Garīgi atpalikusi latviešu meitene, kas lasīja cilvēku domas

Aizsāka Viss ir kārtībā! 

Piedāvāju izlasīt interesantu rakstu par garīgi atpalikušu latviešu meiteni, kurai piemita paranormālas spējas – lasīt citu cilvēku domas (1935./1937. gads) http://www.draugiem.lv/sauleszimes/news/?p=12143319
Re: Garīgi atpalikusi latviešu meitene, kas lasīja cilvēku domas
14.07.2014 12:24
Tu pirms tik pārdroši rakstīt par domu lasīšanu, izlasīji kaut to rakstu?
Un jau 1938, gada Kurzemes Vārds rakstīja par to, ka nav tur nekā paranormāla. Pietiktu aizbāzt ausis viņai un nostāties aiz muguras, ka nevienu domu vairs "nenolasītu".

Saasināta redze un dzirde bija tas, kas izraisīja šo it kā "domu lasīšanu".

Starp citu... tai pat Dāles grāmatā, tas viss ir sīki aprakstīts.

Virs zemes nav un nekad nav bijuši nekādi pārdabiskām spējam apveltīti cilveki. Vnk ir indivīdi, kuriem ir svarīgi, kaut kam tādam ticēt.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Garīgi atpalikusi latviešu meitene, kas lasīja cilvēku domas
14.07.2014 14:51
Visi dažāda līmeņa psihiatrijas vājumnieki ir ar līdzīgām spējām (citi saka, ka ļoti izjūt otru utt.); tas nav nekas paranormāls, bet liecina par garīgi traucētu māti, tik ļoti traucētu, ka bērns jau zīdaiņu vecumā sevi izlika, lai viņu izprastu, bet pats, lūk, iznāca tāds, it garīgi atpalicis (šoreiz tas ir autisms: palasiet par pasaules zināmākajiem un slavenākajiem autistiem), jo tas ir psihei par daudz, tas ir nervu sabrukums, nevis paranormālas spējas. Psihe nav jūra, kur var tikai smelt un smelt. Un pat jūra mēdz beigties...

Man arī ir diezgan lielas spējas atšifrēt otru cilvēku, jo mammai bija depresija, bet es šo "prasmi" lietoju gandrīz nekad, jo tā ir "vampīriska" pret mani pašu. Kopš es to saprotu, man noteikti klājas labāk.

Sevišķi gudros terminos neuzrakstīju, bet, "po narodnomu" sakot, šādos gadījumos viss ir koncentrēts uz kaut ko vienu, un bez tā cilvēks neko diži vairāk nespēj, kā šī meitene. Žēl, ka nevienam neienāca prātā papētīt tēvu un māti...

Bet tur jau rodas ekstrasensorika: no psihiatrijas. Jebkuram ekstrasensam arī būs bijusi kaut kā traucēta māte vai tēvs, tie vienkārši ir psihiski traucējumi vairākās paaudzēs, ne jau spējas. Visi pilnām mutēm runā par vienu ģimenes ekstrasensu, kaut viņa siblingiem tai pašā laikā varbūt ir šizofrēnija vai smaga autisma forma.
Savukārt, ja Jūs uzmanīgi lasījāt rakstu, tad raksts nav mans izdomājums. Ar baumu izplatīšanu nenodarbojos.
Raksts ir publicēts specializētajā žurnālā ārstiem "Doctus".
Starp citu - esmu ievērojusi - Jums pie katras tēmas - kritika un opozīcija. Iemācieties diskutēt, kā arī cienīt citu cilvēku viedokļus, ne tikai savējo ;).
Un mēs neesam uz Tu ;).
Re: Garīgi atpalikusi latviešu meitene, kas lasīja cilvēku domas
16.07.2014 23:35
Nu nav Tev ar galvu viss kārtībā...
Tu raksti : "Garīgi atpalikusi latviešu meitene, kas lasīja cilvēku domas"
Rakstā uz kuru iedevi linku, 1min laikā atrodams skaidrojums, kā viņa "lasīja" domas.
Demagoģija ir informācijas kropļošana, kas šajā gadījumā ir apgalvojums par domu lasīšanu.

Šeit vairāk apgrozās cilvēki ar strādājošām smadzeņu šūnām un analītisku domāšanu, nevis aitu bars, kas izlasa virsrakstu un jau čurā karstu ;)

Uz ko gribēšu uz to būšu ;) Tu...

Te ir forums - esi gatavs uz kritiku. Un šoreiz kritika ir jau iekļauta tai pašā rakstā. Atkārtošos - Dāles grāmatā, kura ir minēta rakstā un kurai ir pieejamas arī digitālas formas, viss ir detalizētu izklāstīts.

Un vēl kas ...pirmās rindiņas:"Kā desmitgadīga garīgi atpalikusi latviešu zemnieku meitene Ilga Ķ. spēj lasīt domas? Šis ir intriģējošs stāsts, viens no retajiem vēsturē zināmajiem, kad zinātnieki, ārsti, fiziķi, psihologi un fonētiķi apvienoja spēkus un pievērsās šķietama domu lasīšanas fenomena eksaktai izpētei. Un tas notika Rīgā, Latvijas Universitātes Eksperimentālās psiholoģijas laboratorijā."

Jāpievērš uzmanība šim:"šķietama domu lasīšanas fenomena eksaktai izpētei." .... vārds ŠKIETAMA neko neizsaka?

Bet tas ka Draugiem.lv virsraksts atšķiras no tā kas Doctus ;) nebrīnos... bet šeit nav draugiem.lv ... lai gan Amvejisti ari saka ka te esot tikai nepamatoti kritiķi. ...draugiem.lv tādu ir mazāk...tur daudz tīņu kas jūsmos ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 15?
Ziņa: