Atmiņas problēma

Aizsāka Dear Ugly 

Atmiņas problēma
03.10.2014 21:56
Sveiki!
Man ir problēmas iegaumēt cilvēku vizuālo izskatu. Piemēram, savā mājā (kur dzīvoju daudzus gadus) atpazīstu tikai dažus no kāpņutelpas kaimiņiem - ja sastopu viņus kāpņutelpā. Ja redzu viņus uz ielas vai veikalā, tad liela varbūtība ka neatpazīšu vispār. Skolas laikā arī, klasesbiedrus mācēju atpazīt, bet par tiem, kas mācās paralēlklasēs, bija diezgan izplūdis priekšstats...
Dēļ tā protams rodas dažādas komunikācijas problēmas un dažreiz muļķīgas situācijas ikdienā. Nevar teikt, ka pārāk par to pārdzīvoju, esmu pieradusi, bet no malas droši vien izskatos vai nu dumja, vai arī iedomīga un nepieklājīga.
Man ir 30 gadi.
Kāds ir jūsu viedoklis, tā ir manas personības īpašība, vai tomēr kaut kāda novirze no normas? Un kādi ir veidi lai iemācītos labāk iegaumēt un atšķirt cilvēkus?
Re: Atmiņas problēma
04.10.2014 09:16
Es neredzu nevienu punktu, dēļ kura būtu jāuztraucas.
Es varu atcerēties sev interesantus cilvēkus, filmas, grāmatas utt utjp... bet es nespēju un necenšos atcerēties to, kas man nav interesants.

Norma? Kas ir norma?
Re: Atmiņas problēma
04.10.2014 12:56
Ļoti vienkārši - Tev nav izveidojusies gana spēcīga saite, lai kādu atcerētos.
Es nonstopā cilvēkus ignorēju. Tikai kad redzu ļoti labu iemeslu, tad komunicēju (t.i. kad man kāds tiešām patīk, vai kad man kaut ko vajag no kāda).

Jo man nav jāizliekas par pieklājīgo, ja tā nav mana patiesā būtība. Kāpēc gan lai es pats sevi mānītu ? Sākšu melot pats sev un tas kļūs par ieradumu, kā rezultātā sev melošu arī par citām lietām, kas mani novedīs neceļos.



Edited 2 time(s). Last edit at 04.10.2014 12:58 by persick.
Re: Atmiņas problēma
04.10.2014 15:56
He, man ir ne tikai grūti atcerēties izskatu bet vēl grūtāk atcerēties vārdu :) Tāpēc bez kautrēšanos to pierakstu ar komentāriem, kas tas par fruktu un kādā sakarā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies par atbildēm!
Man jau grūti vizuāli iegaumēt arī tos cilvēkus, kuri man potenciāli būtu interesanti. Bijušas grūtības atpazīt pat puišus, kuri man likušies smuki un iepazīšanās vērti :)
Es necenšos izlikties ka man interesē garlaicīgi cilvēki - garlaicīgi cilvēki vispār ir atsevišķa tēma. Man nemaz nav izvēles iespēja, būt pieklājīgai pret kādu vai nē.
Iegumēju tos, kas vizuāli kaut kādā ziņā izceļas, bet tas taču nenozīmē, ka man ar viņiem būtu lielāka sikne kā ar cilvēkiem bez īpašām pazīmēm :)

Ku - jā būtu ideāli, ja varētu katram pielīmēt līmlapiņu uz muguras ar vārdu un citiem komentāriem :) Starp citu, vārdu un ko kurš teicis / darījis, man nav tik grūti atcerēties kā izskatu.
Re: Atmiņas problēma
04.10.2014 22:26
Tev vajag Googles brilles ar sejas atpazīšanas programmatūru. Dators darbu izdarīs Tavā vietā.
https://www.youtube.com/watch?v=pVwBXr_nU9Q
Re: Atmiņas problēma
05.10.2014 10:31
Jāliek cerības uz google gudrajām brillēm vai kādu citu slepeno kameru.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Atmiņas problēma
05.10.2014 11:43
Šitais ir kautkas jauns!
Re: Atmiņas problēma
05.10.2014 13:34
Vispār jau kāds atkal runā par tēmām, no kurām ne ko nesajēdz.
Tā sejas atpazīšanas programma ir attāls koncepts, kuru 99.9% nekad neieviesīs dzīvē, privātuma dēļ. Nametag vsp paredzēts tikai uzlauztajām Google Glass

Starp citu - tāda plānā, kā meklēt pēc fotogrāfijām, to google dara jau vairākus gadus un tehnoloģija kā tāda nav jauna, vienīgi tā meklē tieši fotogrāfiju, nevis ir biometriska sejas atpazīšana. Neesmu to nametag pētījis dziļāk, bet es domāju, ka darbojas līdzīgi



Edited 1 time(s). Last edit at 05.10.2014 15:41 by Mateus.
Re: Atmiņas problēma
05.10.2014 16:53
"Vispār jau kāds atkal runā par tēmām, no kurām ne ko nesajēdz."
- man tas nav līdz sīkām detaļām jāizprot. Esmu vienkāršs lietotājs un man ir konkrēta problēma, un izdarot ātrus meklējumus googlē es nonāku līdz šādai informācijai. Tas arī viss.

Es autorei iebaroju šo norādi un ja viņa nopietni to risinājumu gribēs iegūt, tad arī raks dziļāk un noskaidros kas, kā, cik tas reāli.

Kā arī, ar šo postu es vispār iemasēju dažus neironus jaunā virzienā gan Tev, gan citiem lasītājiem. Tevi tas pavisam neapmierina, bet cits kļūs priecīgs, uzzinot šo informāciju.



Edited 2 time(s). Last edit at 06.10.2014 12:23 by persick.
Re: Atmiņas problēma
05.10.2014 22:58
Mņjā... ko gan es no tās tēmas saprotu.
Būs vien jāmet mierā celtniecība un jāsāk mācīties IT

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 15?
Ziņa: