klonazepāma atkarība..un?

Aizsāka qwerty_lv 

qwerty_lv
klonazepāma atkarība..un?
18.09.2014 22:21
Dzeru klonazepāmu mēnesi,zāles palīdz būt mierīgam,bez trauksmes,stabilizē arī garstāvokli (man bipolārie),tātad jautājums,kļūšu noteikti atkarīgs,to jau zinu,bet kas tad labāk dzert klonazepāmu (2mg) un "uzsēsties" uz viņa, vai alkohols,un nodzerties? Vai tomēr ilgstoši lietots tas man samazinās kognitīvās spējas? Bet pats par sevi miegainu un par dārzeni mani klonazepāms nerada. Gandrīz katru reizi iedzerot alkoholu noteikt demonstratīvas pašnavības mēģinājumi (stulbi izklausās,bet neapzināti pievēršu sev uzmanību,par lietām kuras man sāp,bet skaidrā to izrunāt to visu ir grūti ar tuvajiem,un tās dusmas aproku sevī).
Jau mēnesi kopš lietoju klonazepāmu,nav pilnīgi nekādas vēlmes pēc alkohola.
Re: klonazepāma atkarība..un?
18.09.2014 23:41
Nezināšu teikt par Taviem bipolārajiem, bet jebkurā gadījumā tas ir nopietni. Savulaik, kad vairāk lasīju ārzemju forumus, tur bija daudz cilvēku, kas Tavā situācijā ar zālēm funkcionēja ļoti labi.

Alkoholu nē, nu nē, un viss.

Manā dzimtā ir vairāki cilvēki, kas apmēram 30–40 gadus ir lietojuši benzo, arī smagākus par klonazepamu, kad tie vēl bija atļauti, piem., flunitrazepamu. Nu jā, ir viņi psihiatrijas pacienti, ir jau gados, bet diezgan labi visu saprot un spēj darboties. Viens otrs ar vecuma plānprātību bez iepriekšējas psihiatrijas vēstures ir daudz smagākā stāvoklī.

Ar visu to, ko dzīvē esmu redzējusi, es noteikti Tev ieteiktu psihoterapiju (pamazām varētu izrunāt, kas uz sirds, gan jau pakāpeniski atvērtos) + saskaņā ar ārstu visus medikamentus.

Slikti iet tiem, kas jauc alko + zāles un dara citas muļķības. Dzīve, vai zinies, ir viena... nu nafig nodzerties. Eh, dzīvo, ārstējies un lai veicas!
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
19.09.2014 08:07
Paldies, Runcene! Briestu,kā iesākumam psihoterapijai - Minesotu.
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
21.09.2014 20:27
Runcene,man Tev jautājums,ko labāk iesaki indivudālo psihoterapiju vai grupas (kā Minesota)? Esmu savlaik gājis gadu psihoterapiju,kad nebija vēl skaidra diagnoze,apmēram,pirms 4 gadiem,bet vairāk par papļāpāšanu par manām problēmām,bez kādas dziļākas analīzes.
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
21.09.2014 20:29
qwerty_lv Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene,man Tev jautājums,ko labāk iesaki
> individuālo psihoterapiju vai grupas (kā
> Minesota)? Esmu savlaik gājis gadu
> psihoterapiju,kad nebija vēl skaidra
> diagnoze,apmēram,pirms 4 gadiem,bet vairāk par
> papļāpāšanu par manām problēmām,bez kādas
> dziļākas analīzes nebija.
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
21.09.2014 20:45
Par bipolārajiem - ja esmu uz zālēm,tad vairāk ir depresijas,mērenas,tad lietoju alkoholu,lai uzliktu ''rozā brilles'' problēmām (bezdarbs,vientulība),bet tas tik sākumā ''palīdz'',pēc tam sākas apburtais loks,depresija palielinās un nākas dzert katru dienu,līdz tas beidzas ar ko muļķīgu.
Ja zāles nedzeru (tikai AD),tad garstāvoklis paliek labs (sākumā),bet pirms gada,tas beidzās ar "full blown'' māniju,kura ilga 1.5 mēnešus un pašas likās,ka viss ok,darīju tādas lietas,kuras tagad nemaz negribu atcerēties,lietoju šņabi litru apmēram 5 dienas,tad pārtraukums,kādu laiku aliņi,tad atkal šņabis,beigās tas viss beidzās ar pilnīgu "crash" un iekritu dziļā depresijā,bet turējos,negribēju lai stacionē gāju tikai ambulatori,pēc 2 mēnešiem nostabilizējās garstāvoklis un biju kaut cik normālā stāvoklī. Līdz atkal ar zālēm depresija (ne smaga) un alkohols (atkal rinķis). Vēlāk secināju,ka Depakine stabilizēja mani,bet ne normālā garstāvoklī,bet turēja vieglā depresijā,psihiatre teica,labāk lai esmu depresīvs nekā mānisks (loģiski viņiem jau tik,ka mierīgāki pacienti) Pavasarī uz savu galvu saliku zāles pats,vēlāk psihiatrs akceptēja,kā labu esam. Tegretols 800 mg,flunaxol 1 mg,kvetiapīns 400 mg,un venlafaksīns 150,tagad dēļ pasliktinātām analīzēm pārgāju uz Trileptal 1200 mg dienā (tegretola vietā).Pašlaik jūtos labi,tik uznāk ''besis'' un tad domāju ka alkohols palīdzēs,bet nē,nodara tik ļaunu.Tāpēc ja izvairīšos no alkohola,domāju,ka viss būs labi,bet gribu ar sevi strādāt,lai tiktu vaļā no dusmām,kuras aproku sevī,tāpēc jā Minesota vai individuālā? Narkoloģe vēl neuzskata,ka man būtu alkohola atkarība vēl,bet,ka esmu atkarīga personība.
Re: klonazepāma atkarība..un?
21.09.2014 22:13
Domāju, ka Tev der gan Minesota, gan individuālā, jo tādos gadījumos jāstrādā abējādi. Individuālā prasa zināmu briedumu, lai saproti, kas notiek. Varbūt vispirms vajag palasīt kādu grāmatu par psihoterapiju.

Dokam, protams, labāk, ja pacienti mierīgi, bet zinu cilvēku, kas ir savārījis mānijā šausmīgus mēslus, nauda bija aizņemta no kautkādiem vidusāziešiem, un tie solīja parādīt velnu arī visai ģimenei. Un tas cilvēks nav vienīgais tāds.
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
21.09.2014 22:46
Arī es sataisīju ātro kredītu parādus.

Ir kāda grāmata ko iesaki,varbūt sākumā tādu,kas vieglāka (saprotamāka)?
Re: klonazepāma atkarība..un?
22.09.2014 00:19
Igoram Šuvajevam (filosofam) ir vairākas labas.

Piem., "Dzīļu psiholoģija".

Artūrs Utināns "Cilvēka psihe".

Paskaties grāmatnīcās pie "Psiholoģija", bez kādām ezotērikām, pašķirsti, vai uzrunā. (Piem., "Rozē", "Valterā un Rapā", "Zvaigznē".)

Gads Tavai situācijai ir īss laiks. Ja nav iepr. sagatavošanās, var nesaprast, ko gaidīt, kas notiek. Es biju apmēram 3 gadus lasījusi. Varbūt tas ir par daudz, kādi mēneši pietiek.

Varbūt psihoterapeits nebija īstais. Sākumā ir svarīgi arī pašam definēt, ko Tu īsti sagaidi. Psihoterapija tā pa lielam ir vērsta uz to, ka Tu iepazīsti sevi (savas vājās vietas arīdzan), savas intereses, vēlmes, tiec skaidrībā arī ar to, kā Tava slimība Tevi ietekmē un Tu ietekmē slimību, kādas ir vēlmes par attiecībām, ģimeni utt. Labas psihoterapijas rezultātā vajadzētu būt tā, ka Tu savu slimību spēj vieglāk kontrolēt, tā var arī izplēnēt. To nesolu, bet tā notiek.

Tev jāpieiet tā, ka Tu esi pasūtītājs, pircējs. Palasi grāmatas, mēģini definēt, ko tieši Tu vari cerēt no psihoterapijas.

Ir jāizvirza kaut kādi pasūtījuma mērķi. Varbūt vēlāk Tu domāsi citādi, bet pašlaik tas nav būtiski. Sākumā noteikti vajag kādu skaidrību, turklāt tai nav jābūt ļoti izvērstai un plašai.

Var aiziet uz testa vizītēm. Padomā, kā jūties pie konkrētā psihoterapeita, vai Tev viņš patīk, vai vari uzticēties, vai varētu runāt arī par ļoti privātām lietām. Vispirms gan mēģini saprast, vai gribi vīrieti vai sievieti, cik vecu. Palasi, ko psihoterapeiti raksta tīmeklī, kā Tevi šie raksti uzrunā, vai konkrētais psihoterapeits raisa uzticību. Tur vajag būt drošam un godīgam pret sevi un tiešām pirkt pakalpojumu tikai no tāda cilvēka, kas tiešām patīk, jo psihoterapijā ir svarīga cilvēciskā saderība, – mēs visi esam ļoti dažādi.
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
22.09.2014 07:58
Paldies par ieteikumiem,ņemšu vērā :)
Re: klonazepāma atkarība..un?
23.09.2014 15:05
Ak dievs, qwerty.lv takš palasi manus stāstus. Pats lietoju klonazepāmu 4mg uz nakti, dažreiz pārēju uz citām nomierinošām, dažreiz samazinu devu, dažreiz tikai ar truxalu, jā tev atkarība būs, jo būs bailes atmest, kad tik atkal neuznāk bibolārie, vai trauksme, tā arī ir visa atkarība. Reāli, zāles vajag mest nost ja jūti ka problēas samazinās vai atkāpjās, ja ne tad nav jēgas atmest, ir jājūt pašam kad var samazināt devu vai nedzert. Jā tā ir ķīmija, jeb psihotropā viela(narkotika), bet lietojot lai novērstu nenovēršamas problēmas. tad ir jālieto un jāsamierinās, jo ātrāk samierināsies, jo veselāks būsi un pat ar laiku pašas problēmas pazūdīs, man tā bija uz laiku, bet es sāku ar alkohola atmešanu un pēc tam sākšu skatīties vai ir laiks jau ķerties klāt pie zāļu atmešanu pamazām. Atkarībā ir tikai tavā galviņā, ir fiziskā atkarība un psiholoģiskā. Man ir psiholoģiskā. Ja tu lietotu heroīnu tad tev būtu fiziskā atkarība. Šis klonazepāms klasificēts kā narkotika, bet salīdzinājumā ar amfetamīnu, klonazepāms nestāv ne tuvu tām ķīmiskām sastāvdaļām, kas ir klonazepāmam, amfetamīns iedarbojās 100 reizes spēcīgāk un izārda pamazām tavu organismu. Tā kā skaties, pati izej visam cauri, paskaties atpakaļ kas tev der, kas nē, kad tev ir problēmas un kad nav, un pēc tā visu procesa jau tev būs skaidrs. Tam visam ir jāiziet cauri. Alkohols tikai dubultā pastiprinās tavas problēmas, jā man arī likās dzert vai nu lietot zāles, es tomēr uzskatīju, labāk dzīvot kā cilvēkam un iekļauties sabiedrībā, kā visi pārējie, organisms pie visa pierod.

Atceris samierināšanās ir izārstēšanās!
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
23.09.2014 21:27
Pag,pag nejauc CNS stimulatorus,ar trankvilizatoriem,tos nevar salīdzināt,jo darbība ir atšķirīga,to jau Tev būtu jāzin.
Kad dzeru klonazepāmu,man alkoholu neprasās,tur jau tā sāls,bet iepriekšējā psihiatre man nerakstīja,tapēc nācās dzert, jo abi,ne vienādi bet tomēr iedarbojas uz GABA sistēmu,tāpēc brīnos,kapēc tik daudzi psihiatri baidās,ka pacients paliks atkarīgs? Ja nepalielina devu,neķer kaifu,tad kāpēc pie velna tik noderīgas zāles,kas palīdz vislabāk,nekā visi buspironi,un citi serotonīna partiālie agonisti,un SSRI,arvien mazāk izraksta.

p.s. esmu mēģinājis efedronu,amfetamīnu man pilnīgi nekāda efekta,pieļauju,ka kvalitāte bija pilnīgs bē
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
23.09.2014 21:32
Ir manā dzimtā divi cilvēki,kas ir izbijuši alkoholiķi,nekas,dzer klonazepāmu 1mg-2mg un dzīvo tālāk.
Re: klonazepāma atkarība..un?
23.09.2014 23:27
Nevar būt ka no amfetamīna nekāda kaifa, tad tur saturā bija krīts no griezstiem!
Re: klonazepāma atkarība..un?
24.09.2014 09:47
Jā, es tev piekrītu qwerty_lv

Domāju, ka tagad pasaulē psihiatrijā valda benzofobija.
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
24.09.2014 12:55
Manuprāt pārāk daudz cilvēkiem,kuriem ir trauksme tikai,raksta neiroleptiķus,cik nav lasīts ārzemju forumos,ka cilvēkam kuram ir ģeneralizētā trauksme,soc. fobija,panika,izraksta kvetiapīnu, pat citus spēcīgākus neiroleptiķus,kā olanzapīns. Īsāk sakot psihiatri ir ;ipaši iecīnījuši neiroleptiķus,kā zāles visam.
qwerty_lv
Re: klonazepāma atkarība..un?
24.09.2014 12:59
Un cik šādi ārstēti pacienti,ir palikuši par diabētiķiem
Re: klonazepāma atkarība..un?
25.09.2014 11:05
Jā es jau jūtu esmu palicis par debīliķi :) Esmu to kvetiapīnu dzēris, nekāda effekta, olanzapīns sūds, mans organisms jau pie tās ķīmijas ir pieradis, savu es esmu saglabājis, tieši otrādi nedzerot alkohlu, esmu tākā atgriezies pasaulē. Da visādus sūda zāles spēcīgas esmu dzeris, bet uzreiz kā jūtu, ka no zālēm man notiek izmaiņas es viņas nedzeru un viss.
Re: klonazepāma atkarība..un?
25.09.2014 12:31
Cik es esmu lasiijusi tad aarzemees trauksme, panikas leekmes tiek aarsteetas ar antideprasantiem vispirms, ja neliidz tad jau meegina kombineet ar kaut ko citu.
Re: klonazepāma atkarība..un?
25.09.2014 16:13
Jā jo tur AD ir pieņemts tāds stereotips, kā kautkādi stressi tad uzreiz izraksta antidepresantus, es viņus dēvēju, kā (nedomāšana par īstajām problēmam)
bez receptes var kautkur dabuut clonazepaamu? to ko man raksta aarsts stipri nepietiek
....
Re: klonazepāma atkarība..un?
13.06.2017 21:56
diezvai...
....
Re: klonazepāma atkarība..un?
13.06.2017 21:57
Vismaz ne legāli.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 6?
Ziņa: