Atbilde Faktoram

Aizsāka Runcene 

Atbilde Faktoram
26.01.2015 11:27
Tu biji sācis kasiņu sveša cilvēka tēmā, pārcēlu to šeit.

Faktors
Re: Pašnāvība
26.01.2015 03:33
Ieinteresēja ko alfo tādu bija uzrakstījis, jau aizmirsu vai neizlasīju. :D Nevaru iedomāties ko velnišķīgāku par ku! komentāru, kur 12 gadīgam bērnam, ko visdrīzāk pilnīgi nepazīst, pasvieda iedrošinājumu to izdarīt.


Ka tik tas nebija tas, kur izteicās pret pašu ku! komentāru.
Saprastu, ja ku! ko tādu rakstītu 40-50 gadīgām kundzēm, kas ilgus gadus cīnās ar depresiju, nevis pusaudzim, kuru psihe jau tā nestabila ir, visa dzīve vēl priekšā un neko nesaprot. Ir meitenes, kas no 6 stāva izlec pēc strīda ar māti, par spīti. Ja ku! komentārs netika izdzēsts, bet tas otrs, tad var tikai pabrīnīties par cilvēku attieksmi un profesionalitāti šeit.
Kauns par šo diskusiju kā tādu.


Faktors
Re: Pašnāvība
26.01.2015 04:20
Tas, ka kaut kas tiek izdzēsts, nenozīmē, ka kāds nevar par to pasūdzēties institūcijām ārpus šī foruma. Bez Tabu jau ātri paķertu sūdzības kā vienā no lielākajiem Latvijas medicīnas portāliem moderatori bērnu, kuram varbūt šī bija vienīgā vieta, kur meklēja palīdzību, vienkārši pasūta tālāk. Pietiekami liels forums, lai tā pārvaldniekiem būtu kādai atbildībai un objektivitātei, nevis patvaļai dzēst komentārus, kas viņiem nepatīk (tas notiek regulāri). Un gan jau šo arī izdzēsīs, bet man nav nekas pret cilvēkiem šai forumā, paldies, ka šāds forums ir, daudz kas prātīgs tiek uzrakstīts LIELĀKĀ DAĻA padomu ir labu, un ku! viedoklis patīk jo īpaši, bet te viņš ir pilnīgi nedomājot nokomentējis.


Faktors
Re: Pašnāvība
26.01.2015 04:57
Atceros no googles rezultātiem atradu šeit pirms gada diskusiju par šizofrēniju. Sieviete, kad uzzināja, ka viņas mīļotajam ir šizofrēnija, prasīja, vai palikt kopā. Lasot šokēja komentāri, kur tika izteikts, ka nē. Runcene bija rakstījusi, ka šizofrēniķi ir neprognozējami un var būt agresīvi, kas man likās pilnīgs pretstats no tiem, ko dzīvē pazīstu. Kuri ir attiecībās un mīloši, gādīgi cilvēki.
Mans komentārs, protams, tika izdzēsts. Var jau aizbildināties, ka uzsāku vecu diskusiju, bet, acīmredzot nepatika.
Gribētu kaut kādus paskaidrojumus no foruma pārvaldniekiem par šīm lietām, nevis kārtējo komentāru izdzēšanu.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.01.2015 11:39 by Runcene.
Re: Atbilde Faktoram
26.01.2015 12:48
Kārtējais "jurists" un viszinis...

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Atbilde Faktoram
26.01.2015 12:53
Faktoram

Varbūt pirms gadiem esmu kaut ko tādu rakstījusi par sievieti un viņas nākamo vīru, pašlaik neatceros. Esmu vienkārši sen ap psihiatriju un zinu reālus gadījumus par šizofrēnijas pacientu nogalinātām sievām. Tu nezini? Ir bijuši daži sabiedrībā zināmi gadījumi, kaut visi iepriekš brīdināja, ka labi nebūs. Vai Tu zini, cik pagājušajā gadā psihiatrijas pacienti ir ļoti smagi pacēluši roku pret ģimenes locekļiem, medicīnas personālu utt.? Ir kas morāli nosodāms šādā gadījumā ieteikt saglabāt lielu modrību?

Principā tas gan nav jautājums, ko vajadzētu uzdot forumā. Jebkurā gadījumā, ja cilvēks šaubās, no mana padoma viņš nevar pieņemt gala lēmumu. Ja viņš to dara, tad tāpat nav gatavs un nobriedis attiecībām. Es, piemēram, precējos un nevienam neprasīju. Citi šķiras, jo paši pieņem šo lēmumu un arī neprasa. Cik zinu, cilvēki, kas prasa citiem padomu par savām laulībām, ir mazliet bērna prātā. Tā notiek, un tur nekā nevar darīt. Varbūt nākamais manevrs būs sekmīgāks. Tevi tiešām uztrauc šīs sievietes liktenis? Godīgi... tad Tu noteikti būtu arī atcerējies kāda šeit rakstoša šizofrēnijas pacienta tuvinieka tekstus un padomājis par to. Vismaz līdzsvaram. Nezinu, ko Tu pazīsti, bet es zinu statistiku.

Ku! vienkārši nebija pamanījis vecumu, tā var gadīties, bet ku! ieguldījuma dēļ šeit viņam ādu par to nost nevar vilkt.

Man privātajās ziņās raksta par pašnāvībām un slieksmi uz to, dažkārt ir periodi, kad diezgan daudz, un es neesmu ļoti maiga, jo tam nav jēgas, esmu konsultējusies ar tiem, kas zina, esmu arī mācījusies krīzes konsultēšanu kapelāna līmenim. Ir daudzas pašnāvnieku kategorijas, un es cenšos saprast, kāda tipa cilvēks rakstītājs ir. Tu zini šīs taktikas un atšķirības? Starp citu, ārsti bieži pat paceļ balsi pret pašnāvniekiem. Vairāki pēc tam šeit ir atzinuši, ka tas palīdzēja.

Mēs dzēšam it kā patvaļīgi, bet es un Tu esam citādās pozīcijās, arī ku!. Uz Bez tabu, varbūt VID utt. iestādēm cilvēki iet, es to zinu, turklāt iespēju tiešām ir ļoti daudz. Ne jau krievu armija sastādīja izsūtāmo sarakstus, tepat vien kaimiņi... Nevajag biedēt ar to "pasūdzēšanos", vismaz mani ne. Esmu redzējusi čekistus vaigu vaigā, bija tādi laiki. Tas ir tas pats princips, kaut izskatās citādi. Protams, ka traci var sacelt par jebko, turklāt vēl kādu.

Moderatori šeit ir tiesīgi dzēst komentārus, kā Tu saki: "patvaļīgi" pēc saviem ieskatiem (un pat neceru, ka tas kādam patīk), it sevišķi tad, ja tiek celtas vecas tēmas, lai kasītos un tarkšķētu. Mēs tomēr neesam sūkļi, kam jātiek galā ar visiem, kam kaut kas nepatīk, tai skaitā mani vecie komentāri. Ir forumi, kur dzēš visus komentārus, ja dalībnieki sāk savstarpējus kasiņus vai pat sarunas, nevis atbild jautātājam. Mēs to šeit nedarām, kaut cilvēki te pa laikam tikai izklaidējas un muļķojas.

Šeit tātad dzēšam, ja ceļ "miroņus", lai parunātos ar sevi. Ir bijušas sūdzības no vairākiem ilgstošajiem lietotājiem, kurus tas kaitina, un mēs viņus respektējam vairāk nekā anonīmos. Vismaz es vairāk ņemu vērā to cilvēku domas, kuri te ir pastāvīgi, neanonīmi lietotāji, viņi parasti neslēpjoties vairāk spēj atbildēt par to, ko saka, kaut varbūt pat ir ļoti slimi utt.

Bet moderatori šeit ir tiesīgi arī dzēst komentārus bez paskaidrojumiem; tas, ka es Tev tagad atbildu, nav mans pienākums. Turklāt man un ku! ir zināma imunitāte, kaut tas kādam nepatiktu. Uz kāda pamata Tu domā, ka te kādam ir jāsēž un Tev kaut kas jāskaidro? Tu kaut ko šeit ieguldi? Varbūt pat ziedo šim forumam? Kā Tu domā: kas maksā, lai te cilvēkiem būtu iespēja parunāt un uzdot jautājumus? Tevi tiešām vada rūpes par forumu un cilvēkiem, kas uzdod jautājumus? Kāpēc man ir šaubas...

Bet te jautā un atbild mirstīgi, kļūdu pilni cilvēki, arī Tu tāds esi. Es sen darbojos ar psihiatrijas pacientiem un psihiatrijas sistēmu. Reizēm kļūdos es, reizēm policija, kļūdās arī ārsts vai psihologs. Interesanti būtu, ja Tu iesaistītos kādā procesā, kur kāds pacients ir saņēmis vardabīgu attieksmi vai ir pārkāptas viņa tiesības. Kā Tu tiktu galā reālajā dzīvē ar birokrātiem un iestāžu personālu... man pirms laika tieši vajadzēja vismaz vienu palīgu, bet nevarēju atrast.

Bet no šejienes varu aiziet jebkurā brīdī: kad vien administrators un foruma īpašnieks man to norādīts.

Turklāt tagad Tu avenes tēmā biji ierakstījis vismaz 3 spama komentārus par ku!. Ja cilvēki tiešām rūpējas par jautātāja labklājību, viņi mums raksta privāti un pilnīgi citā manierē.

Turklāt Tu esi ļoti savdabīgi izteicies alekša tēmā. Es tieši šos Tavus tekstus uzskatu par teju vai rupjiem, patiesībā neko tādu nebiju dzirdējusi pat no dažām paskarbām psihiatrijas māsām, kuras pa laikam mēdz būt problēma saskarsmē ar pacientu. Turklāt komunikācijas maniere ir savdabīga. Tevi tiešām uztrauc alekša dzīve? Ja tā, tad no viņa stāsta Tu saprastu, ka medikamenti viņu uztur pie dzīvības un palasītu kaut ko par antipsihotiķu radītajiem vielmaiņas traucējumiem un citām blaknēm.

Patiesībā domāju, ka Tu vienkārši tagad pievērs uzmanību sev, jo neredzu nevienu zināšanu drusku tēmās, par ko runā, vismaz ne psihiatrijā. Tu pats "noliec" cilvēku, kas lieto tādus medikamentus, kādus viņam nozīmējis ārsts. Varbūt viņš no Tava teksta apjuks un pieļaus kādu kļūdu, kas radīs smagas sekas. Varbūt to izdarīs kāds cits? Kur tad viņam iet un sūdzēties par Tevi? Un kā saprast Tavu tekstu par to, kas ir „normāls” cilvēks? Tāds, kam ir šizofrēnija, vai tāds, kam nav?

Turklāt nav gudri cerēt par daudz. Forums nevienu nevar izglābt. Ne sievas/draudzenes no sirgstošiem vīriem un meitas/dēlus no slimām mātēm, ne potenciālos pašnāvniekus. Tam varbūt der sarakste tikai starp diviem cilvēkiem vai tālruņa zvans.
Faktors
Re: Atbilde Faktoram
26.01.2015 15:04
Pārāk personīgā līmenī to nostādi, no dažiem forumā teikumiem nevar uzreiz spriest par cilvēkiem, ir jāpieņem tas saudzīgākais variants. Šo paskaidrojumu var arī sniegt alfo, kurš pirmais bija neizpratnē, es tik uzrakstīju garāk. No dzīves zinu citus cilvēkus, kas te ir rakstījuši, un neesmu vienīgais, kam ir radušies jautājumi par foruma darbību, bet gan jau tieši acīs to neteiks kā es.
Redzu visu labo šai forumā, kā jau iepriekšējos komentāros uzsvēru. Un ļoti cienu šo Tavu atbildi. Nevajag tik sakāpināti uztvert kritiku, gribu zināt, ko es tik rupju uzrakstīju.
Man šeit bija konts, bet laikam aizmirsu paroli, tāpēc privāti nevaru uzrakstīt.
Faktors
Re: Atbilde Faktoram
26.01.2015 15:17
Neiesaistīšos absurdās un plašākās diskusijās par abiem šizofrēnijas slimniekiem un pašnāvniecisko meiteni, jo tiem vēlu tikai labu. Nevajag mainīt manu pozīciju uz pretējo, lai argumentētu, kāpēc es tieši Tev personīgi likos slikts (tāpēc, ka nepiekritu Tavam viedoklim).
Re: Atbilde Faktoram
26.01.2015 16:20
Esmu diezgan pamatīgi iepazinusies ar to, kā funkcionē medicīnas forumi un ko dara moderatori citviet pasaulē, te nekas sevišķi neatšķiras. Šis forums ir ieguvējs, jo tas vairs nepieder ārstiem. Tātad mēs varam runāt arī par alternatīvām lietām. Kad sākumā kaut ko tādu teicu, te moderējošie mediķi mani gandrīz nošāva.

Bet moderatoru lēmumi vienmēr būs subjektīvi, mani arī. Objektivitātes te nav un nevar būt, jo mums ir ļoti skopa info par katru cilvēku, un es vienmēr izsitu ļoti daudz laika, lai izvilktu papildu info, tāpat noteikti uzrakstu spekulatīvus secinājumus, kad cilvēks pēc tam protestē: jā, bet tā nebija, tur bija tas un tas... Arī katra cilvēka lēmums par sevi būs subjektīvs. Problēmu risināšanas ceļi ir dažādi. Turklāt visi cilvēki kaut ko slēpj. Un pēc velna smalki. Viens te dzēra tādas un šitādas zāles, stāsta man un žēlojas, kā neviens psihiatrs neko šim nevar palīdzēt. Beigās izrādījās intravenozais narkomāns ar depresiju kā sākumu tam visam. Gada laikā neviens psihiatrs nebija apskatījis rokas.

Paldies tiem, kas raksta par sevi uzreiz gari, skaidri un godīgi, tā automātiski dabūdami jau daļu atbildes, jo rakstot daudz kas pašam top skaidrs.

Mana interese un arī pieredze vairāk ir psihiatrijas pacienti vai ļaudis ar psiholoģiskām grūtībām, kam ir niecīgi ienākumi, jo turīgākie paši tiek galā. Arī tie, kam grūtas diagnozes vai mirstoši tuvinieki.

Bet tiem, kam ir jautājumi, es vnk pasaku vēlreiz, ka dzēšu komentārus, kas rada lieku jucekli vai kas man pašai tiešām šķiet dumji un neiederīgi. Un tas ir saskaņā ar manu subjektīvo skatījumu. Man to lietot nav aizliegts. Ar to vajadzētu samierināties.

Bet nu ok, tātad cilvēku pretenzijas aug, it sevišķi jomu nepārzinošo. Labi, es noteikti pa laikam uzrakstu lietas, kas ir garām, bet atļaujos cerēt, ka derīgā tomēr ir vairāk. Ja pretenzijas kļūs pārāk augstas, tad tas man sāks traucēt ikdienas darbā (pašlaik jau ir uz robežas), un atbilde būs tikai viena, jo nevaru atļauties ar visiem skaidroties. Es arī negribu radīt nepatikšanas īpašniekam, kas šo visu ir atvēlējis kā labdarību. Ja ļaudis sāks kasīties ar Bez Tabu vai Veselības inspekcijām, vai utt., tad tas nav man. Es varu runāt par trakām tēmām trakas lietas, jo zinu, ka tas bieži ir labāk nekā smalkumi, kuri nekur neved. Politkorektums nav man, bet tas ir ļoti modē sabiedrībā, medijos un instancēs. Sistēmu mainīt netaisos, bet kompromisos iet arī nē.

Un man nav problēmu ar to, ka kādam ir jautājumi, man arī tādi ir, bet es saņemu atbildes (pārsvarā aptuvenas) tikai uz dažiem no tiem, ja gribu kaut ko par baltu velti. Šaubos, vai kādam ir citādi.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 10?
Ziņa: