bezmiegs

Aizsāka minija 

minija
bezmiegs
18.07.2012 11:30
Sveiki, kā iet bezmiega piemeklētiem? - man ne īpaši: vakarā ieņemu stilllnox vai hipnogen, citreiz klāt vēl kriksiti kloni, tad varu aizmigt, bet no rīta ceļos neizgulējusies, darbā pusapdullusi, ilgojos tikai pēc miega, tālāk- atnāku no darba, paēdu ,eju gulēt, jo uz neko citu neesmu spējīga, tad ap pl. 20 pamostos, staigāju kā apdullusi muša, ap 23 atkal lienu gultā, bez zālēm aizmigt nevaru, tātad atkal miegazāles, aizmiegu, no rīta dullums un vēlme gulēt, bet nevar , jo jāiet uz darbu..., APBURTAIS LOKS, liekas drīz nojūgšos... Kā citiem?
minija
Re: bezmiegs
18.07.2012 16:00
kukū..! kur jūs esat?
Re: bezmiegs
18.07.2012 16:03
Gan jau, ka visi guļ diendusiņu. :) Bet, kā Tev šķiet, vai ar jebkādām metodēm Tev būtu iespējams pēc darba noturēties nomodā līdz nakts gulētiešanas laikam?
Sgbaltīte
Re: bezmiegs
18.07.2012 16:24
Nu es Stilnox ar kloni nekombinētu, tad arī nākamjā dienā biju kā zombijs. Bet tikai ar Stilnox viss bija ideālakajā kārtībā - no rīta moža kā saulīte, līdz nepieradu pie šīm zālēm, izveidojās atkarība, palielinājās devas etc, bet tas jau ir cits stāsts.
Ko varu ieteikt? Mēģini negulēt pārnākot no darba mājās, bet izvelc līdz vakaram (man palīdzēja).
Kad lietoju Stilnox+klonis, no rīta dzēru Lucetam 800, lai galva paliek skaidrāka.

Bet nu jau kādu laiku dzīvoju bez ripām. Viegli nebija sākumā, daudz jāstrādā ar sevi, bet tagad milzīgs prieks, ka esmu tikusi tam pāri!
Re: bezmiegs
18.07.2012 19:31
Pamazām samazinu zāles miegam,jo vispār jau varu gulēt arī bez,vienīgi-atkarība...
ko varētu ieteikt?-vitamīnus,mikroelementus,īpaši magniju,kalciju,tad arī omega 3 taukskābes,augu līdzekļus-pirmām kārtām balderiānu,vakarā kādu meditāciju,relax tehniku.Un nestreso-bezmiegs nav pati par sevi slimība,tas ir saistīts ar kko citu,bieži ar depresiju.Nestreso arī par nojūgšanos,parasti viss ļaunums ceļas no raizēm par veselību,no domām,ka var palikt sliktāk.Ja vēlies,varu pastāstīt vēl par to kā tikt galā ar bezmiegu,bet-visu jau es tomēr arī nezinu....:)

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 18.07.2012 19:32 by ivars61.
minija
Re: bezmiegs
20.07.2012 10:32
Paldies sgbaltitei un ivaram! Man jau tas bezmiegs ir saistībā ar depresiju, ar to samērā veiksmīgi tieku galā ar venlafaxinu, bet miega traucējumi paliek... .Psiholoģiski es protu relaxēties, ar to nav problēmu, bet tieši FIZISKI - bieži tāda tukša skaidra galva, kad jālaižas miegā. Zinu ka citiem ir tā ka sāk dzert antidepresantus, tā arī miegs uzlabojas bet man nē.
Jā ,vajadzētu izturēt to pēspusdienu un negulēt!
Ivar, vai to magniju var dzert arī vakarā? baldriāni u.c. dabīgie nekādas jēgas. Vienīgi citreiz melotonins vēl palīdz.
Re: bezmiegs
20.07.2012 12:49
Tas jau nav nekāds bezmiegs. Baigie brīnumi, ka nevari aizmigt, ja tikko kā esi gulējusi. Ja gribi vakarā normāli aizmigt, tad aizmirsti par dienas gulēšanām.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.07.2012 12:53 by existential fool.
Re: bezmiegs
20.07.2012 13:11
Jā,magiju var dzert vararā un ir vēlams tieši vakarā,bet vajag pietiekoši daudz dzert,dienas deva ir 400-500mg,citādi efekta nebūs.kalciju arī vajadzētu,tiem abiem ir nomierinoša un relaksējoša iedarbība.
Parasti jau nejūt to stresu,kas traucē gulēt,cikos vispāt gribas iet gulēt jeb negribas vispār?

jekabs19@inbox.lv
Re: bezmiegs
20.07.2012 13:14
Balderiānu var dzert stipri vairāk,stipri:))

jekabs19@inbox.lv
Re: bezmiegs
20.07.2012 14:03
tas veel nav nekads bezmiegs, ja pati vari aizmigt dienas laikaa......man tuuliit gads kaa lietoju zaales, un vairs nestresoju, aarsti nomierinaaja...jaa, tas ir apburtais loks no kura nav viegli izlauzties.es vispaar pati aizmigt nevaru.....arii dienas laikaa nee.citiem visu muzu jadzer asinspiediena zaales, citiem -vairogdziedzerim, nu es , ko tad es?visaadi meeginaaju, nevareeju, dzersu un dziivosu, nekaa staigaasu pusapdullusi un stresosu......taa man.
minija
Re: bezmiegs
20.07.2012 15:54
Jā, bene, es jau arī dzeru zāles lai varetu normāli funkcionēt, tāpat jau ir dienas kad galīgi s...., nevaru sagaidīt, kad būšu mājās un varēšu palīst zem segas, ir dienas kad viss ir o.k. . Bet pārāk reti ir tās reizes kad pamostos spirgta, izgulējusies un dienā ir normāla pozitīva enerģija. Miega cikls jau laikam ir sačakarēts, ja katru vakaru jādzer miega zāles. Piem. man draudzenei ari ir endogena depresija ,bet viņai nekad nav bijuši miega traucējumi, vien antidpresanti jādzer visu laiku, bet ar to arī pietiek! Iznāk viņa tomēr mazāk čakarē organismu.
minija
Re: bezmiegs
20.07.2012 15:59
Ivar, pa dienu , vairāk pēcpusdienās varu un gribas gulēt vai ik dienas, guļu riktīgi. Zinu jau zinu ka nevar gulēt pa dienu, centīšos vairāk par to piedomāt. Jā, laikam jānopērk tas magne, kaut gan pret tiem uztura bagātinātājiem izturos visai skeptiski.
Re: bezmiegs
20.07.2012 21:15
Magniju dēvē par svarīgāko elementu,un tas noteikti nav vienkārši UB,tas ir kā gaiss vai ūdens,tikpat svarīgs.bet nu tur varbūt ir arī problēma ar normālu melatonīna sintēzi,bet vienalga-ja pa dienu gulēt var,tad nav tik slikti,tur varētu visu saregulēt.

jekabs19@inbox.lv
Re: bezmiegs
21.07.2012 18:24
to ir diezgan grūti uzminēt, kāpēc kādam citam ir bezmiegs.

man bezmiegs bija pirmais depresijas simptoms (pēc kāda ļoti bēdīga notikuma); es to gan toreiz vēl nezināju, un lieta krietni ievilkās. bet kopš tās reizes ir apmēram tā: kā kādas lielākas ziepes, tā bezmiegs, turklāt ātri, un es varu noiet pa spirāli uz leju divās dienās; nedēļā jau būtu pilnīgs sviests, pilnīga darbnespēja. es pati domāju, ka tas ir tāpēc, ka sākumā zināmu laiku (reti gan, bet regulāri) lietoju miega līdzekļus un depresiju nekā citādi neapstrādāju. un organisms pierada, ka miega lietas kārtojas ķīmiski, devas gan nekad nevajadzēja palielināt, bet tika un tā zāles tāpēc (it sevišķi jauniem cilvjiem) ieteiktu uztvert nopietni.

kad izdevās tikt uz strīpas ar dažām miega tabletēm (dažas naktis, bet parasti arī situācija vai satraucošais notikums mainījās uz labo pusi), tad nekāda miegainība neievilkās. bet ja problēma ievilkās līdz antidepresantu lietošanai, tad cik nu pieredze ar tiem, tik viņi visi kaut kā (vismaz man) ietekmē miegu uz miega pusi :); tur pašam jāskatās, kā bija pirms zāļu lietošanas, tāpat ir vērts varbūt veikt kādas attiecīgās asinsanalīzes un izpētīt situāciju pie endokrinologa – kas ar cukura līmeni, kas ar vairogdziedzera hormoniem, jo jebkurš psihotropais medikaments ietekmē visu organisma bioķīmiju, bet tā ir ļoti smalka lieta.

cik saprasts no lasītā, tik psihiatrijas medikamenti dod cerēto efektu apmēram 30 % gadījumu, un arī tad ir zaudējumi un ieguvumi. vienmēr esmu bijusi pastiprināti miegaina, kad lietoju AD. ārsti ir teikuši, ka varbūt nav atrasts īstais antidepresants, bet man nekad nav gribējies riskēt ar vēl lielāku miegainību un iebraukt galīgās auzās.

tā kā vienīgais loģiskais ceļš, manuprāt, ir psihoterapija un sevis iepazīšana, kā arī attieksmes mainīšana pret zālēm, jo ja ir kāds īgnums pret sevi, bailes vai tml., ka lieto zāles, tad arī efekts var būt slikts un nevar saprast, kas īsti notiek. vēl ir svarīgi, lai būtu labs kontakts ar ārstu. ja ar ārstu var justies droši un uz viņu paļauties, tad reizēm arī zāles vajag mazāk.

kā ir, ja tomēr mēģini negulēt? kafija nelīdz? es diezgan labi zinu situāciju, kā ir, kad vienīgais sapnis ir nokļūt zem zegas, tam dažkārt ir grūti vai neiespējami pretoties. varbūt var mazināt AD devu? vai Tu neēd par daudz vai par maz?

jebkurā gadījumā jārēķinās ar situāciju: ja organismam ilgstoši palīdz/ir palīdzēts ar zālēm, tas prasa savu, jo nav pieradis citādi funkcionēt un zināmā mērā izlaižas.

magnijs (magvit, magne) nav tikai ar placebo efektu, tas nav modes UB vien; tikai jāatrod sev piemērotā deva, turklāt sievietes organisms ir mazliet nestabilāks (ja tā var sacīt) nekā vīrieša saistībā ar mēneša ciklu un ne tikai, tur arī ir vērts sevi pavērot, varbūt mēneša laikā devas ir jāmaina.

esmu sapratusi apmēram tā: var būt, ka cilvēks neguļ vispār un var būt tā, ka, lietodams zāles, viņš guļ visu laiku. un tur sākas problēma, kur es nekā gudra no ārstiem neesmu dzirdējusi, jo tad viens sāk sūtīt pie otra un iet vaļā pilnīgas muļķības, cits vēl izdomā meklēt vēzi galvā un ko tik ne...

tātad nekā ļoti precīza nevar pateikt, un pēdējais teikums droši vien neiepriecināja, bet nevajag nolaist rokas.

es mēģinātu nevandīties gar gultu pa dienu, turēt to ārā no redzesloka un censtos noturēties augšā visiem līdzekļiem, miegu mēģinot nostabilizēt konkrētā laika ritmā, kaut ar zālēm.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.07.2012 18:43 by Runcene.
aberz
Re: bezmiegs
22.07.2012 02:13
minija Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Sveiki, kā iet bezmiega piemeklētiem? - man ne
> īpaši: vakarā ieņemu stilllnox vai hipnogen,
> citreiz klāt vēl kriksiti kloni, tad varu
> aizmigt, bet no rīta ceļos neizgulējusies,
> darbā pusapdullusi, ilgojos tikai pēc miega,
> tālāk- atnāku no darba, paēdu ,eju gulēt, jo
> uz neko citu neesmu spējīga, tad ap pl. 20
> pamostos, staigāju kā apdullusi muša, ap 23
> atkal lienu gultā, bez zālēm aizmigt nevaru,
> tātad atkal miegazāles, aizmiegu, no rīta
> dullums un vēlme gulēt, bet nevar , jo jāiet uz
> darbu..., APBURTAIS LOKS, liekas drīz
> nojūgšos... Kā citiem?


tas nekad nebeigsies jo no kloņa nav miegs bet narkoze kā smadzeņu trīce pēc kuras gribas gulēt lai pauris
sakārtoājās, tas ir tāpat kā ieot pa galvu ar spilvenu lai miegs nāktu, cilvēks tačū guļ

es piem guļu pa dienu pa nakti ka sanāk, gribu guļu gribu nē, parasti pa 3-4stundām, nakti
vari līdz 3iem četriem negulēt tad guļu dienā drusku utt.. nu un kas...

paklausies šitos ķimiķus viņi sāk kautko regulēt kamēr cilvēka nav vairs
pašī narkomāni nesaprot kāpec dzimuši- darbs tāds... a strādāt vajaga nu
darbu vaig tak... nu i strādā kautko - tikai ko dara nejēdz

ko dari - strādāju
ko? - psihiatriju
a ko tā dara
nu ko mācīja to daru

tad visiem ir jāpalīdz bezmiegs neirozes VD kas tik vēl
a ja nav psihiatru kautkā visi veseli nqav ADtu pavisam labi
minija
Re: bezmiegs
23.07.2012 18:29
Runcene,
nevar jau uzreiz visu uzskaitīt, visas problēmas. Viss jau droši vien ir saistīts, bet ja prasa katram atsevišķam speciālistam saistību , tad viņš to noliedz.. . man ir autoimūns tireodits, jādzer tiroxin visu laiku - vairogdziedzera problēma, tad + vēl endogena depresija (mantojums no senčiem) un bezmiegs ir laikam dperesijas simptoms. Tāpēc jādzer ari antidepresant un miega zāles uz nakti, kad vaicāju endokrinoloģei vai antidepresanti ietekmē vairogdziedzeri un otrādi, viņa to noliedz, droši vien negrib iedziļināties un viss. Dzerot to visu jūtos ciešami un tikai, bet arī tas laikam jau ir daudz...
minija
Re: bezmiegs
23.07.2012 18:33
minija Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene,
> nevar jau uzreiz visu uzskaitīt, visas
> problēmas. Viss jau droši vien ir saistīts, bet
> ja prasa katram atsevišķam speciālistam
> saistību , tad viņš to noliedz.. . man ir
> autoimūns tireodits, jādzer tiroxin visu laiku -
> vairogdziedzera problēma, tad + vēl endogena
> depresija (mantojums no senčiem) un bezmiegs ir
> laikam dperesijas simptoms. Tāpēc jādzer ari
> antidepresant un miega zāles uz nakti, kad
> vaicāju endokrinoloģei vai antidepresanti
> ietekmē vairogdziedzeri un otrādi, viņa to
> noliedz, droši vien negrib iedziļināties un
> viss. Dzerot to visu jūtos ciešami un tikai, bet
> arī tas laikam jau ir daudz...


Jā vēl pie visa komlektā ciešu no nelielas trauksmes + sociāla fobija .Kāda jauka buķete vai ne? Jā man jau krietni pāri 40.
Re: bezmiegs
23.07.2012 19:01
ir tāda daktere Santa Purviņa, psihiatre, pieņem Stradiņos, ar bioķīmisku pieeju, farmakoloģe, bet katram jau savs; neesmu bijusi, bet spriežu no lasītā, ka diezgan nopietns tvēriens.

varbūt Tavā gadījumā der...

domāju, ka endokrinoloģe vienkārši nezina, jo nekur neliksies – par antidepresantu ietekmi ir zināms maz, pārsvarā tik, cik dakteriem pastāsta farmindustrija, bet tie paši maz zina, un zāļu ietekme ir atkarīga no ļoti daudziem faktoriem.
aberz
Re: bezmiegs
23.07.2012 23:18
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ir tāda daktere Santa Purviņa, psihiatre,
> pieņem Stradiņos, ar bioķīmisku pieeju,
> farmakoloģe, bet katram jau savs; neesmu bijusi,
> bet spriežu no lasītā, ka diezgan nopietns
> tvēriens.
>
> varbūt Tavā gadījumā der...
>
> domāju, ka endokrinoloģe vienkārši nezina, jo
> nekur neliksies – par antidepresantu ietekmi ir
> zināms maz, pārsvarā tik, cik dakteriem
> pastāsta farmindustrija, bet tie paši maz zina,
> un zāļu ietekme ir atkarīga no ļoti daudziem
> faktoriem.

nu mana pieredze ir tada ka to var saīdzināt ar kautkādu galvas traumu piem.
esmu dzirdējis par metodēm ar insulīna devām kas izraisa bezzsamaņu psihenē
ta mēģina kautko tur ārstēt, bet būtībā tas jau taspats kas iedot pa galvu vai elektrošoks vai
klīniskā nāve utt tada pati putra ir no AD tiem beigās

BBC stāstija ka cilveks pēc traumas atgūstoties atmiņa atgriežas ar laiku utt
bet viņš atcerās arī kautko no agras bērnibas piem. visko ko pirmstam bija aizmirsis vai
nebija itka zinājis

nu man ar ta ir kautkā, atceros ka tiku hipnotizēts kautkad sen
un no tās man aŗi bija visu mūžū tās neirozes, kuras man dzina ar trankviļiem
loģiski var izskaidrot ka nohipnotizēta galvā ir neirozes neizskaidroamas organisma
reakcijas... nu ieraudzīsi pudeli sāks rokas trīcēt utt

tā ka dzīvē jebkura reklāma ir hipnoze , tad nevaig domāt no kā bezmiegs
to jau nevar izsekot kāda čiganiete zīlniece vai psihiatre atvaļinājumā ko iereklamējusi

daudzi māk hipnozi un pat visādas zīlēsanas mānticibas tur nolādēšanas
labi vardi ļauni vārdi, viss ir hipnoze

arī tas ka bezmies ir pirmā depresijas pazīme un ka depresiju ja neārstē tad jāder vairāk
zāles būs un cauri ir utt.. ta ir tikai tīra reklāma zālem

tpaat kā jahoviešī pie durvīm
jā viena nepaņema manu brošūru un viņai nospraga zirgs

tāpat ar tām neirozēm

tas ir primitīvi
cilvēkam ir jādomā pašam
minija
Re: bezmiegs
24.07.2012 14:42
Runcene paldies, paskatijos googlē par Santu Purviņu, liekas tiešām zinoša, vajadzēs aiziet!
mikipele
Re: bezmiegs
31.07.2012 10:34
Esmu uz pekām ar savu bezmiegu, kad piemeklēja īstos ad. Sākumā izrakstīja Valdoksan, sākās baigā trauksme, tad cipralex, no tā nekādu uzlabojumu, trauksme kā bija, tā palika, tad Paroxetine, komplektā ar Truxal pustableti uz nakti. Jau pēc kādas trešās tabletes miegs parādījās, ka to Truxal nemaz veirs nedzēru, jo baisi miegaina galva bija nākamajā dienā, plus vel galva reiba, strauji pieceļoties. Tagad dzeru tikai paroksetīnu. Nu jau divus mēnešus. Drīz būs jāsāk mazināt deva un tad jācer veiksmīgi tikt vaļā. Bet nu, vismaz aizmiegu. Jo man ar bija tā problēma, ka nevaru pati aizmigt un viss. Ne pa dienu, ne nakti. Tas bija baiss murgs. Nevarētu teikt, ka tagad guļu kā nosista. Tāpat jau mostos, tā labi paguļu līdz apmēram pieciem no rīta, un tad jau sāku pamazām snauduļot. Ceļos ap pusastoņiem. Bet esmu laimīga, ka aizmiegu.
Man arī tas Somnols kadreiz īsti nepalīdzēja gulēt, jo pēc stundas jau atkal biju augšā, trauksmes dēļ.
Tagad eju pie psihoterapeita, un ceru no tās stulbās VD tikt vaļā.
Ai, jā, aizmirsu piebilst, ka no tā poaroksetīna basi nāk klāt svars, pilnīgi riebjas. Bet nu, es ceru, ka tas ir laika jautājums, izdzeršu savu kursu un ceru, manas smadzenes un tie neironiņi mācēs savā starpā sakarīgi komunicēt. :) Katrā ziņā, ja ne straujās svara izmaiņas, visādi citādi jūtos bezmiegu uzveikusi. Bet no domas par to, cik tas ir šausmigs un mokošs, protams, vaļā vel netieku. Bieži iedomājos, ja nu atkal neiemiegu....un negribu to piedzīvot vairs. Nekad nebiju iedomājusies par to, kamēr pašai piemetās/ NEbiju gulējusi vairākus mēnešus, un tas bija baisi....
mikipele
Re: bezmiegs
31.07.2012 10:43
minija, mēģini negulēt pēc darba, stiep gumiju, cik vien vari. Nav brīnums, ka nevari aizmigt, ja pēc darba guli. Iesāķumā būs baisi grūti, bet mēģini vismaz. Bet tad ir cerība, ka bez visiem stilnoksiem gulēsi....
Re: bezmiegs
28.08.2012 15:51
labāk neej, dr.Santa Purviņa ir tendēta apspriest savu pacientu diagnozes ar ko pagadās, tāpat ir tendēta veselu cilvēku novest līdz ārprātam, no viņas vajag ļoti uzmanīties!!!
Re: bezmiegs
28.08.2012 21:00
zina Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> labāk neej, dr.Santa Purviņa ir tendēta
> apspriest savu pacientu diagnozes ar ko pagadās,
> tāpat ir tendēta veselu cilvēku novest līdz
> ārprātam, no viņas vajag ļoti uzmanīties!!!

kā tas ir iespējams, ka "vesels cilvēks" nokļūst pie psihiatra? noveda līdz psihozei? kā? baigi interesanti...
Re: bezmiegs
31.08.2012 00:57
Šits posms Tev ir jāpardzīvo. Var sākt lietot narkotiskas vielas, but pēc pāris mēnēiem tu būsi daudz dziļakā ellē. Tā kā nomierinies un pārdzīvo. Brīnumlīdzekļu šajā pasaulē nepastāv.
Re: bezmiegs
03.09.2012 17:47
"kā tas ir iespējams, ka "vesels cilvēks" nokļūst pie psihiatra? noveda līdz psihozei? kā? baigi interesanti..."

pilnīgi tev piekrītu, tas tiešām ir interesanti, bet domāju, uz šiem jautājumiem tev var atbildēt pati doktorša Santa.

p.s. neesmu viņas pacients, esmu tikai dzirdējis reālu stāstu par to, kā viņa ar apbrīnojamu entuziasmu un neatlaidību cenšas panākt viena cilvēka iespundēšanu traķenē, kā mērķtiecīgi pacienta tuviniekiem potē, ka cilvēks ir slims, izvirza prognozes, ka, piemēram, pēc tāda un tāda gadījuma vai notikuma savā dzīvē cilvēks sāks ārdīties un viņam nepieciešams saukt ātro palīdzību un nekavējoties vest uz Tvaika ielu.... pats interesantākais visā šajā ir tas, ka šī cilvēka dzīvē tiešām ir sakrituši dažādi notikumi vienalicīgi, bet neviena no doktoršas prognozēm nav piepildījusies, tāpēc viņa prognozē jaunus un jaunus termiņus ...un atkal un atkal šīs prognozes nepiepildās... nožēlojami vienkārši!
Re: bezmiegs
11.09.2012 22:33
zina!
man tas viss tā īsti neliekas ticami,bez tam-konkrēto ierakstu var arī vērtēt kā neslavas celšanu,ja faktus nevar pierādīt,tāpēc labāk būtu atturēties rakstīt to ko esi dzirdējusi,starp citu-neslavas celšana tiek kvalificēta kā krimināli sodāma rīcība.

jekabs19@inbox.lv
zina 2
Re: bezmiegs
24.08.2013 22:10
Kad tādas santas ķeras klāt svām negodīgajām darbībām, pašām būtu jāpadomā par savu slavu un reputāciju!!! Ap šo personāžu tiešām daudz savādu nesmuku gadījumu un nostāstu pinas!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 8?
Ziņa: