blakusparādības

Aizsāka renate 

renate
blakusparādības
18.10.2013 18:56
vēršos pie tiem, kas varētu zināt. Depresijas dēļ psihiatrs izrakstīja tādu AD kā Sertraline 50mg + Truxal 25mg.
Vai tas varētu būt normāli, ja iedzerot 1 tabl Truxal vakarā, sirds sitas daudz ātrāk un biežāk. Ļoti nepatīkama pieredze. No tā grūti aizmigt. It kā ārste teica, ka Truxal ir tieši, lai novērstu trauksmi.
Ja kāds lietojis Truxal, varat padalīties ar pieredzi?
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:27
Nu,esmu.....īpaši jau neiesaku Truxal,skatoties cik trauksme liela....es lietotu vispirms kalciju un magniju,tad -Valerian briz,un tad,ja vēl ir trauksme-kvetiapīnu,tas ir jaunaks kā truxal. Bet ar to ko pieminēju,varbūt pietiek ,lai trauksme nebūtu.Tad vēl ir nomierinošas audio meditācijas...tagad negrib rakstīt benzodiazepīnus-tie nomierina patīkamāk,bet rada pieradumu...tāda direktīva,paši ārsti to sauc par stulbu,jo neiroleptiķi tomer drusku atšķirīgi iedarbojas...Es magniju lietotu stipri vairāk kā parastā deva....valerian briz arī vari kādas 4 tabletes droši,tas ir baldriāns.Neiroleptiķi vispār nepatīkami ir,visādas blaknes...
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:30
Dzerot to ko ieteicu,varbūt vari arī atstāt truxal-pusi vai ceturtdaļu,jo mazākā devā un kopā ar pārējo viss varētu būt kārtībā.Tev tieši trauksme bij,kas vērsies pie ārsta?Jeb depresija arī?
renate
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:36
man bija depresija, un klāt pie AD uzrakstīja Truxal, lai AD neradītu pārlieku diskomfortu sakumā - tā man psihiatr pateica
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:37
Tieši pēc Truxal iedzeršanas sirds sāk daudzīties?
renate
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:40
jā, tieši pēc Truxal ieņemšanas. Ne uzreiz, bet paiet kada stunda vai pusotra.
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:48
ko tik ārstiem nav jādara,pildot idiotiskas direktīvas,ar neiroleptiķiem vispār nenoņem AD izraisītās blaknes,un neiroleptiķi var pastiprināt depresiju,pamēgini truxal 1/4 daļu,jeb vispār nedzer...saproti-ārsts nedrīkst rakstīt trankvilizatorus,ja nav īpašas vajadzības.....direktīva...
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:50
ja depresija,tad vari dzert vienus AD,nafig Tev to truxal.
renate
Re: blakusparādības
18.10.2013 19:55
Laikam tiešām pārtraukšu Truxalu pati uz savu roku, ar sirdsdarbību nevar spēlēties.
Paldies par ieteikumiem
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 20:17
Tās problēmas nav tieši ar sirdi,bet tomēr ļoti traucējoši,ja kkas tāds ir,ka pat gulēt nevar,Tu droši vari pārtraukt,jo neko labu tas truxal Tev vispār nedod.
Re: blakusparādības
18.10.2013 20:48
Kombinācijā ar neiroleptiķiem AD raksta tāpēc, ka daudzas šīs kombinācijas ir efektīvas tad, ja ir trauksme.

Pati esmu lietojusi fluanxol.

Bet, ja ir tahikardija, tad nez vai vajag.

Tāpat AD kombinē ar pretepilepsijas līdzekļiem, ja ir ļoti dziļas panikas lēkmes.
Re: blakusparādības
18.10.2013 20:49
Te nav nekāda sakara ar direktīvām, vnk šis "pāris" ir sen atsrādāta lieta, un daudziem truxal ļoti labi palīdz.
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 21:18
Protams,ka to raksta,ja ir trauksme,par direktīvām-to vārdu lietoju vispārīgā veidā,jo tā neattiecas uz mani un neesmu to lasījus,tomēr-cik ārsti ir teikuši-tad pēdējā laikā dažādos veidos ierobežo trankviļu pielietošanu,domāju,ka viņi nemelo,varbūt no manis teiktā varētu saprast,ka ir direktīva tos nerakstīt vispār...es tā neteicu....tāpat arī-ja ir trauksme,tad to raksta,kur pretruna vai domstarpības?
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 21:21
Protams,ka palīdz,Runcene,tomēr mana ārste izteicās atzinīgi par valerian briz un-kvetiapīna samazināšanu,protams,ka katrs ir savādāks un ne jau visiem domāts 1 ieteikums
Re: blakusparādības
18.10.2013 21:47
benzodiazepīnus cenšas samazināt visā pasaulē, jo atkarības ar devu celšanu mēdz būt diezgan smagas; tas ir sen zināms un praktizēts citviet pasaulē, par to runā psihiatru kongresos gadu gadiem, bet latvijas psihiatri kopējā apritē nemaz nav tik sen.

Ja ir trauksme vai depresija (vai abas) AD + neiroleptiķis mazās devās bieži dod stabilāku remisiju, un zāles arī vieglāk atcelt, jo neiroleptiķis neuzsēžas uz opiātu receptoriem, ko dara benzo.

bet ir, piemēram, adaptol, kas ir nomierinošs nebenzodiazepīns, pie tā nepierod. ja vien palīdz, tā ir laba izvēle.

un vispār jau, ja vien nav bioloģiska psihes slimība, psihiatri zāļu samazināšanu vai atcelšanu ir atbalstījuši vienmēr, ja vien cilvēks to var.
bmw
Re: blakusparādības
18.10.2013 22:03
Nu ,bet vai es būtībā kko citu saku?Es zinu par adaptol,tomēr-es to nevaru ieteikt,jo arī tas ir recepšu medikaments,es jau arī neieteicu kkur izrakt kādu benzodiazepīnu grupas trankvili un sākt lietot,par atkarību es zinu...Bet valerian briz ir samērā daudz baldriāna,tas ir bezrecepšu,tāpat ka magnijs,un 4 tabletes valerian ir jūtama iedarbība pat ja lieto samērā daudz kvetiapīna,es konkrētus ciparus negribu saukt,bet-samerā daudz....Nu un-arī trauksmes gadījumā tāds variants ir labs,jo-nomierinošs efekts ir bez kādiem traucejumiem,vnk-katra lieta nomierina vai novērš kādu atšķirīgu cēloni,sajūtu,neiroleptiķi samazināt ir ļoti vēlami,lietojot pietiekoši arī magniju-tas ir daudz veselīgak....ja magnijs trūkst,tad neiroleptiķis iedarbojas vāji un tā-jocīgi,jo-nespēj darīt to,ko magnijs.Nu un-par pretepilepsijas līdzekļiem pret trauksmi es jau agrāk rakstīju-manuprāt laba kombinācija ar AD...Atkarību neradīt ir ļoti apsveicami,es laikam nekad neesmu kadam teicis-tev jādzer fenazepāms...
Re: blakusparādības
18.10.2013 22:13
es zinu vairākus cilvēkus, kas dzer to pašu fenazepamu gadiem un nekad devu nav cēluši... man zināmā mērā šķiet, ka tas, ja kāds reāli kļūst atkarīgs ar cik tur tabletēm dienā, vēl nenozīmē, ka ar visiem tā notiks... akla norāžu izpilde arī ir tāds so-so jautājums.

tā kā variantu ir daudz, un vnk var runāt ar psihiatru par citām iespējām, ja ar AD ir par maz: tā būtu mana atbilde un komentārs autorei.

bioloģiskā psihiatrija vispār ir gara filozofija, katram jāatrod savs piegājiens un arī savs ārsts.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.10.2013 22:14 by Runcene.
Re: blakusparādības
19.10.2013 15:22
4 tabletes valerian man trauksmi nav mazinaajis, nejutu nekaadu iedarbiibu vispaar. Esmu pat meeginaajusi 8-10tabl., rezultaats - nekaads.
bmw
Re: blakusparādības
19.10.2013 16:55
Tad ir jautājums-vai Tev stipri netrūkst magnijs un kalcijs,jo pat pie mērena trūkuma 100mg kvetiapīna neko nedod,jo es rakstīju-viss kopā...tas ir tā-nedot nekādu ķīmisku iemeslu trauksmei,tad tā mazinās daudz efektīvāk.Es te nepropogandēju mazefektīvas metodes,jo pats pirms 3 gadiem nevarēju aizmigt-neticēsi no kāda zāļu daudzuma..-bet kopējais daudzums ap 40 tabletes,kādas 8 truxal,8-10 amitriptilīns,8-10 finlepsīns ,10 nitrazepam,un vēl,es precīzi vairs nepateikšu,cik kopā bij un cik kas....tad aizbraucu pie ķīnietes....un zinu ,ka ieteikums lietot baldriānu var likties smieklīgs...bet tā ir-ja trūks magnijs,kalcijs un vēl šis tas,tad nepalīdzēs milzīgas neiroleptiķu devas....sajūta tāda,ka kkas iekšā vibrē....,arī karstums....
bmw
Re: blakusparādības
19.10.2013 17:04
Magnijs ir mēgināts maksimālās devās,arī kalcijs -lielas,magnija dienas devu var pārsniegt vairākas reizes,kalcija-2-3 reizes,pēc nedēļas trauksmei vajadzēs jau pavisam maz kādas zāles,nu-daaaudz mazāk,tad arī Mg un Ca var samazināt,un tad-palīdzēs arī valerian briz
Vēl ir variants -stresa hormons kortizols daudz,to var dabūt lejā ar milzīgām Cvitamīna devām...
Es nesaku,ka tas jādara ilgstosi un-ka nav nekādu risku,bet C vitamīnu var 10 g dienā,tāda deva arī samazina histamīnu līdzvērtīgi kā paciņa fenkarola,un alergija ar laiku vispār izszūd.
C vitamīns jocīgi-gan samazina ,gan palielina kortiola daudzumu,vispār -regulē...
Re: blakusparādības
16.03.2017 19:05
Negulēju normāli gadiem pēc tam pārstāju vienkārši gulēt vispār,likās ka sajukšu prātā.Ārsts izrakstīja Truxal. Viena tablete pirms gulēšanas un es pilnvērtīgi atslēdzos līdz rītam.
Tā dzeru pa vienai jau trešo gadu.Cik ilgi tā var turpināt?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 8?
Ziņa: