iekšējs uztraukums

Aizsāka neviens 

iekšējs uztraukums
05.01.2014 01:46
Problēma ir tāda, mani moca iekšējs uztraukums, stress par studijām. Es jau uz priekšu pietiekami sanervozējos par sesiju, par eksāmenu nenokārtošanu.
Es nevaru normāli koncetrēties mācībām, nekad tā nav bijis, bet tagad diezgan liels satraukums. Tam nevajdzētu būt, bet pat tagad sēžu un bez maz vai bailēs "trīcu".
Es nezinu kā laikam tikt ar to galā.
Varbūt izklausās pēc pilnīga sviesta, tā nu tas ir.
Kādam moš kādi ieteikumi.
Paldies!
Re: iekšējs uztraukums
05.01.2014 12:22
Sveika.

Izklausās pēc klasiska "eksāmenu stresa" :)

Man palīdzēja sekojošas lietas:

1. regulāra un ieplānota atpūta, kuras laikā ir aizliegts domāt par mācībām, tajā skaitā domāt, kas vēl jāizdara, atkārtot vielu utt. Tāpēc bieži uz 5.min slēdzu iekšā dziesmu, kas man patīk un vnk dziedāju līdzi, lai atpūtinātu smadzenes. Tici vai ne, bet izrādās, ka pētījumi apstiprina, ka šādi atmiņas un citas kognitīfās funkcijas manāmi uzlabojas.

2. regulārs miegs. Ja esi pieradisi mācīties naktīs - vismaz stundiņu paguli ik pāris stundās.

3. elpošana - brīžos, kad sirds lec ārā pa muti liec grāmatu malā un elpo. Koncentrējies uz elpošanu. Izelpa garka kā ieelpa un kopumā elpošana lēnāka. Mēģini domām, kas nav saistītas ar elpošanu būt vnk fonam, nefokusējies uz tām, bet arī nepārdz'vo, ka neizdodas no tām atbrīvoties.

4. dzer pietiekami daudz ūdens un regulāri ēd. Pie lielas fiziskas slodzes smadzenes patērē ļoti daudz enerģijas un trauksme, atmiņas problēmas var būt saistītas ar ķermeņa izsīkumu dēļ nepietiekama uztura.

5. neskrien pie ārsta pēc zālēm. Pamēģini Magniju ar B grupas vitamīniem. Vienas tabletes vietā kādas trīs dienas padzer pa 2ām, lai ātri atjaunotu rezerves. Man ļoti palīdzēja! :))

Veiksmi!
Re: iekšējs uztraukums
05.01.2014 12:25
"lielas fiziskas slodzes smadzenes patērē ļoti daudz enerģijas un trauksme, atmiņas problēmas var būt saistītas ar ķermeņa izsīkumu dēļ nepietiekama uztura."

tas ir domāts, ka intensīva smadzeņu slodze ir pielīdzināma fiziskai slodzei un ķermenis patērē ļoti daudz resursu, lai spētu nodrošināt normālu funkcionēšanu.
Paldies par ieteikumiem!
Ar galvu saprotu, ka tā tam jābūt: atpūta, režīms, miegs, kvalitatīvs uzturs + ūdens, bet tad kad tiešām no tā visam vajag izdarīt tad čušš vien ir. :) visu daru pēdējā brīdī, gandrīz. Kaut kā nevaru tikt galā ar to, ka būtu jāsāk beidzot eksāmeniem gatavoties laicīgi. Tas nav slinkums, bet kaut kas, ko nespēju noraksturot, laikam bail no izkrišanas, tad velku, velku, kamēr pienāk termiņi. :/
Bet kādus tieši B vit. lietot? Visas grupas, vai noteiktas?
Re: iekšējs uztraukums
05.01.2014 23:59
Ar vitamīniem neaizrauties... augstāk minētajam ir sava taisnība, bet ne 100% un ne vienmēr.

Konkrēti par vitamīniem - Milgamma pašpricē 2 nedēļas un būs geras. Var Neurorubine bet tas sāpīgs. Milgammai atsāpinātājs klāt. Moš kakls, pleci un krūtis izmetīsies izsitumos...ka jau no B grupas, bet tas ātri pāriet. Ripās efektivitāte švaka

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
shadow
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 00:14
mani vsp arī interesē par tiem B vitamīniem- cik lielā dozā špricēt un kāds būs rezultāts un tieši kurus labāk? B1, B6, B12?
kāpēc efektīvāk ir špricēt nekā dzert?
man mājās kā reiz mētājas dažas ampulas :D
B6 ļoti sāp ja kas :D likās ka palikšu bez rokas.. xD
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 00:26
Kaut kāds narkomānu cienīgs jautājums - kāds būs rezultāts... lidosi kā betmens un vēl telepātija parādīsies.
No vitamīniem neparādas nekādas superspējas. Tādēļ arī teicu - neaizrauties. Pie ārsta un noskaidro vai tiešām trūkst. Tur arī noteiks devas utt.
Es sev to visu daru pats, bet tā ir sporta "blakne", ne normāla cilvēka ikdiena

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
shadow
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 00:36
mateus tu man to saki? :D :D
lol nu ja tu iesaki lietot vitamīnus un cilveks pajauta kapēc, kāds bus efekts kads tur sakars ar narkomaniem? galvu saspiedis esi vai pasam tuva ta tēma?:D
ja man iesaka medikamentu vai vitamīnus tad ka jau jebkuram cilvēkam man rodas jautajums kāds no ta būs rezultats, jo nevar tā uz dullo rīt visu pēc kartas :D jāzin tak arī kāpēc :D
es prasīju konkretizēt par vitamīniem, jo B grupai ir vairāki vitamīni, pats te iesaki viņus un pēctam saki ka nevajag aizrauties :D
nu ok es tāpat zinu tradicionālo devu, ko nosaka ārsti :) vnk cerēju, ka pateiksi ko dzīvē noderīgu bet nē esi vnk iedomīgs tips ar mazu zināšanu loku :D

ja kas esmu diezgan lielā deva pārdozējusi savulaik B6 vitamīnu- man nekas nenotika :D vnk ir ļaudis kam ir alerģija uz B vitamīniem un pumpas metas un kasās.. bet ne man.

iesaku cilvēkiem kam tas interese labāk pačekot googlē, tur noteikti bus jēdzīgāks info nekā Mateuss jums var ieteikt :D
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 14:05
Mateus ir sens forumietis, un tiem, kas ir pieraduši pie viņa sarkasma, nav tik grūti to visu lasīt.

Mateus domās der ieklausīties, jo viņam ir liela pieredze ar šīm lietām; savulaik viņš bilda, ka kantora žurkām nekādus vitamīnus nevajag, kas ir balta patiesība, ja vien neēd tikai burgerus.

Ja, piemēram, cilvēkam ir depresija un ja viņš kārtīgi neēd, tad ir zināma jēga atjaunot resursus ar injekcijām (tieši kā Mateus saka). Tāpat var veikt arī nepieciešamās analīzes.

Vismaz vēl gluži nesenā pagātnē neirožu nodaļās diezgan novārgušiem pacientiem injicēja kombinētos vitamīnus kursu veidā. Dr. Tarandai ir sava fiška šajā ziņā, kā nekā psihiatre, kas teju vai 50 gadus strādājusi ar neirozēm un depresijām.

Jebkura injekcija iedarbojas efektīvāk nekā tabletes.

Es maz grābstos ap tabletēm, ja attiecīgais medikaments ir ampulās, ir sevišķi, piemēram, pretsāpju. Sastiepu kāju, un pirmajās dienās sāpēja kā elle. Tabletes varēju ēst ar ļoti mazu efektivitāti, bet injekcija visu nolika savās vietās. Vēl sāpju mazināšanai var piešaut klāt Magne B6 premium pa 2–4 tabletēm dienā, bet tā ir neiroloģija, ne jau psihiatrija.

To pašu var teikt par pretdrudža zālēm (tabletes versus injekcija) ar ļoti augstu temp.: injekcija noteikti dos ātrāku atvieglojumu.

Agrāk, kad man bija panikas lēkmes (arī naktīs) un kad nemācēju ar viņām tikt galā, es sev diazepamu tikai injicēju, parasti ar pusi ampulas pietika (bet 1/2 ampulas ar 2,5 mg izrādījās efektīvāka nekā vesela tablete ar 5 mg tā paša medikamenta), bet tad uzreiz vajadzēja atrasties ļoti tuvu gultai.

Nav jau baisi daudz to injicējamo B vitamīnu, tā pati Milgamma un Neurorubine vien laikam ir, bet es runātu ar ārstu, konkrēti ar pieredzējušu (savu) psihiatru utt., izliktu visas savas sūdzības, lai viņš izdomā, vai ir jēga tagad vitamīnus lietot.

Ja nedod mieru veģetātika (panikas lēkmes, baiļu sajūtas, auksti sviedri, tahikardija, it kā trūkst elpas, kamols kaklā), no vitamīniem nebūs nekādas jēgas, tur vajadzīgs psihologs un domāšanas korekcijas, ko vitamīni nekādi neveic. Ja nu vien pie galīgas ambas (kā jau minēju) kāds nomierinošs līdzeklis...

Kāpēc tas viss tā? No gremošanas sistēmas lēnāk uzsūcas, vairāk zudumu.
shadow
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 15:01
Runcene man vitamīni ir atsevišķi b1,b6 un b12 ampulās.ja varu dabūt par brīvu tad neiešu uz aptieku pirkt kkādus te minētos,ja tur tie paši moš ir :) man deva b6 bija 200 mg un b1 160 mg.
A kā var dabūt diazepāmu ampulās?man arī kkad bija radusies doma ka laižot vēnā man būs lielāks efekts un vajadzīga mazāka deva.tas būtu bišķi veselīgāk par 2mg xanax..es tikai nezināju ka viņu var ampulās dabūt..man no 1 diazepāma tabletes nav reakcijas.bet bail jau arī ka pārejot uz injekcijām paliks trakāk un tabletes vsp nelīdzēs.ja kas es biju psihiatram prasījusi par ampulām un viņš reaģēja tā itkā nebūtu reāli tādas izrakstīt..
Par pretsāpju tab taisnība-diklafenaks vēnā un sāpes uzreiz pāriet :D Bet vsp dzerot no ampulas arī daudz labāk darbojas nekā tabletes-daudz ātrāk un efektīvāk.
Vēl viens jaut- ja es taisu injekcijas nevis dzeru tabletes man mazāk bojājas aknas?
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 16:03
Aknas veic vienu un to pašu darbu, tikai fizioloģija mazliet cita, process, citiem vārdiem.

Bet, ja, piemēram, cilvēks lieto kaut kādu vienu AD, kādu mazo neiroleptiku nelielā devā un varbūt kādu Benzo (kā, piemēram, diazepamu), tad par aknām var sevišķi neuztraukties...

Šajā sadaļā ir bijušas tēmas ar tekstu: "šausmas, man ir tik slikti, bet negribu bojāt aknas". Tas ir smieklīgi. Šizofrēnijas pacientiem, kas 20–30 gadus lieto ļoti lielas zāļu devas, mēdz būt pat ļoti veselas aknas (ļoti labi aknu rādītāji). Salīdzinājumam: piemēram, pilsonis ar neirozi/depresiju/VD/SF or whatever lieto dienā vienu tabl. kāda AD un miegam 25–50 mg kvetiapīna + pa kādam benzo šad un tad, kad ļoti slikti, bet pilsonis ar šizofrēniju diennakts laikā izlieto 500 mg kvetiapīna (10x vairāk) + vēl kādus 3 vai 4 medikamentus diezgan lielās devās.

Sliktāk ir tiem, kam no mazkustīguma, neveselīgas ēšanas, vielmaiņas traucējumiem ir attīstījies diabēts, bet tie parasti ir veco neiroleptiku lietotāji.

Tā kā šī foruma vidējais sirdzējs ar VD, SF, depresiju utt. par savām aknām var daudz nedomāt, cik tas attiecas uz medikamentu lietošanu.

Zālēm ir pilnīgi cits sliktais efekts, psiholoģiskais: ja uz katru stresu vai baiļu sajūtām jauns cilvēks uzrauj pa tabletei un turpina to visu mūžu, pirmkārt, veidosies psiholoģiskā vai ķīmiskā atkarība (vai abas) + nenotiks psiholoģiskais (emocionālais) briedums, attīstība, bet drīzāk regress, un ar laiku cilvēks brieduma ziņā arvien mazāk atbildīs bioloģiskajam vecumam. Ja tas pats pilsonis neiet nedz pie psihologa, nedz psihoterapeita un pucē tikai zāles, tad vecuma galā viņš būs vnk divgadīgs bērns ar histēriju utt. Būs tā stulbā situācija, kad cilvēks vecumā būs kļuvis nevis dzivesgudrāks un viedāks, bet dumjāks. Tāpat nav labi nozāļot visas sēras, zaudējuma "tukšumus" utt. Ejot cauri pārdzīvjumiem paša spēkiem, cilvēks kļūst stiprāks. Protams, ja viņš to spēj...

Kur dabūt ampulas, es nepateikšu, jo man viņas toreiz vienkārši izrakstīja :)

Ja Tev ir atkarība (slieksme uz atkarību), tad labāk nesāc ar Benzo, un vēnā jau nu ne tik. Pats sev vēnā diazepamu, nū, Tu netiksi līdz gultai. Esmu sev injicējusi kādas 3 reizes laikam, bet ne vēnā.

Parasti ārsti uzmanās ar benzo rakstīšanu, ja ir slikta psihiatrijas vēsture, atkarības utt.

Par vitamīnu devām nepateikšu, jo es nelietoju nekādus vitamīnus bez sava ārsta (man ir ļoti sakarīga ģimenes ārste). Ponta pēc vai tāpēc, ka citi tos slavē, tie nav vajadzīgi. Nevienā medicīniskajā pētījumā nav pierādīts, ka tāpat vien no tiem ir kāda jēga, ja analīzes neuzrāda problēmu: kaut vai tie Tev būtu bez maksas.
shadow
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 16:59
man vnk kāds cilvēks centās ieskaidrot ka injicējot medikamentus tie mazāk bojā aknas nekā tos dzerot.nu nez..ar aknām varētu būt ne visai ok sakarā ar medikamentu pārdozēšanu un alkohola lietošanu kopā ar zālēm bet pagātni jau neizmainīsi..
Nu par diazepāmu ampulās bija doma jo ir pieradums pie trankviļiem un vajag lielas devas bet cik saprotu injekcijās der arī mazas. Man vēnā labāk patīk jo muskulāri no daudziem med piem diklafena veidojas sāpīgi bumbuļi.bet nu jā-no diazepāma vēnā var apstāties elpošana,bīstami nedaudz.vienīgais ļoti lēnām ievadīt kamēr atrubies :D bet sajūta kā narkomānam,moš labāk nevajag..
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 17:52
Es arī teiktu, ka labāk nevajag, Tu nevari kontrolēt procesu, ļoti riskanti, jo efekts iestājas burtiski "adatas galā", turklāt vari sazin ko sabakstīt, tas jau būs riktīgs narkomānu stāstiņš. Pēc ievades muskulī ir apmēram 10 min. laika līdz aktīvai iedarbībai. Un, ja vēl tās atkarības, nu nez, Tev vispār derētu kāpt pamazām nost no benzo uz neiroleptikām. Man izrakstīja, jo bija panikas lēkmes tieši pa naktīm, gulta kā ar ūdeni pielieta no sviedriem, sirds uz pilnu klapi, ļoti smagi bija atiet; doka tur kaut ko pakoriģēja vēl ar AD un ļāva iešpricēt, lai nav NMP jāsauc, un tad kaut kādas 3 reizes vajadzēja; man mājās ļauži zināja situāciju, nebija nekāda ņemšanās uz dullo, tikai injicēt neviens cits nemācēja.

Bet par aknām ir tā, ka tās taču var pārbaudīt: gan datortomogrāfija, gan analīzes. Un nav jau tā, ka aknas nemaz nav iespējams ārstēt.
shadow
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 19:06
nezinu kāpēc bet es ļoti slikti panesu neiroleptikas,man pat no 25 mg kvetiapīna sākās tāda panikas lēkme ka gandrīz ātros izsaucu.super mazā devā 2,5 mg panesu olanzapīnu bet ja vairāk par 5 mg tad vnk viss deguns un kakls uztūkst un smoku,fiziski brīžiem nespēju elpot.domāju moš alerģija bet ārsts teica ka nē,elpošanu itkā nenomāc bet ikreiz kad iemiegu pamostos no tā ka neelpoju.ir apzināti sevi jāpiespiež atcerēties ka jāelpo.baigi dīvaini.bet es arī pie zobārsta no anestēzijas atrubījos.nākamreiz man ļoti uzmanīgi deva anestēziju un palaikam pakratīja sakot-neaizmirsti elpot!
Man vnk laikam netipiska reakcija uz šiem med.neko darīt.tāpat ja cilvēkam ir psiholoģiska atkarība tad būs gan no trankviļiem,gan neiroleptiķiem un kāda gan atšķirība no kā ja esi atkarīgs..bet nu jācenšas panākt stāvoklis kad nevajag nekādus med :)
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 19:17
Ir dzirdēti tādi stāsti, tad Tev šis variants neder.
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 22:01
Sekss nomierina :)
Re: iekšējs uztraukums
06.01.2014 23:04
mana akna no nedēļas uz paracetamola uzreiz analīzēs atgādina par sevi :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 7?
Ziņa: