Kas īsti ir šizofrēnija?

Aizsāka existential fool 

Kas īsti ir šizofrēnija?
15.03.2010 21:40
Palasot konkrētos simtomus šai diagnozei, izskatās, ka šizofrēniju par piesiet gandrīz jebkuram. Tur ir tā sauktie pozitīvie un negatīvie simptomi, bet negatīvie simtomi takš tādi paši kā pie depresijas vai sociālās fobijas un personības traucējumiem. Vai tas nav tā- kad ārsts īsti nezin ko ar tevi iesākt, tad uzliek štampu- šizofrēnija un miers?
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
15.03.2010 22:07
it bieži tā notiek, it sevišķi vecās paaudzes psihiatri miera vējos tā var izdarīt. ir sastapti vairāki šitādi "cietušie", viena meiča bija dziļā pārliecībā, ka viņai tāda slimība, dg. bija, bet pāris gadus jau zāles nelieto, jo nevajag :) psihoterapeits ārzemēs bija teicis, ka šitādi "šizofrēniķi" no bij. padomijas šad tad gan pie kolēģiem, gan pie viņa ieklīstot. kādi 2 zināmi kadri ir vienkārši ar nozāļotu depresiju.

valsts psihiatrijā ir 3 diagnozes: VD, depresija un šizofrēnija, kaut DSM-IV ir tūkstoš lappušu, pat nezinu, cik diagnožu. visādā ziņā daudz.

tas ir viens no iemesliem, kāpēc es saku, lai neiet pie valsts psihiatriem, ja tik vien var. baigi pārslogota sistēma. galu galā viņiem nav problēmu: zāles par velti pēc shēmas, pilsonim grupa un viss štokos. a pilsoņu vesels bars. citriez piedāvā to dg., ja cilvēks nevar nopirkt zāles, sociālu iemeslu dēļ tātad. nav kur dzīvot, nav ko ēst... bet vai tad pusotrs doks uz nodaļu (vasarā reizēm viens uz divām) var arī par sociālo darbinieku strādāt?

Kas ir šizofrēnija? Tas, kad neviens nevar pateikt, kas tas ir. tagad jau Rietumeiropā un vēl šur tur pasaulē ir mainījusies attieksme arī pret balsu dzirdēšanu, jo, agri noķerot, to var apstrādāt psihoterapeitiski; man ir iespaids, ka šo dg. liek, kad vairs nezina, ko lai dara :)

kāds mūsdienu ezotēriķis ar depresiju no veco laiku psihiatra arī "noķertu" šizofrēniju.



Edited 3 time(s). Last edit at 15.03.2010 22:15 by Runcene.
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
16.03.2010 05:50
šizofrēnija : pacienta murgi,trakošana,nenormāla paranoja,naids pret savu ģimeni,tā man lielākoties tā izskatās.to nevar piesiet ikvienam,jo ši slimība atšķirās.ne depresijā,ne sociālā fobijā pacients nedzird balsis kuras nav,un viņam nerādās visādas parādības,taču tā ir šizofrēnijas galvenā pazīme.
runcene, DSM- IV amerikā ir grāmata,kura psihiatriem ienes kaudzi naudas,jo par jebkuru sīkumu viņi var izrakstīt zāles, to jebkurš zina. es domāju ir muļķigi paļauties uz šādas grāmatas diagnozēm.
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
16.03.2010 09:07
Paldies par atbildēm.

mākonīt, halucinācijas, paranoja, nesakarīgas domas- tie jau ir pozitīvie simptomi. Bet diagnozi, kā izskatās, uzliek pat pamatojoties tikai uz negatīvajiem. Tur nav ne jātrako, ne balsis jādzird.
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
16.03.2010 09:07
DSM IV ir arī Latvijā, ne tikai Amerikā, bet tur vismaz nav 3 diagnozes; bet, spriežot pēc tā, kā tās diagnozes tur ceļo iekšā un ārā, uzticību šie lēmumi nerada.

kāds bija teicis: DSM IV psihiatri ir pastāstījuši tikai par sevi. :)
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
16.03.2010 09:08
negatīvie tie ir tāpēc, ka tos visgrūtāk noņemt, "balsis" reaģē uz zālēm, depresija pie šizofrēnijas ne vienmēr.
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
16.03.2010 09:12
Pēc tā DSM-IV pilnīgi jebkuram cilvēkam zem šīs saules atradīsies pa diagnozītei, ja labi pameklēs :)
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
16.03.2010 09:15
tas ir tajā gadījumā, ja Tu ej pie psihiatra:)

citādi tas nedraud.
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
16.03.2010 09:16
existential fool esmu ar tevi,tā ir taisnība. :D.
gucis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
17.03.2010 12:13
Pazīstu vienu šizofrēnijas slimnieku, kuram bija iespēja ar zālēm dzīvot pilnvērtīgu dzīvu, bet... viņš no tā visa atteicās, ar milzīgu naidu vēršoties pret saviem tuviniekiem, kuri visādi atbalstīja un mīlēja viņu. Tagad dzīvo savā pasaulē, darbu zaudējis, grupu nav nokārtojis, bērni attālinājušies, lai sevi pasargātu no tāda objekta. Un visā tiek vainoti radinieki, par to, kāda bērniem bijusi bērnība, viņš vispār neaizdomājas, tikai par sevi un sevi. Drausmīga slimība, nezinu kā palīdzēt ši cilvēka tuviniekiem, kuriem vislielākais atbalsts nepieciešams, slimais jau dzīvo savos murgos, iedomās
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
17.03.2010 18:33
neko tu tur daudz nevarēsi izdarīt,guci,ja vien pats neparunā ar to cilvēku.viņš jāpiespiež ārstēties,pat ja negrib.
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
17.03.2010 22:03
Te ir par šo grāmatu

http://www.naturalnews.com/028280_psychiatric_industry_disease_mongering.html

ar domu, ka normāla cilvēka uzvedība tiek traktēta kā slimība.
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
17.03.2010 22:51
nu ja tev kaut kāds šķiet normāls "strawberry",tad tev pašam viss ar galvu nav kārtībā.. piedod tu neko no tā pats neesi redzējis.tu nevari spriest kā tas ir.to zin tikai cilvēki kuri ir atradušies tādā situācijā,līdzās šādam cilvēkam

ps: piedod,bet tava dumjais domāšanas paveids mani patiešām sadusmoja
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 00:19
mākonīti, vai neesi sūdzējusies, ka Tev te brūk virsū nepamatoti?
pārlasi savu pēdējo komentāru...
fghj
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 01:04
Pazinu vienu sizofrenijas slimnieku,kurs regulari lietoja zales ,bet murgi un halucinacijas pa laikam atkartojas.Tuvinieki ,berni loti mileja vinu un vins vinus ari,lidzko domas apskaidrojas.Vinam regulari piemekleja jaunakos medikamentus ,bet kermenis neiztureja lielo zalu daudzumu....tas ir loti,loti skumjs stasts.
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 01:36
dārgā puce. piedod es vienkārši nevarēju izturēt šo nekam nederīgo filozofēšanu,
fgjh varbūt zāles nebija īstās.. arī tā tas varētu būt
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 08:27
vispār jau strawberry par DSM rokasgrāmatu runā, ne par guča stāstu. links taču ir pielikts.
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 10:23
labi,es atvainojos,runcene,pārāk daudz iekarsu.
gucis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 13:47
Mjā, sanāk apburtais loks ar šizofrēniķiem- viņi sevi neuzskata par slimiem un atsakās no ārstēšanas, tagad ES cilvēktiesības paredz, ka piespiedu ārstēšanos nevar veikt... Man zināmā gadījumā tā bija- slimnieku ar policiju nogādāja slimnīcā, ārsti atzina, ka ir vajadzīga piespiedu ārstēšana, bet slimais atteicās parakstīt piekrišanu. Tālāk- uz tiesu, kur tiesnesis noraida psihiatra lēmumu, un šiziķis mierīgi pako mantas, brauc mājās, terorizē tuviniekus un pilsētu, un degradējas tik tālāk. Brrr, kur ir izeja!!!
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 14:02
vai šiem cilvēkiem vēl ir kaut kāda piekrišana jāparaksta?manuprāt tā ir psihiatriskā slimnīca,tu var ievietot arī pret paša gribu,ja vien par cilvēku ziņo policija vai citi ļaudis,ka tāds traucē sabiedrībai... vai tagad tas ir tik smalki?un tiesa? savādi,ko gan slims cilvēks,kurš to vien dara kā murgo var pateikt tiesā,lai gan dažreiz šie trakie ir īpaši slīpēti..
gucis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 17:02
Tas ir reāls stāsts, tā tagad notiek, un neviens no radiniekiem tur NEKO NEVAR DARĪT...
Vajag atkal un atkal sūdzēties policijai, līdz tiesa beidzot piekritīs arestam, kā ar Stabulnieku bija!
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 17:53
kamēr cilvēks nav izdarījis noziegumu, manuprāt, neviens ar varu nav izolējams. pēc tā, meitenes, ko te Jūs viena otra rakstāt par sevi, padomju laikos sen kariete būtu pēc Jums pašām pie durvīm. ar depresiju arī, starp citu, stingri ņemot var stacionēt piespiedu kārtā, ja kāds pateiks, ka Jums bija nazis pie rīkles... kā jau teicu, daudziem, kam tagad ir VD diagnoze, agrāk būtu skaitījusies šizofrēnija, pietiktu vien ar pāris dusmu lēkmēm.

ja ģimenē ir kāds, kas grib dzīvot citā pasaulē, tad ir vērts padomāt, kā parūpēties par sevi. šaubos, vai ir vēl kas cits darāms. ir vienkārši jāiemācās, ka tur neko nevar darīt. starp citu, jo vairāk ap šādiem ņemas, jo vairāk viņi taisa teātri. nav skatītāju, nav teātra. manipulācijas uz vella paraušanu. ja vien lieta nav gluži organiska, pēc traumas.

ES daudzas normas ir demokratizējusi, un pareizi vien ir, citādi kaut kāds urla noved sievu līdz histērijai un iespundē #. tā arī notiek un ir noticis.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.03.2010 17:55 by Runcene.
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 18:33
vajadzētu tev,runcene pašai tādā vidē ar tādu trako kopā padzīvot,diez vai tu pēc tam domātu tāpat.. tu tiešām neesi pie pilna rubuļa.bet nekas : kam tā bijis tas pats sapratīs.un dzīve gan izmācīs.kaut gan nenovēlu es tev to patiešām nē.

ps: guci,nu šausmīgi.. patiešām...ko es varu teikt.citās valstīs manuprāt nenotiek tā savukārt šeit...murgs
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 18:38
mākonīti, es esmu padzīvojusi... tāpēc arī teicu, ka vajag domāt, kā parūpēties par sevi.
mākonītis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
18.03.2010 18:58
rakstīšu tikai vienu,ja vēlies lai šāda veida cilvēks tev nesabojā dzīvi labāk no tāda izolēties.lai gan labāk būtu ja tādu murgu tiešām ievietotu psihiatriskajā slimnīcā,jo nav normāli,ka viens staigājošs trakais staigā apkārt un terorizē citus un bojā citiem dzīvi.normālā valstī,tas jau sen būtu izdarīt.bet mūsu valsts ar saviem stulbajiem likumiem..

katrā ziņā veiksmi cilvēkiem,kam tas ir jāpacieš.cīnaties.
gucis
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
19.03.2010 07:47
Mjā, tā ir tik mistiska un neizprotama slimība, ka ... vispār nezin kā runāt ar slimo un kā viņam palīdzēt, jo jebkurā brīdī viņš var pārvērsties par zvēru. Nez kāda dzīve ir pašam slimajam, vai viņš mocās vai dzīvo laimīgs savos murgos un balsīs? Un vēl -es nekādi nespēju saprast kā tā balss vispār var rasties, no kā- tā tīri medicīniski, tehniski.
Un vistrakākais ir tas, ka savā veidā šie cilvēki kaut kādā nozarē ir ģeniāli- mana paziņa bija skolotāja, viņu bērni dievināja, vēl pēc 20 gadiem audzināmie veda puķes un dāvanas, pilsētnieki saskatīja ļoti skaistu, sirsnīgu cilvēku. Vienīgi mājās šis cilvēks pēkšņi kļuva par kaut ko dēmonam līdzīgu, kuru pilnīgi neinteresēja vai bērni ir paēduši, apslimuši, vīru vispār neieredzēja.
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
19.03.2010 09:24
Nu Jūs jau te runājat tā, it kā visi šizofrēniķi būtu kaut kādi maniaki. Ļoti mazs procents no viņiem patiesībā ir agresīvi vai bīstami. Tie tikai ir padomju laiku mīti.

guci, runājot par halucinācijām- visi cilvēkiem ir halucinācijas, ja prāts tiek pietiekami traumēts. Ja cilvēku, piemēram, ieslēdz tumšā, tukšā telpā, kur nav ko darīt un nav zināms cik ir pulkstenis- jau pēc diennakts tam cilvēkam var sākties redzes vai dzirdes halucinācijas. Ir bijuši gan tādi pētījumi, gan bijušie ieslodzītie karavīri Irākā un Afganistānā par to stāsta.
Un nakts sapņi- tās jau arī ir halucinācijas, tikai miega laikā.
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
28.03.2010 18:08
Ļoti pat nepiekrītu tai ES demokrātijai... Man ir zināms priekšstats par to kādu teroru var sagādāt slimais un cik bezcerīgi bezpalīdzīgi var justies tuvinieki... un zinu cik neaktīva ir policija šādos "ģimenes tipa" strīdos... Un jāsaprot to, ka ne jau visi tie slimie ir tik slimi ka viņi pilnīgi nespēj sevi kontolēt. Kad adbrauc policija, tad draudi un varmācība jau ir realizēta, slimās smadzenes ieguvušas apmierinājumu un tēlo jēlo gaidot kad poliči aizbrauks lai ar jaunu sparu un uzvaras garšu mestos virsū...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kas īsti ir šizofrēnija?
28.03.2010 19:49
tā gan ne vienmēr ir šizofrēnija, kas iejaukšanās iespējas attālina vēl vairāk. grantiņš, piemēram, ir pieskaitāms. ar varu kaut kur vest var tikai nepieskaitāmus.

es teiktu, ka ģimenes reizēm ir par bailīgām, lai rīkotos gudri, būtu vienotas un meklētu palīdzību tur, kur tiešām to var atrast. parasti ir tikai histērija, bet vajadzētu savaldīties un izdomāt lietas konstruktīvi.

es zinu gadījumu, kur pieauguši bērni vienojās, lai ko pasāktu ar trakojošu māti, bet papucim sākās žēlošanas lēkme un asaru plūdi; viss mainījās tikai tad, kad viņš bija galīgi novests no viņas trakošanas pa naktīm. der noiet līdz juristam, kurš nekritīs ģibonī par to, ka tā nedrikst izturēties pret māti, bet sapratīs arī ģimeni. ciniski, jo sarežģīti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 18?
Ziņa: