Rudzītis... un LPB

Aizsāka Mateus 

Rudzītis... un LPB
21.12.2014 19:57
Tēma kā jau virsraksts... es saprotu, kāpēc liela daļa sabiedrības, sacepās par Rudzīša izteikumiem. Viss ir vienkārši, neviens nelasa kontekstā, paņem vienu frāzi:"nav izdomāts nekas labāks par vardarbību" un secinājumi & lēmumi gatavi. Cik no Jums atbalsta LPB lēmumu (kurš pa lielam neko nemaina Rudzīša ikdienā)?

Es pats esmu no tiem, kas ir Rudzīša darbu un uzskatu cienītāji.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Rudzītis... un LPB
22.12.2014 00:42
LPB vispār ir pī, un tā otrā – LĀPA (ārstu-psihoterapeitu organizācija) – arī. Viņš ir Latvijas psihoterapijas dižgars, skaļi jau skan, bet viņa rezultāti ir pārsteidzoši, viņam ir pilnīgi cita pieeja un domāšana, viņš ir viens no Latvijas domātājiem – ja kāds domātājus ir lasījis, tad sapratīs.

Turklāt viņš pats bez atalgojuma apm. 20 gadus nodarbojas ar dzīves grūtdieņiem (arī tēvu izvarotām meitenēm u. tml. sarežģītām personībām), staigā pa tiesām un velk šitādus, cik vien var. Viņa pēdējās grāmatas atklāšanā nupat piektdien Ieva Plaude-Rēlingere teica, ka viņš viņai esot bijis kā rūgta nāve ar savu kārtējo meiteni, ko gribējis iekārtot darbā Kolonnā, lai viņa varētu sākt patstāvīgu dzīvi. Un ap Viesturu pulcējas līdzīgi filantropi un mecenāti, kas reāli māca makšķerēt. Un tādu nosaukt par sieviešu sitēju... Viņa klienti bieži ir vīrieši, kuru bijušās manipulē ar viņiem un, piemēram, laiž pie bērniem tikai par samaksu, ko pašas notriec pa skaistuma saloniem. Kārtējais bērns bez tēva, kas ir ļoti, ļoti slikti. Citas precētās vienkārši dzīvo pa māju un pat ēst nespēj nopirkt, kur nu vēl pagatavot. Protams, ka vīrieši ir izmisumā un uzdod neērtus jautājumus. Ja viņi sabļauj, tad dāmas ir prom uz kādu "sisto sieviešu organizāciju" un sūdzas par vardarbību. Bet Viesturs nekad nav bijis vienaldzīgs pret īstu vardarbību – cita cilvēka robežu šķērsošanu.

Neesmu gan viņa kliente, bet 12 gadus – viņa lasītāja, esmu bijusi daudzos viņa publiskajos pasākumos (bez maksas vai par simbolisku samaksu), un zinu viņu ļoti sen. Viņam pašam ir forša ģimene, arī tā, no kuras viņš pats nāk, cilvēki, kas vienmēr ir strādājuši, ne zūdījušies un var to iemācīt arī citiem.

LPB un LĀPA ir plika skaudība, un es šai forumā esmu nolēmusi vairs ar psihoterapijas ieteikšanu neaizrauties, jo šai epizodē ar Rudzīti daudzas dāmas un jaunkundziņi no cunftes ir uzvedušies kā pilnīgi idioti. Pagaidām nezinu, kādās pozīcijās kurš tur tagad ir. Man tiešām bija daudz, daudz labākas domas. Vispār man ir paliels paziņu loks, kas arī zina Rudzīti un ir pat pie viņa bijuši, un mēs nekad neiedomājāmies, ka šī plikā skaudība aizies tik tālu. Turklāt viņš visu laiku konstruktīvi ir kritizējis valsts medicīnas sistēmu (viņam ir daudz labu ierosinājumu, bet no viņa valsts sistēma (ministrija) bēg kā velns no krusta), RSU Psihosomatikas klīnikas un LĀPA vadību un līdzīgas lietas, kas ārstu cunftē skaitās nepiedodami. Neskaitās ētiski, ja ārsts kritizē sistēmu. "Kārtīgām" ārstam visas nelietības ir jāneredz.

Bet pret valdes lēmumu atklāti ir iebilduši vairāki psihoterapeiti, tā kā galīgi viss nogrimis jau nav. Tur vairāk ir vadības un atsevišķu biedru ambīcijas.

Rudzītis nav no vislētākajiem pakalpojuma sniedzējiem, bet tur bez jēgas nav jāvazājas gadiem (daži, kam nav sevišķi daudz naudas, ir bijuši gandarīti kaut par pāris reizēm), un viņa cena nav pat puse no wannabe "Latvijas galvenās psihoterapeites" Guntas Ancānes 135 EUR takses. Viņa ir RSU Psihoterapijas katedras un klīnikas vadītāja, klīnika ir izveidota par valsts līdzekļiem dažu pietuvināto praksēm, kad citās valstīs šādas klīnikas ir vietas, kur par simbolisku samaksu rezidenti pieņem mazāk turīgus cilvēkus. RSU ir pilns ar ļaužiem, kur dēli iekārtojas darbā pie mammām, vīri pie sievām (pašiem nešķebina?). Par to VR arī ir devis skarbus mājienus – piemēram, par dārgajiem un bezjēdzīgajiem komandējumiem, kas īstenoti par valsts naudu.

Tai tirgū, kā izrādās, vispār ir tāds purvs, ka jābūt ļoti uzmanīgam. Mēs nonāksim lielā bedrē ar psiholoģēm un psihoterapeitēm vaimanātājām un vaimanoloģijas skolotājām, ja viņas pašas nemainīsies.

Viena "problēma" ar Viesturu gan ir – vai cilvēks varēs izturēt viņa izaicinājumus, jo viņš ceremonijas netaisa un noteikti neder tiem, kas visur grib vainot savu māti vai tēvu un grūto bērnību.



Edited 3 time(s). Last edit at 22.12.2014 15:13 by Runcene.
Re: Rudzītis... un LPB
22.12.2014 09:58
Man tieši patīk tā pieeja, bez liekām ceremonijām.
Es to neuzskatu par mīnusu. Ir cilvēki, kuriem vajag lai auklējas, bet ir kam vajag iedod taisno sejā un IR.
Katrā ziņā... es arī to uzskatu par tīru skaudību un šis notikums, tikai pastiprina man pārliecību, par Rudzīša prātu, saprātu un spējām.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Rudzītis... un LPB
22.12.2014 11:42
Cienu Rudzīti. Viens riktīgs vecis kas runā skaidru valodu.
akni.
Re: Rudzītis... un LPB
22.12.2014 16:55
Paldies par viedokļiem..... ar muguras smadzenēm jutu, ka ir Runcenes aprakstītā situācija......(nav nekad nācies saskarties ar psihoterapeitiem)
Re: Rudzītis... un LPB
11.01.2015 01:18
BONUSS Tev, Runcene! Man arī ir radies priekšstats, ka psihoterapijas vidē ir baigais purvs un ir jābūt ļoooti uzmanīgam, izvēloties pshtrp.
Esmu bijusi uz vienu VR pasākumu "Dejas ar krēsliem"- tas bija labs un šo to mainīja manos priekšstatos par attiecībām ģimenē. To slaveno rakstu arī izlasīju- gan patika, gan nepatika. Domu sapratu, bet, tā kā man ir nācies izbaudīt vardarbību pieaugušā vecumā- ni, ni, ni!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 20?
Ziņa: