Miegazāļu atkarība

Aizsāka kaija_lv 

Miegazāļu atkarība
13.07.2013 16:47
Rīt jāsēžas pie stūres un jābrauc garais gabals+ rādās nākošā nakts būs negulēta. Bet tieši pašlaik ir pirmās divas nedēļas kā dzeru Valdoxan 25mg uz nakti + kvetiapins 25 gr uz nakti un 2 dienas pilnīgi noņemts Hypnogens 10mg. Ideja "nokāpt" no miegazālēm radās pēc pastaigām un "darbiem" "bezfilmā" pēc tabletes izdzeršanas, kad apziņā palicis, ka es jau aizmiegu. Uz Hypnogena uzsēdos, jo tas deva iespēju ātri aizmigt, ko nekad nevarēju jau bērnībā, un 5-6 h ļoti laba miega. No rīta forši 6:00 uzcelties izgulējies un uz rīta riksīti ārā.
Psihoterapeits izklausot manas "karstās" vēlmes izrakstīja zālītes, kas ļautu nokāpt no Hypnogēna. Bet sajūtas ir perfekti nepatīkamas. Iemigt ar mokām iemigu, bet sajūta kā dārzenim. Apziņa vēl nav atslēgusies, bet locekļi vairs neklausa. Nevar pat pagriezties gultā. Toties murgiem brīvais fantāzijas lidojums - vakar pat kāds "tipa cilvēciņš, a kas to lai zina kāda krāsā", grozījās un kratīja gultu. No šitā arprāta, kad ap pustrijiem nācu pie daudz maz sakarīgas samaņas, nekāda miega. No rītiem vispār nav iespējams piecelties. Un sliktākais, problēmas ar vestibulāro aparātu - asfalts pazūd no kāju apakšas, kāds vairs sports. Tā kā sēžot krēslā, lai neizkrīt, atradu jūsu diskusijas.
Var būt kāds var pateikt - tas var būt no AD blaknes, no kvetiapina vai "lomkas" no miega zāļu atmešanas? Kāds ir metis nost miegazāles pēc ilgu gadu lietošanas? Vai izdevās? Vai ir vērts, ja tādas blaknes? Miega ta nav.
Eh, rīt pie stūres jāsēž, bet acu priekšā karuselis....
bmw
Re: Miegazāļu atkarība
13.07.2013 19:21
Jāmaina atpakaļ,ja neguli-būs sūdi.Un ātri,jeb-uz kko citu.
Re: Miegazāļu atkarība
13.07.2013 22:52
Forumā ir desmitiem stāstu un pieredžu. Kā kuram, cik cilvēkam motivācijas un arī iekšējo resursu, kāds kuram zāļu lietošanas stāžs. Tas būtu par atmešanu.

Ja man būtu kas nopietns pasākams, kad noteikti jāizguļas, es dzertu visu pa vecam. Visiem psihotropiķiem ir kaut kādas blaknes un visi rada vismaz psiholoģisku atkarību.

Iespējams, ka vajag vairāk kvetiapīna, bet eksperimentēt varēsi pēc tam.

Bet daudziem blaknes ir stipri iedomātas, jo cilvēks izlasa instrukciju vai kādu forumu un tās blaknes dabū. Ļoti grūti par citu cilvēku pateikt, no kā viņam slikti.

Vecie psihiatri saka, ka ar VD un neirozēm sirgstošajiem dodamās zāles padomju laikos neesot radījušas tik lielas blaknes (kaut bija vecākas) kā tagad, kad cilvēki ir informētāki, ka tām blaknēm jābūt.

Mans pilnīgi privātais viedoklis ir tāds, ka Hypnogen (jeb zolpidem visās variācijās) rada tieši tādu pašu (ja vēl ne sliktāku) ķīmisku atkarību kā trankvilizatori.



Edited 1 time(s). Last edit at 13.07.2013 22:56 by Runcene.
mad no malas
Re: Miegazāļu atkarība
19.07.2013 09:32
...atkarība no miegazālēm ir vissūrākā...no vecās paaudzes barbiturātiem vismaz pārraucot tos lietot, šāda athodņaka, kā te lasīju, nebija...negulēji - un viss...vismaz kādu laiku...

...jobvašmantelīt, ar kādiem sūdiem tgad tikai nebaro kustoņus!?!...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 4?
Ziņa: