Reiboņi, ģībonis, ātrs pulss, nestabil.sajūta, pilna galva

Aizsāka Elzia 

Sveiki,

vēlējos padalīties, varbūt vēl kāds ir saskāries ar manu/līdzīgu situāciju.

Pirms ~3 gadiem atklāja, ka ir slims vairogdziedzeris, sākās sirds klauves, pārsitieni, reiboņi, nestabilitates sajūta, smaga galva. Jutos slikti. Visulaiku domāju, ka simptomi ir tikai un vienīgi VDZ dēļ, centos dabūt normā VDZ asins rādītājus. Ilgu laiku šie jau bija norm, bet jutos vienalga slikti. Pirms mēneša jau uznāca ģīboņji, vājuma sajūta, lielas sirdsklauves un pārsitieni.

Biju pagājušoned pie neiologa, izrakstija: Alprazoramu 1 tbl/dienā, Escitil 1 tbl/dienā un B vit 1 tbl/dienā. Tagad jau ir norm. Cik saprotu, Escitil ir AD, bet nu depresiju sev itkā nejūtu. Varbūt kāds zin, cik tas Escitil ir spēcīgs AD? Un vai nav šo bīstami lietot? Pagaidām man svarīgi, ka jūtos OK.

Paldies!
Re: Reiboņi, ģībonis, ātrs pulss, nestabil.sajūta, pilna galva
03.03.2014 18:48
Nevajag obligāti depresiju, AD mazina arī trauksmi, panāk, lai smadzenēs starpšūnu telpā būtu vairāk serotonīna, kopumā nosaka diezgan sarežģītus ķīmiskos procesus. Vairogdziedzeris arī saiet sviestā nervoziem cilvēkiem.

Zāles kā zāles, parasts SSRI grupas AD. Nav nekas šausmīgs vai bīstams.

Esmu lietojusi gadiem ar pārtraukumiem, neesmu vairs jaunkundze, lietoju, kad vajag, līdz šim esmu varējusi pilnvērtīgi dzīvot un strādāt.

Man ir depresija no bērnības, atceros apm. no 9 gadu vecuma, bet droši vien bija jau agrāk.

Alprazolam vietā labāk Adaptol, jo nerada atkarību, es gan parasti konkrētas zāles neiesaku, bet tagad mazliet paslīdēja kāja :), un, ja vien tas Tev palīdz.

Bet viss zāļu pasākums ir daudz efektīvāks kopā ar psihologa konsultācijām vai psihoterapiju, kur var uz sevi paskatīties no malas un mainīt dažus maldīgus domāšanas modeļus, kas parasti arī ir trauksmes iemesls. Es tā vienkārši un ātri, tas, protams, ir nopietnāk un dziļāk.
Paldies liels Runcene par tavu atbildi.

Kā uzraksta, ka iet labi, tā no rīta akal jau bija slikti, sēdu darbā un domāju, vai varu pastrādāt vai nē :/

Izdzeršu to Alpozramu, redzēs kā ies/būs. Paturēšu Adaptol prātā, lasīju, ka šīs ir LV zāles. Atkarību jau tomēr negribētos.

Escitil arii doma mainiit uz Cipralex, cik lasu, šīs ir populārākas, bet nu jāizdzer nopirktās paciņas un jāaiziet pie kāda dr, ko šis teiks.
Re: Reiboņi, ģībonis, ātrs pulss, nestabil.sajūta, pilna galva
04.03.2014 14:23
Escitil ir tas pats Cipralex, ķīmskais nosaukums: escitalopramum, kas mazākiem burtiņiem rakstīts uz kastītes.

Vienkārši ir dažādi ražotāji, Cipralex ir dārgāks.

Esmu lietojusi teju visas escitalopramum versijas, ņemu, kādu aptieka dod. Nekādas atšķirības nejūtu, jo ķīmiskā viela ir viena. AD jau arī nav dzelzs būris, kas Tevi noturēs bez jebkādām izmaiņām.

Visiem cilvēkiem mainās garastāvoklis, jo ikdienā ar mums viss kas notiek.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.03.2014 17:30 by Runcene.
Runcene, tad jau vismaz AD es lietoju īstos :D

Paldies!
Re: Reiboņi, ģībonis, ātrs pulss, nestabil.sajūta, pilna galva
05.03.2014 06:40
Sveika!Aizej varbut velreiz pie endokrinologa,iespejams,ka vairogdziedzerim vajag palietot zales,ko vislabak zinas ieteikt sis specialists,jo visi aprakstitie simptomi var but no ari no vairogdziedzera.
Re: Reiboņi, ģībonis, ātrs pulss, nestabil.sajūta, pilna galva
05.03.2014 07:03
Aizej ari pie kardiologa,ja ir tada iespeja,lai uztaisa ne tikai Ekg,bet ari ehokardiogrammu.
Jūs mani riktīg sabiedējāt =(

Es tikai nedēļu šī slietoju (Escitil/Alprazoramu), mošk nav vēl pa vēlu no jamajām atkāpties? Bet nu pirmo nedēļu jutos lieliski, izņemot vakardienu. Neteikšu, ka šodien no rīta jutos ideāli.

Ātrs pulss man jau ir 3 gadus, esmu bijusi pie endokrinologa/kardiologa un taisijusi kardiogrammu, kardiogrammā viss normas robežās. Vienīgais, ko endokrinologs un kardiologs izrxta ir bisogamma, kas palēnina pulsu, bet tas jau iedarbojas tikai uz to dienu, nākamā dzer bisogammu akal :/

Esmu pieralstijusies arī pie homeopāta, tikai vēl dažas dienas jāpagaida..
Uz cukuru biju pirms apm pus gada pārbaudīta, bija ok, nus, ja es kko nejacu.
Varbūt padzert Adaptol, es lasu, ka šīs vieglas un nerada atkarību? Kamēr gaidu pie homeopāta vizīti? :/ Vēl pēc pāris nedēļām būs arī vizīte pie endokrinologa. Šiem garas rindas..
Re: Reiboņi, ģībonis, ātrs pulss, nestabil.sajūta, pilna galva
05.03.2014 11:42
Ja gribi trauksmi dabūt, tiešām palasi, ko raksta aberz.

Viņš nav spējīgs strādāt, un viņam ir šizofrēnija, kādas Tev nav. Un neba es to dg. viņam liku.

Zāles viņš nelieto, jo var dzīvot, kā grib. Viņa komentus mēs bieži dzēšam, jo tie nav korekti.

Tu arī gribi kļūt aprūpējama un no citiem pilnībā atkarīga?

Protams, viss vispirms ir jāpārbauda, un, ja vajag, tad medikamenti vairogdziedzerim obligāti ir jālieto. Izrunājies ar neirologu, izrunājies ar endokrinologu, ar homeopātu: pieraksti blociņā, ko gribi jautāt.

Sadarbojies ar ārstiem, nevis citiem slimniekiem, kam ir cita dg., cita pieredze un psihiatriskas slimības izmainīta domāšana.

Es vienkārši šajā forumā esmu pietiekami sen, un te ir desmitiem cilvēku, kas ilgstoši lieto zāles, arī psihotropās; jā, visām ir kaut kādas blaknes, arī tādām, kas, piemēram, pazemina asinsspiedienu, bet, normāli kā pieaudzis cilvēks sadarbojoties ar ārstu, var atrast sev labāko risinājumu. Jāizsver visi ieguvumi un zaudējumi.

Ja Tev ir ilgstošas baiļu sajūtas (trauksme), Tu grauj savu imūnsistēmu; nu kuram gan ko tādu vajag.

Ir cilvēki, kas ir nervozāki no bērna kājas, un viņiem vienkārši daudzas lietas vēl jāiemācās, bet uz viņiem neattiecas šizofrēnijas pacientu pieredze. Neņem tik ļoti pie sirds, nekas šausmīgs ar Tevi nenotiks, tikai Alprazolam tiešām nevajag lietot ilgstoši.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.03.2014 22:29 by Runcene.
Re: Reiboņi, ģībonis, ātrs pulss, nestabil.sajūta, pilna galva
06.03.2014 06:51
Elzia,apmeklē mājas lapu sauleszimes.lv Varbūt atrodi tur sev,ko noderīgu:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 5?
Ziņa: