Bezmiegs, trausls miegs

Aizsāka Kārlis30 

Kārlis30
Bezmiegs, trausls miegs
04.01.2014 10:19
Labrīt!

Ir VD jau 12 gadus (AD un trankvilizātorus nelietoju) un
ir problēma ar aizmigšanu vakaros un trauslu miegu. Pārsvarā ir tā, ka sanāk kādas 3-4h pagulēt pa nakti un viss. Ir bijis tā arī, kad pat aizmigt nav izdevies visu nakti (kad mēģināju uzsēsties uz AD Valdonax). Piebildīšu, ka vēl neesmu uzsēdies vēl uz AD un trankvilizātoriem. Protams, ir mēģināts Alprazolam un Reladorm, kad bija galīgā bezizeja, tad protams sanāca nedaudz vairāk nolaust. Reladorm protams smagā artilērija un to tikai 2 reizes pamēģināju.
Protams, baldirjāņi un vīgriežu tējas nepalīdz. Varbūt kāds var ko ieteikt un ir cīnījies ar ko līdzīgu? Veselība pārbaudīta no A-Z, atklāts tikai SVES (sirds pārsitieni, kas vairākā mērā balstīti uz nerviem), encefologramā uzrādās palielināta smadzeņu aktivitāte (skābekļa atkarīgs organisms). Ir protams vēl traucēta vielmaiņa, nierakmeņi, diezgan pazems asisnspiediens, sirds ritms zems u.t.t., bet tas jau vairāk pie VD sekām.

Pie psihoterapeita vēl neesmu bijis. Vai tiešām būs japadodās un jāsēžās virsū uz AD un trankv.? Tas ir pēdējais, ko darīt... Bet ar negulētām naktīm var iedzīvoties daudz nepatīkamākās problēmās, to jau esmu izjutis.

Man 30, nepīpēju, vairs nelietoju alkoholu (2 mēnešus), kafiju nedzeru vairs, sportoju, liekais svars nav.
Re: Bezmiegs, trausls miegs
04.01.2014 13:26
Domāju, ka tomēr psihoterapeitu vajadzētu.

Tava VD ir vienkārši psiholoģiski nenobrieduša organisma reakcijas, kaut kas ir traucējis emocionāli nobriest. Diez kuram gudrajam labpatika to uztaisīt par psihiatrijas diagnozi... par slimību.

Zāles vien mūsdienās šajos gadījumos būtu neprāts. Nē, nu, protams, bezmiegs arī izsūc, un tad ir jāizvēlas mazākais no ļaunumiem.

Man tā pa īstam kļuva slikti tikko pēc padomju laika norieta, un nebija nekādas citas izejas kā zāles, bet ne vairs mūsdienās.

Psihoterapija palīdz, tikai būs jābūt gatavam sevi izprast un tad rīkoties saskaņā ar to, ko pats, nevis citi grib.
Re: Bezmiegs, trausls miegs
04.01.2014 15:37
Es, laikā kad VD mocīja + trauksmes utt.. pasūtīju D visus debiloīdus kas mani uz Xanax, Lexotanil un Cipralex gribēja uzsēdināt un vnk sportoju, katru dienu gāju vannā ar zāļu uzlējumiem, dzēru visādas tējas no pļavām utt i lasīju tonnām filozofijas grāmatu... tad arī sakārtoju sevi, sapratu kas ir mana dzīves filozofija utt... protams pie lieliem sū es arī nolūztu, bet tas katram gadās

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Bezmiegs, trausls miegs
05.01.2014 17:14
Mateus te vajadzētu biežak ienākt :))
vismaz normāls vecis, tādu attieksmi es saprotu !
Kārlis30
Re: Bezmiegs, trausls miegs
05.01.2014 21:10
Es arī labprāt to visu ar sportu dabūtu ārā, bet bet man ir tā, ka pēc 5km mērena krosiņa, parasti sirds SVES ir biežākas, līdz ar to tas uzdzen lielāku stresu. Nezinu, kā tikt galā ar šo hronisko bezmiegu. Izskatās tā, ka organismam neveselīgais dzīves veids, kuru piekopu, ir paticis vairāk.
Re: Bezmiegs, trausls miegs
06.01.2014 21:57
ja bez zalem ir VD 12 gdus, tad apsveicu tu esi vesela tikai nespeej ienjemt dazas savas veseliibas probleemas.
Kārlis30
Re: Bezmiegs, trausls miegs
07.01.2014 11:02
Esmu vesela, vai vesels? :) Jā 12 gadi neesmu lietojis zāles. Tikai tagad pirms gulētiešanas dzeru Hypnogen 1 tableti, bet nepalīdz tik un tā. Nu jau būs 1 mēnesis apkārt, kā organisms normāli neizguļas, tikai izņemot to reizi, kad iedzēru Reladorm (2 tbl), bet nu tās ir smagas zāles, kuras vienkārši mani atslēdza. Neesmu gatavs uzsēsties uz trankvilizātoriem un AD, bet bezmiegs dzen bezdibenī. Mēģināju 3 aliņus izdzert pirms gulētiešanas, tad atkal sirds kūleņo, bet nu 3-4h nolauzu pa nakti, vairāk nesanāk. Varbūt stipro alkoholu pamēģināt?
Re: Bezmiegs, trausls miegs
07.01.2014 11:42
Tev ir īpatna domāšana...

Sory, benzo tipa Reladom (bet ārsti var piemeklēt kaut ko jēdzīgāku) ir labāki nekā alko.

Psihiatrijā šai ziņā ir daudz pētījumu ar laboratorijas dzīvniekiem, turklāt tagad izraksta miegam neiroleptikas, kas nerada tādu atkarību.

Tev pašam domāt, bet nu uz alko iet ir pilnīga dzīves iznīcināšana, jo tas darbojas kā depresants.

Ja Tu neizgulēsies, Tu vienkārši pakāpeniski sāksi fiziski slimot, nav izslēgtas autoimūnās slimības un onkoloģija, jo rumpis saiet sviestā un uzbrūk sev.
Kārlis30
Re: Bezmiegs, trausls miegs
07.01.2014 14:55
Paldies, Runcene! Pareizi jau saki, piekrītu!
Pagaidām protams vēl visi orgāni veseli (paldies Dievam), neskaitot mazās novirzes nierēs un sirdī. Esmu jau pieteicies uz sanatoriju Dzintari, esmu pārleicināts ka tur, kopā ar speciālistiem, tikšu galā ar sevīm un ar mērķtiecīgu darbu tikšu atpakaļ normālā ritmā.

Neiroleptikas, piemēram?
Re: Bezmiegs, trausls miegs
07.01.2014 15:31
Pati, piemēram, esmu lietojusi kvetiapīnu, mazu devu. Tas ir medikaments, kas pieejams tabletēs ļoti lielā devu diapazonā. Tagad ir populārs, un kam palīdz, tam palīdz.

Ir vēl mazās neiroleptikas Truxal, Fluanxol + vecum vecais antidepresants amitriptilīns ir ar spēcīgu miega efektu, to arī cilvēki lieto, galvenais, ka ļoti lēts. Vēl citiem palīdz pretepilepsijas medikamenti. Tagad arī vismaz viens no pavisam jaunajiem AD mazā devā dod miegu. Ir ļoti daudz variantu, bet principā, ja bezmiegs ir ļoti izteikts un neatkāpjas, tad jau droši vien jālieto antidepresanti, tie tomēr noņem lielo štromu, un miegs tāpēc vien ir labāks.

Ja pa dienu ir ļoti liela trauksme, vēl papildus AD doki nozīmē nomierinošo līdzekli Adaptol, kas darbojas kā benzo, bet nav benzo (neveidojas atkarība). Arī var cerēt, ka miegs būs labāks.

Jāatrod sakarīgs psihiatrs, kas palīdz pieskatīt, lai neveidojas atkarības, ja tomēr lieto benzo, zāles biežāk jāmaina, lai smadzenes nepierod.

Alko kā miega līdzeklis ir ceļš uz alkoholismu, atsit smadzenes; AD un mazās neiroleptikas nekad tādu ļaunumu smadzenēm nenodarīs. Kā jau teicu, par to ir pētījumi ar laboratorijas dzīvniekiem.

Bet kopumā ar psihotropajiem līdzekļiem ir tā, ka jābruņojas ar pacietību: it bieži nākas eksperimentēt, kas kuram cilvēkam vislabāk der, jo nav nekādu analīžu. Bija kaut kur statistika, ka psihiatrijā ar pirmo mēģinājumu zāles uztrāpa tikai 30% pacientu.

Protams, pati svarīgākā lieta ir tā, ko Tu vari darīt psiholoģiski, ko mainīt sevī un savā dzīvē, vispār saprast, ko Tu no dzīves gribi – tas uzlabos visu kopīgo situāciju, novērsīs apjukumu un nepieciešamību pēc lielām zāļu devām, bet neirožu centrā Jūrmalā būs psihologi, tad jau varēsi sākt skatīties, kas īsti ar Tevi ir. VD nav kaut kas tāds, ar ko visu mūžu jādzīvo pilnīgā murgā. Galvenais akcents liekams uz psiholoģiju, sevis izprašanu, nevis uz psihiatriju un zālēm.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.01.2014 16:03 by Runcene.
Kārlis30
Re: Bezmiegs, trausls miegs
07.01.2014 16:30
Runcene, Tu esi zelta cilvēks :) Tagad lielākais jautājums ir ko man darīt līdz sanatorijai, ir palikušas 5 dienas, bet man vajag izgulēties, vai teiksim Alprazolam varētu palietot pirms gulētiešanas 1mg, jo pirms tam, kādas 10 dienas biju lietojis pa 1/2 tbl (decembra sākumā) pirms miera un palīdzēja uz īstu brīdi. Es vienkārši jūtu, ja neizgulēšos atkal, būs slikti. Hypnoegen kā jau rakstīju neķer.
Re: Bezmiegs, trausls miegs
07.01.2014 17:12
Pamēģini salikt abus kopā, bet es to neteicu :)
shadow
Re: Bezmiegs, trausls miegs
07.01.2014 21:13
1,5 vai 2 tabletes alprozalāma. bet es arī to neteicu :D :X
var sākumā izdzert vienu un ja pēc pusstundas neuznāk miegs tad otru.
neēd pirms tam, jo kad ēd tad švakāk darbojas
shadow
Re: Bezmiegs, trausls miegs
08.01.2014 02:14
a tu pa dienu guli ja pa nakti tikai 3-4 h?
man bez trankviļiem bieži vien gadās gulēt 1 h pa nakti vai nevienu bet tad es pa dienu darbā atrubos kaut uz dažām minūtēm un esmu walking zombie :D
Kārlis30
Re: Bezmiegs, trausls miegs
08.01.2014 08:31
Paldies par atblastu, vakar paņēmu 1x1mg Alprazolam ap 22:50 un pēc kādām 40-50 min atslēdzos, līdz 6:30. Priekš manis tas ir sasniegums, šodien jūtos kā cilvēks, bet nu nedaudz dulla galva ir, bet minimāli. Protams, alprozam nav risinājums, bet man līdz santarijai kaut kā ir jāidzīvo, un negulēt pa naktīm arī nav prāta darbs, jo tā situācija krasi pasliktinās.

Shadow, nē, pa dienām nav iespējams pagulēt gribot, darbs, ģimene u.t.t.

Klau, vai Jums kādam arī ir tā?! Esmu novērojis, ka no daža veida ripām ko pēdējā laikā esmu mēģinājis Hypnogen, Alprozam iedzerot viņas, pirmajās 20-30 min sirds mēdz kūleņot vairāk (cik sevi atceros, vairāk vai mazāk ir bijušas SVES ekstrasistoles, bet nu tās tomēr laikam uz nerva pamata, jo dzerot kaut ko nomierinošu, viņas samazinās līdz MIN).
Esmu pamēģijnis arī Adaptol 1/2 500mg 2 reizes, nebija labi, kad sāka nākt ārā, tāda kā trauksme bija.
Re: Bezmiegs, trausls miegs
08.01.2014 10:45
Tev nav bail no zālēm? Vai Tev pašam ir kādas domas par šo tēmu? Es vienkārši zinu, ka daudziem cilvēkiem tā ir bijis, un tad ir līdzīgas sajūtas.

Adaptol ir labi lietot kādu laiku kursa veidā.
shadow
Re: Bezmiegs, trausls miegs
08.01.2014 15:39
es vakar pat no 2 tab alprozalāma knapi aizmigu xD
man sirds lēkā tikai no neiroleptiķiem, no trankviļiem man tieši palēninās :)
no hypnogen es dzirdu balsis, man viņš nepatīk :D troksnī taču nevar aizmigt, kad kāds visu laiku runā :D

es vnk nesaprotu kā var tik maz gulēt.. kā tas fiziski ir iespējams. cikos tu brīvdienās celies, kad nav darba?
jo es piem mēdzu gulēt līdz 15iem, 16iem.. ;( ;( vismaz izguļos.
shadow
Re: Bezmiegs, trausls miegs
08.01.2014 15:43
man Adaptol deva zobārste :D bez receptes, vnk pāris tabļetkas.
jo viņa teica- šis medikaments pastiprina anestēziju lai mazāk to ir jalaiž. tajos laikos nemaz nezināju, ka tas ir kkas psihotrops, jo neko tadu nelietoju, bet es jutos tā itkā būtu iedzērusi parastus vitaminčikus, nu nekādas reakcijas vsp :D
Dona_Beija
Re: Bezmiegs, trausls miegs
09.01.2014 18:19
es tikai gribēju piebilst, ka alkohols nepalīdzēs izgulēties, jo alkohols izraisa adrenalīna pieplūdumu (tāpēc pie krogiem veči un vecenes mēdz kauties :) esmu lasījusi daudz par šo tēmu, tāpēc to vismaz zinu - alko notrulina, cilvēks kļūst it kā miegains, bet pēc tam paplašina asinsvadus, ķermenis uzkarst (tāpēc to ielej mutē pārsalušajiem), bet - lai aizmigtu, vajag tieši pretējo - lai organisms atdziest! kad ķermenis paliek siltāks, cilvēks pamostas.

es pati tagad lietoju melatonīnu, bet tas ne vienmēr palīdz iemigt, toties vismaz sapņi interesanti rādās :)

un noteikti nelietojiet alkoholu kopā ar melatonīnu, vismaz ne lielās devās, jo esmu lasījusi, ka daži no šādiem eksperimentiem nakts vidū pamostas, kad sirds pa muti lec laukā. melatonīns + alko ir tas pats, kas spiest vienlaicīgi gāzes un bremzes pedāli.

tātad melatonīns - ne visiem palīdz, citi pamostas pārāk agri un nevar vairs aizmigt, bet citi apgalvo, ka viņiem tas palīdz ciešā miegā izgulēties. varbūt kādam noderēs (iesaku pirkt Veselības Pasaulē, tikai neizpērciet visu, atstājiet man arī).

sorry, ka tik saraustīti, es te tikai uz brīdi ienācu, bet atgriezīšos nākamnedēļ, kad būs vairāk laika, jo man pašai ir MILZU problēmas ar miegu, jau gadiem un nezinu, kā tās labāk risināt.
shadow
Re: Bezmiegs, trausls miegs
09.01.2014 22:03
es, piem, dzeru alkoholu, kad man gribās enerģiju un tas padara mani aktīvāku, nesaprotu kā no alko vsp var aizmigt + man pohas sākas ļoti ātri un varu naktī izdzert 2 litrus ūdens. nu kā var pagulēt ja visu laiku slāpst :D

man sirds pa muti lec laukā arī no vnk alkohola bez nekā cita klāt tāpēc ja gribu gulēt dzeru trankviļus pa virsu, bet es neiesaku- esmu saindējusies ne vienu reizi vien, ka pēctam 3 dienas bija slikti.

man melotonīns nepalīdzēja, bet moš kādam palīdz. esmu arī kopā ar alko lietojusi, bet nekas nebija smagāk kā alko + trankviļi. lai gan pieņemu, ka alko+paracetamols varētu būt vēl smagāk :D
Marsela
Re: Bezmiegs, trausls miegs
13.01.2014 17:32
Sveiki! Arī es varu padalīties pieredzē. Man ir 35 gadi. Ar bezmiegu cīnos aptuveni 5 gadus. Zāles nelietoju un netaisos to darīt. Patreiz tīri medicīniski cenšos noskaidrot vai nav kāda vaina. Ja tādu neatradīs, un es ceru,ka nē, tad zāles noteikti nelietošu. Ir periodi, kad neguļu 3 diennaktis. Tā intensīvi bezmiegs izpaužas pēdējos mēnešus. Esmu izkodusi vairākas lietas, ko noteikti nevajadzētu darīt. Alkohols noteikti nav tas, kuru būtu jālieto tādās reizēs. Tas varbūt palīdz iemigt, bet miegs ir nekvalitatīvs,palīdz aizmigt tikai uz dažām stundām. Kafija jebkurā devā un diennakts laikā nesavienojama ar miegu. Runā, ka cilvēkiem ar šādu problēmu ir jūtīgi zemgarozas centri un skābekļa trūkums to tikai pastiprina. Uz mani tas attiecas pilnībā. Vakara pastaiga, skriešana rīta pirmajā pusē, izvēdinātas telpas pirms miega man palīdz. Esmu studējusi psiholoģiju, tātad guvusi nelielu ieskatu psihiatrijā. Apgūtais man nedaudz palīdz saprast sevi, tāpēc šī problēma liekas risināma. Esmu zāļu pretinieks, tāpēc uzskatu, ka vispirms ir jānoskaidro vai Tev nekaiš kas fiziskā plānā, ja tā ir galvas problēma, tad jāstrādā ar sevi. Tas, protams, prasa daudz spēka un drosmes no cilvēka, bet esam taču tā vērti? Vai ne? Zāles atrisinās, nolīdzinās tikai sekas.....
Pūkaine tagad
Re: Bezmiegs, trausls miegs
13.01.2014 21:36
Mjā. Svaigs gaiss var līdzēt.
Bet pēc saviem pāris gadījumiem esmu ievērojusi, ka tāpat vien tas bezmiegs neveidojās. Parasti ir kaut kas nomācošs (dziļi dvēselē),ko nevar atrisināt, plus vēl kaut kāda spriedze (daudz darāmā vienlaikus, termiņi, vēl kādi sadzīviski sū...) . Un, ja ir jūtams, ka tas tuvojās (pārdegšana), tad ļoti ļoti vēlams vai nu iepauzēt ar darbiem (atmest to, kas var pagaidīt), parunāties ar kādu un vakarpusē noteikti doties pastaigā.
Man pastaiga rada vislabāko nomierinājumu (kādu stundu noteikti). Parasti jau ienākot iekšā žāvājos kā lācenīte un ir jauka sajūta. Bet tas der tad, ja nav kāda šausmīga fundamentāla problēma.

Otrs variants, neatrisināmo problēmu pasūtīt bekot..., uz kādu laiku der, bet bet ne ilgtermiņā.

Varbūt Tu Kārlis30 dzīvo ar kādu pretrunu iekšēju, kas Tevi nomoka?

Man nupat akurāt parādījās kaut kas līdzīgs bezmiega draudam...(tas tad būtu kāds otrais dzīvē, bet negribu to vēlreiz) Bet nojaušu, kāpēc.....

Labāk tomēr tad ir gulēt ne pārāk kvalitatīvi, nekā vispār nevarēt lāga pagulēt (ikdienišķā nozīmē). Varbūt medik. vajag tikai nelielam laikam? Es toreiz lūdzu ārstu, lai iedot kaut ko, lai var pagulēt, jo biju bezgala nomocījusies neguļot lāga kādas trīs naktis....Tas bija šausmīgi. Jāteic, kādu laiku padzēru un kad jutu, ka miegs ieiet sliedēs, vairāk roku pēc Lexotanil neesmu pacēlusi. Šobrīd man mētājās veseli divi iepakojumi, ko tā arī vairāk nelietoju, nu jau ar beigušos garantijas laiku. Bija protams laiks, kad šķita, ka bez zālē nevarēs. Bet ļoti priecājos, ka sajutu, kad ir jāpstājās to lietot vakarā. . Bet tur vēl ir cits stāsts.

Tā ka nebaidies, ja kādu mazu laiciņu arī kas no miega zālēm jāpalieto!
Marsela
Re: Bezmiegs, trausls miegs
14.01.2014 17:03
pūkaine!Tev ir pilnīga taisnība! Esmu pārliecināta, ka cilvēkiem ar šādu problēmu ir kaudze neatrisinātu ikdienišķu lietu un problēmu. Ar mani ir tāpat. Labi,ka pati to apzinos. Bet ir tādi, kuriem šķiet, ka dzīve daudz maz izdevusies, stresorus nekādus nesaskata un viņi nesaprot kāpēc ir bezmiegs! Domāju Kārli, ka tava problēma arī ir kompleksa un bezmiegs tikai sekas. Tāpēc jau bieži šos cilvēkus sūta uz psihoterapijas kursu,kur speciālists ķengā no visām pusēm,izspiež pēdējo sulu un, tad liek pašam domāt un sakārtot savu dzīvi. Protams var būt ļaunākais,ka tā ir fizioloģiska problēma. Tad gan uz zālēm,piekrītu! Vai neseno rakstu Otkrito lasījāt? Ir vērts izlasīt. Tajā aprakstīts reāls gadījums par sievieti,kura neguļ 8 gadus. Man tas lika aizdomāties,cik no[ietni varam speciālistam uzticēt savu veselību!
Re: Bezmiegs, trausls miegs
14.01.2014 17:49
".. kur speciālists ķengā no visām pusēm, izspiež pēdējo sulu un tad liek pašam domāt un sakārtot savu dzīvi." © Marsela

Manuprāt, labākais citāts par psihoterapiju foruma vēsturē...

Tas tiem, kas meklē "ļoti laipnu psihoterapeitu". :)
Kārlis30
Re: Bezmiegs, trausls miegs
15.01.2014 09:46
Ir tā, ka es arī līdz pēdējam turos pretī zālēm, bet te sanatorijā tagad esmu 3. dienu uz AD, neiroleptiķi un vēl kaut kādu zāli. Īpaši labāk nepaliek! Bet es uzzināju, ka man galvā ir cista (4x3x2cm, pakauša daļā) pēc MR, ko veicu. Tas daudz ko izskaidro. Pēdējā laikā arī jutu, ka galva dikti sāp, dulla galva, spiediens pacēlies. Tagad gaidīšu neiroķirurga konsultāciju.

Zāles, ko man psihiatrs izrakstīja
Sertrolami rītā
Quetiapian uz nakti
Fluanxoli rits un pusdienas
99% ka visi nepareizi uzrakstīti :)
Marsela
Re: Bezmiegs, trausls miegs
15.01.2014 17:22
Nu redzi Kārli! Par to jau rakstu,ka daudzi cilvēki uzsēžas uz zālēm, pēc tam, kad veikta pavirša veselības pārbaude. Uzticas viena speciālista vai padomdevēja viedoklim. Mūsu veselība ir visdārgākais kas dots! Tev arī viss izdosies! Tagad vismaz zini, kur tas krenķis bija slēpies! Turies!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 8?
Ziņa: