Veldres ielas stacionārs. Tiem, kuri grib zināt.

Aizsāka nezinu 

Veldres ielas stacionārs. Tiem, kuri grib zināt.
31.08.2010 11:38
Iedomājos, ka derētu internetā ielikt kādu atsauksmi par to, kā lietas notiek, ja esi nonācis Veldres ielas stacionārā. Pirms pati iestājos, man bija milzum daudz jautājumu, uz kuriem atbildes internetā tā arī neatradu.

Tātad, pirmkārt, tas nav stacionārs, kurā pavadīt visu dienu. Nekas nav jāņem līdzi (nezinu, kā ir, ja iet uz sporta terapiju, to neapmeklēju, bet tur varētu būt, ka vajag kādus ērtākus apavus varbūt), ik nedēļu sastāda plānu ar tev paredzētajām terapijām, uz kurām jābraukā. Čībiņas nevajag, ēdienu der paņemt līdzi, ja vienā dienā ir kādas trīs terapijas pēc kārtas, man tā bija tikai vienu reizi. Pieejamas ir grupu, mūzikas, mākslas, sporta un ergoterapija. Vienu reizi jāapmeklē psihologs, kura kabinetā veic psiholoģisko diagnostiku.

Ergoterapija ir domāta, lai iemācītu cilvēkiem paveikt ikdienas pienākumus Tiem, kuri to visu prot, bet nespēj saņemties, palīdz iemācīties gūt prieku no ikdienas aktivitātēm, pārvarēt nespēku. Tur var taisīt dažādas glezniņas, kreppapīra puķes, likt puzles, mazgāt veļu, gatavot ēst, izpildīt iq testu utt.

Mūzikas terapijā pirmajā reizē austiņās jānoklausās 18 īsi mūzikas gabaliņi, kas jānovērtē ar atzīmi no 0-10 pēc sajūtām un jāpieraksta īss komentārs, kāpēc atzīme ir tieši tāda. Pēc tam terapeits jau sāk piemeklēt kaut ko priekš tevis, bet uzdevumi paliek tie paši - atzīme un komentārs. Mūzikas terapijas pamatā ir uzskats, ka 3 minūtes ilga kvalitatīva mūzikas klausīšanās var atstāt iespaidu uz noskaņojumu 3h. Ar kvalitatīvu klausīšanos domāts - paralēli nelasot, nerakstot, neskatoties citas lietas.

Psiholoģiskajā diagnostikā notiek intervija, atmiņas pārbaudes, šis tas jāuzzīmē, jāšķiro bilžu kartiņas un jāaizpilda milzīgs tests, kas sastāv no 566 jautājumiem. Ko ar to visu informāciju dara, nezinu, jo mani izrakstīja no stacionāra, pirms uzzināju diagnostikas rezultātus. Bet tur var jauki par sevi izrunāties. :)

Par mākslas terapiju pastāstīt nevarēšu, jo vienīgajā reizē, kad biju tur pierakstīta, aizsēdējusies mūzikas terapeita kabinetā, pusstundu nokavēju, un tāpēc terapija nenotika. Diemžēl visu mēnesi mākslas terapijas vadītājs/a bija atvaļinājumā. Sporta un grupu terapijas neapmeklēju, jo vēl pārāk nesen esmu beigusi vidusskolu ar savu 3 sporta ieskaitē, un aizvainojums pret sportu pagaidām nav mazinājies :), bet grupu terapijā man kā sociofobiķei gluži vienkārši bija bail piedalīties.

Uz nevienu terapiju iet neviens nespiež, zāles piešķir pa dienām, ik pa laikam jāiet atrādīties stacionāra ārstei. No Veldres ielas baidīties nevajag, tur visi ir ļoti iejūtīgi (daži varbūt pat pārāk, bet es vienkārši esmu no tiem, kuriem normālā saskarsmē prasās mazliet ironijas un kuri apjūk, ja tāda neparādās). Nu, tā kaut kā. Es uzskatu, ka šī man ir ļoti vērtīga pieredze un patiesībā esmu gaužām sabijusies, kā tagad dzīvošu bez šī stacionāra. Paguvu pierast, ka par mani tā rūpējas. :)
Nezinu,mani loti ieintereseja tavs stasts par Veldres ielas stacionaru.Saki,ludzu,lai tur ietu ir vajadzigs gimenes arsta vai psihiatra nosutijums?Un vai tur ir maksas vai par velti.Paldies.
Re: Veldres ielas stacionārs. Tiem, kuri grib zināt.
31.08.2010 13:55
Mani nosūtīja psihiatrs. Nezinu, vai ģimenes ārsti arī var nosūtīt. Viss ir bez maksas, izņemot mūzikas terapiju, kas maksā ls5 par reizi, un sporta terapiju, kas ir par brīvu tikai, ja to apmeklē vienu reizi nedēļā, par biežāku apmeklēšanu jāmaksā. Bet ergoterapija, mākslas terapija, grupu terapija un psihologs stacionārā ir pilnībā bez maksas.
Pilnīgs sviests. Kā vispār var depresijas un agresijas māktam cilvēkam likt klausīties kaut kādu mūziku un zīmēt kaut kādus murgus? Plus, sports? Es tur visus pasūtīšu 'nahuj', ja tiešām tur ir tā, kā Tu stāsti.. Jo man psihiatre, rakstot nosūtījumu, teica pavisam ko citu...
vv Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pilnīgs sviests. Kā vispār var depresijas un
> agresijas māktam cilvēkam likt klausīties kaut
> kādu mūziku un zīmēt kaut kādus murgus? Plus,
> sports? Es tur visus pasūtīšu 'nahuj', ja
> tiešām tur ir tā, kā Tu stāsti.. Jo man
> psihiatre, rakstot nosūtījumu, teica pavisam ko
> citu...
---------------------------------------------------------
Katram savs?
Re: Veldres ielas stacionārs. Tiem, kuri grib zināt.
17.07.2014 19:20
Agresijas māktam cilvēkam vispār nav ko darīt atvērtā stacionārā.
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Agresijas māktam cilvēkam vispār nav ko darīt
> atvērtā stacionārā.
-------------------------------------------------------
Agresija ir tāda pati emocija kā citas - tātad var to pielietot lietderīgi, izlādēt, pielāgot savām vēlmēm..kaut vai ja nav boksa maiss spēlēt datorspēles. =]
Re: Veldres ielas stacionārs. Tiem, kuri grib zināt.
18.07.2014 10:30
Kā cīnīties ar savām psiholoģiskajām problēmām? Ha...mana metode - manā parakstā :D

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Veldres ielas stacionārs. Tiem, kuri grib zināt.
19.07.2014 21:54
Man tā veldres iela vispār riebjās, nepretīmnākoši cilvēki.
> jāaizpilda milzīgs tests, kas sastāv no 566 jautājumiem
skumji, ka psihologs neatrada laiku pēc tam pārrunāt šos testa rezultātus, domāju ka no šāda testa (komplektā ar speciālista komentāriem) ļoti daudz ko jaunu par sevi varētu uzzināt, pat neatkarīgi no tā vai esi slims vai vesels.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 15?
Ziņa: