sorry_atkal par fluanxol un cipralex

Aizsāka gauja 

sorry_atkal par fluanxol un cipralex
05.10.2012 09:06
Labdien. Skatījos šeit, kas krietni agrāk rakstīts par fluanxol un cipralex, tomēr īsti skaidrību neguvu. Varbūt varat paskaidrot, kam īsti domāts cipralex? Fluanxol man jau pazīstams - kaut kādu nebūt tonusu var iegūt. Tagad biju lūgusi dakterim kaut ko dzīvespriekam, jo bija apnikusi ilgstošā apātija, negribēšana neko darīt, domu bremze utml. Šoreiz viņš fluanxol izrakstīja kopā ar cipralex. Divas nedēļas lietoju, miegainuma vietā vēl lielāks miegs! It kā jālieto 1 tb.no rīta fluanxol (10 mg) un cipralex 1 tb. pusdienlaikā (20 mg). To cipralex pārcēlu uz vakaru, ņemu 1/2 tableti.
Vai kādam ir pieredze ar šo zāļu kombināciju?
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
05.10.2012 09:28
Nu kā, AD instrukcijā takš ir vis paskaidrots kam viņš ir domāts, tāpatās arī par fluanxolu. Un to ka liek dzert kopā AD, un citus medikamentus, tas uzstaisa kokteili tavām smadzenēm, kas noņem tev nepatīkamos simptomus.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.10.2012 09:29 by enfuego.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
05.10.2012 13:13
Fluanxol noteikti ir 1 mg, nevis 10!!!

Pirms kāda laika (spriežot pēc tautas sarunām forumos) šī kombinācija (fluanxol + cipralex) laikam bija psihiatru ļoti iecienīta. Toreiz meklēju atbildes tieši tāpēc, ka pašai bija izrakstīts, jo bija depresija, baiļu sajūtas, panikas lēkmes un bezmiegs. Un tad nu katrs no tautas man teica kaut ko savu. Visbeidzot viens pateica, ka katram jāskatās tikai pašam un jāieklausās sevī, un to es kopš tā laika ievēroju un iesaku arī citiem.

Man bija nozīmēts 0,5 mg fluanxol trīs reizes dienā + 10 mg cipralex (vai escitalopramum, ko tagad tirgo ar ļoti daudziem nosaukumiem) + diazepeks uz nakti.

Pēc laika šķita, ka trešā tablete vakarā (fluanxol) traucē miegu, to noņēmu nost uz savu galvu, doku uzreiz nevarēju sazvanīt, bet vēlāk viņš manu taktiku atbalstīja.

Protams, simptomi zuda, bet mājinieki teica, ka eju kā tanks (es parasti tā neeju:)

Pagāja gadi, un vienā jaukā dienā atkal iedzīvojos krīzē. Mana parastā doka nebija, bet aizvietotāja vienkārši uzprasīja, kādas zāles gribu :), nu tad ņēmu to pašu kombināciju, jo ar to puslīdz biju varējusi tikt galā, bet tomēr sākās piedzīvojumi, šis variants tajā konkrētajā brīdī pazemināja asinsspiedienu tā, ka bija jādzer kafija (es parasti nelietoju), varbūt iemesls bija vēl kādi manis pašas iekšējie faktori. Dzēru abus vakarā (fluanxol 1 mg, jo lielākās devās man tas darbojas nomierinoši, bija problēmas ar miegu, cerēju, ka varbūt līdzēs), jo pēc cipralex iedzeršanas no rīta parasti kādu stundu bija jāžāvājas tā, ka žoklis grab, kauns no cilvēkiem; tā nu kopā ar kafiju it kā jutos labi, bet nepatika tas kopā radies stimulējošais efekts, taču bez kafijas nekā. Fluanxolu atcēlām, jo atgriezās mans doks un nesaprata, kāpēc vispār tas fluanxols. Paliku pie cipralex + somnols uz nakti, ar to vienkārši biju mierīga kā tanks, veģetātika bija norimusi, miegs +/- ok.

Domāju, ka dzīvespriekam zāles ir švaks risinājums; par psihotropajiem man vispār ir tāds kopīgais secinājums, ka, pirmkārt, ar tiem nekad nekā iepriekš nevar zināt; otrkārt, katram tie uzvedas un iedarbojas mazliet citādi, pat vienādās kombinācijās un devās. Vienīgie puslīdz vairāk prognozējamie ir trankvilizatori, bet te jau visiem zināmais atkarības risks, ja nu vienīgi adaptol un spitomin darbojas citādi, bet daudziem tie ir par vājiem.

Farmakoloģijas grāmatās un medicīnas žurnālos raksta tā: "Uzskata, ka šis medikaments ietekmē to un to", tātad tikai "uzskata"... iespējams, ka "uzskati" nav gluži aplami, bet krīzes ar reaktīvo depresiju un VD taču var būt dažādas, cilvēks var būt sadomājies sazin ko vai izbijies no sazin kā, cēlonis jau tomēr ir psiholoģisks.

Treškārt, šie medikamenti vairāk noņem trauksmi, baiļu sajūtas, depresiju un nodrošina ķīmisku miegu (tos mainot), bet noēd radošumu, un tāpēc zāles ir pasākums uz laiku, dziļākām izmaiņām un sevis izpētei vajadzīgs psihoterapeits.

Un vēl man šķiet, ka ārsti ar gadiem paliek tomēr gudrāki, nu jau ir pieejami pētījumi, kas veikti citās valstīs, ir konferences, ir drukāti materiāli un internets, galu galā, par jaunākajiem medikamentiem arī ir izdarīti secinājumi, varbūt pirmie, bet vismaz kaut kas, tā kā ir būtiski atrast ārstu, kas interesējas par savu nozari un ir arī veselīgi skeptisks par iespējām.

Visbeidzot bioloģiskā psihiatrija (medikamenti) ir eksperimentēšana ar ne visai augstu efektivitātes procentu, un tā droši vien būs arī turpmāk. Tāpēc nav lielas jēgas no šīm tēmām: "Es tomēr atkal gribu pajautāt par to pašu", jo "par to pašu" var runāt bezgalīgi un nekad neizrunāt (ja nu vienīgi paliek vieglāk no parunāšanās), katram cilvēkam ir pilnīgi savas, atšķirīgas problēmas un to cēloņi, sava izpratne par zālēm un gaidas no tām, sava attieksme pret ārstiem, sava spēja sadarboties vai nesadarboties ar tiem, kā arī sava saprašana par to, ko un cik daudz viņam varētu dot zāles un kas jāmeklē pašam sevī.

Īss apkopojums vienā teikumā – no zālēm nevajadzētu cerēt pārāk daudz.
nu par garu penteris

bet

>>> Īss apkopojums vienā teikumā – no zālēm nevajadzētu cerēt pārāk daudz.<<<<<

man patika
viņās vispār nevaig lietot

:-)
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
06.10.2012 13:30
Paldies, Runcene! :) Ļoti izsmeļoši :) Ne pirmo reizi lietoju zāles nerviem.... Izskatās, ka pie tādām ir spiesta vajadzība laiku pa laikam atgriezties. Vispirms - dēļ pēcdzemdību depresijas ar izteiktām trauksmes sajūtām, astēniju, tad - izdegšanas sindroms, tagad - apātija. Kad neapmierināja psihiatru zāles, meklēju netradicionālos variantus sevis savākšanai - cigun, reiki... Tie tomēr nederēja. Biju arī uz t.s. sieviešu atbalsta grupu psihoterapeita vadībā, - nepatika problēmu preparēšana, no tā pašsajūta vēl sliktāka. Tiesa, iemācījos problēmas no sevis atgrūst, bet - pazaudēju dabiskās emocijas (pirms tam gan mani nomocīja krasās garastāvokļa svārstības, tas, ka pārāk daudz enerģijas izgāzu prieka vai dusmu, skumju izpausmei). Man vajag kaut ko stimulējošu! Un visas problēmas man parasti sākas rudenī... Kafija nepalīdz, pirms šīssezonas zāļu lietošanas jau mēģināju sevi uzmundrināt ar "Koffein+C vit.+taurīns", bet uz īsu brīdi. Tas, protams, neatrisināja domu bremzēšanu, slikto atmiņu, smaguma sajūtu ķermenī. Miegs jau normāls, smags naktī, bet arī dienā miegainums. Tas traucē darbam, normālai dzīves garšu baudīšanai, kustībām.
Mēģināšu vēl kādu laiku turpināt fluanxol 1 tb.no rīta (jā, 1 mg), vakarpusē pirms gulēšanas 1/2 tb.cipralex. Jūtu gan, ka naktī no cipralex man paliek stīvs žoklis :) Ja pēc mēneša efekta nebūs.... Ja ar doku varēšu sarunāt, varbūt izdosies sarunāt zāļu kombināciju, kas man kādreiz ļoti palīdzēja: Noritren + Fluanxoli + Relanium. Toreiz relaniumu nez kāpēc nomainīja uz klonazepāmu, - tad gan bija vāks!
Piekrītu, laikam jāmeklē savs doks.Līdz šim tā īsti nav paveicies. Ilgu laiku psihiatrus nemeklēju dēļ Sandras Pūces. Viņa man bija izrakstījusi tādas zāles, ka staigāju kā zombijs. Brrr...
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
06.10.2012 14:27
Žokļa stīvums var būt sākuma blakne, kam vajadzētu pāriet; skaties, kā ir.

S. Pūce vispār ir laba un gudra psihiatre, viena no, manuprāt, foršākajām. Bet tā nu diemžēl ir, ka psihiatrijā (kā jau rakstīju) bieži nekā iepriekš nevar prognozēt; varbūt bija grūts sākums, pārejošas blaknes, varbūt ne...

Bet ja nav labas saskares ar doku, zāles arī var slikti iedarboties, vajag sajust, ka savs, tā ir.

Par klonazepamu noteikti ir labākas zāles, relanium (jeb diazepeks) so/so, kā visi benzodiazepīni rada atkarību, diazepeks, ilgi lietots, sit pa sirdi, jo atslābina visu šķērssvītroto muskulatūru, bet pa pāris ned. nekas traks nenotiks.

Grupa var būt nogurdinoša, ja pašam daudz sakrājies, tad labāk individuālā terapija (man šķiet), vieglāk ieraudzīt to, kas rada garastāvokļa svārstības, citādi tiešām var iznākt tikai apkraušanās ar citu problēmām.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
06.10.2012 16:26
Runcene, pārlasīju Tavu tekstu, arī fluanxol anotāciju - a ja nu miegainumu dod fluanxol?? Vēl kaut ko nomierinošu jau man nevajag. Vai varētu tā uz savu galvu atmest flunaxol, jeb labāk konsultēties ar ārstu? Īsti jau nu šim ārstam nav ko prasīt :)
Pirms gadiem 3 man arī bija izrakstīta tāda zāļu kombinācija: Fluanhol-1mg no rīta, Elicea 10 no rīta.Palīdzēja ļoti labi. Blaknes bija no Elicea: žavāšanās tik bieži, ka bija jau pretīgi gaidot nākāmo reizi, tad nevarēju nostāvēt uz vienas vietas, vajadzēja staigāt pat istabā, un nelielas problēmas intīmajā dzīvē.Blaknes bija neilgi un sākās arī pēc nedēļās.Kā ārsts solija, pēc trešās nedēļas pāries un zāles sāks iedarboties.Tā arī bija.Kā jau minēju zāles palīdzēja iezlīst no bedres, kurā biju tajā laikā, bet lai normāli justos , ir nepieciešams psihoterapeits.Vienīgais par ko ir lielais kreņķis, un kā jau es šeit minēju ietriekš, vai no Fluanhola, vai no Elicea , es pieņēmos svarā, daudz, un nav tik viegli tikt vaļā no uzkrātajiem kg.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
06.10.2012 19:43
neviegls jautājums, ir jāmēģina.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
06.10.2012 19:58
No zālēm neviens nepieņemas svarā nu joptvai cik to var teikt, tā ir ka nervu sistēma ir nomierināta, darīt neko nedari un ir palielināta apetīte, loģiski ka svarā uzskāpsi, un vēl plus ja ir tendence uz svara aukšanu!

Lai visi zinātu, ka no visiem AD ir blakusparādības, pirmajās lietošanas reizēs. Pēc pieredzes esmu izbaudījis vidmaz 50 simptomus, terapijas sākumā ir simptomu sāasināšanās. Elektrības, žāvāšanās, miegainība, un visu iepriekāējo simptomu sāasināšanās. Tāpēc jau izraksta nomierinošās, lai nejustu AD blakusparādības, tas arī viss.

Es tagad nelietoju alko, un jūtos labi ar trankvili uz nakti un Ad no rīta, man ir vieglākm, es varu darīt to uz ko esmu koncentrējies, mani vairs nepavada domas, par trauksmi, un to kas ir bijis ar manīm, parasti tās ir atmiņas kas izraisa trauksmi, par to ka agrāk bija trauksme, tas viss pamazām pazūd, jeb aizmirstās. Nesaku ka visu laiku palīdzēs, bet nu palīdz. Es samierinos ka no rīta un vakarā jāiemet ripa mutē, un man vairs nav problēmu, es vairs sevi negruzīju, jo kāda jēga sevi gruzīt visu laiku, no tā tākš labāk nepalik.

Es saprotu visi uzsāk lietot zāles un ir vāks un domas, kā būs, kāpēc tas tā un šitā, tā ir dzīves realitāte kuru mēs nespējam nekādīgi pieņemt, ir jāpieņem ja citu ceļu jūs neredzat!



Edited 2 time(s). Last edit at 06.10.2012 20:06 by enfuego.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
06.10.2012 21:16
Es arii kaadu laiku esmu lietojusi Fluanxol un man no vina bija nomierinoss efekts.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
06.10.2012 21:38
Paldies par atsaucību :)
Jāteic, uz zālēm vien neapstājos. Cenšos darīt arī ko citu. Piem., rītus sākt ar pavēsāku dušu un karoti olīveļļas ar puscitrona sulu, brīvdienās pastaigāt pa mežu. Smagākais laiks ir no pl.12.00 līdz pat gultā iešanai. Sēdošo darbu vēl var izdarīt, aiz datora noslēpties ar žāvām un padullu galvu :), bet mājās neko vairs nevar izdarīt. Un tas rada nejēdzības apziņu.
Novēlu mums visiem gaišu dzīvi! :)
Es arī novēlu Jums visiem labu veselību un dzīvesprieku!
caurbira
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
08.10.2012 11:28
enfuego, nu kā ta nepieņemas svarā, pieņemas gan, tas pat blakusparādību sarakstā minēts. Pamaina vielmaiņu bišku, un svars nāk klāt ne pa jokam. Man piemēram, nav tendence uz lieko svaru, vienmēr tieva,bet Laikā, kad riju AD, svars pamainījās uz augšu par diviem izmēriem. Un nemaz savus ēšanas paradumus netiku mainījusi. To man arī psihiatrs teica, ka daudziem nāk klāt svars vielmaiņas izmaiņu dēļ, jo izraisa AD. Bet, ja t var paciest uz laiku, kamēr lieto AD, tad tas ir normāli. Zinu vairākus, kuriem pēc ad lietošanas viss svars atkal pazuda. NEdomāju, ka tas tāpēc, ka nomiernošā efekta dēļ visi sāk baigi rīt. Nē, ēd kā parsti, tikai viss apēstais nezin kāpēc vairs "nesadeg". Laikam vielmaiņa ir tiktāl nomierināta, ka aizmirst sadedzināt kalorijas....
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
08.10.2012 12:28
man bija baigaa trauksme,doka izraxtija fluanxolu 2x dienaa pa 0.5.... passajuuta uzlabojaas,pazuda taas bailju sauutas un trakaas domas,bet trauksme taapat bija,,un klaat vislaik dabuuju dzert xanax
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
08.10.2012 14:30
Paldies Runcenei par netiešu ierosinājumu paeksperimentēt ar doka izrakstītām zālēm! :) Vai arī ir pagājušas 2 nedēļas, kad organisms pierod, nezinu. Vakar sāku savādāk - no rīta 1/2 tbl cipralex kopā ar kafiju. Vispār doks izrakstīja 1 tb.cipralex, bet es vienmēr visu sāku pakāpeniski, un šodien no rīta 1/2 , pusdienlaikā 1/2 cipralex. Beidzot jūtos labāk, žokļus vairs nemana :) Vakar uz nakti nedzēru fluanxol, jo likās, ka neko nomierinošu man nevajag. Bet šķiet, ka tomēr nāksies dzert.
Ceru, ka viss būs labi!

Par ēšanu. Man ir nosliece uz lieko svaru, bet tā vispār pieskatu sevi. Un, sākot dzert cipralexu, manīju, ka gribas ēst vairāk. Jāskatās un jāpaseko sev! Uz svariem speciāli nekāpju, lai nenosistu sev garīgo, bet lielāku izmēru vēl nav jāmeklē :)

Bet vispār, pēc pieredzes ar S.Pūci esmu ļoti piesardzīga ar šādām zālēm. Piecus mēnešus viņa man kombinēja visu ko pret izdegšanas sindromu, tomēr jutos slikti!, līdz atmetu ar roku un pagāja vēl 2 mēneši, kamēr atgāju no visiem tiem medikamentiem. Un uzskatu, ka tieši Pūces zāļu sekas ir tās, ka man ir tik zems emociju līmenis, pazudusi spēja just līdzi... Vispār sajūta kā tādam mērenam purva rāvas ūdenim... Bija lietoti Flux, Asentra, laikam Wellbutrim u.c.
Es tagad leitoju FLuanxol 2 tabl.+cipralex 1tabl.
Nezinu, vai ir labāk,,, bet uznāk trauksme, iekša viss kratas... šausmīga sajūta... nepatīk... no kaaa ta trīce rodas es nezinu! bet mierīgi sedēt nevaru, darīt pie datora kko arī gruti... no ka tas ir"?
Man arī izrakstīja escitalopramum (cipralex paveidu - ņēmu pašu lētāko, kas bija aptiekā), man drusku bail, pagaidām esmu nedēļu atvaļinājumā, un dr. nozīmētās tabletes vietā dzeru tikai pusi. Bail tāpēc, ka man ļoti intensīvs darbs, kur daudz jādomā, un tabletes var mani sākt bremzēt. Vispār sāku dzert zāles, jo sašķobījās mana ģimenes dzīve (man 42), tāds bardaks jau ir pusgadu un izsīka spēki un sākās izdegšana un depresija. Tagad domāju - a nu pie joda, vai tad tiešām man sevi jābendē ar zālēm, vai nevar izķepuroties tāpat. Es skrienu apmēram 3 reizes nedēļā pa pusstundai, tātad man nav tā, ka nav galīgi spēka.
Protams individuāli bet fluanksols ir labs pret trauksmi.Un lēts.
Lietoju Fluanxol jau gadu. Pieņēmos svarā.Kad no draudzenes, kas no fluanxol arī ir pieņēmusies svarā uzzināju, ka pie visa vainojam fluanxol, devos pie ārsta. Viņam gan nepatika,bet viņš atzinās, ka šīm zālēm piemīt tāds efekts, un vēl fluanxol man sačakarēja vairogdziedzera funkcijas, to arī ārsts atdzina. Likās tik nevainojamas zāles...
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
11.07.2015 12:45
Pēdējā nedēļā nav īsti labi. Fluanxol lietoju 9 mēnešus, kad rudenī sākās vilkšanas un tādas kā sāpītes krūtīs, kas bija baisi un radīja aizdomas par problēmām ar sirdi. Pēc kādiem diviem mēnešiem tas pārgāja un nu jau kādu pusgadu gandrīz šādu sūdzību nav, ir tikai bailes, ka uz ziemu varētu atgriezties. Šajā laikā guļu gandrīz lieliski, daru daudz ko, no kā agrāk baidījos darīt. Tikai pēdējā nedēļa ir sajūta, ka nedomājas, ka ir vienaldzīga attieksme pret visu notiekošo, ir bieza āda. Pats galvenais, liekas, ka nevar mācīties un atcerēties, nevar īsti labi uztver, lasītajam un pieredzētajam trūkst krāsu. Varbūt pamazām sākt atteikties no Fluanxol?

Lietoju 0.5+0.5 mg dienā. Ierpiekš no rītiem lietoju 0.5mg, bet vakarā 0.25mg, bet tad pazuda 0.5mg tables un ir pieejams tikai 1mg tabletes un tās dalīt uz 4 daļām vairs nav nopietni? Bailes, ka krūšu vai sirds problēmas varētu atgriezties. Ir kādam šāda pieredze - līdzīgas sūdzības un tad mešana nost.

Iespējams, ka pēdēja nedēļā problēmas ir radušas kognitīvu aktivitāšu dēļ. Esmu atsācis nodarboties ar neklasiskām loģikām. Mērķis ir uztaisīt programmēšanas sistēmu, kas no normām (juridiskiem principiem, likumdošanas, noteikumiem, biznesa politikām, stratēģijām un operacionāliem lēmumiem) ģenerē un uztur programmatūru automātiski. Pašreizējais darbs dažreiz riebjas tik tālu, ka nekas cits neatliek, ka pa vakariem nevis atpūsties, bet taisīt kaut ko tādu, lai varētu strādāt sakarīgāk.

Esmu noverojis, ka ja majaas kadu laiku mazak raksta programmu kodu, tad darba ir grutak. Darbosanas ar logikam pasreizejaa faazee samazina darbu pie koda. Velak, cerams, bus otradi.

Mans svars ir ap 125kg un gribejaas dzirdeet atzinumu, ka pie shada svara 1mg dienaa ir maza deva un nevar radit nopietnu kaitejumu, taatad ja zales paliidz, tad labi, bet ja nee, tad tik maza deva ir nekaitiga un problemu celonis jaameklee citur un nevis zaalees.

Ar vienu vārdu sakot - vai var lietot AD vai antipsihotiķus (kaut vai Fluanxo) un labi mācīties vai strādāt garīgu darbu (piem., programmēšana, sistēmanalīze). Pēdējā laikā sāk likties, ka no viena vai otra ir jāsākt atteikties un tas ir slikti! Pagaidām vēl mani tur savā vietā, kas būs tālāk, nezinu, produktivitāte ir kritusies.



Edited 3 time(s). Last edit at 11.07.2015 15:03 by miksa.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
11.07.2015 23:02
miksa, man škiet, ka Tu esi pārāk saplūdis ar psihiatriju...

Beigās par Tevi lems kkāda pansionāta darbinieces, kas strādā par minimālo algu un kam viss pie kājas.
ak vai, 125 kg svars. Vingrot un vismaz 30 kilogramu nodzīt.
Re: sorry_atkal par fluanxol un cipralex
20.07.2015 22:03
p.s. pie manis sacītā par Fluanxol. Mans Hamilton Depression Scale (HAM-D17) testa rezultāts bija 20. To izpildīju mājās un izgājām cauri ar psihoterapeiti, lai pārliecinātos, ka punkti ir novērtēti racionāli. Toreiz man teica, ka tā esot vāja depresija. Bet internetā skatos http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/9781118511800.app3/pdf ka tā skaitās vidējā depresija. Kas to lai zina, varbūt tomēr ir jāārstē...

Vasarā, protams ir vieglāk, gan ap sirdi, gan arī ar garīgo. Kā būs ziemā, dažreiz bail domāt.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.07.2015 22:08 by miksa.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 25?
Ziņa: