Slikta pašsajūta, jeb iedomas.

Aizsāka Anonīms 

Sveicināti!

Nezinu ar ko lai sāk. Man ir tāda problēma:
Esmu 22 gadu vecs vīrietis.
Kādus 9 gadus atpakaļ man sabiedriskā transportā palika slikti (bija ļoti karsti un nebiju gulējis).
Es nokritu ģībonī - mani aizveda uz slimnīcu, kurā es nogulēju 1 mēnesi.
Mani izmeklēja un beigās neko neatrada. Pēc slimnīcas vēl kādus 1.5 gadus nevarēju braukt sabiedriskā transportā.
Pēc tam kaut kā viss nokārtojās, palika labāk un varēju dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Tagad jau atkal kādus 7 mēnešus kā slikti jūtos. Nevaru nostāvēt veikalā rindās (iekšējs nemiers un sajūta ka var palikt slikti).
Un ik pa laikam ir tā ka tiešām liekas ka tulīt noģīpšu. Nevaru ne skolā, ciemos nosēdēt mierīgs (visu laiku jūtos slikti) un
sajūta itkā uz ģīboni ... Pat sēžot mājas rodas tāda depresija un nemiers...

Ko Jūs varētu man ieteikt un kas varētu būt par vainu, un kur man griesties pēc palīdzības?
Psihosomatiska kaite? Tiri psihologiski pec ta atgadijuma liekas, ka takal bus slikti un paliek ari...Es baig precizi neatceros, bet par tadu stelli lasiju viena psih gramata. Ej vien pie psihiatra/psihoterapeita, ja tiesam veselibas zina nekas nav atrasts, kas varetu so te pamatot. Viss tad galva tev.
cita Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Psihosomatiska kaite? Tiri psihologiski pec ta
> atgadijuma liekas, ka takal bus slikti un paliek
> ari...Es baig precizi neatceros, bet par tadu
> stelli lasiju viena psih gramata. Ej vien pie
> psihiatra/psihoterapeita, ja tiesam veselibas zina
> nekas nav atrasts, kas varetu so te pamatot. Viss
> tad galva tev.

Jā tur jau tā lieta ka es pats apzinos ka man viss ir kārtībā un ka vaina ir iedomās.
Bet no tā ka es to saprotu man labāk nekļūst.
Protams ka pie Psihiatra es domāju iet, jo tā to atstāt nevar.
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
24.02.2010 20:53
labāk pie psihoterapeita... pamatos tā ir ar vārdu ārstējama lieta. ne vienmēr vajag zāles, bet psihiatrs dod tikai zāles, kas visu Tavu problēmu vnk noslāpēs. ja psihoterapeits domās, ka varbūt vajag zāles, to varēs izlemt ne uz sitiena.



Edited 1 time(s). Last edit at 24.02.2010 20:55 by Runcene.
Vēl ir tāda lieta ka ja esmu alkahola reibumā, tad jūtos labi un varu visu normāli darīt.
Cik noprotu, tad tas ir tāpēc ka zem alkahola cilvēks atslābinās un ne par ko nedomā!

Atvainojos par dubultpostu!
Ko Jūs teiktu par šādām tabletēm? (seroxat)
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
24.02.2010 21:27
tas ir antidepresants, jāmēģina. jālieto vismaz 6 mēn. dažkārt ar pirmo piegājienu nevar atrast īsto ķīmiju. bet ne pašrocīgi.
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
24.02.2010 21:41
...ir medikamenti, par kuriem mazāk sliktu atsauksmju, kā par seroxat...
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
24.02.2010 21:46
Es arii ieteiktu vispirms pameeginaat psihologu/psihoterapeitu, un ja nepaliidz, tad AD. Man arii taa bija, kad iedzeeru, viss likaas OK, bet katraa zinaa tas nav risinaajums. Palasi internetaa par kognitiivo terapiju.
Ieteikumi, kad staavi rindaa saac lasiit zurnaalu virsrakstus, vari saakt skaitiit kaut ko, piezvani draugam un parunaajies, pieveersies elposanai - ieelpo un 10sek. aizturi elpo, tad ritms ir skaitot liidz 3 ieelpa, skaitot liidz 3 izelpa. elpo ar veederu un neelpo dzilaak nekaa normaali. Katraa zinaa vajag noveerst uzmaniibu no simptomiem uz kaut ko citu. Jo, jo vairaak tu fokuseejies uz simptomiem, jo sliktaak paliek. Un atceries sevi paslaveet peec tam, kad esi iztureejis un veiksmiigi iepircies ( starp citu, to ir svariigi izdariit).
Vari veel uzrakstiit un kas notiks launaakajaa gadiijumaa, ja tu pagiibsi staavot rindaa. Un peec tam uzprasi sev, vai tiesaam tas ir tik briesmiigi?
Anonīms
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
24.02.2010 23:32
123 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Es arii ieteiktu vispirms pameeginaat
> psihologu/psihoterapeitu, un ja nepaliidz, tad AD.
> Man arii taa bija, kad iedzeeru, viss likaas OK,
> bet katraa zinaa tas nav risinaajums. Palasi
> internetaa par kognitiivo terapiju.
> Ieteikumi, kad staavi rindaa saac lasiit zurnaalu
> virsrakstus, vari saakt skaitiit kaut ko, piezvani
> draugam un parunaajies, pieveersies elposanai -
> ieelpo un 10sek. aizturi elpo, tad ritms ir
> skaitot liidz 3 ieelpa, skaitot liidz 3 izelpa.
> elpo ar veederu un neelpo dzilaak nekaa normaali.
> Katraa zinaa vajag noveerst uzmaniibu no
> simptomiem uz kaut ko citu. Jo, jo vairaak tu
> fokuseejies uz simptomiem, jo sliktaak paliek. Un
> atceries sevi paslaveet peec tam, kad esi
> iztureejis un veiksmiigi iepircies ( starp citu,
> to ir svariigi izdariit).
> Vari veel uzrakstiit un kas notiks launaakajaa
> gadiijumaa, ja tu pagiibsi staavot rindaa. Un peec
> tam uzprasi sev, vai tiesaam tas ir tik
> briesmiigi?


Paldies par šo rakstu, es tā arī visu laiku daru ka mēģinu novērsties un nedomāt. Lielāko ties zvanu kādam draugam.
Prieks ka kāds saprot mani... :)
(Man tas viss atkal sākās pēc šķiršanās ar meiteni, tas varētu būt viens no lietām , kāpēc atkal nervi streiko...
Ivarss
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
25.02.2010 16:32
Pirms 2 dienām sāku lietot Seroxat. Efekti jau labie. No rīt bija tāds pacēlums, ka likās, kāpēc es nesāku ātrāk šīs lietot. Tādas atziņas. Stāvēju darbā tualetē un taustīju sev seju, likās ka esmu kāds cits un vērtēju sevi no malas. No rīta mazgājoties ar labais fīlings, pieskaros sev un jūtu savu ādu no ārpuses labāk ar pirkstiem nekā no iekšpuses ar ķermeni. Ap pusdienas laiku atkal depresija un fobijas klāt. Uznāca viena kārtīga panikas lēkme. Vispār kopumā personiskā sajūta no vienas no šīm abām ripām vai nu Torax vai Serotox, kā jātu uz rodeo buļļa. Kaut gan par ātru vēl laikam pēc pāris dienām spriest.
Labdien!
Paldies par Jusu rakstiem!Man ir 27.gadi 2.gadus atpakal majas ejot uz virtuvi man ar palika slikti nokritu vai nogibu es es pa c nemaku pateikt kas tas isti bija!Man visu laiku bija loti augsts assinspiediens 180/100 to ar kadus 4.gadus atpakal atklaja bet visu laiku jutos loti labi!Pec ta atgadijuma mani ielika slimnica un veica loti dzilu izmeklesanu atrada aortas sasaurinajumu.Atbraucu uz latviju seit man uztaisija aortas operaciju un assinspiediens ir normaolizejies!Operaciju man uztaisija 03.01.2012 gada!Arsti teica ka tagad man bus lielas izmainas varesu dzivot pilnvertigu dzivi,paris dienas pec operacijas es jutos ka no jauna piedzimis,bet pec kada menesa pa Stradinu slimnicu vien dzivojos jutos slikti,vajums,estgribas zudums,svara zudums,slikta dusa,utt!Veica atkal visadas izmeklesanas bet teica ka vis ir kartiba!Viniem liekas ka tas esot uz nervu pamata(Vegetativa distonija)Es pec sis diagnostikas braukaju uz rehabilitacijas centriem,biju Gintarmuiza dzeru zales nerviem,lai nomierinatu!Bet nu nav nekadu izmainu,tagad rakstot jutos ka piedzeries visu laiku galva reipst,esmu izterejis visu arzemes sapelnito naudu,nezinu ko darit talak pie ka versties pec palidzibas kas mani var izarstet vai atrast ko isti man ir jaarste uz arstiem esmu izterejis loti,loti lielas naudas!Bet nu brauksu atkal uz Slimnicu un gribu tam visam pielikt punktu lai mekle kas ir par problemu!Esu bijis ka lai saka ekstrasensiem vai dziedniekiem vini ar saka ka vis ir kartiba!!!Bet domaju varbut kads ir uzlicis man lastu???Ka to uzinat!
Paldies!
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
02.01.2013 16:50
Vispareizakais risinajums butu,ja ietu pie arsta - psihoterapeita,un varetu tur izrunat savas problemas.Domaam ljoti liela ietekme uz cilveka passajutu.
Lai veicas!
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
02.01.2013 23:29
Da nu,aizmirsti par lāstu! Tu vitamīnus vispār esi dzēris?Cik gadu?Slikta dūša,ēstgribas un svara zudums,galvas reibšana-stipri izskatās pēc vitamīnu trūkuma,operācija ir liels stress organismam un bieži pēc stresiem kkas tāds parādās,parasti domā-psihologiskas problēmas,vajag psihoterapeitu,bet stress pilnīgi noteikti dod arī ķīmiskas sekas.Tāpēc vitamīnu trūkumu vajadzētu izslēgt,bieži izzūd visas problēmas vai kļūst daudz labāk,sākot lietot vitamīnus.

jekabs19@inbox.lv
Neko jaunu uzrakstī nevaru, kā vien apmeklēt psihoterapiju.
Varu runāt par psihoterapijas virzieniem un speciālistiem (savādi, ka nav tēmas, kurās cilvēki apspriestu izvēlētos terapijas virzienus)
Pati esmu apmeklējusi trīs dažādus psihoterapeitus.
Vislabākos rezultātus sajutu no POA (psihoorganiskās psihoterapijas)
Par terapeitiem/ēm - pers. man ir būtiski, lai šie speciālsiti ir ar ECP (European Certified Psychotherapist) — psihoterapeiti ar Eiropas Psihoterapijas Asociācijas sertifikātu. Ideāli, ja psihoterapeita/es pamatizglītība ir kādā medicīnas nozarē - šo domu nevaru pamatot - to pagaidām balstu uz tīri intuitīvu sajūtu..., nu kaut vai, lai nav jāpārmaksā, jo pati esmu diezgan kritiski noskaņpta un arī prasīga pret šīs specialitātes pārstāvjiem.
amber
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
04.01.2013 01:45
Es ļoti labi saprotu šo sajūtu, šīs sajūtas. Arī man ir fobija bailes - no sliktas dūšas, vemšanas. Tā man laikam kaut kāda trauma.... bet arī man ir veģetatīvā distonija. Nesen atkal bija uznācis periods, ka stresoju visu laiku, nevaru nomierināties, stress, karstuma viļņi. Aizgāju pie ārsta, uztaisīju analīzes - viss normāli. Tas viss ir galvā. Pašreiz dzeru antidepresantu, un pa laikam arī tūlītējo nomierinošo tableti - adaptol. Bija kādus 2 mēnešus viss labi, taču tagad atkal jūtu, ka uznācis spriedzes periods. Jā.. antidepresants palīdz nomākt sajūtas, domas, bet nemazina to baili.... Agrāk gāju pie psihoterapeita - palīdzēja. Un panikas lēkmes ir kaut kas vājprātīgs. Esmu lasījusi literatūru utt., lai palīdzētu, bet tajos mirkļos nekas nepalīdz....
Anonīms Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Sveicināti!
Nezinu kā, lai paskaidro. Nesaprotu vai tā ir depresijas pazīme vai nav. Esmu 21 gadus veca meitene, ārēji satraukumu neizrādu, eju ikdienas dzīvē nevienam neko nemanot, bet iekšēji jūtos ļoti slikti - daudz domāju par savām problēmām, kuras reāli var risināt, bet es to nedaru un tad atkal uztraucos, ka neesmu neko izdarījusi, bet tapat nespēju un tikai nervozēju... vienkārši nespēju sevi piespiest lietām, ko nevēlos darīt, kas man sagādā emocionālo spriedzi, lielu uztraukumu. Vienkārši bēgu no kaut kă, pati nezinu kā un stresoju. Mājās, kad esmu viena - bieži raudu, staigāju no vienas istabas un otru, nespēju sevi piespiest pat sakārtot māju, labāk nervozēju. Ir augsts asinspiediens, sirdi ļoti dzirdu kā skrien, met kūleņus...
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
09.01.2016 07:01
Nu pagaidām iedzer labi un būs labi, pēc tam izēj ārstus, kautgan es jau esmu sapratis, vari iet jebkādu ārstu nekāda vaina nebūs, visa vaina ir psihē, kā tu ar to tiksi galā ir tavos spēkos, vainu nu līdz zālēm nonāksi, tā ir tīra pieredze!
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
09.01.2016 07:03
Ja runcen ja jau tu tā saki pašrocīgi, es jau to darīju un zini man jau sāk riebties eksperimentēt, man psihiatre pateica, kaņem tad pusīti no AD, es pie sevis nu kārtējais eksperiments, jo no AD man palika slikti, galvas sāpes, mu mafig man to eksperimentu, jau sāk zust spēķi!
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
09.01.2016 11:11
Tu droši vien pagrēkoji pa svētkiem ar %... :)

Neuztver to tik nopietni, paregulē devas, ja vajag, un neuztver to tik saasināti un personīgi. Biku vairāk pohujisma. Visiem cilvēkiem ir dažādas veselības problēmas, un viņi katru dienu jūtas citādi.
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
11.01.2016 07:08
Nedzeršu nekādu pusīti, neticu tai psihiatrei, viņa pati vairs nezaina ko man dot, jo nekas nepalīdz, un tagad vēl palieku viens vienkārši supēr dzīve izmesta 7 gadu laikā, tā jau arī jutu, ar naudu vecenēm visu nosmāķēsi, kā esi nabag nafig nevienam neši vajadzīgs!
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
13.01.2016 00:14
enfuego, A Tu pamēģini paeksperimentēt ar sevi bez zālēm! Ja nu ir uznācis besis, tad pamēģini atrast kādu veidu, kā ar to tikt galā skaidrā prātā.
Tā nu tas ir dzīvē iekārtots, ka mēs visi dažu dienu jūtamies priecīgi, dažu dienu- kā neģera d..., bet citā dienā ir tā, pa vidam garīgais... Gadās dzīvē posmi, kad viss kas reizē jūk un brūk- nu, pabēdājas cilvēki ilgāk, bet strādā tālāk un dara savus pienākumus. Ja ar vnk pabēdāšanos nepietiek, tad iedzer alu, iet pastaigāties pa mežu, makšķerēt, noskrien krosu, sacer dzejoli, raksta dienasgrāmatu, uzspēlē ģitāru- ko nu kurš atrod par palīdzīgu! Tāpēc dzert zāles- nu i nafig!

Es tikko atklāju, ka mani iepriecina krāsojamo grāmatu krāsošana un zīmēšana, ja man ir besis.

Zāles neatrisinās visas Tavas problēmas. Nāksies vien pašam meklēt, kā savu galvu savākt.
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
13.01.2016 04:20
A tu esi sajutuusi nedzerot zaaales, trauksmi un atkal atri palidziibu sauksanum ja tik gudra.
Tas viss ir veģetaīvās nervu sistēmas disfunkcija jeb veģetatīvā distonija. Var apskraidīt daudzus ārstus, bet rezultāti nebūs gandrīz nekādi. Esmu bijusi uzsēdināta uz antidepresantiem xeroxat u.c., no kuriem rodas atkarība, uz trankvelizatoriem, xanax u.c., bet, atcelšanas simptomi šīm zālēm ir smagi, vismaz man bija. Bet varu ieteikt pēc pieredzes: tas viss ir tikai īslaicīgi. Esmu expermentējusi ar daudzām zālēm un daudziem paziņām ir šī nolādētā slimība, bet man personīgi palīdz b grupas vitamīni ( tie pabaro nervu sistēmu), dzeru stresluxu, bet, ja jūtu, kad nāk lēkmes virsū iedzeru valokardīnu. Zinu, ka grūti to sev ir iestāstīt panikas lēkmju laikā-bet tas viss ir tikai galvā un mūsu nervi, kuri tā par mums smejās
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
07.03.2016 11:00
Vitamīnus pie VD un tamlīdzīgām problēmām es rekomendēju jau sen un tas ir pārbaudīts variants. Ne gluži tā, ka brīnums notiek bet kā likums organisma izturība un garīgu vai fizisku stresu ievērojami uzlabojas.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
anonimus
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
07.03.2016 13:32
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vitamīnus pie VD un tamlīdzīgām problēmām es
> rekomendēju jau sen un tas ir pārbaudīts
> variants. Ne gluži tā, ka brīnums notiek bet
> kā likums organisma izturība un garīgu vai
> fizisku stresu ievērojami uzlabojas.


Tas der tikai dažiem - konkrēti tiem, kam nepietiek vitamīnu.
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
07.03.2016 15:25
Man grūti iedomāties kur jādzīvo un no kā jāpārtiek cilvekam lai viņam pietiktu to vitamīnu. Un cik mierīgam jābūt to cilvēku prātam un domām. Uz pilsētas iedzīvotājiem tas nav attiecināms definitīvi un laukos nav daudz labāk. Tāpat par kādu garīgo mieru var runāt šīs sadaļas apmeklētāji? Nemaz nerunājot par to, ka situācija valstī ir praktiski dirsā.

Tā kā es teiktu, ka tas tikai dažiem neder.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Slikta pašsajūta, jeb iedomas.
09.03.2016 22:05
Jā amfetamīns derētu :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 10?
Ziņa: