hroniska melošana

Aizsāka null 

hroniska melošana
10.11.2010 15:47
Labdien,
Esmu nonācis situācijā, ka meloju visiem-gandrīz vienmēr-par jebko, es melus stāstu daudz skaidrāk un saprotamāk nekā patiesību, visvairāk par lietām kas ir noticis nesenā pagātnē, kādreiz meloju tikai lai nebūtu jāsāpina mamma ar to cik man slikti patiesībā skolā gāja (tieši ar klases biedriem), tad sāka likties, ka cilvēkiem labāk patīku ja izliekos par to kas neesmu (interesantāks, ar lielāku dzīves pieredzi, gudrāks). Reizēm nonāku situācijās kad pats vairs nesaprotu kas ir patiesība un kas nav, visu laiku galvā veidojās stāsti kuros esmu galvenajās lomās bet par laimi tos varu paturēt sevī, diezvai kāds grib dzirdēt par maniem piedzīvojumiem tibetā kur apguvu austrumu cīņas mākslas un pēctam atvēru skolu Latvijā un izmainīju pasauli. Es tiešām neredzu kā es šāds cilvēks varu funkcionēt sabiedrībā, man ir labas tehniskās dotības bet ļoti bieži projektus sačakarēju, atlieku un tur atkal rodās mani nākamie meli, sapņi. Pirms pāris mēnešiem nopietni domāju par pašnāvību, tas principā ir labākais risinājums ilgtermiņā, bet man vienkārši nepietiek pautu to izdarīt, labi vai slikti - nezinu. Esmu šobrīd diezgan lielā bedrē financiāli un visādi citādi dēļ saviem meliem, ilūzijām, principā ja es tikšu skaidrībā kas es vēlos būt un kas es vispār esmu nešaubos ka tikšu ārā, bet nav ne jausmas ar ko sākt. Katrā ziņa šobrīd esmu izlēmis censties sevi mainīt, pilnveidot. Ieteikumi?
Starpcitu, viens draugs pierunāja aiziet uz to kristīgo Cerības (vai prieka, neatceros) festivālu, lielāku smadzeņu skalošanu nebiju redzējis, ja cilvēkus var šādi sazombēt uz kristietību, vai mani šādi varēu atradināt no meliem?
Re: hroniska melošana
11.11.2010 18:29
Diez vai reliģiska organizācija atpestīs tevi no melošanas :)
Tu savā jautājumā pats sev atbildēji. Lielākoties cilvēki melo, lai "izliekos par to kas neesmu (interesantāks, ar lielāku dzīves pieredzi, gudrāks)"
Tad jau sanāk, ka tās ir pašvērtējuma probl. Pats rekstīji, ka visādi projekti izgāžās- tātad nejūties pietiekami kruts, taču gribi, lai citi tevi tādu saskata.

Ja, tik tiešām esi skolnieks-tātad tīnis, tad, iespējams, tas pāries ar gadiem, kad sapratīsi, ka krutums nav ārišķībās. Ja esi pieaugušais, tad traki … jāmeklē profesionāļa palīdzība.
Profilakses pēc vari aiziet pie psihologa, ja jau raksti, ka pats sev traucē.
Re: hroniska melošana
11.11.2010 19:10
Melo visi, daļa pat neapzinoties, ka melo.
Par otru pusi, ka nevari novest līdz galam darbus- melošana Tev ir tikai tāds aizsargmehānisms, ne cēlonis. Varbūt darbu Tev vajag darīt komandā, vari būt kā ideju ģenerators, bet ne realizētājs.
Re: hroniska melošana
11.11.2010 19:50
ir viena tāda anekdote par psihoterapeitiem...

čurā džeks gultā.
aiziet pie psihoterapeita. gadu piestaigā.

pēc gada draugi prasa: nu, kā???

tagad čurāju gultā ar lepnumu...

edz, drūmais joks ir tāds, ka neirozes nevarot izārstēt, bet tās jāpārvērš par profesiju.

melo visi, tas nu tiesa...

neesi mammai vienīgais + bez tēva?



Edited 1 time(s). Last edit at 11.11.2010 19:51 by Runcene.
Re: hroniska melošana
11.11.2010 19:55
"neirozes nevarot izārstēt, bet tās jāpārvērš par profesiju."

politikjis?
Re: hroniska melošana
11.11.2010 19:56
Spīkers.
aberz
Re: hroniska melošana
11.11.2010 20:22
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
zārstēt, bet tās jāpārvērš par profesiju.
>
> melo visi, tas nu tiesa...
>
> neesi mammai vienīgais + bez tēva?

baznīca jau arī melo pamatā, un cīnās ar domu ka sātans melo bet
baznīca nemelo, bet

baznīcas trumpis ir tas ka viņi piedod grēkus nožēlo
lai negrēkotu vairs

bet to procesu jau var atkārtot
ja ticība ir tam visam
Sveiki man ir 21 gads ...
velejos pacelt temu par melosanu ...
man si tema ir loti aktuala un es mekleju dazadas atbildes.
es eju pie psihaloga (atkaribu specialisa)
Ja par melosanu,,es nezinu ka lai es to partraucu,ko man dariit?
Es meloju visiem bez iznemumiem,man to ir loti gruuti pienemt jo baijdos ka cilveeki man vairaak neuzticeesies kad uzzinaas kada ir bijusi patiesiiba par dazadaam situaacijaam.
es meloju tik labi ka tajaa jau saskatu patiesiibu.es melus varu izdomaat loti atraa mirklii ...sevi piekeeru ka meloju jau no 14 gadu vecuma

Es zinu ka es meloju,un lai ka gribeertu pateikt taijsnibu es to nespeeju
es lietoju narkotikas un vinmeer sleepu to ! vai tas varetu buut manu melu ceelonis?

Es esmu meginajusi dariit pasnavibas bet vienmeer man kaukaa sanaaca izkepuroties slimniica.
Reijzem man liekas ka es vairs pati sevi neatpaziistu
Es nesaprotu kapeec partraukt melosanu man ir tik sarezgiiti
Piem.
Man pajautaa ko sodien dariiji?
atb. neko sedeju majas visu dienu skatiijos tv
un tad es saprotu ka es meloju ....jo patiesiibaa majas biju tikai vakara
un pus dienu biju ara ar draugiem tad viena pastaijgajos gar daugavu klausoties muziku..un domajot par dazadam lietam.
Ludzu dodiet kads padomu vai vismaz kadu ieteikumu
es gribu atradinaties no meliem jo es pati tam saku ticeet,,un visi apkartejie kam es meloju arii tam tic ka es runaju patiesiibu
°man ir gruuti luudzu paliidziet :)
Sveiks es tevi lieliski saprotu arii man ir tada probleema bet diemzel es tev neko nevaru ieteikt jo pati ar to nnetieku
gala.
es loti grbu parstaat melot bet taja pasa mirklii es to nespeeju
nau ta ka es gribeetu izlikties krutaaka vai kka savadaak
es vnk to ju esmu pienemusi par dziives faktu ka man ir jamelo
tas ir loti smagi un sapiiigi
Re: hroniska melošana
09.12.2013 01:57
Meli ir nelāgs ieradums, tāpat kā nagu graušana... nu gluži kā ieradums... kā esi pasācis melot un tā izkārtot dzīvi ar meliem, tā nevar apstāties. Dažkārt grūti ir sākt runāt taisnība, ja citi sapratīs, ka agrākais ir bijis meli.
Mans ieteikums, ja gadās šādi, atrast cilvēku, vismaz vienu, kam nekad nemelotu! Pamēģini to izdarīt, tad tas būs visīstākais draugs! Es šaubos, ka meļiem var būt īsti draugi, jo meļus ātri atkož un cilvēki viņiem neuzticas. :(
Protams, ne jau vienmēr mēs varam stāstīt tikai patiesību, tā diemžēl arī nevar.
Kā cilvēki parasti tiek galā ar situācijām, kurās Tu melo? Viņi vienkārši nesaka patiesību, izvairās no tās stāstīšanas. Vai arī patiesību izstāsta skaistāk. Piemēram, nav sanācis kāds projekts darbā? Izdomā, kāpēc nav, padomā, kur ir vaina un ka vaina taču nebija Tevī. Varbūt tas projekts tomēr pat vispār nebija neveiksme un noteikti ne Tava, tikai apstākļu dēļ nesanāca?
Ja melo par to, ka esi apguvis austrumu cīņas mākslu, bet neesi... nu c'mon, ja to gribi, tad arī izdari to - apgūsti! Nevajadzēs melot tad. Ja tam otram patīk austrumu cīņas māksla un melo tāpēc, ka gribi viņam iepatiktos - nafig, vnk izrādi interesi par to cīņas mākslu un Tu viņam patiksi, varbūt viņš Tev arī iemācīs to.
Re: hroniska melošana
09.12.2013 02:05
Mele-izmisumaa Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Sveiki man ir 21 gads ...
> Es nesaprotu kapeec partraukt melosanu man ir tik
> sarezgiiti
> Piem.
> Man pajautaa ko sodien dariiji?
> atb. neko sedeju majas visu dienu skatiijos tv
> un tad es saprotu ka es meloju ....jo patiesiibaa
> majas biju tikai vakara
> un pus dienu biju ara ar draugiem tad viena
> pastaijgajos gar daugavu klausoties muziku..un
> domajot par dazadam lietam.
> Ludzu dodiet kads padomu vai vismaz kadu ieteikumu


Tas vispār ir kaut kāds bezsakars. Cilvēki parasti cenšas melot pretējo - ka viņi nesēdēja mājās, bet bija laukā ar draugiem, domāja dažādas domas, klausījās mūziku... Jo parasti, ka cilvēks sēž mājās, viņš izklausās totāli nožēlojams.., ka viņš brīvajā laikā neko nedara. Tas tāpat kā melot, ka skolā dabūji 4, lai gan īstenībā dabūji 10. :D
Ja TAGAD NEMELO, tad Tev vajadzētu lepoties ar savu pagātni, arī ar narkotikām, pieredzi ar pašnāvības mēģināšanu un visu pārējo... PROTAMS, ne jau stāstīt visiem pēc kārtas to, bet uztvert to kā pieredzi, nevis kaut ko apkaunojošu...
Varbūt SVARĪGI kam Tu melo!! Ja Tu melo vecākiem, tad varbūt tas nav nekas tik neparasts, jo tā gandrīz visi dara par tām lietām, ko rakstīji... Bet kāpēc lai melotu draugiem vai citiem, ka visu dienu sēdēja mājās un neko nedarīja... nav saprotams...
Ja Tev ir 21 gads un vecāki joprojām pratina, ko Tu darīji dienā katru dienu, tad varbūt vajag beidzot viņus pasūtīt uz poda un pateikt, ka viņiem nav nekāda daļa par Tevi, ka tā ir Tava dzīve. Jo vienu brīdi katram pienāk laiks, kad to vajag izdarīt, jo Tu esi tagad pieaugusi, Tev nav jāatskaitās citiem par savu dzīvi.



Edited 4 time(s). Last edit at 09.12.2013 02:11 by XTC.
Re: hroniska melošana
27.12.2015 04:32
Sveiki,esmu nogurusi no brala melosanas un zagsanas.melo vins par visu,visiem,nesaprotu no kurienes tas vinjam...ar zagsanu tas pats zog visu pat ja nav vertibas nekadas..zelta auskari,saderinasanas,laulibu gredzens viss zaudets.saraksts gars..es nezinu ko darit man tas ir apnicis.saku domat vai nav rados garigi slims cilveks.no policijas jega maza,mamma ari padarit nevar neko..apzadzis vins tuvakos pat,nerunasim par svesiem. Godigi sakot negribu tadu brali,pasam bija sieva ,2 puikas pameta un ta nu ir pie mums un zog...maks viss jaslepj,vispar driz bernam rotallietas jaslepj bus..nekadas dargas davanas turet majas nevar..
Re: hroniska melošana
27.12.2015 14:44
Sakraamee braala lietas koferii un izliec aiz durviim.
Re: hroniska melošana
27.12.2015 20:20
Mošk heroīnu lieto, tie jau visu zog!
Tev gan laimējies. Es nemāku melot bet man tāpat neviens netic jo apstākļu sakritība iegāza.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 12?
Ziņa: