traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā

Aizsāka zāģis 

Problēma sekojoša - man traucē kaimiņu radītie trokšņi (ne pārmērīgie, bet vienalga dzirdamie) aiz sienas. Gribu pagulēt - dzirdu kaimiņa attālo TV vai radio, skaļu telefonsarunu utt., tas novērš domas no miega, sadusmojos uz skaņu radītājiem, aizmigt nevaru, lai gan vajadzētu.
Mana māja nav trokšņaināka par citām mājām. Pats esmu domās meklējis cēloņus, kāpēc tik ļoti mani tas kaitina.
Esmu vīrietis, pie 40 gadiem, dzīvoju viens, retas tikšanās reizi nedēļā ar sievieti. Jūtos samērā vientuļš, vakari ir nostabilizējušies kā garlaicīgi, pats ar sevi nereti esmu neapmierināts, nervozs. Saprotu, ka jārisina problēma galvā attiecībā uz sevi, bet pirms tam tomēr gribas vienkārši izgulēties, nedzirdot vai vismaz spējot nepievērst uzmanību tādām lietām kā kaimiņa TV skaņa.
Varbūt tomēr ir kāds racionāls padoms - kas tā ir par lietu, ka mani tik ļoti nokaitina, piemēram, skaļāk uzgriezts TV vakarā. Tajā pašā laikā varu pateikt, ka aiz loga ir bērnudārzs - ja logs vaļā un mazie ņemas pa āru klaigādami, tad šādas skaņas mani absolūti nekaitina, pat neievēroju tās.
Ko darīt, kā nomierināties, kā ar prātu nedzirdēt paskaļāku TV vai radio aiz sienas? Varbūt varat ieteikt kādu praktisku padomu, teiksim, labus ausu aizbāžņus? Dzīvokļa maiņu pagaidām "nepavilkšu" un tā jau arī nebūtu garantija, ka no vilka nagiem neieskrietu lāča nagos.
P.S. Fiziski sevi esmu notrenkājis, sportoju. Vakaros krītu vai no kājām, bet, izdzirdu TV aiz sienas, sanervozējos un aizmigt vairs nevaru.
Nu akustika un ausis
ir tā ka dzirde adaptējās tam fonam
ītenībā aizbāžņi ir dzirdēta lieta bet neērta
varūt kalusies uz austiņām skalu mūziku pirms miega
ja nu tas sakņas fons izmainās ar kādām pāris nedēļām
bet tā dzirde esot ļoti saistīa ar smocijām un psihi

varbū var kaut kāds palīdzēt mušu baidamais ar ultraskaņu, nu skaņa ko nedzird.
augstāka kā 22 000 hz itka nedzird bet pauris sajūt skaņu un nogriež to fonu
bet tas var kaitināt atkal nevrēsi izgulēties.

Ielaid mušas vai kut kādu kukaini kas sīc
vai kādu mājdzīvnieku kas klusus trokšņus taisa
tas novērsīs uzmanību.. klusas skaņas tas pievērš uzmanību

iekar logā papīra strēmeles lai vējš čubina kad logs vaļā


tadas pārdomas
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
25.11.2010 17:16
Droši vien visefektīvāk risināt šo lietu ir mainot attieksmi. Apprecēties arī neskādētu :D Bet varbūt Tev vienkārši vakarā gribas klusumu. Ausu aizbāžņi. Mazliet dārgāk būtu uztaisīt guļamtelpā remontu ar pamatīgu skaņas izolāciju, kas arī irrisinājums.
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
25.11.2010 18:01
Ausu aizbāžņi palīdz. Jebkurā aptiekā var nopirkt par nelielām naudiņām.

Starp citu, es arī kādreiz biju super jūtīga uz skaņām. Pārgāja tas, kad sāku iet uz jogas nodarbībām, tur labi iemācījos atslābināties. Vienīgais, ko joprojām nepaciešu, ir krākšana. :-))
Sievietes isteniba var palidzet, es iedomajos ka vinjas parsti saptiepj visadas lupatas.
Varbut tas var palidzet, biezi aizkari auduma paklajs un visadi pukaini krami, ta ari ir ta
skanjas izolacia.

Pie sienas paklaju un miers.
Studijas audio sienas ir no porolona..

Bet ta sievietes manuprat troksnju limeni nesamazina
ja nuj vienigi pierod pie pastaviga sadzives fona :-P

jox protamas
Paldies par idejām, visas tās var izrādīties noderīgas.
Laikam jau īstermiņā jāpaeksperimentē ar ausu aizbāžņiem, bet ilgtermiņā jāmēģina tomēr ar kaut kādiem līdzekļiem (joga, meditācija utml.) sakārtot pašam savu galvu. Jo agrāk taču tās skaņas mani nesatrauca tā kā tagad. Un var jau būt tiešām jāapprecas beidzot, tad uz nerviem kritīs vismaz paša dzīvoklī radītās skaņas, nevis svešu cilvēku izdarības.:)
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
26.11.2010 00:19
Kad jau pavisam traki- iešauj kādu trankvilizatoru, būs jauks miedziņš neskatoties uz nekādiem tur fona trokšiem. :))
Patiesībā ar tiem trokšņiem viss ir krietni nopietnāk.
Esmu saskārusies ar šo problēmu un papētījusi sīkāk.
Patiesībā info ir izlasāms tur pat googlē, ierakstot "trokšņa ietekme uz cilvēka veselību"
Lūk, ko raksta, piem., Veselības inspekcija: http://www.vi.gov.lv/?sadala=517

Personīgi es tieši patreiz atrodos dzīvokļa maiņas (pirkšana/pārdošana) procesā, jo, neskatoties uz to, ka esmu meditācijas praktizētāja, tik un tā cilvēks ir ne vien garīga, bet arī fizioloģiska būtne, bet trokšņi ir dažādi, un ir tādi, kas ietekmē fiziskajā līmenī, gribam to vai nē... Ne velti pat meditācijas guru iesaka atrast iespējas pabaudīt klusumu.

Par ausu aizbāžņiem - tie ir parefdzēti īslaicīgām lietošanām, ilglaicīgi lietojot, tie var radīt citas problēmas, jo ausīs mainās spiediens...

Vienīgais, ko mierinājumam varu uzrakstīt - priecājies, ka tie nav triecientrokšņi, kas nāk no griestiem, jo šādā situācijā kaut ko mainīt ir gan grūtāk, gan, dažreiz pat neiespējami. Trokšņus no blakustelpām var mēģināt neitralizēt vienkārši trokšņojot pretīm vēl skaļāk..., tā, lai arī kaimiņos rastos diskomforts..., gan ar laiku viņiem pašiem tas apniks...
Veiksmi!
es ausu aizbāžņus lietoju gandrīz katru nakti nu jau 6 gadus (tāda pati problēma, ka visādi trokšņi traucē) un ausīm nekāda vaina. vajag tikai piemeklēt ērtākos (empīriski novērojumi liecina, ka visērtākie ir mazāka izmēra tie pufīgie, kurus pirkstos saspiež un kas pēc tam ausīs izplešas). miegs uzlabojas dramatiski un pašsajūta līdz ar to.
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
28.11.2010 12:50
aizbāznis
Kurus Tu lieto? Kaa razojums, nosaukums? Mammai caurs miegs un pamostaas no niecigaakaa troksna... Vina bija nopirkusi vienus aizbaaznjus, bet vinai bij neerti ar tiem guleet... bet pufiigi vini tocna nebija....
es tagad neesmu latvijā, bet savulaik pirku tādus miesaskrāsas, kas bija ideāli izmēra ziņā. katrā gadījumā vajag aiziet uz aptiekām un paprasīt vai ir tie mīkstie saspiežamie un ņemt pēc iespējas mazāku izmēru. sliktākajā gadījumā var nopirkt ausīs bāžamās austiņas, jo viņām nāk līdzi tagad dažādu izmēru apvalciņi, ar tām arī ir gadījies labi izgulēties. bonusā vēl var mūziku paklausīties, ja gribās :)

pamatā šādi ir vislabākie: http://www.aces-eng.com.au/images/Web-Ear-Plugs.jpg

un šitie jau ir par resnu: http://coolearplugs.com/wp-content/uploads/2010/05/foam-earplugs.jpg
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
30.11.2010 00:31
aizbāznis
Paldies!
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
30.11.2010 00:38
bose vai citaam firmaam arii ir trokshnju "kanceleejamaas" austinjas kuras plashi izmanto lidmashiinaas.
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
01.12.2010 16:16
Bāc, man likās ka esmu viens pats tāds. Protams nepriecājos par to, ka vēl kādam ir šāda problēma. Turies cilvēk!!!
Es arī visādi cenšos tikt galā ar šo skādi, pagaidām izmantoju aizbāžņus, bet saprotu, ka tas ir īslaicīgs risinājums. Tieši tā, ir jāmaina attieksme pret notiekošo, un jāmēģina šie sīkie troksnīši ignorēt, bet protams pateikt ir vienkāršāk nekā izdarīt - katrs jau tomēr esam savādāki, cits labilāks, cits ciets un nesatricināms kā akmens.
ja trokšņi tiešām ir nopietni, problēma risināma diezgan vienkārši - izsauc pašvaldības policiju. atbrauks, izdrāzīs kaimiņus. pirmajā reizē administratīvais sods ir 25, pēc tam katru reizi aizvien lielāks. pēc cik tur reizēm, var rosināt lietu par izlikšanu.
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
03.12.2010 14:23
Nezinu kāda nu kurā pilsētā ir tā policija, nevaru iedomāties cik skaļi un bieži būtu jātrokšņo lai izliktu Tevi no Tava dzīvokļa. Esmu novērojis,ka vismaz Liepājā, šajā ziņā policija ir bezspēcīga, var tikai savus sodeļus rakstīt un sūtīt pavēstes. Tjip, mans dzīvoklis mana pils, ko gribu to daru.
Bet pamatideja, man liekas bija tāda, ka šie trokšņi nav nemaz tik vērā ņemami. Ir vienkārši tā, ka uz kautko cilvēks koncentrējas, un protams dzird katru mazāko troksnīti-itkā sagaidījis gaidīt. Vismaz ar mani tā ira. Laikam jau būs jāsaņemās un jāaiziet ar kaimiņiem draudzīgi aprunāties, pieļauju domu,ka viņi pat neiedomājas, ka varētu kādam traucēt. Ja rezultātu nebūs,tad būs jārunā citādāk.
papus Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> policija ir bezspēcīga, var tikai savus sodeļus
> rakstīt un sūtīt pavēstes. Tjip, mans
> dzīvoklis mana pils, ko gribu to daru.

daudzi tā domā - līdz brīdim, kamēr menti viņus izdrāž. un izdarīt to ir daudz vieglāk, nekā daudzi domā. pietiek ar 2 kaimiņu parakstiem zem iesnieguma. nekādas ekspertīzes/pārbaudes šādos gadījumos mentiem nav jāveic, uzreiz var sodīt.

"sodelis", ka'tu viņu nosauci, ir administratīvais sods. ar visām izrietošām sekām.
Mana dzivokli troksnus no kaiminiem slape pie sienas no gridas lidz griestiem novietota sekcija ar antresoliem un skapi,pilna ar gramatam un citam lietam.Uz gridas mikstais paklajs pa visu istabu .Veicot remontu ,atbrivojot istabu ,ta kluva skala un sadzirdejam kaiminu televizou un sarunas.
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
04.12.2010 16:36
Tā tas mierīgi varētu būt, piekrītu, bet vai poliči to darīs tā ir cita lieta? Zini kā - atkal jāstrādā, jāsauc cilvēki uz izskatīšanu ,konfrontācijas u.c. Būtu jauki,j a viss notiktu tik vienkārši, kā Tu rakstīji. Par administratīvā soda nopietnumu es nestrīdos, sods ir sods, ja viņu piemēro uz pilnu klapi, nevis iebliež minimālo, tjipa - esam jūs brīdinājuši.
Par kaimiņu trokšņiem runājot, dzīvoju lietuviešu projekta daudzdzīvokļu mājā. Visā mājā var dzirdēt, skaidri dzirdēt, ka staigā kaimiņi, gan augšā, gan lejā. Augšā dzīvo liela gimenīte, katrs nāk savā laikā, kāds nāk ap pusnakti un kāds ap 5 jau ceļas augšā, tas reāli traucē, bet par ko tad sūdzēties, par to, ka staigā? Reāli jau viņi netrokšņo, tikai pārvietojas pa savu dzīvokli. sākumā domāju, ka es varbūt tik tā jutīga uz skaņām, bet te man nu bija. Nāca semestra beigas, darbiņi jāraksta un vēl šis tas, sanāca pa nakti sēdēt, gāju pa nakti taisīt tējas un kārtot dabiskās vajadzības, jo daudz izdzēru tējas. Ap trijiem atskrien kaimiņiene un sāk lamāties, ka viņai nedodot gulēt... Un ko darīt šajā gadījumā? Es netrokšņoju, es tikai esmu savā dzivoklī.
Kaimiņiene draudēja nākamreiz saukt poličus, bet par ko tad sauks un kā rīkoties šajā gadījumā?

Es pati pret kaimiņu soļiem cīnos ar segu uz auss, kad aizmiegu, tad jau netraucē.
eliiiiziiiite - varbūt Tev uz grīdas ir ieklāts tas SASODĪTAIS lamināts, pie kam, neprofesionāli ieklāts, tas tiešām trokšņus pastiprina, jo kā materiāls, tas ir ciets un skaņu ne vien labi vadošs, bet pat pastiprinošs...
Parastie dēļi torkšņus slāpē, bet lamināts ir tā kā plastmasa + ļoti ciets, un, ja zem tā nav ieklāts nekāds skaņu izolējošs materiāls, rezultāts ir tiešām neciešams!

Uzskatu, ka LV šajā sakarā ir jāizstrādā kaut kādas būvinženieru normas, kas regulētu ļaužu muļķīgos remontus!
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
13.12.2010 17:34
Lai tik draud, ko tad tie poliči - sēdēs pie Tavas kaimiņienes un piefiksēs cik esi izdarījusi soļus, un cik no tiem bijuši skaļi? Diez vai viņi tā darīs. Kaimiņienei jāsamierinās, ka daudzzīvokļu mājās var dzirdēt nedaudz tālāk par savām sienām, un ja kas, viņa var uztaisīt remontu atbilstoši savām vajadzībām. Tu pareizi teici, ka pārvietojies pa savu dzīvokli un neko vairāk. Tizli jau ir, ka ar kaimiņiem ir jāiet naidā, bet nedrīkst ļaut sevi tramdīt, kā tikai kaimiņienei kaut kas neiepatīkas.
bel es, lūk, nopārdevu savu dzīvokli, kurā reāli nebija iespējams atslābināties, relaksēties un galu galā atpūsties...
Tagad man teorētiski jābūt dziļam PO uz jautājumiem,kas skar trokšņus, bet..., sēžu un domāju - nu kāpēc man nav vienalga, kā jūtas mana dzīvokļa pircēji..??
Nu kāpēc man nav vienalga ikvienu, kurš cieš, kuram sāp utt ???
Vai es kāda naivā zoss, vai kur tā "problēma", ka man nav vienalgs... Varbūt..., un tomēr man nav vienalga, jo es nespēju palikt vienaldzīga uz citu civēku nelaimēm...
p.s. savu dzīvokli pārdevu pavisam nesen un jau tagad zinu, ka gadījumā, ja mana dzīvokļa pircēji piezvanīs ar sūdzībām par augšējo kaim. trokšņošanu - jau tagad zinu, ka būšu lieciniece un par liecinieku tiks pieaicināts arī iepriekšējais dzīvokļa īpašnieks (jau noskaidroju, ka arī viņš neatteiksies)...

Par trokšņu ietekmi uz veselību ir 100-iem rakstu, tāpat i-netā atrodami 100-iem rakstu par lamināta īpašībām un pareizu tā ieklāšanas tehnoloģiju!

p.s. un es (varbūt naivi) ticu, ka ja mēs kā sabiedrība vairāk cienītu viens otru, paši vien būtu ieguvēji - spēks ir saliedētībā!
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
15.12.2010 12:04
Bet Tu pie dzīvokļa pārdošanas pircējus brīdināji, ka kaimiņi bieži trokšņo. Jeb piemirsās pateikt ;) Nopārdevi un tagad mocies pārmetumos? Vairs jau nav vērts.
Fuzzy - to, ka kāds/a uzdos tieši šo (nevis citus) jautājumus, jau paredzēju!
Bet pārmetumos es gan nedzīvoju, jo, kad runa iet par "būt vai nebūt", loģiski, pirmām kārtām rūpēšos par sevi, par pārējiem tikai pēc tam...

Lieta tāda, ka es vismaz (un tas nemaz nav maz) neuzskatu, ka kāds to trokšņojošo murgu būtu pelnījis!

Un vēl, Fuzzy - vispirms tad atbildi, kāpēc tādā dzīvoklī būtu jādzīvotieši man (arī dz/ bija nopirkts š.g. maijā) ???

p.s. esmu ieguldījusi mazdrusciņ lielu darbu jautājumā par trokšņiem un to ietekmi uz cilvēkiem, kā arī saskārusies ar sistēmas nepilnībām, jautājumos par iespējamiem risinājumiem...

Jebkurā gad. - daru visu, ko varu!
Neliela atskaite.
Sāku izmantot 3M ausu aizbāžņus - jā, labi palīdz, guļot.
Bet tie trokšņi līdz gulētiešanai jau vienalga vēl krīt uz nerviem. Iespējams, pie vainas ir mana vienmuļā dzīve, gandrīz 100% rutīna tajā, pie kā, loģiski, vainīgs esmu es pats. Bet diezgan dīvaini tai pat laikā būt uzsākt kādas īpašas nodarbes tikai tāpēc, ka kaimiņiem skaļāk paskan TV vai radio...:)
Protams, jāskatās lietas dziļāk - skaidrs, ka vaina ir paša galvā, kā jau sākumā spriedu.
Bet ausu aizbāžņi nelielā mērā problēmu tomēr risina, par to prieks.:)
Iegādājos dzīvokli jaunajā projektā, bet zem manis iemitinājies morālais kroplis, kas ar savas kislotnās mūzikas trokšņiem (basiem) sāk čakarēt samadzenes jau no rīta sešiem, sanāk šī dēļ nevaru izgulēties, jūtos viegli nokaitināma un nogurusi visas dienas garumā, vispār vēlēšanās izdarīt kaut ko grēcīgu, šķiet roka nenodrebētu.
Bet kā savādāk?
Un tikai nevajag vainot sevi. Katrai nodarbei sava vieta,vēlies klausīties skaļu mūziku no rīta līdz naktij- pārvācies privātmājā vai nakts klubā. Skumīgi, ja mājā uzrodas viens nepieskaitāmās, un dēļ šī te viena cieš visi pārējie...
Re: traucē trokšņi aiz sienas daudzdzīvokļu mājā
18.03.2014 14:34
Aizej pie kaimiņa un iedod ar pannu pa galvu :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 17?
Ziņa: