Sizofrenija

Aizsāka sviestabeka 

Sizofrenija
16.07.2014 11:27
Sveicinati,es jau kaut kad sen rakstiju un jautaju ka man mate kas slimo ar sizofreniju . mes dzivojam atseviski. man majas mazs bernins (10 menesi) domaju,vai sizofrenikji ir bistami ?????. Mana mate vairak mani apdraud ar savu runasanu par halucinacijam,balsim,apkart visur ienaidnieki kas noklausas un spiego.
Re: Sizofrenija
16.07.2014 15:50
Ja Jūs dzīvojat atsevišķi, tad ok; mēģini pēc iespējas mazāk komunicēt, lai pati neesi uzvilkta, bērns jutīs Tavu stresu un var to pārmantot. Vari pakonsultēties ar kādu psihologu, kā labāk ar māti runāt. Viņa pati sevi tādu ir izveidojusi, tur nekā nevar darīt.

Pēc tā, ko rakstīji agrāk, es teiktu, ka bērnu vajag turēt no viņas pa gabalu, vislabāk, ja viņa to vispār neredz.
pingvins
Re: Sizofrenija
17.07.2014 08:06
''Viņa pati sevi tādu ir izveidojusi, tur nekā nevar darīt.''- šito domu nesaprotu... ja cilvēkam ir šizofrēnija, lai kā arī būtu, viņš tur nu galīgi nav vainīgs. Bet runājot par bērnu, piekrītu- turēt pa gabalu, lai nesatraumē, jo tas ir vienīgais, ko var iegūt no tādas mātes (omes). Starp citu, vēlējos pajautāt sviestabekai, kā pašai pagāja bērnība tādas mātes paspārnē un kādas sekas tagad jūtamas. Man arī mātei bija šizofrēnija, ļoti smaga un traģiskas atmiņas par to, pat tagad, būdama jau pieaugusi, sekas jūtu.
Re: Sizofrenija
17.07.2014 19:33
Pingvin, katrs cilvēks sevi NEAPZINĀTI veido, vainīgs nav, dies' pasarga, bet atbildīgs gan. Tikai jautājums, vai to arī apzinās un spēj apzināties. Nu tā apmēram.

Es domāju, ka šizofrēnija tāpat kā depresija ir pašaizsardzība, kad cilvēks vienkārši netiek galā ar dzīvi, jo nav gana nobriedis. Tur neviens nav vainīgs. Gan jau tai mammai arī nebija saldas bērnu dienas. Cik es zinu pieaugušos ar šizofrēniju, tik tā bērnība ir bijusi vājprātīga: nīsti, negribēti bērni, sisti, dzīti projām no mājām, mazi izvaroti utt. Šizofrēnija vienkārši ir jau pilnīgs nervu sabrukums, bet ir cilvēki, kas ar psihoterapijas palīdzību iemācās vadīt savu šizofrēniju.

Daudziem tagad pieaugušiem cilvēkiem, kam mammai bijusi šizofrēnija, ir daudz labākas palīdzības iespējas nekā savulaik mammai, un viņiem noteikti nav šī nasta jāvelk vai jādzīvo tāda dzīve kā mammai.
pingvins
Re: Sizofrenija
18.07.2014 08:05
Jā, šobrīd laikam par šizofrēnijas izcelsmi tomēr uzskata smagu traumu bērnībā, nevis kaut kādu mistisku gēnu. Tā kā manai mammai bija šī briemīgā kaite, mani ļoti interesē cilvēki ar līdzīgiem bērnības likteņiem. Zinu, ka Kanādā, piemēram, ja noteikta šī diagnoze, tiek piespiedu kārtā noteikta ārstēšana un uzraudzība, un ģimenei nav jājūtas nemitīgā ķīlnieku lomā. Bet pie mums... Mums tas viss beidzās ļoti traģiski- mamma atteicās no jebkāda veida ārstēšanas, neuzskatot sevi par slimu, zaudēja darbu skolā, saikni ar realitāti, un nomira milzīgās mokās ar ielaistu vēzi pa sieviešu līniju. Tikai pēdējos mēnešus varēju būt kaut cik klāt, jo slimnīcā piemeklēja zāles arī galvai...
Re: Sizofrenija
22.07.2014 01:42
Ja bēŗnību paveicies nodzīvot bez izteiktām psihotraumām, tad var uzskatīt, ka šizofrēnija cilvēkam turpmākajā dzīvē nedraud?
Psihotraumas jau ir subjektīvs jēdziens - vienam tuvinieka nāve, citam varbūt nesmaidīga pārdevēja veikalā jau ir psihotrauma...
Re: Sizofrenija
22.07.2014 12:32
Bērnības traumas ir tāds mazliet novazāts teiciens (nekā personīga par Tavu komentu). Mūsu gadījumā (vecāku psihiska slimība) runa ir par to, ka agrīnā attīstības fāzē netiek apmierinātas bērna pamatvajadzības, jo māte/tēvs ir tik problemātiski, ka to vienkārši nespēj. Bet zīdainis nav spējīgs dzīvot patstāvīgi. Neaprūpējot viņu, tam var veidoties dažādas pakāpes psihiskas problēmas līdz pat pilnīgam nervu sabrukumam. Un tā tas iet no paaudzes paaudzē, kamēr ir vēl kāds dzīvais. Ja kādam izdodas izlēkt no tā vilciena, tad tas tiešām ir ļoti laimīgs. Tie ir izdzīvotāji, kas negrib turpināt dzimtas "lāstu". Un tad galvenais ir nepadodies, lai arī kā tas viss būtu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 10?
Ziņa: