Depresijas ārstēšana veciem cilvēkiem

Aizsāka Dear Ugly 

Vai gados veciem cilvēkiem depresiju diagnosticē un ārstē tāpat kā jaunākiem? Kādas vispār ir depresijas ārstēšanas iespējas cilvēkiem pēc 70? Viens pazīstams cilvēks pēc tuvinieka zaudējuma pastiprināti runā par pašnāvību. Par miršanu runas bijušas jau ilgu laiku pirms tam. Viens no variantiem ir ieteikt viņam psihiatra konsultāciju...bet parasti pensionāri baidās kā psihiatrs "ieliks psihenē un tur arī būs jānomirst".Vai tas tā tiešām ir? Ja komplektā ar depresiju nāk parastās vecuma problēmas ar galvu, un vēl kaudze ar fiziskām slimībām, vai psihiatriskā ārstēšana vispār var dot kādu pozitīvu rezultātu (uzlabojumu, mazināt depresiju), izņemot palīdzēt nesāpīgāk nomirt?
Un vēl, cik liela jēga būtu no sarunas ar psihologu, ja šim cilvēkam parasti mēdz aizmirsties lietas par kurām ar viņu runā?
Re: Depresijas ārstēšana veciem cilvēkiem
19.08.2014 00:02
Interesants jautājums. Bet ar atrašanos depresijas stāvoklī ir tāpat kā ar alkoholismu un narkomāniju. Tā arī ir sava veida atkarība un kamēr cilvēks pats neizvēlas to mainīt, tikmēr nekas nebūs. Par pašnāvību var pārāk neuztraukties. Tie kas daudz par to runā, reti kad to dara. Vienkārši cilvēkam trūkst uzmanības no apkārtējo puses.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Depresijas ārstēšana veciem cilvēkiem
19.08.2014 03:06
Psihiatrs nekonsultē, bet parasti tikai fiksi izraksta recepti, vismaz valsts ietvaros (nekā personīga pret kādu dakteri, bet realitāte). Kaut ko iegrūdīs, pēc tam, ja nederēs, varēs iet vēl utt., kamēr kaut kas puslīdz palīdzēs. Ja nelīdzēs nekas, iespējams, ka piedāvās slimnīcu, bet vismaz valsts psihiestādes veciem cilvēkiem nav sevišķi laba vieta, jo galīgi nav individuālas pieejas, milzīga pārslodze. Gluži aplams tas priekšstats par mirdinātavu nav.

Situācijas depresijas, manuprāt, nav uzreiz jāārstē pie psihiatra. Priekš tam ir radi, ģimene, draugi. Ja tiem nav spēka vai prasmes, tad psihoterapeits vai psihologs. Visi psihologi un psihoterapeiti ir sagatavoti strādāt ar visādiem cilvēkiem. Viņi strādā arī ar tiem, kas tikai kaut ko pie sevis bubina un nezina, kur atrodas. Jautājums tikai, cik liels katrā gadījumā būs progress.

Bet tam, ka runātāji nedara, gan nepiekrītu. Un kā vēl dara... tas ir trauksmes signāls, lūgums pēc palīdzības, uz ko IR jāreaģē.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 1?
Ziņa: