabos dzīves apstākļus.

Ir cilvēki, kas māk, dara visu pareizi, dzīvo pilnvērtīgu dzīvi šeit Latvijā manā vecumā manā vai līdzīgā profesijā. Lai gan reālajos darba sludinājumos īsti nemanu normālu atalgojumu. Šodien atkārtoti ielīdu NVA vakancēs( šajā portālā tiek publicēti darba atalgojumi pirms nodokļu nomaksas)

Nezinu, domāju paralēli uzsākt savu mazo biznesu strādājot attālināti. Mana profesija(kur esmu izglītojies) ļauj man piedāvāt savus pakalpojumus, kas gan man nenesīs tādus ienākumus kādus gribētos... Vispār kaut kāds nemotivēts un negatīvi noskaņots esmu. Vai neesmu sevi ieprogrammējis uz sliktāku dzīvi..
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
08.06.2015 22:01
Savs bizness ir vislabākais, tikai jāprot skaidri novērtēt - kāpēc to biznesu sāc. Viens variants ir tas, ka tev ir jauna ideja par produktu vai pašu ražošanas procesu/servisu. Bet cits variants ir tas, ka neesi piemērots darbam jau esoša uzņēmumā. Otrā gadījuma nav garantijas, kas kaut kas izdosies. Ar maziem biznesiem ir pilna Latvija, mokas paši īpašnieki un moka tajos strādājošos.

Bet tā jau ir cilvēku pašu izvēle. Dānijā bezdarbnieka pabalstu maksā 2 gadus un vēl 2 gadus, ja tajos mācies. Augstskolu studentiem ir samērā pieklājīgas stipendijas. Nodokļi strādājošiem gan ir lieli, bet algas arī ir lielas. Danija, par spīti savam sociāldemokrātiskumam un solidaritātei, ir pašās pirmajās vietās pēc biznesa vides, pēc inovācijām, pēc darbaspēka kvalitātes un produktivitātes, pēc IKP, utt., utt. Tas viss varētu būt arī Latvijā, ja cilvēki to vēlētos un spētu bez aiztures domāt un izlemt.



Edited 2 time(s). Last edit at 08.06.2015 22:20 by miksa.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
08.06.2015 22:05
Manuprāt, doma par savu biznesu ir apsveicama. Darba sludinājumi nez vai apmierinās cilvēku, kam ir Tava situācija. Loģiski, ka darba devējs domā, kā maksāt mazāk.

Ir cilvēki, kam ne sevišķi veicas ar vidi, kurā viņi piedzimst, viņiem ir maz entuziasma pilnu paraugu, un nekur nav teikts, kādā vecumā kas ir jāsāk. Tāpēc daudz nesalīdzini un daudz citos neklausies, it sevišķi, ja viņi Tevi noniecina.

Es zinu ļoti daudz, nu jau tiešām ļoti daudz cilvēku, kas ir spējuši tikt uz augšu mazliet vēlāk nekā citi, reizēm tikai pusmūžā, jo agrā jaunībā tieši tāpat kūlās kā pliki pa nātrēm: nebija sajēgas, kā lietas darāmas.

Un šādos gadījumos ļoti daudz var dot arī, piemēram, psihoterapeits vai psihologs, palīdzot atraisīt iekšējos resursus, kas kaut kur kaut kādu iemeslu dēļ snauž, turklāt Tev jau ir pat skaidrs mērķis: vairāk pelnīt.

Man ir ļoti daudz virtuālu paziņu visā pasaulē (kādreiz labi pasen es apmēram divus gadus dzīves jēgas meklējumos nosēdēju vienā angliski runājošo forumā, kur bija daudz izmusušu cilvēku, daudziem bija tāda depresija, ka vajadzēja dzert pat zāles), kas ir nīkuši arī ļoti labi attīstītās zemēs, tais pašās ASV dzīvojuši uz food stamps (pārtika pret soc. dienesta izsniegtiem taloniem).

Un Krievijā vispār tagad ir pilnīga d. Tāpēc nav ko uz komunistu pusi vispār skatīties. Te vismaz var izsisties, bet tur visi ir vienādi nabagi vai atkal jāiet bandītos.

Nekas diži labāks par kapitālismu pagaidām nav izgudrots, ja vien cilvēks negrib ko līdzīgu Ziemeļkorejai, kur vispār neviens neko sev nenopelna, tikai valdība kaut ko izdala, bet tik un tā visi ir pusbadā.



Edited 1 time(s). Last edit at 08.06.2015 22:32 by Runcene.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
09.06.2015 12:25
Saskana uzvareeja pasvaldiibas veeleesanaas Riigaa, rezultaats nav tas pats spozaakais.......
Un ja jaaizveelas starp Rietumiem vai Krieviju, tad es tiesaam nesaprotu tos cilveekus, kas veel joprojaam redz kaut ko pozitiivu Krievijas virzienaa.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
09.06.2015 20:49
Par algām... bet kapēc lai būtu, piemēram, oficiantei jāmaksā vairāk... ja viņa gatava strādāt par maziņu algu :) Darba tirgus, reālo algu, nosaka tas - kāda ir minimāla cena, par kādu darbinieki strādā. Un tā ir VISĀ pasaulē... tiem kas te slavē Dāniju... ar Dānijas ekonomisko modeli nav iepazinušies un runā pēc nostāstiem.

Protestē VISUR. Un loģiski, jo NEKUR nav ideāli... un depresīvie cilvēki visās valstīs nīkuļo. Valsts neko nemaina. Ekonomiskais modelis arī nē. Es to GALVOJU!

Nopelnīt DAUDZ... strādājot algotu darbu ...nevar. Un nekad, un nekur nevarēs.

Savs bizness tak ir ok.. reģistrējies kā nodokļu maksātājs, iesākumam, un sniedz pakalpojumus ar mikrouzņēmuma nodokli... ja tas ir PAKALPOJUMS, tad pats izdevīgākais kas var būt. Bet ja notiek pērc/p/ardod, tad neder, jo nodokļu apmaksas modelis būs neizdevīgs. Kā arī tad vajag PVN jau, lai būtu profits to visu darīt. Bet pakalpojumu sniedzējiem mikro ir the way to go. Kā arī var formēties kā IK.. kā SIA (tas patiesībā ir ļoti lēti) un to visu var izdarīt 15min laikā, nepaceļot dibenu no krēsla ;) Dari savu hobiju...dari to labi..un saņem par to naudu :)
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
09.06.2015 21:54
Nekāda izvēle starp Rietumiem un Krieviju nav jāizdara, jo izvēle ir sen izdarīta - par Eiropu un Rietumiem. Eiropas Parlamenta Prezidents un viens no Eiropas sociāldemokrātu līderiem Martins Šulcs savulaik teica: "Es atbalstu savu draugu Nilu, es viņu jau sen pazīstu kā Rīgas mēru. Es atbalstu viņa kampaņu. Viņš ir Latvijas cerība. Nils un viņa draugi ir pārveidojuši savu partiju par mūsdienīgu, uz nākotni orientētu partiju, un tā ir iespēja kā Latvijas valstij, tā arī Eiropas Savienībai un visai sociāldemokrātu ģimenei Eiropā.... Mēs bijām pilnīgi vienisprātis par to, ka, no vienas puses, lai garantētu valsts un Eiropas Savienības drošību, mums ir jārunā atklāti par tiem jautājumiem, kas skar cieņu pret starptautiskiem noteikumiem. Bet, no otras puses, mums ir jāsaglabā iespēja dialogam. Un šajā ziņā es pilnībā atbalstu Nilu".

Algu un pabalstu lielums garantē ekonomikas izaugsmi. Divi piemēri no ekonomikas žurnāliem (kurus Latvijas labējie nopirktie ekonomisti parasti ignorē):
- ASV savulaik vienā reģionā pēkšņi tika veicināta un palielinājās lētā darbaspēka imigrācija. Pirms un pēc šī notikuma tika izmērīta uzņēmēju gatavība investēt tehnoloģijās. Un izrādījās, ka lētā darbaspēkā klātbūtne interesi mazina. Cilvēki tiek nostrādināti, tehnoloģijas netiek izmantotas, kopējais IKP samazinās.
- Kādā valstī tika izpētīta bezdarba pabalstu ietekme. Izrādījās, ka augstāki un pieejamāki pabalsti palielina bezdarbu, bet tajā pašā laikā nodrošina arī labāku darba devēja un ņemēja vienošanos, jo darba ņēmēji var atrast sev piemērotāku darbu, var apgūt prasmes nākamam darbam. Uzņēmeji iegūst lojālāku un produktīvāku darbaspēku. Rezultāts ir IKP celšanās.

Latvijai nav vajadzīgas oficiantes par minimālo darba algu, jo viņas nekad nespēs samaksāt nodokļos to, kas nepieciešams viņu bērnu izglītībai un veselības aprūpei. Ar oficianšu nodokļiem Latvija nevarēs atļauties Dziesmu svētkus, izglītības sistēmu un armiju, no kaut kā nāksies atteikties. Valstij ir nevis jāceļ algas per se, bet jānodrošina materiālie apstākļi studijām un prasmju celšanai, labākām darbavietām. Un valsts šeit var daudz darīt, tas ir sociāldermokrātu politikas pamatā.

Dānija ir mana sapņu valsts, neesmu tur bijis, bet daudz esmu lasījis par to. Gan grāmatas, gan vietējās avīzes.

Depresīvie cilvēki ir jāārstē un nevis par viņiem jāņirgājas.

Katrs, kam ir kaut mazākā sajēga par mikroekonomiku, zinās, ka uzņēmuma pamatā ir kapitāls un cilvēkresursi. Tikai Valdis Dombrovskis varēja izdomāt, ka 1 Ls var būt kapitāls un slikti strādājošs darbinieks var būt cilvēkresursi. Latvijā labējie mēdz ar mikrouzņēmumiem risināt tās problēmas, kurām ir nepieciešami citi līdzekļi.

p.s. Nav tiesa, ka protestē visur. Latvijā neprotestē, ar to arī Latvija atšķiras no Eiropas. Šajā ziņā Latvija 25 gadus ir izdarījusi putinisku izvēli.



Edited 1 time(s). Last edit at 09.06.2015 21:56 by miksa.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
11.06.2015 20:10
......"Algu un pabalstu lielums garantē ekonomikas izaugsmi." ..... ROFL ... tik loģiska un racionāla ekonomiskā saprašana :)
"Dānija ir mana sapņu valsts" ..."Denmark has one of the world's highest personal income tax rates."...tas tā... pārdomām ;) Un visi tie pīkstuļi, TUR pīkstētu VĒL vairāk, kad mēnesī atstātu valstij līdz 80% ienākumu :D Un ta nav fantāzija... tas ir reāls progresīvais nodoklis ;) Arī pie visa minimuma... valstij aizies vairāk nekā puse, bet PVN tur ir 25% ...tas ir tikai pāris sīkumi, lai kliedētu sapni par piena upi ar ķīseļa krastiem

nezinu ko Tu domaji ar 1Ls kapitālu... lai gan kapitāls kā tāds, nevienā ekonomikas tēzē nav atrunāts ka konkrēts apjoms, Viss ir atkarīgs no cēloņiem un mērķiem.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 11.06.2015 20:11 by Mateus.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
11.06.2015 21:16
Es teikšu tā:visam savs laiks,bet jācenšas arī pašam,man arī kādreiz bija savs biznes,personīga māja,skaistākā sieva un dārgs auto,pēc tam to visu pazaudēju savas muļķības dēļ,ilgu laiku bija slikti gan finansiāli gan morāli,bet tagad atkal viss sāk sakārtoties,man jau ir savs sia ar lielo pamatkapitālu šeit Latvijā,bet ta ir tikai naudas sapelnīšanai lai atvertu firmu manā sapņu zemē,tālu subtropos,ku jūtos piederīgs,tā apmēram,man ir daudz ideju ko realizēt,vēlos nodarboties ar to kas sniedz prieku,ne tikai naudas pelnīšana,nauda vispār ir tikai līdzeklis,ko es varu ieteikt visiem,no sākuma izlolot savu sapni,nemitīgi par to domāt - domas materializējas,un tad kad pienāks tam labvēlīgs laiks - viss notiks,protams arī pašam jācenšas,jāatmet visas negatīvās atkarības,alkohols utt. nu tā apmēram,lai jums izdodas....ar cieņu jūsu LĀSĒNS :)
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
11.06.2015 21:27
Nu tad vārties pa zemi, ja patīk. Piemēri bija no:
Immigration, Skill Mix, and Capital Skill Complementarity. The Quarterly Journal of Economics (2011) 126 (2): 1029-1069.
doi: 10.1093/qje/qjr011
Do unemployment benefits promote or hinder job reallocation? Journal of Development Economics
Volume 93, Issue 1, September 2010, Pages 109–125

QJE ir viens no 5 pasaules visprestižākiem ekonomikas žurnāliem, JDE ir viens no 5% labākiem ekonomikas žurnāliem. Kad sastapos ar šiem rakstiem, tad bija šoks. Jo Latvijas publiskajā telpā tiek runāts kaut kas pavisam cits. Bet tā jau ir Latvijas īpatnība - meli un atkal meli. V. Dombrovskis stāstīja pasaciņas, ka valsts bankrots esot pasaules gals. Tajā pašā laikā Journal of Economic Literature (vēl viens top 5 žurnāls) pārskata rakstā bija secināts, ka suverēna bankrotam nav vidēja vai ilgtermiņa sekas. 2009. gada sākumā Latvija diedelēja pa visu Eiropu naudu, tajā pašā laikā ECB apsprieda plānus par vienotu eurobonds ieviešanu, kas nedaudz atgādinātu pašreizējo European Stability Mechanism, tikai būtu mazāk ad hoc risinājums, nekā ir ESM (starp citu, daudzi to neapjauš un pārvērtē ESM nozīmi uz ekonomisko drošību).

Tā ir Dānijas īpatnība, ka viņiem grūtā brīdī patīk paļauties uz valsts atbalstu un nevis uz radiniekiem. Bezmaksas bērnudārzs, bezmaksas augstākā izglītība un stipendijas, 4 gadu bezdarba pabalsti, tā visa ir atdeve no lielajiem nodokļiem. Tāda sabiedrība, bet ārkārtīgi efektīva un par spīti solidaritātei, šī sabiedrība ir arī turīga un uzņēmējdarbīgi domājoša, jo liela daļa uzņēmumu pieder pašiem darbiniekiem akciju veidā, viņiem pieder arī kapitāls ārvalstīs. Tāpēc pirms dažiem gadiem Dānijā bija zināms paradokss, ka nacionālais kopprodukts kritās, bet nacinālais ienākums pieauga, kapitāla ienākumi turpināja nākt uz šo valsti.

1Ls vai 1EUR ir nepieciešamais pamatkapitāls mazkapitāla SIA nodibināšanai. Tur vajag pamatīgu mikroekonomikas teoriju, lai izdomātu, kā ar tādu kapitālu var radīt vērtības.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.06.2015 21:31 by miksa.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
12.06.2015 00:26
Tev taada slinka domaasana, Miksa.....
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
12.06.2015 09:07
...man patiesībā tagad aptrūkās ko teikt :)
Jo redzu, Tu runā par lietām, no kurām neko nesaproti, bet gribētu saprast. Tu citē žurnālus un svešas domas, pat neizprotot - kāds ir konteksts.
:)
Arī 1Ls uzņēmumu dibināt, nav tik vienkārši. Tu tiešām domā, ka vajag to 1Ls un viss? :) Neesi lietas kursā, ka tas ir principā tikai dibināšanas dienai? ;) Un vai esi aizdomājies par to, ka ir uzņēmēju, kuri sniedz tikai 100% pakalpojumu? Tu tik gudri vāvuļo...bet cik uzņēmumus pats esi radījis ar savām super zināšanām?

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 12.06.2015 09:08 by Mateus.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
12.06.2015 13:41
Tak Miksam straadaat nepatiik, vins tik grib lielu pabalstu, lai normaali vareetu dziivot, vasaraa uz Griekiju aizbraukt atpuusties, nu lai galiigi no garlaiciibas nenomirtu, tad vareetu kaados kursos pa velti kaut ko pamaaciities ;)
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
12.06.2015 15:13
123 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tak Miksam straadaat nepatiik, vins tik grib lielu
> pabalstu, lai normaali vareetu dziivot, vasaraa uz
> Griekiju aizbraukt atpuusties, nu lai galiigi no
> garlaiciibas nenomirtu, tad vareetu kaados kursos
> pa velti kaut ko pamaaciities ;)


Galīgas bērnišķīgas domāšanas laikos šādas fantāzijas ir ne vienam vien cilvēkam, bet parasti viņiem ir kauns to atzīt, kur nu vēl rakstīt, šis gan ir galējs ārprāts... :(

Un ir cilvēki, kas ir reāli daudz slimāki, arī psihiatriski un onkoloģiski, un kā tik vēl nē, bet cīnās, meklē risinājumus, domā, cenšas atrast labāku darbu vai dibina savus uzņēmumus utt. Nez vai šo forumu vajadzētu uztaisīt par degradēšanās veicināšanas lapu.

Drausmas.
Lai autors atrod turīgu sievu ar dzīvokli, atrisinās savas materiālās problēmas. Sievai var būt, piem., gadi 40. Īzī. Nebūs jums komunisms jāceļ.
Re: Nemāku iet pa dzīvi / problēmas finansiālajās lietās
16.06.2015 02:18
Izmisušais šitie vēl nav tie lielākie sūdi finansiālajās lietās, tici man! Saprotu, ka esi atpalicis no saviem vienaudžiem kuri jau ir sansieguši vairāk par tevi, un tev tas liekas ārprāts. Tās ir pupu mizas.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.06.2015 02:22 by enfuego.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 17?
Ziņa: