Uzskaitē pie psihiatra

Aizsāka Ttt 

Ttt
Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 18:54
Pirms pusotra gada bija pašnāvības mēģinājums, nācās padzīvoties psihiatriskajā slimnīcā. Tagad kārtoju dokumentus vīzai un ir jāizņem izziņa par to, ka neesmu uzskaitē. Iznākot no slimnīcas man nekas netika minēts par to vai esmu vai neesmu uzskaitē, vai ir pamats domāt ka neesmu ja jau man netika nekas teikts? Un ja nu tomēr esmu, tad tam ir kāds termiņš cik ilgi cilvēks tiek tajā uzskaitē turēts? Paldies.
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 19:16
Latvijā cilvēks ir reģistrā no pirmās vizītes pie valsts psihiatra, turklāt uz mūžu, kaut būtu bijis tikai vienu reizi uz ambulatoro pieņemšanu.

Uz kuru valsti tad tādu dumjību vajag :( ?
Ttt
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 19:20
Vīza ir Kanādai. Nav jau tā ka konkrēti viņi prasa, bet gan ārste pie kuras ir jāiziet medicīniskā ekspertīze (diemžēl vienīgā Latvijā pie kuras to var izdarīt). Teica, ka viņiem sistēmā pat nav tādas sadaļas kur to izrakstu pielikt, bet prasa vienalga. Žēl, jo pagaidām izskatās ka tas arī varētu būt iemesls vīzu neiegūt.
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 19:23
Tas ir saistībā ar kādu profesiju?
ttt
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 19:29
Nē, vīza skaitās programmai "Work and Holiday" - esot tur, meklēju darbu tāpat kā jebkurš cits.
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 19:33
Un vēstniecība sūta pie ārsta?



Edited 1 time(s). Last edit at 29.12.2014 19:38 by Runcene.
Ttt
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 19:49
Nē, ne jau vēstniecība.
Ir jāiziet medicīniskā pārbaude, to izgāju. Jautāja par visu ar ko esmu slimojusi, pieminēju šo atgadījumu (tagad jau saprotu, ka vajadzeja klusēt un tagad viss jau būtu nokārtots). Bija izraksts ko toreiz iedeva slimnīcā, ka viss kārtībā, esmu noskaņota ārstēšanai, nav aktīvu domu par pašnāvību utt. Iedevu ārstei šo izrakstu, teica lai aizeju pie psihiatra pēc izraksta, ka depresija ir remisijā. Šodien biju pie psihiatra, pateica, ka neko izrakstīt man nevar, ir jāiziet visādi testi pie psihologa, kaut kāda pārbaude smadzeņu darbībai + magnētiskā rezonanse. Bet man dokumentiem ir jābūt sistēmā ne vēlāk kā līdz 14.01. un to visu es nevaru paspēt nokārtot. Tāpēc bija doma par izziņu, ka neesmu uzskaitē. Un to pirmo izrakstu ārste nemaz nemācēja sistēmā pievienot, jo tur nav sadaļas par šāda veida saslimšanām. Beigās viena liela problēma kas var liegt man iegūt vīzu. Skumīgi.. :(
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 20:12
Doh, par būšanu pie psihiatriem tādās situācijās vajag klusēt, tas līdz kapa malai. Pie mums taču viņiem ir šausmīgas ambīcijas un tieksme kontrolēt.

Bet nu skaidrs. Psihiatri par remisiju var rakstīt, uz kāda pamata grib, viņi tātad tiešām var prasīt Tevis minētos izmeklējumus, jo Latvijā Tu vari iet arī pie privāta psihiatra un tur stāstīt pilnīgi ko citu, bet tas nekur neuzrādās, neviens to nevar pārbaudīt. Privāts psihiatrs grib nopelnīt honorāru un palīdzēt cilvēkam, par pārējo viņam ir po. Šāds ārsts ziņos kaut kur tikai tad (viņam ir jāziņo), ja viņam šķiet, ka pacients grasās kādu novākt, bet tādi parasti tur nenonāk.

Bet valsts psihiatrs, tikai uz Tevi paskatoties, neko nevar pateikt. Bet, cik man zināms no valsts psihiatrijas atzinumus rakstošajiem psihologiem, tad viņi jebkuram var sasmērēt papīrus līdz nejēdzībai. Steiga un paviršība. Turklāt pie viņiem visiem vairāk vai mazāk ir stress. Tāpat visus minētos izmeklējumus (elektroencefalogrammu (EEG) un magnētisko rezonansi (MR)) pēc tam var traktēt dažādi, ir cilvēki, kas ir gana funkcionāli arī ar sliktu (un tas arī ir nosacīti) EEG.

Vari mēģināt sarunāt vēlreiz ar galveno doku un pateikt, ka izziņu nevari pagūt dabūt un ka citādi zaudēsi vīzu.

Bet vispār tas, ka Tu kādam stāsti tik konfidenciālas lietas, man mazliet liek domāt, ka Tev derētu psihoterapeits privāto robežu būvēšanai. Tā nav psihiatrija, bet vairāk psiholoģija.

Jebkura vieta un iestāde (it sevišķi tāda, kur veic ekspertīzes) nav mamma/draudzene vai psihoterapeita kabinets.

As less information as possible.

Žēl, ka tā, bet mēģināts nav zaudēts.
Ttt
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 20:20
Psihiatrs pie kura biju šodien arī bija privātais, ar tādu domu arī gāju, ka tur būtu vieglāk tādu papīru dabūt, bet nekā.
Un par tām robežām, paldies, bet pati ārste man jautāja par garīgo veselību. Protams, ka labāk būtu bijis klusēt, bet ja viņi uzietu ka esmu kaut ko par savu veselību samelojusi tad pilnīgi noteikti vīzas kārtošanai būtu svītra pāri.
Bet paldies par interesi un atbildēm.
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 20:25
Jā, ošibočka višla... :(
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 20:26
Privātais tādu izziņu nudien nedos, jo viņam nav piekļuves pie reģistra, ja vien viņš nestrādā arī valsts iestādē.

Fantāziju radītās bailes par to, ka "viņi kaut ko uzietu" ir tās, kas cilvēkus iegāž, jo ārstiem nav laika bakstīties un nez ko meklēt tāpat vien aiz gara laika. Vajag tikai pārliecinātu ģīmi. "Kas bijis – bijis (domās), man viss ir labi (vārdos)". Un pats svarīgākais – pašam ir jāspēj tam ticēt.

Bet ir iespēja, ka viss vēl nav zudis, un varbūt, ka tieši valsts psihiatrs Tev iedos cilvēcīgu izziņu. Ļoti daudz ir atkarīgs no cilvēka, ne jau no tā, kur viņš saņem algu.

Bet es nezinu, vien novēlu vēlreiz mēģināt un arī izdošanos.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.12.2014 20:39 by Runcene.
Re: Uzskaitē pie psihiatra
29.12.2014 20:38
Jāņem vērā, ka mums ir padomju psihiatrijas skola un bailes par visu un no visa. Tāpat ir arī ar pacientiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 18?
Ziņa: