alprazolam

Aizsāka gotie 

gotie
alprazolam
20.05.2015 17:16
Sveicināti! Mani interesē atsauksmes par alprazolam, un tieši - kādiem nolūkiem tiek lietots, kādas devas... Man Jelgavā izrakstīja, jo ir trauksme un bailes, cilvēkos. Teiksim, lai man nebūtu ar sevi jāeksperimentē, varbūt kāds var dalīties iespaidos par devām, un kādas ir blaknes, palielinot devas (vairāk par 0.5mg). Ārsts man ieteica tableti palikt zem mēles, ikreiz, kad sāku izjust trauksmi (0.5mg tablete).
Re: alprazolam
20.05.2015 17:31
Nāksies vien eksperimentēt, jo tas pašam jāmēģina, katram var būt citādi, turklāt pilnīgs miers tāpat nez vai būs, tad Tev galīgi "jāaizlīmējas" ciet.

Ja tā ir visu laiku, parasti nozīmē antidepresantus.

Atkarīgs arī, cik bieži Tev tā trauksme ir. Ja visu laiku, un arī visu laiku bāzīsi zem mēles, tad pēc laika nevarēsi soli bez tām tabletēm paspert.
Re: alprazolam
20.05.2015 17:37
Starp citu, esmu jau te agrāk rakstījusi, ka ir muļķīgi prasīt citiem par zālēm un devām, jo tikai paša pieredze atkarībās esošam cilvēkam ļauj kaut cik saprast, kā lietas stāv, jo atkarīga dvēsele bieži nevajadzīgi un aplami ietekmējas no citu viedokļiem.

Bet jebkurš, kurš lieto psihzāles, kaut kādā mērā ir ar tendenci uz atkarību, nav pilnībā stabils.
gotie
Re: alprazolam
20.05.2015 17:42
Paldies, Runcene, par atbildi. Man nācās mainīt ārstu, jo iepriekšējais rakstīja man kaudzēm dāžādu ripu, ar kurām it kā pazūd viena lieta, bet parādās blaknes. Tad nu es "pieslēdzos" citam psihiatram, kurš man uzrakstīja alprazolam un kventiax, vakaros. Teiksim tā... Palīdz. Palieku mierīgāks. Taču trauksme ir bieži, un tas traucē dzīvot. Nav arī tik slikti, kā bija gadus iepriekš, kad nāca virsū melnie un pabiju Tvaicenē divas reizes. Gribētos vienu vai divas tabletes, nevis kaudzi, un tādu pašu kaudzi ar blaknēm. Man būtu iespēja "iegulties", uz mēnesi stacionārā... Un tad man piemeklētu īstās zāles. Pagaidām ļoti negribās, jo liekas, ka tikšu galā pats un ārā viss zaļo, vasara nāk...
gotie
Re: alprazolam
20.05.2015 17:48
Loģiski, ka zāļu devas ir individuālas, atkarīgas no ķermeņa masas un n'tajiem parametriem. Taču es tikai gribu zināt... Esmu ziņkārīgas dabas cilvēks. Kā arī, man palīdz doma, ka neesmu tāds vienīgais ar savām vainām..
Re: alprazolam
20.05.2015 19:10
Ah, nu par to, ka neesi vienīgais, galīgi vari neraizēties... :)

Un vēl: es baisi neturu to karogu, ka AD nerada atkarību, bet trankviļi rada, un tad nu tieši tāpēc obligāti vajag AD, bet mana nezinātniskā (empīriskā) teorija ir tāda, ka no AD var tikt nost ātrāk, vismaz es nemazināju devu: nost, un viss. Tādi gājieni ir bijuši 4x 20 gadu laikā. Un tas ļauj tiešām redzēt situācijas, kas izsit no ierindas, un tad par tām var domāt, bet, kad esi pilnībā zem tvaika, neko īsti saprast nevar.

Es pati brīvprātīgi nogāju no AD, jo man nepatīk tas, ka man ir pilnīgi vienalga viss, kaut trauksmes arī, protams, nav. Alprazalom tieši neesmu lietojusi, bet klonazepamu :) [āāāā kādas šausmas :D]

Kventiax jeb kvetiapīns ir mans miega līdzeklis, 50 mg, un es teiktu, ka labākais, kas ir bijis.

Bet es pati visu šito esmu štukojusi, mēģinājusi, domājusi. Nu tā apmēram.

Un tādas lietas kā slimnīca, protams, visu laiku ir vaļā, bet, ja izdodas saprast pašam, tad tā ir laba pieredze, pārsvarā paliekoša. Bet psihiatru vajag tādu, kas visu no augšas nenosaka, jābūt sadarbībai.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.05.2015 19:11 by Runcene.
gotie
Re: alprazolam
20.05.2015 19:33
Jā, starp citu, arī es, lietoju kventiax savām miega problēmām - un palīdz tiešām labi. Mīnuss gan, man kā vīrietim, varētu būt tas, ka preperāts palielina prolaktīnu un viena no blaknēm - svara pieaugums.
Esmu izgājis cauri daudz dažādiem prepiem. Abilify, venlaxor, quetiapine, coaxil, wellbutrin (kurš vispār man neko neizmainīja)... un vēl dažām, kuras vairs neatceros. Tagad esmu sapratis, ka man vajag zāles, un gribu atrast īstās. Jo gribu mācīties, strādāt un dzīvot normāli dzīvi. Taču liekas, šis nekad nebeigsies.
Re: alprazolam
20.05.2015 21:53
Quetiapine ir tas pat kventiax.

Ja runa par vienu ideālu kombināciju, tad nez vai tāda ir. Jautājums vairāk ir par Tevis paša izaugsmi, par cilvēka briedumu un arī par spēju sevi pieņemt tādu, kāds esi. Tāpat ir svarīgi šais trijās priedēs neapmaldīties.
Re: alprazolam
20.05.2015 21:57
Svarīgi atrast un saprast, kas Tu par cilvēku, kādas Tev intereses, vēlmes. Tas arī noņems daļu baiļu un spriedzes, ūdeņi, kuros peldi, kļūs pazīstamāki un prognozējamāki.

Citādi vari zaudēt savu Vārdu un palikt par staigājošu Tableti.
gotie
Re: alprazolam
20.05.2015 22:03
Šķiet, sevi atrast un saprast būtu vieglāk, ja atrastu vienkāršu medikamentu, kas noņem trauksmi un bailes (un viss). Savādāk, psihoterapijā esmu vīlies, kaut gan, esmu bijis pie tāda tikai 2x... Varbūt ir kāds labāks. Es nezinu.
Re: alprazolam
20.05.2015 22:39
Tik selektīvu medikamentu nav. Tādi, kas PILNĪBĀ noņem trauksmi un bailes, uztaisa cilvēku par dārzeni.

Ja lasi angliski, silti iesaku palasīt, ko dara un kā mācās dzīvot cilvēki pasaulē arī tad, kad viņiem ir ļoti smagas psihiskas slimības (piem. halucinācijas u.c.).

Varbūt no psihoterapijas cerēji pārāk daudz, nezinu. Tā manā tagadējā izpratnē vienkārši ir spogulis. Pēc tam Tu vari darīt ar to info, ko vien gribi. Ja izvēlēsies dzīvē kaut ko mainīt, psihoterapeits stratēģiski atbalstīs. Un tas dažkārt var būt ļoti vērtīgi, jo psihoterapeits tiek izmantots par samaksu un tāpēc nejūtas izmantots :), bet paziņas un draugi gan var dot pretrunīgus un nederīgus padomus, jo viņi ir ieinteresēti caur attiecību prizmu, noteikti grib panākt savu (Latvijas vidējā aritmētiskā cilvēka attīstības līmeņa norma).
Re: alprazolam
20.05.2015 23:23
Drusku jāpaciešas un tad jau būs http://www.braininitiative.nih.gov/index.htm

Paši amīši saka, ka šis projekts, kuram līdz 2025. gadam ir jāatkož Alcheimers, Parkinsons un daudz citas smadzeņu slimības ir viņu lielā grand challenge - tāda mēroga projekts, kā nolaišanās uz Mēness un genoma atšifrēšana. Abi iepriekšējie pasākumi ir izdevušies, kāpēc lai neizdotos šis projekts. Forši, ka par to stāv un krīt Obama, kas ir tieši demokrātu prezidents (Latvijā šajā paša politiskajā spektrā darbojas Saskaņa). Demokrāti, kreisie vienmēr vairāk atbalsta zinātni un ja tas notiek ar vērienu, tad ir rezultāts. Desmit gadiņi jāpaciešas, jāizdzīvo un tad būs labāk! Pirmie atklājumi jau būs ātrāk.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.05.2015 23:29 by miksa.
gotie
Re: alprazolam
21.05.2015 00:00
https://www.youtube.com/watch?v=8QLDKlpdtek

No akmens laikmeta uz modernāku izpratni par cilvēku... Tehnoloģijas iet uz priekšu. Tikai vai jebkurš to varēs atļauties. Un ja varēs, tad vai tie tiešām ir 10 gadi. Vai 30. Negribu aizrauties ar pārlieku skepsi. Lai jau izdodās...
Re: alprazolam
21.05.2015 13:13
Bet ko tas dod tagad? PIlnīgi neko.

Šodiena ir vienreiz, un nevajag to mest projām, būs jānožēlo.
alexis
Re: alprazolam
25.05.2015 10:57
"Tik selektīvu medikamentu nav. Tādi, kas PILNĪBĀ noņem trauksmi un bailes, uztaisa cilvēku par dārzeni."
Runcene,
Kāpēc Tu tik konkrēti uzskati, ka būt t.s. "dārzenim", bet harmoniskam un laimīgam, ir tik slikti?
Bet būt ar asu prātu, bet dziļā stresā un nelaimīgam, ir baigi labi?
Re: alprazolam
25.05.2015 13:44
Lūdzu, nerauj tekstus ārā no konteksta.

Tēmas autoram pēc izklāsta nav psihiska slimība, bet viņš gatavojas nozāļot neirozi. Nozāļotas neirozes ir padomju laika produkts, tagad to ikviens sakarīgs psihiatrs cenšas vismaz aizkavēt, runājot ar pacientu un iesakot psihoterapiju, un tā VIENMĒR ļauj lietot mazāk medikamentu, ja vien cilvēks to izvēlas un tai velta savus resursus, bet es te neizvēlos neviena cita vietā.

Psihiatri ir tur, kur viņi ir, zāles joprojām ir aptiekā. Kas grib tikai tādu kombināciju, uz to mani komentāri neattiecas.
gotie Runcenei
Re: alprazolam
26.05.2015 19:07
Tiešām pareizi atzīmēji, ka cīnos ar neirozi, nevis psihisku saslimšanu. Jo, teiksim, tāda lieta man nav bijusi visu mūžu, bet ir radusies...
Stulbākais, ka es it kā varētu atļauties psihoterapiju, taču nav īpašas ticības tajā visā. Un galvenokārt, man arī bail. Nav arī ticības sev, ka varētu palīdzēt kādas "speciālas" grāmatas izlasīšana. Ir jau lasīts diezgan no tās "self-help" sērijas. Šķiet, man pa vienu ausi iekšā, pa otru ārā. It kā esmu atkodis savu ideālo startu, lai izlīstu ārā no šī brīža stāvokļa. Tas ir sports - skriešana un trenežieru zāle. Taču, pagaidām, grūti sevi izkustināt no vietas, jo bail, ko citi padomās par manu skriešanu. Tāpēc, visdrīzāk, skriešu, kad nāks tumsa virsū...
Vieglāk šķiet, kā jau teici, "nozāļot neirozi". Teiksim, tas pats venlaxors, ko tikko atsāku lietot, man ļoti palīdz, iedod "kick start", un tad parādās stimuls dzīvot, darīt, pat uzrakstīt šeit. Redzēs, vai man izdosies atkal tikt uz strīpas.
Re: alprazolam
26.05.2015 20:01
Varbūt vari mēģināt rakstīt dienasgrāmatu? Self-help plaukts ir bleķis pa manam :)

Bet dienasgrāmatu, ja godīgi raksta, pēc tam var pārlasīt. ... un izlasīt savas domāšanas kļūdas ;) Pēc tam jau Tu vari darīt ar saprasto, ko vien gribi, bet tad ir vismaz godīga info pašam par sevi.
gotie
Re: alprazolam
26.05.2015 20:23
Ess nezinu ar to dienasgrāmatu. Tāpat jau esmu pārāk sevī, tāds, pašnorūpējies tipiņš. Ja vēl sākšu rakstīt dienasgrāmatu, vispār galvu no pakaļas būs grūtāk izvilkt :D
Re: alprazolam
26.05.2015 20:34
Da nu beidz...

Sāc kaut ko darīt, citādi te balkustēmā jau viens pārzāļojies raud, ka beigas un pagalam.
Re: alprazolam
26.05.2015 20:38
Venlafaksīns un alprazpolams, ko Tu lieto, protams, nav nekādas nāves zāles, it sevišķi, ja salīdzina te ar dažiem citiem varoņiem, bet dzīve ir viena īstenībā... nu un tad jau var domāt, ko ar to vienu dzīvi darīt. Pēcāk būs žēl, ka pašķaidīji gadus.
gotie
Re: alprazolam
26.05.2015 20:38
Tikko biju paskriet, kādu pusstundu.
Skriešana vispār ir dāvana... par brīvu. Visi kukaiņi saskalojās, uzlabojās asinsrite smadzenēs, izstrādājās laimes hormons.
Esmu par slinku priekš dienasgrāmatas :/
gotie
Re: alprazolam
26.05.2015 20:42
Alprazolamu es vispār beigšu lietot.
Jā, bet dzīvē, cik nācies saprast un dzirdēt - galvenais esot būt laimīgam. Taču praktiski, redz, ir nācies darīt lietas un reāli tā arī ir, ka bieži vien ir jādara ko vajag, nevis to, kas liek justies laimīgam.
Miegalācis
Re: alprazolam
30.05.2015 17:56
man kad saasinās lielā trauksmes sajūta un stress, no kā arī izaug bezmiegs, ļoti labi palīdz AD kurss, padzeru pusgadu un uz kādu laiku atkal ir miers. Esmu dzērusi arī alprozolamu, bet ja tā trauksme ir iesējusies, tad tikko kā alprozolama iedarbība beidzas, tā trauksme atkal klāt. Ppsihatrs arī alprozolamu ieteica tikai pilnīgā "avārijas" gadījumā. Jo ar tiem trankviļiem nekur tālu nevarot tikt. Priekš manis 5-6 mēnešu paroksetīna kurss darbojas labi, tad kādus pāris gadus ir miers, kamēr atkal kautkas sastreso. Un miegam pēdējoreiz arī kvetiapīns labi līdzēja. Sākumā gan bija 100 mg jāiedzer, jo no 25-50 galīgi nevarīju iemigt, jo trauksme ņēma virsroku, bet kad pamanījos aizmigt ar tiem 100, tad jau pamazām mazināju......bet vispār, pie alprozolama baigi ātri pierod un tad jāceļ deva un tas galīgi nava forši.....
lisbeth
Re: alprazolam
02.06.2015 15:38
es lietoju a-z tikai ka last resort - kad paliek galigi slikti. reizem vins palidz un trauksme izgaist dienas laika, ja neizgaist, tad lietoju AD. Kapec tik loti bail no stacionara? Tev piemekles labakas zales un nevajadzes mocities. Psihoterapeitus principa neatzistu, nekad neesmu satikusi nevienu psihoterapeitu, kurs liktos tik gudrs, ka butu verts vinja klausities. Iznemums ir CBT, bet vai Latvija tada vispar ir?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 12?
Ziņa: