Autogēnais treniņš

Aizsāka Rich 

Rich
Autogēnais treniņš
24.09.2014 16:47
Labdien!

Vēlējos uzzināt vai kādam šajā forumā ir pieredze ar autogēnu treniņu ka veģetatīvās nervu distonijas mazināšanas līdzekli? Ja tā - kur Jūs šo treniņu apguvāt?
Re: Autogēnais treniņš
24.09.2014 22:53
Jaunībā es lasīju krievu (padomju?) psihoterapeita Vladimira Levi grāmatas "Atrast sevi". un "Atrast sevī citu". Tur bija aprakstīts, kā apgūt autogēno treniņu patstāvīgi. Grāmatas izdotas 80.gados- pameklē lielajās bibliotēkās! Vari pamēģināt atrast kādu sirmu psihoterapeitu, kas ir praktizējis AT 80.gados, kad AT bija "modē".

Stresa situācijās, kad ir jāpaspēj daudz padarīt, man mēdz reibt galva. Dažreiz ir bijis tā, ka nevaru saskaitīt, cik veikalā 2 maizes kukuļi maksā.
Man nav pieredze ar autogēno treniņu, man ir pieredze ar meditāciju. Spriežot pēc AT apraksta- tie darbojas diezgan līdzīgi. Ja ar AT nevedas atrast skolotāju, var mēģināt apgūt meditāciju. (Uzmanīgi ar skolotāja izvēli- meditācijai ir dažādas skolas un ir daudz viltus "skolotāju"! Es ieteiktu Valdi Svirski vai www.miervidi.lv). Kad apguvu meditāciju, man pamazām izdevās izprast un savaldīt savu reibstošo galvu.

Renārs Kaupers reiz intervijā kādam sieviešu žurnālam stāstīja, ka viņam esot bijusi VD un panikas lēkmes. Viņš iemācījās meditēt un tika no VD vaļā.
Rich
Re: Autogēnais treniņš
25.09.2014 18:07
Liels paldies par Jūsu atbildi!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 13?
Ziņa: