kā mācīties, kā plānot laiku

Aizsāka diezgan duma 

ar šo gadu uzsāku studijas vienā no LV augstskolām, bet studijas esmu uzsākusi 10 gadus pēc vidusskolas.
pagājis ir pirmais mēnesis augstskolā, slodze ir ļoti liela, ir daudzkā jauna ko apgūt, bet es ar to netieku galā, es nevaru izšķirt prioritātes, nevaru savienot priekšmetus, man vajag vismaz nedēļu, lai apgūtu un izpētītu uzdoto vienā priekšmetā, bet viela iet uz priekšu, es netieku līdzi. ar vienvārd sakot es nevaru pavilkt visu, pirmie parādi jau ar sakrājušies... :( + to visu apvienot ar bērnu, sāk likties diezgan nereāli.
Varbūt kāds var ieteikt kā labāk ir organizēt savu studēšanas procesu, koncetrēšanās spējas man arī ir kļuvušas ļoti zemas. Lasu, rokos internetā par study guides, izmantoju visādus flashcardus, mnemonics, mind mapus, bet man tas nepalīdz neko atcerēties.
Maigi izsakoties jūtos kā lūzere uz citu fona. :( Esmu diezgan šobrīd lielā izmisumā, studēt gribu, protams, bet es nesaprotu kā tikt galā ar to visu.
Reāli ieteikumi? Varbūt kādam ir pieredze?
godīgais apskaidrojies
Re: kā mācīties, kā plānot laiku
09.10.2013 21:21
Ko te var Tev pateikt - tā jau ir katram studentam. Aprunājies, sadraudzējies ar kādu un Tu sapratīsi, ka neesi viena pati ar šādu problēmu. Protams, citiem varbūt ir vairāk brīvā laika, bet par mācībām uztraucas visi. Un jāatceras, ka nav obligāti jāmācās uz 9 un 10. Augstās atzīmes nedod neko (varbūt tik budžeta vietu), visādi citādi tā ir tik lieki izmesta enerģija un laiks. Nevajag krist panikā, nevajag būt perfekcionistei un uzņemties vairāk kā ir vajadzīgs.
Diezvai katram studentam, varbūt katram trešajam. Citi grupā mācās diezgan normāli, uz 9 vai 10 es pat nepretendēju. Es pat nevaru pamatvielu iezubrīt, kur nu vēl ko papildus. Tapēc pārņem diezgan liela bezcerība.
godīgais paliek nopietnāks
Re: kā mācīties, kā plānot laiku
09.10.2013 21:55
Šeit varētu vairāk palīdzēt tas, ja būtu zināms ko un kur Tu studē, kāda ir personīgā pieredze ar konkrēto mācību vielu... vaina, ļoti iespējams, nav Tevī. Varbūt esi novērojusi koncentrēšanās grūtības arī ikdienā ārpus mācībām?
Vitamīnus vajag dzert,vajag noskaidrot vai jods netrūkst,jo-ja trūkst,tad domāšaa radikāli bremzējas,cik saprotu-Tev varētu būt ap 28 gadi un bērns ir piedzimis...tas varēja notērēt ļoti visus organisma resursus.Uztaisi joda testu,bet vitamīnus sāc jau tūlīt,jo-ko tad Tu darīsi sesijas laikā,ja tagad jau parādi...
Bet-tas nav ne stulbums ne dumums,tā daudziem ir bijis un arī pārgājis
bezcerībai neļaujies,jo to situāciju var radikāli mainīt.
kādi tad ir tie vitamīni? kuras grupas vit., vai multivit., vai zivjeļļas? Man ir 30.g :)
Bērnam jau 6 gadi, bet līdz šim gan ir sēdēts cītīgi mājās ar bērnu, tātad šajā laikā izpalika cītīgs atmiņas treniņš vai jebkurš cits intelektuāls darbs birojā, studijās utml.
Par sesiju, nav nejausmas ko darīšu, tiešām, ja vienīgi neizlidošu kā korķis ārā no tās skolas.
ohh, studēju es medicīnu, ja konkrēti.
Multivitaminus,b grupu vel papildus klāt,un jodu,-ja trūkst,tas pats arī par dzelzi.Patiesībā atmiņa nemaz nav jātrennē,tā vai nu ir vai nav,ar koncentrēšanos tāpat.Ir bijuši cilvji,kas pat darba pienākumus vairs nevar izpildīt-jo nevar vispār koncentrēties,mēginot to darīt intensīvāk-ātri pārņem nogurums un nekas vienalga nesanāk...
frukts
Re: kā mācīties, kā plānot laiku
10.10.2013 12:41
nē, nu pie problēmas kuras būtībā nav es arī ieteiktu dzert vitamīnus. vismaz lietos kko neindīgu un domās, ka ''problēmu'' risina :D
Māmiņa
Re: kā mācīties, kā plānot laiku
10.10.2013 14:46
Autorei!

Izšķir prioritātes, mācies plānot laiku, piemēram, kad bērns guļ, dari grūtākos darbus,kur vairāk vajag koncentrēties.
Tas nav neiespējami, vienkārši ilgi neesi mācījusies un ir grūti ieiet ritmā, režīmā. Vēl ieteiktu lietot vitamīnus,nedaudz riekstus,nelielu gabaliņu šokolādes. Tev slodze liela, vajadzēs.
Vēl ieteiktu noskaidrot, kādas prasības ir katram pasniedzējam. Iepazīsi pasniedzējus un viņu prasības, vieglāk būs mācīties, jo zināsi, kas ir tas, ko viņš vēlas, lai Tu zini. Visu zināt nav iespējams. Vienam pasniedzējam patīk skaitļi, notikumi, citam - shēmas, citam-mehānismi utt.
nu, plānot jau plānoju, vismaz mēģinu. Bet ir lietas, kuras es laikam nespēju ietekmēt: nogurums, miega trūkums (vairāk gulēt par 4-6h nav iespējams), ja pa nedēļas laiku jāsamācas 3 ieskaitēm, es laikam to izdarīt 100% nespēju. Tās mācības ir kā pūķis ar n- galvām, vienu ieskaiti ne/nokārto, nākamie divi jau vietā.
Tad es nevaru sajēgt no kura gala pat tam ķerties klāt.
Bet paldies par ieteikumiem!
Vitamīni ir vajadzīgi org., protams, cits jautājums kādā veidā tos uzņemt, dabīgi vai tabletītēs. Dzerot tabletītes par ģēniju nekļūšu, bet visādi citādi trenēt atmiņu gan laikam vajadzēs sākt, citadi ir auzas.
Dabīgi nav nemaz tik reāli daudz uzņemt,ja nu vienīgi liellopu aknas tā pavairāk ēst...par gēniju vai nē,bet problēma var būt tieši vitamīnos,un aptiekas vitamīni sanāk lētāk kā pārtiku tik ļoti pareizi ēst...
Re: kā mācīties, kā plānot laiku
13.10.2013 21:29
Paņem lielu lapu, lieliem burtiem uzraksti visu mācību priekšmetu nosaukumus. Zem virsrakstiem vienu zem otra uzraksti visus uzdotos uzdevumus. Uzdevumiem pretī- kārtošanas termiņus. Lapā atstāj arī vietu,kur pierakstīt jaunus uzdevumus, ja tādi rastos. Tādējādi Tev būs pārredzams visu veicamo darbu saraksts. Lielos darbus, piem.,10lpp. referāta rakstīšanu, sarakstā sadali "pa detaļām". Piem., "atrast bibliotēkā grāmatas priekš referāta", "izkonspektēt Liepiņa grāmatu", "uztaisīt referāta plānu",utt. Visus uzdevumus, kas paveikti, izstrīpo no saraksta. Tā redzēsi, ka process lēnām virzās uz priekšu. Man mājās pa pēdējiem gadiem ir sakrājusies mapīte ar dažādiem materiāliem par laika plānošanu & ir vēl dažas idejas, kas var Tev noderēt.
Bet telefonā rakstīt garus tekstus nav ērti. Labāk uzzvani :)



Edited 1 time(s). Last edit at 13.10.2013 22:10 by kachenite.
Runcenei
Man būtu Tev tāds lūgums-nedzēst ārā manus ierakstus,ja tie atbilst foruma noteikumiem...nez vai Tev būtu gudri turpināt meklēt kašķi...Jo ir vismaz 100 legālu veidu,kā arī Tev varētu dzīvi pabojāt-tādi pilnīgi nevainīgi no visiem citiem viedokļiem,tici man.....Diez vai Tev tas liktos tik forši.Es Tevi kaut kā aizskaru?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 6?
Ziņa: