Miega problēma!

Aizsāka Dear Ugly 

Miega problēma!
08.01.2015 23:15
Pārāk daudz guļu un sajūta, ka bioloģiskais pulkstenis ir pamatīgi nobīdījies - aizmiegu ap 4-5 naktī(rītā) un pamostos ap 13 dienā. Problēma, ka miega režīms paliek arvien ekstrēmāks. Esmu izmēģinājusi visādi pārkārtot savus gulētiešanas laikus un paradumus, taču rezultāts ir nekāds vai ļoti minimāls. Neatkarīgi no gulētiešanas laika, celšanās laiks man ir apmēram 13 dienā. Un ja ceļos agrāk, tad pa dienu jūtos pārgurusi un miegaina.
Piebildīšu, ka strādāju no mājām, tāpēc uz darbu nav jāceļas, darba laiku nosaku pati. Agrāk kad gāju uz darbu un strādāju 9-18, bija cita problēma - pārāk noguru darbā. Bieži vien gadījās aizmigt uzreiz pēc darba atnākot mājās un nogulēt līdz nākošajam rītam. Pat tad ja gulētiešanas laiks bija normāls, agras celšanās dēļ caurām dienām jutos miegaina un nogurusi. Arī tagad, ja gadās kāda aktīvāka diena, organisms vakarā vai nākošajā dienā to "kompensē" ar papildus miega daudzumu. Dažreiz ir sajūta, ka to tik vien daru kā guļu.
Esmu ārstējusi depresiju pie psihiatra, sūdzējos arī par nogurumu un miegainību. Bija domāts, ka laikam antidepresanti varētu līdzēt, taču nelīdzēja. Tad vēl lietoju Nootropil, bet no tā arī nekādas jēgas.
Esmu lasījusi ka ir tāds Miega kabinets - tas varētu līdzēt? Vai vēl kādi citi ieteikumi?
Re: Miega problēma!
08.01.2015 23:22
Kad Tev sākās tās nobīdes?

Novembrī, decembrī?
Nē, mani tās miega problēmas jau gadiem nomoka. Trakāk palicis varbūt pēdējā pusgada laikā (pirms tam "norma" bija iet gulēt ap 2 naktī)
Re: Miega problēma!
08.01.2015 23:41
Man arī ir tādas miega nobīdes bet sen jau savu dzīvi esmu tām pakārtojis un par to lieki nedomāju.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Es jau arī esmu tam pielāgojusies, bet tomēr nākas par to domāt reizēs, kad ir jebkādas darīšanas no rīta puses vai pa dienu. Man ir nācies arī diezgan svarīgas lietas kavēt, tikai dēļ tā ka nevaru normāli pamosties. Sociālā dzīve cieš - lai gan neesmu no tiem, kam socializēšanās ir ārprātīgi svarīga, tomēr pilnīgi bez nekādas sociālās aktivitātes arī nav iespējams iztikt.
Un otra problēmas daļa ir tas, ka kopumā pārāk daudz laika pavadu guļot. Diezgan nožēlojami ir savu dzīvi atvēlēt tam lai gulētu :)
Re: Miega problēma!
09.01.2015 11:12
He, domā es neesmu svarīgas lietas kavējis. Ja es negulētu no rītiem es būtu dzīvē daudz vairāk ko sasniedzis un noteikti nesēdētu šajā forumā un nekomentētu.

Par miega ilgumu runājot, viņš ar gadiem sarūk un it īpaši saruka pēc tam kād gadus 10 atpakaļ sāku lietot vitamīnus.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Miega problēma!
09.01.2015 20:21
Dear Ugly

Vai Tu pa dienu sevi kaut kā fiziski nogurdini?
Vitamīnus es arī lietoju, uztura bagātinātājus visādus, un cenšos ļoti pareizi ēst - kaut kāds rezultāts no tā ir jūtams, pa dienu neesmu vairs tik miegaina. Bet varbūt tas tāpēc, ka nav vairs tik agri jāceļas uz darbu.
Biju vēl internetā atradusi, ka ir tāds melatonīns, kas it kā palīdz pret diennakts ritma nobīdēm. Nopirku kaut kādu vitamīnu kompleksu, kur melatonīns arī bija sastāvā (jo tīrā veidā viņu Latvijā laikam nevar nopirkt). No sākuma efekts bija , ļoti laicīgi nāca miegs - kā no miega zālēm gandrīz :) Bet pēc kādas nedēļas tie vitamīni pārstāja uz mani iedarboties, atsākās viss kā parasti, un varbūt pat kopš tā laika palika trakākas tās nobīdes.
Mazliet uztrauc, ka neatkarīgi no modinātajiem guļu dziļā miegā līdz savam konkrētajam pamošanās laikam, kurš ir kaut kad dienas vidū.
Runcene - man ir sēdošs dzīvesveids un diemžēl diezgan maz fiziskās aktivitātes, īpaši ziemā.
Re: Miega problēma!
09.01.2015 22:45
Biki vajadzētu kaut ko izdomāt, tīri māju biežāk :)

Es jau arī mājās strādāju, bet man viens otrs te vēl ir jābaro, tā kā iznāk vismaz nelielas fiziskas aktivitātes.

To saku tāpēc, ka galīgi neesmu rīta cilvēks, un man ir slieksme uz depresivitāti no bērnības, kādreiz tā bija lielāka, tagad kļuvusi vadāmāka. Man visādi psihes gudrīši ir teikuši, ka šitiem kadriem ar tiem rītiem ir kā ir. Un vēl tur bija kaut kādas nianses.

Es arī ļoti miegojos un guļu ne nu līdz 13.00, bet pasākums no rīta man it nāve. Esmu gatava derēt, ka daži klienti domā, ka es dzeru... :)

Man tagad būs viena kliente, kas lūdza, lai neskaipoju viņai ātrāk par 11.00. Esmu sajūsmā.

Vispār tādi cilvēki ir, bet es šaubos, vai Tu nemaz nevari pabīdīt visu to būšanu lēnām uz atpakaļu.

Miega kabinets vismaz agrāk bija psihiatre un psihoterapeite Ija Cimdiņa. Viņa jau tāpat interesēsies dziļāk, pa virsu viņa nebrauc, turklāt tas nav lēti.

Bet par vitamīniem domāju, ka labi ir tie, ko te ku! jau iesaka: gan multi B strong, tad vēl kombinētie LIVOL vai kaut kas dārgāks, ja vari atļauties. Magvit B6 man pašai arī liekas ok.
Runcene, paldies par atbildi :)
Jā, man arī reizēm ir licies, ka apkārtējie varētu padomāt ka es dzeru vai ko tamlīdzīgu :)

Pati saviem spēkiem es miega režīmu varu bīdīt uz atpakaļu ar minimāliem panākumiem, bet tiklīdz ir kādi stresi vai kas tamlīdzīgs, tad uzreiz viss režīms nojūk, palieku par pūci un miegu ciet jebkurā laikā izņemot naktis.
Saņēmos tomēr un sāku regulāri sportot, ja nelīdzēs, iešu uz to miega kabinetu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 25?
Ziņa: