dzīve bez barjerām

Aizsāka che guevara 

Vai tiešām palīdzēt var tikai alkohols, un AD? Ir samērā daudz barjeras kuras traucē dzīvot ar pilnu prieku. Domas, ka citi tevi vērtē, novēro, līdz ar to nevari būt dabisks jebkurā situācijā kurā gribētos. Reāls diskomforts satikties ar nepazīstamiem cilvēkiem. Pieiet iepazīties kaut vai ar meiteni kādā pasākumā un ļoti bieži pat alkohola reibumā.
Re: dzīve bez barjerām
05.08.2014 22:57
Ad+alkohols nav taa labaakaa kombinacija......
Re: dzīve bez barjerām
05.08.2014 23:21
man ir labi bez alko un citas kjimijas
tas nebija domāts kā kopā.
Protams ka ar šīm barjerām savā galvā tu vari tikt galā galvenokārt domājot kas, kā un kapēc - cenšoties sevi saprast un attiecīgi mainīt sevi, savu uzvedību. Padomā kāpēc šādas barjeras vispār ir radušās tavā dzīvē, varbūt kaut kādas tavas iekšējās pretrunas. Varbūt tavs diskomforts rodas no tā, ka tev dziļākajā būtībā riebjas šādi iet klāt meitenēm un iepazīties, varbūt tavs komunikācijas stils ir pilnīgi cits.
Un alkoholu mēs bieži vien lietojam lai lieku reizi nedomātu un "aizbēgtu" no realitātes, būtībā tā ir vēl viena maska ko tu uzvelc. Tavā gadījumā tas tev var palīdzēt īslaicīgi noņemt stresu bet ne jau radīt prieku tavā dzīvē ilgtermiņā.
Ir simtiem varianti kā labāk saprast sevi un savu dzīvi, vari mēģināt visādus psihologus-psihoterapeitus vai personības trenerus, vari lasīt gudras grāmatas. Vari iedvesmoties no citiem cilvēkiem - atrodi savā apkārtnē kādu, kurš tavuprāt ir pilnīgi dabisks un priecīgs, pavēro kā viņš dzīvo un rīkojas ikdienā, varbūt vari kaut ko mācīties no šāda cilvēka...
Re: dzīve bez barjerām
07.08.2014 09:45
Jā, citi Tevi vērtē un vēro (ja vien viņi savās domās nav aizņemti paši ar sevi!). Tu arī citus vērtē un vēro (ja vien neesi savās domās pārāk aizņemts ar to, kā Tu uzvedies un izskaties?). Tāda ir dzīve- tāpēc jau cilvēkiem ir acis, lai skatītos un vērtētu.

Ja Tu uztraucies, kā Tevi novērtēs, tas nozīmē, ka Tu pats sevi vērtē slikti. Kāpēc Tu sevi vērtē slikti? Pamēģini pats godīgi sev atrast atbildi uz šo jautājumu! Vai Tavām šaubīgajām domām tiešām ir pamats? Ko Tu ar to vari darīt, uzlabot?

Palūdz, lai kāds cilvēks, kuram Tu uzticies, pafilmē Tevi kādā pasākumā, vai darbojoties kopā ar citiem cilvēkiem. Pēc tam skatoties safilmēto (vēlams -vientulībā,lai var apdomāties!), gūsi priekšstatu, kā Tevi patiesībā redz citi. Būs materiāls pašanalīzei un pašaudzināšanai.
Kautrības un pašvērtējuma problēmu ar AD un alko nerisina. To risina ar pašanalīzi, pašvērošanu, pašaudzināšanu. Var arī psihologs palīdzēt. Un dažreiz vnk ir kaut kas jādara par spīti bailēm un šaubām.
Ne viens vien kautrīgais jau ir nodzēries, mēģinot atrisināt zema pašvērtējuma problēmu...



Edited 1 time(s). Last edit at 07.08.2014 10:21 by kachenite.
Re: dzīve bez barjerām
07.08.2014 10:32
Vēl par Tavu tēmas nosaukumu: dzīve bez barjerām nemaz nav iespējama. Visa dzīve sastāv no nemitīgas barjeru pārkāpšanas. Ir gan Ķīnas mūri, gan akmens sētas, priekšstati, aizspriedumi, aizliegumi, bailes un izbīļi, kam atkal un atkal jātiek pāri.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.08.2014 10:34 by kachenite.
Re: dzīve bez barjerām
07.08.2014 13:36
Kamdēļ kā barjeras uzreiz tiem minētas kaut kādas problēmas, kuras varētu klasificēt pat kā slimības?
Barjeras - tas ir jebkuras sabiedrības/sociuma normāla sastāvdaļa. Jebkuras, publiskās attiecības, nozīmē vienošanās, noteikumu utt utjp. Un protams, ka bez tā nevar dzīvot, ne velti par anarhiju runā kā abstraktu jēdzienu, jo tā ir utopiska, tāpat kā komunisms.
Re: dzīve bez barjerām
04.10.2014 13:31
Atrodi dimantus sevī un būs labi. Sāc biežāk sapņot, ko pavisam reāli Tu ar savu dzīvi gribētu darīt un ej uz to... pa ceļam viss kas būs, iespējams,ka pārdomāsi mērķus. Tas, ka Tu vispār spēj salikt kopā vārdus "dzīve bez barjerām" - tas jau ir ļoti labs rādītājs, ka Tev galvā jau ir aizmetņi šādam te dzīves modelim. Tā kā turpini šo domu audzēt un kopt kā puķīti. Tikai atceries, ka bez rīcības nekas nesāksies.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 11?
Ziņa: