Nepatikama pashsajuuta

Aizsāka Grasmanis 

Nepatikama pashsajuuta
02.12.2013 15:23
Sveiki.

Veelos pajautaat zinosham speciaalistam...

Divarpus gadus atpakal bija gadiijums ka zaudeeju samanju veedergraizhu laikaa. Acimredzot saapes paarsniedza saapju slieksni. Giibstot kritu un speeciigi sasitu galvu. Vai smadzenju satricinajums bija vai nee, nezinu, jo pie arsta neveersos.
Kopsh taa gadiijuma visu laiku tikko ir paredzama veedera izeja, rodas nepatiikama pashsajuuta, reibonji, un kaut kas liidziigs sirdsklauveem. Reibonji un sirdsklauves gadaas arii pilniigi nepamatoti. Kads ar medicinu saistiits kungs mineeja, ka vareetu buut bijusi sprandas trauma, kaa rezultaataa iestaajusies vegetatiivaa distonija, jo nervu sisteema atpaziistot sajuutas un izraisa shos simptomus... Cik tas ir ticami? Vai ir veel kaadam bijushas liidziigas sajuutas. Simptomi izpauzas kka smaguma sajuuta kruutiis, peec tam dazhaada stipruma reibonis un peec tam vai nu ir nav nav veedera saapes. Un domas nepartraukti grozas ap to, ka kaada probleema galvaa vai kaads briidinaajums par kaadas sisteemas bojaajumu?
Paldies jau ieprieksh...
Re: Nepatikama pashsajuuta
02.12.2013 15:41
Vajadzētu to galvu pārbaudīt (vai nav kādas sekas utml.). Tas pirmkārt.

Otrkārt, vienkārši var būt tā, ka ir saglabājušās bailes krist un gūt traumu. Ja pats netiec galā, tad derētu psihologs, šis ir arī gadījums, kad labi palīdz hipnoterapija.

Lai šādas bailes rastos, obligāti nav jābūt fiziskai traumai, pietiek, ka sasities bez smagām fiziskām sekām, bet notikums bija galēji nepatīkams un Tev biedējošs.

Galu galā, visi zinām, ka šādi krītot galvu var sasist ļoti smagi.

No Tava stāsta paliek sajūta, ka Tavas rūpes par veselību un ieklausīšanās visos ķermeņa procesos ir kļuvušas zināmā mērā neveselīgas (velk uz hipohondriju), kas traucē dzīvot, jo cits cilvēks galvu sen būtu pārbaudījis (datortomogrāfija utt.).
Re: Nepatikama pashsajuuta
02.12.2013 17:35
Dies pasarg, galiigi neveelos buut starp taam omiiteem, kam shaada diagnoze. Bet lieta taada, ka dziivoju aarzemees, un vieteejiem aarstiem galiigi neticu, jo iznemot paracetamolu un ibumetiinu vini neko nepiedaavaa.
Es vairaak sliecos uz to, ka probleema ir galvaa, t.i. visas sajuuta produceeju es pats tikai uztveru to kaa kaadu kaiti, jo tieshaam vissas reizees dominee taasda kaa nedroshiibas sajuuta. Vasaraa kad apciemoju savu gimenes aarstu, vinsh peetot manus retgenuzneemumus noteica, ka "spranda nav laba"... ej un saproti nu. Naakamgad apsoliija MR un/vai DT...
Neko paarspiileeti nelietoju, mieriigi daktereeju savu tahikardiju ar Concor AM - to ko dakteris izrakstiija. Spiediens normalizeejies, pulss arii, bet vieniigaa ir shii probleema, kas loti trauce.
Neesmu ne vecs ne jauns, apali 40...
Re: Nepatikama pashsajuuta
02.12.2013 18:31
Tas, kaa jau teicu, nav aarstu, bet psihologu laucinjsh, pie aarsta tur dizhi nav ko mekleet, ja nu vieniigi pie ģ. ā. tikt skaidriibaa ar sprandu; iespeejams, ka dereetu fizioterapeits, vingroshana un masaazhas, bet sava doka konsultaacija dereetu; ja nav iespeeju apmekleet psihologu, tad palauzi galvu pats.

Un taa vispaar nav omiishu, bet jaunu cilveeku probleema, jo omiishu probleemas pa lielam ir reaalas, nevis iedomaatas... :)

Meegjini komuniceet ar sevu un sev "izskaidrot", ka tas bija toreiz, bet ka tagad tachu Tu nekriiti; jebkuraa gadiijumaa nevaru pateikt priekshaa ko un kaa, bet pameegjini paskatiities uz notikusho no racionaalaas puses, dazhiem tas paliidz.

Jaaskataas arii, kas notiek ar ikdienas stresu, varbuut neizguleeshanos un parstraadaashanos, tas viss sho operu provocee.
Re: Nepatikama pashsajuuta
02.12.2013 19:19
Kopā ņemot dzīvoju bez stresa. Fiziskā slodze gan ir kārtīga.

Guļu arī normāli, apmēram 7 - 8 stundas.

To izskaidrošanu es jau mēģinu labu laiku, bet tas nelabuma vilnis reizēm ir tik spēcīgs, ka jāapsēžas. Trakākais ir tas, ka tāds uznāk arī darbā, vai pie stūres... Es esmu iemācījies "sajust" sākumu un laicīgi apsēžos vai apstājos... Bet kopā ņemot īstenībā pat nav laika prātuļot kas par kaiti, jo tajā brīdī vienīgā vēlme ir lai tas pāriet. Tad kad ir iestājies normāls "stāvoklis", tad jau apspriežos ar sievu, bet neko vairāk, kā ka tas ir uz nervu pamata izdomāt nevaram. Tad arī sāku meklēt kādu diagnozi un ievēroju šo veģetatīvo distoniju... Vairāk vai mazāk simptomi sakrīt... Agrāk domāju ka vainīgs asinsspiediens vai palielinātais pulss, bet tagad kad tas ir normāls, nezināju kam piesieties.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 1?
Ziņa: