Mākslu terapija

Aizsāka daanee 

Mākslu terapija
27.03.2014 08:57
Vēlējos uzzināt Jūsu viedokli par mākslu terapiju, jo vēl arvien virtuālajā vidē ir sadzirdami dažādi viedokļi. Vai kāds ir mēģinājis šādu terapijas veidu? Kādi bija rezultāti? Vai mākslu terapiju vērtējat pozitīvi vai drīzāk negatīvi? Būšu priecīga dzirdēt visus viedokļus.
Re: Mākslu terapija
27.03.2014 11:39
Par visām terapijām ir visādi viedokļi. Es nejautātu, bet pamēģinātu, jo katram savs.

Varbūt tas ir tieši Tev, bet tagad kāds, kam nepatika terapeits, uzrakstīs, ka pilnīgs fui. Ko tad?

Es tādā ziņā esmu laimīga, ka visu ko izmēģināju pati, jo nelasīju forumus, tas, manuprāt, ir vislabākais, it sevišķi, ja ir zināmā mērā atkarīgās personības tips ar slieksmi klausīt citiem.
Re: Mākslu terapija
27.03.2014 12:31
Man gan šis jautājums radies pētījuma rezultātā, nevis, lai pati mēģinātu. Vēlējos dzirdēt personiskus viedokļus.
Re: Mākslu terapija
27.03.2014 13:25
Neviens pētnieciskais žurnālists nerakstīs pētījumu par bezpajumtniekiem, pats kādu brīdi nesabijis tādā ādā. Būs vērtīgāk un interesantāk IMHO.

Bet labāk pajautā calis.lv, te vairāk orientācija uz psihiatriju, nevis terapjām, savulaik šeit bija visādi ļaudis, bet psihiatrija sāka nomākt, un viņi pārcēlās citur.
Re: Mākslu terapija
27.03.2014 13:29
Man nav savas pieredzes, bet viena draudzene gāja diezgan ilgi, pati būdama gleznotāja. Viņai ļoti patika tas aspekts, ka var ķēpāties kā bērnībā un nav jādomā par klientu (viņa ir arī datordizainere); viņai bija arī psihoorganiskās analīzes pašpieredze, bet šo viņa uzskatīja par baigo ieguvumu. Tas gan droši vien nederēs pētījumam, bet nu uzrakstu anyway :)
Re: Mākslu terapija
27.03.2014 22:20
nu ja jau ar mūziku var izsaukt aritmiju ... :D
tad viss ir reāli, bet tadas lietas tiešām nepēta uz citiem ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Pūkaine tagad
Re: Mākslu terapija
31.03.2014 15:17
Mateus Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> nu ja jau ar mūziku var izsaukt aritmiju ... :D

Patiesībā, nav nemaz tik smieklīgi. Jo, kad biju Melo-M koncertā, bija atsevišķi (pāris) skaņdarbi, kuru laikā palika diezgan nepatīkami sirdij. Tieši ritma ziņā, vibrāciju ziņā. Daži tembri bija tik zemi un pārāk intensīvi, ka sirds ''pļuka'' nost... Nu grūti to aprakstīt, bet tieši konkrētas frekvences radīja iespaidu, ka vēl bišķi un apstāsies ritms. Tāds lēns, zems , vājš kļuva.
Ilgu laiku tāds saglabājās. Man šķiet, vai pat nespiedu, citiem iespējami nemanāmāk, auss eju ciet. Ja nebūtu vieņiem vēl skaņu pastiprinātāji, iespējams, nebūtu tāda ''efekta'' .

Kaut kas līdzīgs ir arī no ļoti zemām un spēcīgām ērģeļu frekvencēm. Bet nu tas tad, ja koncerts ''dzīvajā'''un nav iespējams ''noregulēt'' skaļumu.
Re: Mākslu terapija
31.03.2014 17:27
A tā vairs nav mūzika.
Tas ir skaņas spiediens. Katram jau tas rumpis ir savādāks. Es eju uz www.melnapiektdiena.lv koncertiem un nereti stāvu pie pašas skatuves. Man patīk un diskomfortu nerada.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 5?
Ziņa: