Psihoterapeits

Aizsāka Anja 

Psihoterapeits
09.07.2014 12:03
Labdien. Man ir depresija, eju pie psihoterapeita. Pirmajā vizītē norunājām, ka pēc četrām runāsim par tālāko ārstēšanās gaitu un par zālēm, ja vajadzēs tās tiks izrakstītas. Ir jau bijusi šī ceturtā vizīte un man ir šaubas. Cik ilgi parasti notiek ārstēšana? Man prognozē 5 gadus, tas ir normāli? Zāles vēlos un vajag, viņš neiebilst, bet viņš šo jautājumu atrisināja ieteikdams papildus citus psihiatrus. Tā ir normāla prakse? Viņa ieteiktie ārsti strādā privātpraksēs un man nav tik daudz naudas, lai maksātu gan psihoterapeitam, gan psihiatram. Kurus labus valsts apmaksātus psihiatrus jūs ieteiktu? Vai vienkārši mainīt psihoterapeitu? To gan īsti negribētos, jo šis nav mans pirmais psihoterapeits (cits izrakstīja zāles, bet citu iemeslu pēc sanāca neiet), negribu to neiešanu padarīt par ieradumu, turklāt ļoti grūti saņemties iet pie jauna ārsta un sanāks, ka par šīm vizītēm nauda būs izmesta vējā. Ārstēties gribu, bet es neesmu miljonāre, tāpēc nesaprotu, ko domāt.
Re: Psihoterapeits
09.07.2014 12:25
Prakse ir normāla, pieci gadi var būt pilnīgi reāli, jā. Depreija nav puņķi.

Ar valsts sistēmas psihiatriem ir čābiski, galēji čābiski; normāli doki no turienes agri vai vēlu aiziet. Pāris es zinu Veldres ielā: dr. Masaļska, dr. Neperte, bet rēķinies ar to, ka tur laiks ir bezgala ierobežots, viņu pamatkontingents ir galēji smagi slimnieki, kas neievēro ne pieraksta laiku, ne spēj noturēt ciet muti, gaidot pieņemšanu. Daudzi kā atnāk, tā speras pa durvīm iekšā. Tas nekas, ka tur kāds jau sēž, ka tik kompānija :D Kad nu beidzot pienāk viņu izcīnītais brīdis mesties iekšā, tad viņi tik veikli ārā nenāk, jo domā, ka psihiatram jāuzzina viss, kas ar viņu noticis pēdējā mēneša laikā.

Tādos apstākļos pat lielākais ķeneris spēj tikai "pagarināt" recepti, nevis kārtīgi cilvēku uzklausīt. Jaunākie jau cenšas un arī izdara, ir arī mazāk dullas dienas, bet kopumā skats ir skābs.
Re: Psihoterapeits
09.07.2014 12:30
Var darīt tā, ka šad un tad aiziet pie privātā atrast pareizās zāles, bet pēc tam recepti dodas "pagarināt" uz valsts iestādi, tur būs arī 50% atlaide ar šo diagnozi. Reizēm gan var nākties ilgi gaidīt, bet strādājošam cilvēkam laiks arī ir nauda.
Fairytale
Re: Psihoterapeits
16.07.2014 12:39
Piedodiet, ka iejaucos tēmā, bet, Runcene, vai zini kādu labu terapeitu Jelgavā?
Re: Psihoterapeits
16.07.2014 13:43
Man šķiet, ka Jelgavā nemaz tik daudz viņu nav.

Skaties

www.arstipsihoterapeiti.lv

www.psihoterapija.lv

kam prakses vieta ir Jelgava.
Re: Psihoterapeits
16.07.2014 14:10
Cik nu nācies par šo izvēles tēmu runāt un domāt, tik, manuprāt, ir tā, ka "labs" ir tāds, kas pašam patīk, nekādi gudrāki kritēriji nav jāmeklē. To var noskaidrot un mazliet sajust jau pirmajā telefona sarunā. Vairāk pateiks pirmā vizīte; var iznākt tā, ka jāzaudē mazliet nauda, jo pirmā vizīte neliekas tāda, kā vēlētos. Vēl var palasīt, ko tauta spriež, bet tas var būt maldinoši.

Vajadzētu just, ka šim cilvēkam var uzticēties, apmēram tā.
Re: Psihoterapeits
17.07.2014 07:56
Es psihoterapiju uzskatu par vienu no lielajām mūsdienu krāpšanām. Bet kas attiecas uz tiem 5 gadiem, tad jāsaka, ka alkatība ir augusi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 20?
Ziņa: