Vienkarshi trauksme /panika vai multiplas sklerozes simptomi

Aizsāka status quo 

Sveiki veleshanu dienaa!

Velejos lugt jusu palidzibu, lai saprastu, ka rikoties talak.

Isuma - lai gan man sen atpakalj ir tikusi uzstadita "panic disorder" diagnoze, ar kuru Tu ka tiku gala un biju gadiem ilgi biju no panikas lekmem briva, pedeja laika panikas lekmes ir atsakushas un ir paradijushies (vai drizak - arkartigi aktivizejushies) pavisam nepatikami simptomi - man ir problemas norit edienu, ipashi, ja es edu sabiedriska vieta (bet ne tikai); man kjermeni dur ta ka ar mazam adatinjam un kreisa sejas puse ir tada ka jutigaka (no ritiem mazak - vakaros, vairak); man ir jau vairakus meneshus periodisks un nestabils bezmiegs; dazhbrid man ir gruti noturet dakshinju vai darit smalkas lietas, ipashi, ja es uz to koncentrejos; dazhkart, kad aizveru acis, nespeju noturet lidzsvaru, ipashi, kad stipri pulos to darit; dazhbrid, ipashi naktis, sev lieku noreagjet un ta ka atbildet, kur es esmu, un tad man rodas tads stress, ka es vienkarshi zaudeju orientaciju un galva uz mirkli ir tuksha un nesaprotosha; ir pat bijis gadijums, kad saruna ar citu cilveku vienkarshi apstajos, jo nespeju vairs atrast un izteikt nevienu piemerotu vardu (tas ir bijis tikai paris reizes). Patiesiba, shie simptomi man laiku pa laikam jau ir bijushi sho 12 gadu laika, ipashi, vieglas problemas ar eshanu sabiedriskaja vieta un cilvekos. Tapat, atceros, ka man jau kadus 10 gadus atpakalj bija vairakas epizodes par to, ka skjita, ka neko nespeju noturet rokas.
Tomer shobrid visi sheit minetie simptomi ir vienlaicigi. Un es nevaru saprast, vai shie simptomi ir tie, kas rada mani trauksmi, vai ari otradi - trauksme rada shos simptomus.

Tapec jautajums ir tads - vai man ir neirologjiskas problemas, piemeram, MS, kuras rada man trauksmes reakciju, vai mana trauksme rada visus shos simptomus?
Atljaushos pieminet, ka tad, kad iedzeru nomierinoshas zales (xanax), shie simptomi islaicigi samazinas (vai pazud).

Velos sniegt nelielu ieskatu mana slimibas vesture.
Man vel nav 40. 12 gadus atpakalj, kad samera biezhi un intensivi lietoju alkoholu un, ka velak izradijas, biju ari pamatigi depresiva, man saka rasties periodi (gan reibumaa, gan skaidra), kad ljoti griezas galva un skjita, ka zaudeju orientaciju un kontroli, nevaru pakusteties, skjita, ka juku prata. Viens shada moments bija, kad likas, ka ir ari sirds lekme, devos ari uz aptieku, kur palika vel sliktak, ari aptiekars bija parliecinats, ka man ir sirds lekme un izsauca atros ar kardio mashinu. Taja man miligi pateica - meitinj, Jums sirds ka vesela zirgam, un pirmo reizi diagnosticeja, ka man varetu but bijusi panikas lekme.
Kopsh ta laika man ir "ilgais cels kapas" cinjaa ar savu trauksmi un panikas lekmem. pasha sakuma, kad panika tika konstateta, nekavejoties partraucu dzert pavisam. psihiatrs uzsaka arsteshanu - isterminja xanax + ilgterminja antidepresanti.
shos divpadsmit gadus lielakoties esmu lietojusi antidepresantus, un nepiecieshamibas gadijuma ari xanaxveidigas zales, tomer kopsh pagajusha decembra a-depresantus nolemu partraukt, lai gan xanaxveidigo zalju izmantoshana ir strauji pieaugusi, jo nespeju tikt ar savu trauksmi gala.
Papildus sakotnejiem simptomiem, man ir paradijusies veselibas trauksme, kad katru mazako lietu vai parmainju kjermeni uztveru ka navejoshu slimibu. Jaatzist, ka ir, diezgan pabaisa dzives kvalitate :(
Re: Vienkarshi trauksme /panika vai multiplas sklerozes simptomi
04.10.2014 14:27
Man ir līdzīgi bijis, bet atkopos bez zālēm,
ja vēlies par to parunāt, raksti uz juurasvilks@gmail.com
Re: Vienkarshi trauksme /panika vai multiplas sklerozes simptomi
04.10.2014 15:24
Vispār panikas lēkmes diezgan labi mazina vitamīni. Vienkārši pieaug organisma izturība un automātiski svaru zaudē iemesli kas varētu izsaukt paniku.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Vienkarshi trauksme /panika vai multiplas sklerozes simptomi
04.10.2014 16:28
Bet kaa bija periodaa, kad lietoji AD, vai pie psihologa arii ir buuts?
Vitamiini nemazina panikas leekmes, bet taa ir mana pieredze.
Paldies jums visiem par atbildem un ieteikumiem.

@persick - aizrakstishu Jums e-pastu, kaa ieteicat

@ku! - paldies par ieteikumu. Sobrid lietoju D vitaminu, A+seleenu un kaut ko locitavam, ka ari dazhadus dabigos nervu preparatus. Planoju iegadaties B6+B12, C vitaminu, Acetyl-L-carnitine and alpha-lipoic acid - ALC, magneziju, Omega 3, un GABA uztura bagatinataju. Tad jau redzes..

@123 - pedeja laika, kad lietoju AD, man tie isti nedarbojas, jo bija tada merena trauksme un neliela apsestiba ar slimibam, kas nebija tad, kad saku lietot AD. tad mana arstite izdomaja, ka man vajadzetu megjinat pariet uz citiem AD, bet tas bija shausmigi - man bija specigas blakusparadibas, atkal jau saistitas ar neirologjiskajam izpausmem, piemeram, reiba galva un pat shkjita gruti noturet lidzsvaru. Tas gan pargaja, kad partraucu lietot tos jaunos AD un pargaju atpakalj uz fluoxetine. Ar psihologji man ir ik nedeljas sesijas. Ko es tik neesmu sakusi darit, lai ar to visu tiktu gala - esmu sakusi skriet, nodarboties ar cigun, elposhanas vingrinajumiem, utt... Gaidu, kad palidzes, bet ipashu uzlabojumu nav.

Tatad jums skjiet, ka visas tas neirologjiskas izpausmes ir no trauksmes? vai nevaretu but ta, ka man patiesiba ir kada neirologjiska problema, kas man izraisa trauksmes, ne otradi?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 24?
Ziņa: