Psihene

Aizsāka qwerty_lv 

qwerty_lv
Psihene
13.01.2012 00:06
Pēc suicīda mēģinājuma mani nogādāja psihoneiroloģiskajā slimnīcā,šodien iznācu,bet sajūta,ka gribas atpakaļ,tas ir normāli? Biju tieši iepazinis dažus interesantus cilvēkus,bet mani jau raksta ārā. Šāda tipa slimnīcā biju pirmo reizi.
Re: Psihene
13.01.2012 00:52
A pirms tam tu esi bijis kādā stacionārā, piemēram Tvaika vai tur psihenē? Un kas ir psihoneiroloģiskā slimnīca, tie ir obulsīvi kompulsīvi traucējumi??
qwerty_lv
Re: Psihene
13.01.2012 01:04
Nē, neesmu bijis, gāju tikai pie privātā psihiatra,bet palika tikai sliktāk. Man bipolārā depresija
Re: Psihene
13.01.2012 01:11
lieto kautkādas zāles.
Re: Psihene
13.01.2012 10:27
njā, tām slimnīcām ir aizdomīgi pievelkoša vide... radīta drošība un ja vē sagadās forši cilvēki apkārt, tad mājās nemaz negribas... esmu to piedzīvojusi ne vienreiz vien...
santa b
Re: Psihene
13.01.2012 12:40
šitais man patīk "aizdomīgi pievelkoša vide... radīta drošība" ja jau tā ir tik jauka un pievelkoša,tad uzrakstiet man muļķei,kāpēc tad daudzi garīgi smagi slimnieki cenšas izvairīties no tās vai nonākt tur?Ir man zināmi cilvēki kuriem ir piedāvāta iespēja pabūt vienā šāda veida slimnīcā,tomēr viņi domā un apsver,tātad nemaz tik pasakaina šī vide nebūt nav... vienkārši manuprāt tas skatu leņķis ir daudz savādāks no pašnāvnieka puses,kurš visu redz melnās krāsās un pēkšņi atradis vidi kurā jūtas labi un "par brīnumu" arī sev interesantus cilvēkus... un no daudz vieglāka slimnieka puses.starp citu kāda šāda veida slimnīcā ir kārtība?kāda ir jūsu pieredze ar tām?nevēlos veidot jaunu tēmu tāpēc jautāju. vienkārši ziņkārība.. .
Re: Psihene
13.01.2012 12:43
Nu ja mājās esi veintuļš tad slimnīca var kļūt par tavām otrajām mājām. Bet ja cilvēkam ir ģimene un darbs un citas vērtības kuras viņš baidās zaudēt, tad arī sākās bailes par nonākšanu slimnīcā. Nu tur ir daudz dažādu faktoru kāpēc!
Re: Psihene
13.01.2012 13:39
qwerty_lv

ja gribas atpakaļ, tad droši vien laiks psihoterapeitam, lai palīdz ar šo atkarības sajūtu tikt galā. bet no otras puses, ja jau patīk, tad ko tur iebilst. tikai varbūt ir vērts tikt skaidrībā, kas tieši patīk.

sliktums ir tur, ka Tu vari ar savu psihi neapzināti provocēt saasinājumus, lai tikai nokļūtu šajā klēpītī.

esmu šai iestādē bijusi vienu reizi, un to atceros ar nepatiku, lai gan neviens slikti neizturējās, pārējie pacienti arī visi bija sakarīgi (neirozes, depresijas, nekas smags), pļāpas un TV augiem vakariem, varēju iet pa brīvdienām mājās, pilnīgi brīvs režīms, durvis vaļā; kad lietoju diezgan daudz zāļu, bija bail, ka nenobrūku un nav tur jānonāk atkal. toreiz bija modē pacientus turēt nodaļā vismaz mēnesi vai pat divus ar diezgan nenozīmīgām problēmām, bet es faktiski sabiju tikai 2 ned., pārējo 1,5 mēn. 2x ned. aizgāju pēc tabletēm, bet tagad tā vairs nevar. raksta ārā, un ir jāiet ambulatori un pašam jāpērk tabletes vai jāsaņem bez maksas/ar atlaidi, kam nu pēc dg. tā pienākas.

taču jau toreiz novēroju, ka ir cilvēki, kas ir sajūsmā, kad tur nonāk un atkal sastop vecos draugus. tā bija jaukta vīriešu un sieviešu nodaļā, un dažas dāmas un kungi ļoti patīkami pavadīja laiku pēc pilnas programmas. viena dāma, piemēram, nonāca slimnīcā tāpēc, ka tur jau bija nokļuvis viņas iepriekšējās ārstēšanās tūres draugs un ieviesis sev jaunu draudzeni. šādu situāciju vajadzēja steidzami novērst. veidojas specifiska subkultūra.

vai nevar ar šiem cilvēkiem turpināt pazīšanos un tusēt citā vietā? varbūt, ka Tev pietrūkst komunikācijas un draugu. daudzi tā draudzējas gadiem, un viņiem nekādu slimnīcu nevajag.

bet vispār psiholoģiskā atkarība no slimnīcas/ārsta? ir diezgan plaša tēma, es pat pieņemu, ka ārsti to līdz dzīlēm neizprot vai viņiem nav laika/negribas ar to ņemties. tā nu visi šo spēlīti spēlē. no tās var izrauties tikai pats.

otrs jautājums ir par savlaicīgu iešanu pie ārsta. varbūt tas bija mazliet nokavēts?

un gluži praktisks jautājums: zāles bipolārajiem traucējumiem ir diezgan dārgas, ja ej uz privātpraksi, kā spēj samaksāt? pie valsts doka tomēr ir 50% atlaide.

enfuego

tas ir mazliet offtopic, bet rodas iespaids, ka Tu īsti nesaproti, kas ir kas.
Tvaika ielā ir gan slimnīca (ko oficiāli sauc par psihoneiroloģisko jeb tautā saukto psihiatrisko slimnīcu, jeb psiheni), gan ambulatorā pieņemšana vai, citiem vārdiem, maza poliklīnika.

un diagnoze, kuru Tu nez no kurienes esi dabūjis, pareizi saucas obsesīvi kompulsīvi traucējumi. tēmas autoram ir cita diagnoze: bipolārā depresija.

pēc daudzu gadu pētījumiem diagnozes raksta un atkārtoti izdod lielā rokasgrāmatā, bet psihoneiroloģiskā slimnīca parasti ir liela māja :)

atvainojos par ironiju, bet Tavi jautājumi dažkārt ir unikāli :)
Re: Psihene
13.01.2012 15:15
Nekas es izglītojos Failu hostings Es daudzko esmu uzzinājis un sapratis, pateicoties šim forumam, kas to zin varbut to nevadzēja nemaz saprast. bet nu esmu te iekšā un saprotu to ko vesels cilvēks nesaprot.
aberz
Re: Psihene
14.01.2012 01:20
a es esu ārā
:-P

jādzer līdz galm ira

Kā atpazīt Depresiju

Depresija ir sastopama ļoti bieži. Gandrīz katram desmitajam cilvēkam, kuru jūs satiekat, ir kāds no depresijas veidiem. Depresija ir postošs traucējums, kas izraisa ciešanas cilvēkiem, kuri no tās cieš, kā arī, protams, ietekmē viņu draugus un radiniekus. Bieži vien persona, kuram ir depresija, to nemaz neapzinās.
Depresija ir viltīga un parasti ir maskētā formā. Depresijai ir mulsinoša simptomu virkne ,kuri var izpausties vienkārši kā smaguma sajūta laiku pa laikam, līdz pat nespējai iekļauties un darboties sabiedrībā. Vissmagākās depresijas formas ir unipolārā un bipolārā depresija, tās ir dzīvībai bīstamas slimības un šajā gadījumā ir nepieciešama psihiatra iejaukšanās.
Šeit mēs runāsim par vieglu depresijas formu- traucējumiem, kuru ietekmē cilvēki pārtrauc baudīt dzīvi, bet netraucē viņiem normāli iekļauties sabiedrībā. Vieglās depresijas formas ļoti labi tiek novērstas ar hipnozes un kognitīvās terapijas palīdzību.

Kā zināt, vai tā ir depresija?
Lielākā daļa cilvēku domā, ka nomākts, dienas laikā guļošs un raudošs cilvēks, tā ir depresija izpausme. Cilvēki var mierīgi dzīvot savu dzīvi un tā arī diezgan bieži nezināt, ka iemesls viņu problēmām ir depresija.
Lielākā daļa cilvēku ar kādu no depresijas veidiem nekad neārstēsies, pat ja ārstēšana būtu pieejama un efektīva. Lielākajai daļai, kuriem ir depresija, tā ir vieglā formā - distīmija, un parasti viņi domā- " tāda tā dzīve ir, domāju- visi tā jūtas ".Viņiem dažreiz šķiet brīnumaini, kāpēc daudzas lietas šķiet tik grūti izdarāmas, vaino paši sevi un mēģina tikt galā ar dzīvi cik vien labi iespējams. Traģēdija ir tā, ka lielam skaitam cilvēku vienkārša terapija varētu radīt milzīgu atšķirību viņu dzīves kvalitātē.
Paturiet prātā, ka ikvienam no mums garastāvoklis var mainīties dienas un nedēļas laikā, un tas ir pavisam normāli reizēm justies „sagurušam no dzīves”: tas nenozīmē, ka esat slims.

Depresijas Simptomi
Šie simptomi ir saistīti ar depresiju, bet tā nav diagnoze. Tie var izpausties vairāki kopā, un jau ilgu laiku pirms depresijas tos var identificēt kā problēmu. Maz ticams, ka vienai personai ir visi no šiem simptomiem.
Hroniska Trauksme
Gandrīz visiem depresīviem cilvēkiem ir trauksme
bet ne visiem nomāktiem cilvēkiem ir depresija

Miega problēmas
Dažādā veidā traucēts miegs,
it īpaši agri pamostoties un nespējot atkal aizmigt
Intereses zudums par dzīvi
Domu, runas un pārvietošanās vispārēja palēnināšanās
Trūkst enerģijas un pastāvīgs nogurums
Nespēja izbaudīt lietas
Ēstgribas zudums, ķermeņa masas svārstības
Samazināta interese par seksu
Nespēja just jūtas
Emocionāls tukšums
Nespēja sajust prieku
Siltu jūtu zudums pret ģimeni un draugiem
Nespēja atsaukt atmiņā brīžus, kad cilvēks ir bijis laimīgs
Zems pašvērtējums
Zema pašapziņa
Intereses trūkums par nākotni
Zaudēta identitātes sajūta
Nevērība pret apģērbu, izskatu
Patstāvīga neizdošanās sajūta
Bezcerības un izmisuma sajūta
Nereālas neveiksmes sajūta
Vainas sajūta
Sevis vainošana par lietām, kuras notiek nepareizi
Gremdēšanās pagātnes sāpēs, neveiksmēs
Straujas izmaiņas garastāvoklī dienas laikā
Cilvēki bieži vien jūtas daudz labāk, ja diena tuvojas noslēgumam (Bet var būt arī otrādi)
Sūdzēšanās par nenozīmīgām lietām
Emocionāli uzliesmojumi
Raudulīgums bez iemesla
Uzbudināmība
Dusmas par mazsvarīgām lietām
Negatīvas domas
Vientulības sajūta, pat tad, ja apkārt ir citi cilvēki
Domas par slimībām
Domas par nāvi un pašnāvību
Koncentrēšanās trūkums
koncentrācijas zudums
Grūtības pieņemt lēmumus
Slikta atmiņa


Ko var darīt
Pirmais- apmeklējiet jūsu ģimenes ārstu, ja daudzi punkti no šī uzskaitījuma attiecas uz Jums.

Vingrojumi: Enerģiska sportošana ir labs pretlīdzeklis depresijai
Diēta: Veselīgs sabalansēts ēdiens arī palīdz novērst depresiju

Socializācija: Centieties palīdzēt citiem cilvēkiem
Domāt pozitīvi: Iemācieties, kā aizstāt negatīvās domas ar pozitīvām.
aberz
Re: Psihene
14.01.2012 01:24
:-)

jautri

ja neārstē var iekārtot dzīvi bet ne tādā kvalitātē :-)

kā te vispār kautko var iekārtot
kas ir kvalitatīvi iekārtot

es tikai saku ka zem tā zāļu tvaika nekāda dīve nav
tā ir imtācija, kada jēja ka tu esi sasniedzis kautko ja tu to īsti nemaz neapjēdz

paskaties bankas kontā nodokļu gramatiņa, dzīvokļa interjerā irr
opāā ir viss a prātam tas nav nekas prieku nerada

dakters saka nu redz ir tagad

a es saku nafig man to nemaz nevaig
es gribu braukt ar mocistu komandu uz sacensībām par šoferi
un tas man būt prieks nevis kautkur iekārtoties vai daŗit to ko psihdakters zem
zālem tev liek darīt

kafu atņem tas zāļes
Re: Psihene
14.01.2012 01:54
Oi lūdzu aberz tikai nešodein.
Re: Psihene
12.08.2013 22:47
Es eju taisīt pašnāvību!
nf A
Re: Psihene
13.08.2013 01:04
Nesteidzies, citādi rīt nevarēsi komentārus izlasīt...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 10?
Ziņa: