Lūdzu visu forumiešu padomu

Aizsāka Viss ir kārtībā! 

Lūdzu visu forumiešu padomu
14.01.2014 22:20
Esmu izveidojusi biedrību cilvēkiem ar psihiskās veselības traucējumiem (depresija, šizofrēnija, …).Vēlos palīdzēt šiem cilvēkiem. Visas konsultācijas un pakalpojumi būs bezmaksas.
1) Vai Jums būtu interese iesaistīties šādas biedrības aktivitātēs?
2) Kāda veida palīdzība Jums būtu nepieciešama (izņemot finanses un ārstniecības pakalpojumus)? Piemēram, juridiskas konsultācijas, konsultācijas par sociālo palīdzību, interesantas brīvā laika pavadīšanas iespējas, psiholoģiskās atbalsta grupu nodarbības, alternatīvās terapijas: mūzikas terapija, deju un kustību terapija, mākslas terapija, drāmas terapija u.c.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
14.01.2014 22:50
Ir jau vairākas tādas organizācijas, bet kaut kā visas pamazām apklusušas:

http://zelda.org.lv/sadarbibas-tikls/daliborganizacijas

Zelda sniedz labu juridisko palīdzību, bet tās droši vien nekad nav par daudz.

Varbūt ir jēga apvienoties un kaut ko darīt kopīgiem spēkiem, vispirms noskaidrojot, cik aktīvas ir esošās; ja nav aktīvas, tad kāpēc, kas traucē.

Bet iniciatīva kopumā ir ļoti apsveicama, varbūt citi ir jau paguruši.



Edited 1 time(s). Last edit at 15.01.2014 15:54 by Runcene.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
14.01.2014 23:12
Meklēju arī cilvēkus, kuriem būtu interese darboties šai organizācijā un man palīdzēt.
Vari rakstīt uz manu e-pastu: dodmankepu@inbox.lv
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
14.01.2014 23:21
Ir jāskatās, kas cilvēkiem ir vajadzīgs un izejot no tā arī jāveido biedrības prioritātes.
Zinu visas organizācijas Latvijā, kas darbojās līdzīgās jomās, tāpēc ir doma veidot kaut ko atšķirīgu, bet nepieciešamu cilvēkiem.
Ar to apvienošanu ir kā ir...katrs tāpat "vilks" uz savu pusi. Kad pats sev esi noteicējs, tad dari, to ko gribi un Tev nav jārēķinās ar citu
priekšnieku viedokli. Bet sadarbība kā tāda noteikti var pastāvēt un būt izdevīga abām pusēm.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
14.01.2014 23:52
Ņemot vērā to, cik psihiatrijas pacientiem Latvijā ir bēdīga situācija, manuprāt, ir jāveido kaut kas spēcīgs, lai var ietekmēt likumdošanu un panākt kaut ko nozīmīgu. Mani vairāk interesē tādas lietas, bet es arī meklēju domubiedrus, jo gribu kasīties pa Saeimu; man ir apmēram info, kādi likumdošanas uzlabojumi ir panākti citur Eiropā, un es pašlaik pamazām vācu info.

Būtībā jau nav nekāds noslēpums: es gribu panākt, lai vismaz bērniem ir psihoterapija bez maksas, un varbūt tālāk dzīt uz jauniešiem, jo mums joprojām ražo zāļu lietotājus uz mūžu ar visām no tā izrietošajām sekām.

Ja man arī neizdosies līdz galam, es vismaz ceru radīt zināmu troksni un iekustināt kaut ko.



Edited 1 time(s). Last edit at 15.01.2014 15:53 by Runcene.
Jā,labprāt iesaistos!
Šo problēmu zinu,organizacijas zinu...Zelda brauc pilnīgās auzās,jo veic reālu kaitējumu šiem cilvekiem...utt...utt...
Ir vajadzīgi CITI CEĻI,VIRZIENI UN RĪCĪBA!!!
Ar cieņu Ieva
arci@inbox.lv
Atsūtiet savu tel,lai vareēu Jums piezvanīt!
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
15.01.2014 13:17
Var precīzāk: ar ko tieši zelda ir kaitējusi?

Ar viņu palīdzību daži ir attiesājuši no valsts smukas naudiņas.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
15.01.2014 14:09
Viņi tieši aizstāv slimos cilvēkus. Cita lieta, ka ne vienmēr likumdošana ir šo cilvēku pusē un arī zelda nav brīnumdaris.
Mans tālruņa numurs: 26123019-Kristīne
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
15.01.2014 14:15
Lai kaut ko varētu mainīt likumdošanā, ir jārada "respekts" ar savu pieredzi un zināšanām tiem, kuri pieņem galējos lēmumus. Jābūt aktivitātes līderim, jābūt speciālai izglītībai utt. Ar to, ka ir sava personīgā pieredze un neoficiāla konsultēšana forumā diez vai būs gana. Jāsadarbojās tieši ar Zeldu, jo viņiem ir liela pieredze un zināšanas šajā jomā. Tas ir mans redzējums.
Labprāt iesaistos,palīdzu,atbalstu.
Šī problēma ir pazīstama.
Problēmu ir daudz!
Gaidu zvanu,lai tiktos!
email-ivraci@inbox.lv
Ieva
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
15.01.2014 15:46
Man ir bijuši kontakti un arī sadarbība ar Zeldu, tāpēc jau jautāju, ko tad nu viņi tik aplamu ir izdarījuši, bet tā arī atbildi nesaņēmu. Un, ja gribēšu kaut ko dabūt gatavu, tad tikai ar juristu... Esmu savākusi gana daudz info, kā kaut kas ir mainīts citur, un gatavojos iet to pašu ceļu. Man pašai ir arī zināma pieredze darbā ar ES dokumentiem.

Latvijā jau ir precedenti, kur iniciatīvas grupas ietekmē likumdošanu un panāk rezultātu. Ar vienu tādu cilvēku konsultējos. Viņš panāca izdienas pensijas vienai cilvēku kategorijai, turklāt darīja to gandrīz viens.

Ieva, cik tad Tev tie niki un e-pasti te būs?
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
16.01.2014 10:07
Vai tiešām forumiešiem nav vajadzīga palīdzība?!? Kādā veidā šāda biedrība būtu noderīga Jums?
Man ir meita ar šizofrēniju. Pirmkārt, informācija jāvāc no visiem stūriem, lielāko tiesu no mājas lapām anglu valodā. Viena no lietām būt web konsultāciju resurss, kur uz jautājumiem atbild ārsti. Otra lieta ir izglītība, cilvēks mācīties varētu, bet atvieglotu programmu un mājmācībā. Trešā lieta ir palīdzība vecākiem, es šobrīd maksāju par psihoterapiju gan meitai, gan sev, es arī negribu sabrukt ar visu šo. Padārgi sanāk. Vismaz līdz 18 gadiem varētu būt apmaksāta psihoterapija.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
16.01.2014 15:22
Liels paldies par noderīgo info! Starp citu Latvijā arī nav šizofrēnijas atbalsta biedrības. Ir dažādas biedrības, kurās viens no "virzieniem" ir šizofrēnija, bet tieši šādas biedrības nav. Bet katrai slimībai ir sava specifika. No patreiz esošām biedrībām, kurās daudz biedru ir tieši šizofrēnijas pacienti - gaismasstars.lv
Neuzrakstījāt kāda tieši informācija interesē, ko neatrodat latviešu valodā. Cik meitai ir gadi? Vai meita mācās "parastā" skolā? Cik klases pabeigtas? Vai meita palīdz psihoterapija?
Nevaru pateikt uzreiz kurā mājas lapā tas bija, bet ir speciālistu atbildes uz cilvēju jautājumiem par medicīnu.
Neesmu pārliecināt, vai šādas nopietnas slimības gadījumā pareizi ir uzdot jautājumus neklātienē. Manuprāt klātienes konsultēšanās pie psihiatra/psihoterapeita būtu pareizāk.
Par apmaksātu psihoterapiju bērniem ļoti daudz runā, bet uz priekšu nekas nevirzās.Psihoterapijas pakalpojumi maksā dārgi.
Arī biedrība diez vai varēs visiem nodrošināt individuālo psihoterapiju.
Taču ir paredzētas psiholoģijas atbalsts grupās, alternatīvās terapijas, kuras notiks grupās.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
16.01.2014 16:23
Viss ir kārtībā!
Plāni grandiozi. Kur radīsies finansējums?
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
16.01.2014 17:02
"Viss ir kārtībā"

Forumā nav to (vai ļoti reti un maz), kam šī palīdzība ir visvairāk vajadzīga; te pārsvarā cilvēki tiek galā pašu spēkiem, gandrīz visi ir strādājoši, studējoši, ir nodibinājuši ģimenes, izveidojuši attiecības. Tev jāmeklē tie, kuru te nav, kas dzīvo mājās pie radiniekiem ar Ls 45 pabalstu, nezinu, cik tagad eiro tas ir, kaut ko gatavojās simboliski paaugstināt.

Te pārsvarā ir depresijas, neirozes, veģetatīvie traucējumi – strādājoši cilvēki, kas paši iet uz terapijām, izmanto adatu terapiju, meditācijas un visādas citas alternatīvas metodes un arī paši spēj par to maksāt vai arī prot atrast lētus vai bezmaksas pakalpojumus. Viņiem pietiek ar savstarpēju virtuālu konsultēšanos. Paradoksālā kārtā tiem, kas nav tik ļoti slimi vai vispār nav slimi, psihologs ir vieglāk sasniedzams, piemēram, visiem LU studentiem vajadzības gadījumā to nodrošina Studentu serviss. Arī sociālais dienests labprātāk piešķir bezmaksas vizītes pie psihologa tādam cilvēkam, kas strādā un maksā pašvaldībai nodokļus, nekā, viņuprāt, neperspektīvam šizofrēnijas pacientam. Protams, par visiem nesaku, bet ir bijuši gadījumi. Cilvēks, kam nav šizofrēnija, arī spēj piezvanīt uz krīzes tālruni.

Ok, katram var gadīties kādas grūtības, it sevišķi, ja ir tieksme uz depresiju, dažkārt zūd darbaspējas vai vienkārši nevedas, bet tomēr tādi cilvēki arī spēj lūgt palīdzību, arī man pašai ir ļoti palīdzēts, bet tāpēc, ka es gāju un lūdzu, pirmkārt, jau pie psihoterapeita, man neatteica, kaut arī nebija pietiekami naudas, lai samaksātu prasīto cenu.

Forumieši mēdz cits citam palīdzēt, tas te ir bijis vienmēr, ja ne citādi, tad ar informatīvu un emocionālu atbalstu, kas dažkārt ir neatsverams.

Te ir bijuši daži vīrieši ar šizofrēniju, bet viņi ir citos ieskatos par terapijas nepieciešamību, viņi kaut kādu iemeslu dēļ to neatbalsta un jūtas labi bez tās. Sievietes, kam ir šī diagnoze, cik zinu, tiek galā ar ģimenes palīdzību. Tas, ja runājam par forumu.

Ja runājam kopumā, tad esmu strādājusi nevalstiskā humānās palīdzības organizācijā, un, manuprāt, visasākā problēma ir šo cilvēku nabadzība, viņiem ir ļoti grūti ar iztiku, viņiem neviens nekad ziedojumus nevāc, jo TV nevarēs parādīt kaut kādu asarainu veiksmes stāstu. Aprūpētājas visbiežāk ir mātes pensionāres, kas ir jau ļoti izsūktas un pārgurušas, visi radi ir novērsušies. Pēc mātes nāves viņu ceļš ir uz aprūpes iestādi, tad situācija ir nedaudz labāka, bet diez kāpēc valsts neatbalsta šo ģimeni ātrāk. Tie ir cilvēki, kas ziemā varbūt nav redzējuši nevienu augli vai jebkad baudījuši tiešām veselīgu un sātīgu maltīti...

Ņemot vērā visu iepriekš teikto, es domāju, ka nedz viņiem, nedz ģimenēm šī brīža kontekstā pat nav ko sapņot par kādu regulāru psihologa/psihoterapeita konsultēšanu, lai gan ir pierādīts, ka tāda iespēja ļoti uzlabo pacienta stāvokli. Viņus uzskata par neperspektīviem, par dārzeņiem, kur nav jēgas izgāzt naudu. Kauns atkārtot, bet tā man vienreiz pateica.

Bet cilvēkam ar šizofrēniju psiholoģiskā palīdzība ir vajadzīga nepārtraukti (ja vien viņš vēlas), tur nevarēs iztikt ar desmit jaukām atbalsta terapijas sesijām.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
16.01.2014 22:05
Ir daudz iespējas, ja pacenšās, tai skaitā Eiropas Savienības naudas.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
16.01.2014 22:23
Runcene. Var daudz runāt un filozofēt, kas un kā. Ir jāmēģina... un tad jāizdara secinājumi, kas ir vajadzīgs cilvēkiem un kas nav vajadzīgs.
Nepiekrītu, ka šeit lielākajam vairumam ar garīgo veselību ir viss ok., tad nebūtu šāds forums un katrs otrais temats nesāktos ar tēmām: palīdziet, pašnāvība, zāles...utt. Vissmagāk slimajiem, tie kuri Tavuprāt sēž mājās, diez vai šāda biedrība būtiski varēs palīdzēs, tiem ir jālieto zāles un jāapmaklē psihoterapija, kas ir primārā palīdzība cilvēkiem ar psihiskās veselības traucējumiem.
Es arī vēlos palidzēt tieši pieaugušiem, jo palidzība bērniem tiek visur reklamēta, bet pieaugušie slimie cilvēki tiek piemirsti.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
16.01.2014 23:25
Paga, paga, vispirms Tu gribi info, ko vajag...

Tagad Tu saki, ka ir jāmēģina, lai zinātu...

Te jau Aiva, starp citu, uzrakstīja apmēram to pašu, ko es: viens nevar pavilkt jeb ģimene nevar pavilkt un samaksāt visu to, kas tādam cilvēkam ir nepieciešams. Tā ir lielā problēma, kas stāv pāri visam + nav atbalsta ģimenei.

Es, kā redzi, te esmu astoņus gadus, un cilvēki pa šo laiku ir ļoti daudz uzrakstījuši, ko viņiem vajag, es to īsi atreferēju; turklāt esmu mediķe, kas ir mācījusies arī psihiatriju. Un tas "Tavuprāt" ir pilnīgi lieki, jo savulaik esmu bijusi entajās tādās mājās un ģimenēs un visu redzējusi savām acīm + Skandināvijā vairākās biedrībās un iestādēs, no kurām ir mācījušās Latvijā esošās biedrības.

Un kā Tu ceri dabūt naudu no ES, ja putrojies jēdzienos, kas ir slimība un kas nav, kas ir un kas nav primārā palīdzība. Psihoterapija pie mums nav primārā palīdzība, jo to valsts nenodrošina, tā ir klienta un psihoterapeita privāta darīšana, teju vai tas pats, kas mācīšanās dziedāt.

Tādas dejas un mūzikas terapijas par dažām nedārgām naudiņām pie studentiem ir pilna Rīga.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
17.01.2014 00:06
Vārds primāri bija domāts citādā kontekstā, kā pirmā palīdzība. Taču es tagad nepamatošu visus manis iepriekš pielietotos terminus.
Ir grūti diskutēt ar cilvēku, kurš uzskata, ka ir visgudrākais un var runāt visu cilvēku vārdā. Paldies par Tavu personisko viedokli,
bet vēlētos iegūt tiešu info arī no citiem foruma dalībniekiem. Var rakstīt arī man personiski: dodmankepu@inbox.lv



Edited 4 time(s). Last edit at 17.01.2014 00:48 by Viss ir kārtībā!.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
17.01.2014 23:28
"Ir grūti diskutēt ar cilvēku, kurš uzskata, ka ir visgudrākais un var runāt visu cilvēku vārdā. "

Žēl, ka Tev radās tādas domas. Es pagaidām runāju tikai to vārdā, kuru te pašlaik nav, bet kuru vecāki šeit ir bijuši, vai arī kuri paši kādā brīdī ir spējuši runāt par savām vajadzībām.

Turklāt Tu runāji par pieaugušo cilvēku pamešanu novārtā; es, savukārt, nosaucu grupu, kura, manuprāt, visvairāk IR pamesta novārtā.

Forumiešiem jau nav aizliegts Tev rakstīt :)

Gan jau uzrakstīs, te reizēm lietas notiek lēni.
Pūkaine tagad
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
23.01.2014 12:17
Nezinu gan. Kaut kā tas viss nepārliecina. Domās pievienojos Alsteres viedoklim.
Vispār, intuitīvi kaut kāda sajūta par disonansi....Nu tā, it kā kaut kāds sektas vervētājs ar pārmērīgu optimismu (sauklis- Viss ir kārtībā! (noliedzot jau pašā saknē, ka var kaut kas nebūt kārtībā)) meklētu ''uzticamus'' sekotājus.

Lai arī doma teorētiski nav slikta. Praktiski rodas izjūta, ka šeit meklē ''aitas''. Es vispār reizumis uz biedrībām skatos skeptiski, zinot, kas tur patiesībā notiek. Dažkārt tā ir tikai skaļa izkārtne.

Nu man personīgi rodas tāds iespaids, kā situācijā, kad izplatītāji meklē klientus. Piedodiet, ja tā nav.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
23.01.2014 23:47
Pūkaine tagad!
Biedrība ir oficiāli reģistrēta UR. Mans mērķis un vēlme ir palīdzēt cilvēkiem, kuriem ir kādi psihiskie traucējumi. Rīgā
ir vairākas šādas biedrības, bet viņas darbojas vairāk kā dienas centri ar ļoti nelielu cilvēku skaitu. Kas mani uz to pamudināja?
Ļoti smaga personiskā pieredze. Es šos cilvēkus jūtu un saprotu. Starp citu, ja Tev nav ar ko aprunāties un Tu nebaidies no atklātības
draugos vari pievienoties domubiedru grupā Depresijas kabinets. Tur atradīsi arī mani, sektas vervētāju un aitu meklētāju ;).
a...
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
24.01.2014 00:20
Tomēr-sabiedriskas organizācijas dibina kopsapulcē,ja ir jau registrēta-vienalga jasasauc kopsapulce un jāievēl valde,citādi arī man radās sajūta,ka priekšniece jau ir,un vajag strādniekus,bet-tā notiek tikai komercstruktūrās..sabiedriskās organizācijās tā nevar gribēt,vienkārši-nevar.Un nevajag tēlot aizvainojumu,ja kritika ir pamatota,tāda ir vispārpieņemta organizāciju dibināsanas prakse.Nekas īpašs.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
24.01.2014 09:46
Hmm...paldies par padomiem. Bet biedriibu nemaz nevar pieregistreet UR, ja nav kopsapulce un valde. Taa, ka ar to viss kaartiibaa.
Biedrībai patreiz nav finansu līdzekļu, tāpēc arī tiek meklēts kāds/kādi entuziasti, kuri varētu palīdzēt. Paldies par atsaucību, jau vairāki cilvēki ir pieteikušies. Neviens nevienam neko neuzspiež un tā ir cilvēku brīva griba, vai iesaistities vai nē. Tā ir arī bieža prakse jau gan pie mums, gan ārzemēs, kad darbojas brīvprātīgie. Dažu cilvēku izteikumi šeit neizskataas peec kritikas, bet otra nopelšanas, ka redz kāds mēģina kaut ko radīt labu citiem cilvēkiem, nevis vienkārši pļāpāt un citus "tiesāt".
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
24.01.2014 11:04
Visā pasaulē ir tūkstošiem mazu organizāciju, kas tā vai citādi palīdz psihiatrijas lietotājiem, katrai ir sava niša, vērsta uz savu diagnozi, visas raksta projektus un kaut kādu naudu dabū. Un tas, kas veido, var būt priekšnieks, tas ir loģiski, jo viņam ir vīzija.

"Draugos" kaut kur varēja ieklikšķināt, lai citi draugi neredz, kādā grupā esi. Tur ir arī VD grupa, varbūt pat vairākas. Katram patīk kaut kas savs, katram sava vieta, calis.lv arī ir slēgta depresijas grupa, Latvijā mūsdienu situācijā par daudz nebūs nekad.

Kāds jūtas jabi tur, cits jutīsies labi pie šīs biedrības veidotājas, kāds nāk te. Kādam ir ok ar to, ko viņam atbild šeit, kāds aiziet un atrod citu nišu.
Re: Lūdzu visu forumiešu padomu
24.01.2014 12:30
Tas jau neizsleedz iespeeju mekleet risinaajumu/paliidziibu savai probleemai vairaakaas vietaas vienlaiciigi, gan saadaas biedriibaas, gan forumos utt. Katram ir savi plusi un miinusi. Piemeeram seit pozitiivi, ka var izteikties inkognito, cilveeki drosaak raksta, nebaidoties par to, ka
kaads no vina pazinaam uzzinaas, ka vinam ir psihiskas probleemas. Vispaar muusu sabiedriibaa ir daudz aizspriedumu pret cilveekiem
ar psihiskaam vai psihologiskaam probleemaam.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 14?
Ziņa: