Psihologiska bedre

Aizsāka Zaabaks 

Psihologiska bedre
09.07.2014 20:19
Sveiki, nav iisti mediciniska rakstura problema, bet nu ar psihologisko stavokli saistiita gan. Situaacija sekojosha - nu jau kaads gads pagaajis kopsh naacas shkirties no miilotaas sievietes, bet aizmirst vinju nav manos speekos. Bijaam kopaa 2 gadus, pa to laiku bija arii negatiivas lietas, diemzheel sanaaca vinai moraali nodariit paari, nav runa ne par kaadiem kreisajiem soljiem, vienkaarshi shaadi un taadi nepatiikami asumi ir gadiijushies. Jaa piedodiet miiljaas sievietes laikam esmu stereotipiskais viirietis cuuka. Protams, nejau viss bija slikti, vinja vairakkaart ir atzinusi, ka neviens cits vinjai tik daudz jauku mirklu dziive nav daavajis, ta kaa lielaakoties tomeer laikam neesmu nemaz ar tik slikts cilveeks. Ja godiigi, tad vinjas deel vienmeer biju gatavs uz jebko. Bet ne par to staasts, peedeejais laiks kad vel bijaam kopaa bija sameeraa nejauks, bija iestaajies nosaciits veesums, pats attieciigi pavadiiju briivo laiku nelietderiigos veidos - TV, tas pats nolaapiitais zilais ekraans, nevis biju blakus vinjai, tas arii pielika punktu uz i. Dusmaas izsplaava, tad nu lai es tinos ar mulkibam nodarboties citur, nu ko, spontaani riikojities,neko nepasakot, aizbraucu no pilseetas projaam uz vecaaku saimnieciibu, laiks riteeja, vinjai saaku pietruukt, bet tobriid es pats biju ne ta iisti apvainojies ne par ko, ne dusmiigs, driizaak ta kaa gaisaa karaajos, nevareeju saprast, ko tad iisti tajaa mirklii dariit. Visa neizleemiiba noveda pie taa, ka peec paaris nedeelaam, nemot visus peedeejos meeneshus kopumaa, vinja bija atsveshinaajusies, vienaa no telefona sarunaam izteica viedokli, ka vinjai taa iisti nekad nekas nav bijis, nav un nebuus pret mani, nedaudz veelaak aizbraucot pie vinjas es pat vairs nevareeju iisti vinjai pietuvoties, nemaz nerunaajot par to, ka vinjai vairs nebija veelmes neko mainiit. Saprotams, ka tas viss beidzaas ar to, ka personiigaas lietas kastees un uz redzeeshanos, lai arii abi shkiiraamies ar asaraam aciis, neizbeegamais bija noticis.

turpmaak gan iespeejams tika pieljauta kljuuda, mees turpinaajaam sazinaaties, vinja izteicaas, ka tas ko vinja teikusi esot bijusi "tikai" vaardi, nenoliedza to, ka joprojaam nebija vienaldziiga, bet ko tas dod, ja tik un taa nekas no taa nemainaas... Pa starpai paspeeju iziet dazhaadaam shkirshanas faazem ar shaadiem un taadiem paarmetumiem, kas tikai un vieniigi visu veel vairaak sagraava. Peec taa kad tika uzlikts tas punkts uz i, principaa pazaudeeju visu, noraku arii studijas pie pashas finisha taisnes, esot miikstais sliicinoties alkoholaa un taa kaadus meeneshus divus. Nu jau labu laiku itkaa viss notiek, normaals darbs, atpuuta utt. Teoreetiski viss iet uz labo pusi, bet diemzheel neredzu vairs meerkjus uz ko iet, sameraa liela vienaldziiba pret dziivi kaa taadu, tas arii ir galvenais, ko esmu zaudeejis - veelmi uz kaut ko tiekties.

Pats mulkiigakais ir tas, ka ar praatu es saprotu, ka diezvai jebkad tur vairs kaut kas sanaaks, ar vienpuseeju miilestiibu nekas neies krastaa. Ja taa var teikt, tad nolaapiita sirds joprojaam liek ciinities par vinju, nav ne mazaakas veelmes aizmirst un iet taalaak. Ne vienam ne otram nekadas jaunas attieciibas nav veidotas, varbuut arii tas ir viens no stimuliem.

Velns vinju zin, ko lai iesaak ar to visu, pamataa nervu sisteema ir noeesta liidz pedeejam, savos 25 gados visi deninji sirmi. Un viss tikai taapeec, ka pats biju mulkjis un kretiins vienaa personaa neapzinoties to, cik daudz vinja man noziimee, ieprieksheejas attieciibas galiigi taadu iespaidu uz manu dziivi nav atstaajushas.

Piedodiet, ja izsklausos peec gariigi slima romantikja ar kretiina geenu, bet nu taa nu viss ir sanaacis, ko dariit vai nedariit, godiigi sakot nav ne jausmas. Pasakas par to, ka laiks raadiis/dziedees esmu atklausiijies, shajaa gadiijumaa diezvai ar to buus kas liidzeets. Jo man ilgstosha, smaga paardziivoshana par cilveeka zaudeeshanu nav iisti raksturiiga, pietiekami daudz smagu briizhu dziive gadiijies taapat.

Aiziet pie psihologa, psihoterapeita? secinaajumi, ietekumi no malas skatoties?
Neviens nevar ieliist cita cilveeka galvaa, bet pasham laikam pietruukst realitaates izjuutas.
Re: Psihologiska bedre
09.07.2014 21:31
Ar varu miils nebuusi. Tu tiesaam gribi teereet laiku ar sievieti, kura ir pateikusi, ka vinai nav juutas pret tevi? Bet zaudeejums ir zaudeejums, ko vajag izseerot, paraudaat un pielikt punktu un saakt jaunus mekleejumus.
Re: Psihologiska bedre
09.07.2014 21:47
Domāju, ka mums Latvijā ir daži labi vīriešu kārtas psihoterapeiti un ka droši var iet. Tu kaut ko par sevi visticamāk nesaproti. Laiks tiešām dziedē, bet kā kuru... dažs noviebjas pavisam. Tad nu to vajadzētu novērst, ja jau esi tik tālu ticis, ka pietika drosmes te iepostēt. Forumā neiespējami pateikt, cik kurš var turēt un ko pats atrisināt. Dažs kaut kādu iemeslu dēļ nevar, un viss. Dažs var...

Ja nauda nav problēma, tad Viesturs Rudzītis, manuprāt ir viens no spicākajiem attiecību un visādu citu nianšu ekspertiem. Diezin ko netaupa ar vārdiem, ļoti tiešs; ja var pieņemt un saprast, ka tas nav vērsts personiski, bet, ka viņš ir Tavā pusē, tad cilvēki ir gandarīti; laiks arī nav velti izšķiests, tāpat nauda.

Ja psihoterapeitu var atļauties, tas ir ieguldījums visai dzīvei, jo tik dziļi neviens cilvēks pats sevi nespēj no malas ieraudzīt.

Ja gribas citu, paskaties šitajās lapās sarakstus un piezvani:

www.psihoterapija.lv

www.arstipsihoterapeiti.lv

Neesmu pret draugu atbalstu, bet vienaudži parasti šajā vecumā vēl nav diezin ko pieredzējuši un visu laiku trinas, lai otrs beidz kreņķēties un atkal tusē ar viņiem, ģimene arī ir nogurusi, neviens tā īsti cilvēku līdz galam neizprot. Mammas tik nopūšas, bet jēga no tā nekāda.
Re: Psihologiska bedre
09.07.2014 21:57
Skaidra lieta, ka ar varu neko panākt nevarēs. Bet par turpmāko runājot, tur arī veidojas tā bedre, ka lai arī uz 95% skaidrs, ka lielākoties tiek izniekots laiks, bet paliek tie 5%, kas neļauj iet tālāk, vienalga cik treknu punktu uzliktu. Par zaudējumu kā tādu runājot, uz šo brīdi tik un tā brīžiem ir sajūta, ka viss vel tikai vakardien beidzies, nespēja piedot sev, kas pie notikumiem ar ne pārāk patīkamām sekām patiesībā diezgan raksturīga man, bet parasti ne tādos apmēros, kur nu vel runājot par termiņiem. Protams, pieļauju domu, ka visprātīgākais variants būtu vienkārši mēģināt realizēt kaut ko lielāku par sevis žēlošanu un iet uz priekšu, bet tad nu tikai un vienīgi viens pats. Ziniet, esmu vel jauns gurķis, kam teorētiski vel viss tikai priekšā, ir bijis visādi, bet šoreiz laikam visas attiecības tiks nogrieztas jau pašā saknē. Kāda jēga sāpināt citu cilvēku, ja es zinu to, ka dzīvoju ar vienu kāju pagātnē.

Patiesībā man pašam liekas, ka viss kopumā jau sāk robežoties ar apmātību.
Re: Psihologiska bedre
09.07.2014 22:05
Paldies, Runcene, par ieteikumiem. Par draugu atbalstu runājot, emm.. kādu draugu? Teiksim tā pat tie cilvēki, kurus es pazīstu gandrīz vai no smilšu kastes ir tā pārmetuši mani, ka reāli es drīzāk runāšu ar pirmo pretimnācēju, nevis ar viņiem. Par mammām jau nu arī taisnība vien ir.
Nauda jau nu nebūtu problēma, tiesa gan šobrīd, principā bēgot no pagātnes, vairs neesmu dzimtajā zemē un teorētiski tiek kalti plāni par vel lielāka attāluma ieturēšanu, pāri dīķim. It kā svešā vidē mazliet vieglāk, tomēr, ir. Vismaz neatliek laiks kavēties pagātne tik daudz, cik esot vietās, kas visu katru dienu atsauc atmiņā.
Re: Psihologiska bedre
09.07.2014 22:22
Nu es savulaik, būdama līdzīgās sajūtās, bet citu iemeslu dēļ, arī gandrīz nekādu cilvēcisku atbalstu nesaņēmu, man īstenībā ir riebīga pieredze ar divkājainajiem šai ziņā; bija tikai viens cilvēks, bet viņš īsti nezināja, ko darīt.

Man pēc visa tā vajadzētu būt šausmīgai cilvēku nīdējai, bet laimīgā kārtā tā nav noticis.

Es tāpēc esmu par skatu no malas, par emocionāli neiesaistītu cilvēku.

Ar it kā tuvajiem ļaudīm mēdz būt visādi.

Ja gribi latviešu psihoterapeitu, ir ļaudis, kas strādā skype, bet man jau šķiet, ka cilvēciskais kontakts ir labāks. Ja valodu proti, tad tik ej. Es vienīgi nezinu, kas tur Tavā zemē notiek; ir arī visādi pesteļotāji, kas uzdodas par psihoterapeitiem un kas paši ir diezgan nojūgušies. Ir svarīgi kontroles un uzraudzības mehānismi. Ja Tu esi Rietumeiropā, tad viss +/- ok, bet par eksotiskajām zemēm nezinu.

Vajadzētu būt ārsta, psihologa vai sociālā darbinieka grādam ar kādu dzīļu terapijas skolu pēc tam, jo filosofijas ir vairākas – eksistenciālie, psihoanalītiskie, psihoorganiskā analīze, psihodinamiskie, dažviet angliskajās zemēs viņi vienkārši raksta "talk therapy", jo cilvēki parasti neorietnējas tais skolās un vispār apmulst; mums Latvijā to skolu ir mazāk, bet kupumā viņas ir ap 170.

Jāatrod cilvēks ar atbilstīgu izglītību, kurš patīk. Tad visam vajadzētu aiziet, bet Tu esi lielā stresā, tā kā jārunā tas stress no sevis nost un jāsaprot, kas ar Tevi notiek, citādi Tu vari izdegt.
Re: Psihologiska bedre
09.07.2014 22:52
Principā tas arī ir vienīgais, kas var palīdzēt, cilvēks ar skatu no malas kā jūs sakiet. domāju, ka vel kādu mēnesi izturēšu, taisos atgriezties Latvijā, tad arī sazināšos ar mūsu pašu speciālistiem, lai arī ar valodu nav nekādu problēmu, tomēr, sīkumos ir vieglāk iedziļināties dzimtajā valodā runājot. Pēc tam jau redzēs kā viss risināsies. Tā saukto pesteļotāju netrūkst, iziet tik kādus nebūt kursus un gatavs speciālists jebkurā jomā.

Patiesību sakot, biju aizgājis pie cilvēka, kas nenodarbojas gluži ar psiholoģiju, bet visa tā lieta grozās ap līdzsvara atrašanu sevī, kaut kāda sektantu domāšana manā skatījumā vien ir, galīgi nepavilka uz ko tādu. Idejiski re kur ir mājaslapa: http://www.metamorphosis-rstjohn.com

Katrā ziņā pats lēnām roku sev bedri, jocīgi, ka reizēm cilvēks pats sevi nesaprot.

Paldies par sapratni, palīdzību, atbalstu ;)



Edited 1 time(s). Last edit at 09.07.2014 22:53 by Zaabaks.
Re: Psihologiska bedre
10.07.2014 10:10
Zaabaks, Tu visu ļoti labi un sīki jau esi izanalizējis. Tagad atliek to vienkārši realizēt :) Un saproti, dzīve kā tāda ir skarba un pa lielākai daļai stipri netaisnīga. Un kaut arī te nav ne lāču ne tīģeru, dabīgā atlase reizēm darbojas visai nežēlīgi. Un tas tagad notiek galvenokārt uz tā rēķina, ka tie kas nevar saņemties, nevar izdarīt, gremdējās tukšās pārdomās un depresijās, tiek iztumti no dzīves. Viņi mazāk dabū, mazāk bauda un tā rezultātā nevairojas. Tobiš iznīkst.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 5?
Ziņa: