Psihiatre Diana Neperte

Aizsāka Janetty 

Psihiatre Diana Neperte
07.05.2008 09:47
Kadas jusu domas/pieredze par sho dakteri?
jiki
Re: Psihiatre Diana Neperte
15.05.2008 23:08
jiki Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jauka!

Labdien Vai var pie jums pierakstīties uz konsultaciju?
Šet Liene Voita. Es tagat dzīvoju Rīga parvacos no Ventspils.
Re: Psihiatre Diana Neperte
11.07.2013 15:08
Dr. Neperte ir ir bērna kopšanas atvaļinājumā
Labdien Vai var pie jums pierakstīties uz konsultaciju? Pedejo reizi biju pie jums Pļavniekos.
Re: Psihiatre Diana Neperte
14.03.2016 21:27
Jāzvana uz Veldres ielas reģistratūru:

http://www.rpnc.lv/psihiatriska-palidziba/ambulatora-arstnieciba/ambulatorais-centrs-veldre

vai tur, kur Tu biji -- Pļavniekos.

Te ārsti nesēž un nevienu nepieraksta, šeit cilvēki vienkārši sarunājas par savām veselības problēmām.
Re: Psihiatre Diana Neperte
15.03.2016 22:55
Es pielabošu, ka grozi kā gribi uzskatu tos par nervu problēmā, nevis veselības, bet zāles lietojot tu bojā savu veselību tāda ir realitāte!
Re: Psihiatre Diana Neperte
16.03.2016 00:05
Ko tad Tu esi sev tik neglābjami sabojājis?

Pastāsti :)
Re: Psihiatre Diana Neperte
16.03.2016 01:08
Es pielabošu, ka grozi kā gribi uzskatu tos par nervu problēmā, nevis veselības, bet zāles lietojot tu bojā savu veselību tāda ir realitāte!
Re: Psihiatre Diana Neperte
16.03.2016 11:36
Nu labi, bet pastāsti, kā realitātē izpaužas Tavas veselības problēmas, kas radušās no zālēm. Tu nekā tāda nelieto, lai Tev no tā visa tagad būtu problēmas ar veselību.
Re: Psihiatre Diana Neperte
18.03.2016 16:08
Runcene, Tu gribi teikt, ka tās ķimikālijas nečakarē organismu? Tas jau nenotiek vienā dienā. Bet piemēram antidepressanti, kas iedarbojas uz serotonīnu. Serotonīns nav tikai kaut kāds izolēts neirotransmiters smadzenēs, tas ir iesaistīts ļoti daudzās ķermeņa funkcijās- kā hormoni, kā melotonīns un vitamīns D. 85% serotonīna receptoru ir zarnu traktā, nevis galvas smadzenēs. Daudzi cilvēki dabū gremošanas trakta slimības un nemaz nezin, ka tas ir no nevainīgajiem antidepressantiem, kuri dzerti 10 gadus. Mūsdienu akadēmiskie ārsti problēmas iemeslu nekad nefiksēs, tikai konstatēs faktu, ka tagad Tev ar iekšām ir sūdīgi un izrakstīs nākamās ķimikālijas, indējies tik tālāk draudziņ un beigās ieteiks operācijas u.t.t.

Un tas, ka serotonīna antidepressanti lielā mērā un daži pat pilnībā atslēdz orgasma sajūtu. Vai tā nav pamatīga iejaukšanās cilvēka neiroloģijā un vai tas izskatās organismam veselīgi?
Re: Psihiatre Diana Neperte
18.03.2016 22:05
Ah, nu nesāc...

Man pašai vecais amitriptilīns savulaik pēc kārtīgas izdegšanas tieši atrisināja visas gremošanas sistēmas problēmas.

Un gan manā, gan mana vīra dzimtā ir daudz cilvēku, kas piedzīvojuši smagas psihotraumas jau kā bērni.

Kā nu ir, kā nav, bet dzīvi un samērā veseli ir visi, kas savulaik ir dzēruši gan antidepresantus, gan miega līdzekļus, kad bija vajadzīgs.

Tie, kas gribēja ārstēt depresiju ar gribasspēku, tai skaitā mana mamma un mana vīra tētis, diemžēl ir jau miruši, turklāt pāragri.

Es skatos empīriski, un esmu arī gana daudz pa pasauli vazājusies un ar psihiatriem runājusi, tāpat tagad to pa laikam daru elektroniski, jo man visu laiku kādam tuviniekam jāpalīdz, un daudzi psihiatri citur pasaulē ir gana atsaucīgi nabagiem no Austrumeiropas un iedod gana daudz labas info, statistiku par, viņuprāt, labākajām zāļu kombinācijām utt.

Viena privāti praktizējoša psihiatre no Vācijas savulaik man rakstīja, ka vairums viņas pacientu, kas cieš no Balkānu karā gūtā pēctraumas sindroma, zāles lieto regulāri jau 20 gadu un ka nekādu nopietnu fiziskās veselības problēmu viņiem nav. Bet viņa atzina to pašu, ko esmu novērojusi sev apkārt -- depresija noēd cilvēku ļoti ātri: pašnāvības, audzēji, kuņģa un 12 p.z. čūlas, sirdskaites, autoimūnās slimības utt.

Un vēl, protams, labs psihoterapeits, kad daudziem zāles vajag mazāk vai ne tik stipras.

Bet es laikam tagad mēģinu Tevi pārliecināt, kāda aušība no manas puses ;)
Re: Psihiatre Diana Neperte
18.03.2016 23:45
Uz papīra Tu vari būt "dzīvs un samērā vesels", bet salīdzinot ar dabīgi dzīvu un veselu cilvēku, Tu esi sprāgonis. Runājot savstarpēji par šīm lietām šajā slimajā sabiedrībā, acīmredzot, ir no jauna jādefinē, ko nozīmē jēdziens- vesels?

Un Tu esi daudz runājusi ar legālajiem narkodīleriem? Vai vārds- psihiatrs Tev kaut kādā mērā asociējās ar vārdu- ārsts? Tad mums ir pavisam dažādas izpratnes par lietām.

Jā, aušība no Tavas puses. :) Mēs nekad viens otru nepārliecināsim tik un tā.
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 00:07
Un tas ir vienpusējs skatījums uz lietām no psihonarka viedokļa- tie ,kas pakļāvās ķimiskai terapijai, kuras patiesais terapiskais spēks ir tikai placebo efekts- eksistēja kaut cik ciešami. Tie, kas nepakļāvās- ātri izbeidzās. Bet varbūt tā otrā grupa vienkārši nepavedās uz placebo. Ir jābūt noteiktai personībai, lai pavestos uz noteiktām mahinācijām- kā psihiatrija, Jēzus Kristus personīgais glābējs, u.t.t.
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 00:41
Nu bet kāpēc Tevi uztrauc citi? Es ar visādiem esmu runājusi un visu ko esmu noprovējusi... ;) Esmu arī psihiatrus novedusi līdz tam, ka viņi mētā grāmatas pa galdu un nekā nevar pateikt, bet tas nebija pacienta lomā, tas bija ārzemēs vienā pasākumā... :) It kā nejauši, kā transporta cehā :)

Vnk benzosi savu reizi ir ok, un AD arī, i viss, kas tur tāds.

Šovakar man te brūvē kaut kādu alus kokteili, nē, tabletes iekšā nešķīdinu, bet tomēr savs prieks, man nekādus priekus AD man noņēmuši, kad ir bijuši vajadzīgi.

Nerūgsti tā, Johan.

Es vispār esmu diezgan patstāvīga būtne un lietoju visu, ko uzskatu par vajadzīgu, turklāt man tā visa dabūšanai ir savi ceļi, bet es vienmēr ļoti rūpīgi pārdomāju katru šādu vielu lietošanu.

Psihiatri mums ir tādi, kādi ir, labi, ka kāds vēl ir, es nekad neprasu no viņiem pārāk daudz, ja nu kādreiz nejauši un arhetipiski ir gadījies, bet citādi nē. Bet pārāk arī neizklājos, jo neba viņiem saprast, kam esmu cauri gājusi un ko redzējusi. Turklāt man ir sasodīti noveicies, ka man bija tik daudz naudas, ka varēju sevi iepazīt ar psihoterapeitiskā spoguļa palīdzību. Līdz ar to neesmu no psihiatra tik ļoti atkarīga. Ja es pie viņa tomēr aizeju, tad kā uz darījumu, citādas attiecības nepieļauju, un dāma, pie kuras savu reizi noeju, to ļoti respektē un makaronus nekarina. Man nav jādzird nekādi bulšiti.

Tā kā es nedēmonizētu viņus, jo saspēli vienmēr nosaka divi.

Un pie tās pieredzes, kas man izveidojās, kad patiesībā pilnīgi brīvi varēju iegūt jebkuru medikamentu, es tomēr iemācījos paļauties vairāk uz sevi, par spīti tam, ka ripas bija tikai jāpalūdz no rada.
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 07:45
Nu davai runājiet lielie runātāji, es kautko varu pastāstīt, lielākā daļa nemaz nelasīs!
Ā un Runcen ja uzskati, ka nevajadzēja man to rakstīt vairs tā nedarīšu, varēsi dzēst ārā!


Nu labi es pastāstīšu, kāda ir mana realitāte, ka pat tā smieklīgā ņirgāšanas pensija 2.grupai 160euro, nevar neko izdarīt, tāpēc jāstrādā, jau pamēģināju Mc Donaldā pie kases, nefiga nespēju koncetrēties,(Bet pirms šitiem nerviem, es varēju visu strādāt i ieraut i izdarīt) un man riebjās, ka man ir jāsmaida pie katra klientu, lūdzu, paldies un kraties ēst savus burgerus, nevaru šito darīt! Man kur mazāk jārunā ar publiku, tāds darbs, nejau dzīvē man ir kompleksi pret publiku, bet tieši kad tev ir jāstrādā.

Nu man ir bērnības problēmas, piemēram hronisks gastrīts, bet tā paldies tam aukstākajam, ka man velnekādu problēmu nav, nu ir vēk aknu kalcināts tas saka itkā nekas traks nēsot, tāpēc aknām sliktāki rādītāji, un ceru ka nebūs, jo man muterīte visu laiku salīdzina ar manas mammas psihiski trako māsu, kurai deva ciklodolu, un vēl tur čupa, un viņa beigās psihenē atdeva galus, tā psihene atrodās kautkur dziļi Liepājā, un galvenais ka muterīte ir teikusi, ka atbraukši un kaps jau bijis izraksts, laikam tos kurus ieliek dziļi čuhnā psihenē, tos vnk tur nozāļo, lai tik būtu mierīgi. Man trancina, ka dažus simptous, nejau agresiju, bet salīdzina, ar savu galīgtrako māsu, kura piekakāja dzīvokli bikses uz gridās kad ārdījās un mēs mazi zem galda paslēpušies, nobijušies, jo tā bij tik traka, ka nazi meta virsū, viņai kas bij galvenais cigaretes, žurnāli kur ir mazi bērni, un lai netraucē, bet tas ir ar zālēm, bez zālēm viņa skraidijā pa ielu plika!

Bet redz viņai bija galvas trauma viņu mocis nobrauca un ar laiku palika psiha, jo sākumā viņai tie simptomi neizspaudās, ar gadiem palika vecāka un trakāka, kad izaugām tad jau no viņas nebaidījāmies, bet bērnībā bija drausmas tu nevarēji gulēt kamēr mamma ar savu masu cīnās, kas lai zin ko viņa var izdarīt, un tā visu dzīvi aizbraucam ciemos uz psiheni, oi mammīte es tā gribū mājās, paiet laiks atkal jāmet psihenē iekšā!


Vecmāmiņai atkal uzlika diagnozi šizofrēnija, jo raudāja, bija dusmīga par sīkumiem, bet darbā gāja psihenē nelika, bet kā aizgāja dievnamu viņu lūgt viņai izveidojās sava pasaule, mēs viņu nepazinām jau vairs un redz beigās vēzis krūtis un vis, un vecmāmiņa arī lietoja zāles.

A ko es es vientuļnieks muterei saku, kam es tagad vajadzīgs nu visādas negatīvas un depresīvas domas, nedomāju neparko, kad ir jāstrāda, bet tā istabā, ja nebūtu internets, da es nezinu ko es darītu! Vai nu darbs, meitas ciemos, vai nu internets, viss kas man interesē! Jā viegli teikt mums jau puslaiku māja te ir daudz darba, da kuram vīrietim kad nav darba patīk sēdēt 30 gados mājās vienam pašam, un nelīst ārā vispār no viņas, dārzā es neiešu viņu ravēt, tas tāpat neatmaksājas, tikai dabīgs un viss, man tāpat ķimija savā ziņā jādzer, vienīgais, kas man riebjās, ka depresija mani met uz alkoholu, un vientulība, pēc kāda laika. Jo nav tādu zāļu, ka tu justos, ka nav ko pārdzīvot un uz to visu pofig, alkohols gan atslēdz to sajēgu!


Nu un Johan štr ko tu vari pastāstīt par savu nelaimīgo dzīvi?

Ko tu vari pastāstīt, vai arī sēdi mājās pie neta tikai :) Man ir viens paziņa ar kuru iepazinos netā, Siguldā dzīvo, viņam ir tāda depresija, da tu viņam mašīnu uzdāvinātu viņam būs pofig, man atkal iedotu 5 štukas jau praktiski depresijas nebūtu jo esmu jau izanalisējis, savus depresijas cēloņu, nauda, vientulība, netaisnīgums un negodīgums (Plašā Jēdzienā).

Bet savas trauksmes un panikas lēkmes es esmu meklējis, bet vairs nemeklēšu, jo ja nedzeru tās zāles, da tā trauksme un baiļu sajūta var uznākt jebkur, tāpēc vienmēr klonazpāms blakus, vai nu alkohols palīdz uzreiz 200 grami šnaba jaizdzer, jo cik nēsmu ātros saucis (man jau zajebala, piedod Runcen par lamuvārdu) Visu ko viņi pasaka, ar tevis vis ir kārtībā tie ir tikai nervi! Forši ne? Bļāviens itkā vēl saglabājies, bet bez zālēms es nevaru tā sirds un vis VD simptomi ir ārā un man nekas neatliek kā ārstus izsauk. Drausmīgākā un spilgtākā VD panikas lēkme bija kad Oigo iekšā, jaunas nepazīstamas sajūtas, sirds dauzās, reiboņi, nevaru paelpot, nokrītu uz ceļiem, man vēl aptiekāre deva pa velti korvalovu, jo nojauta kas man ir, bet visi skatījās uz manis, ka es tūlīt miršu nost, mjā tas bij kautkas, atbrauca ātrie iedeva šķidrumu un vis pārgāja. Tad sāku iet visus ārstus, da visu nekas man nepalīdzēja, kā pēc gada saņēmos un aizgāju pēc gada pie psihiatra, pastāstīju, kādas zāles lietoju, nu un pateica pasēdi ka psihenē tur tevi apārstes, jo es jau biju novests līdz nemaņai, un nezskatoties uz VD es vēl paralēli strādāju un sīkie vēl jāuklē un sieva vispār nesaprot, kas ar manīm notiek, joprojām nav sapratusi, liekas ka prātiņš ciet, PALDIES TEV BIJUSĪ, kad viņai bij jāsauc ātrie un izgrieza gan akmeņus, gan pēc tam aklo zarnu, es gan neizskratījos projām ar visu savu VD vai Šēzē man jau vienalga kā jūs to izdomājat saukt! Vienu varu pateikt normāls cilvēks nekad mūs nesapratīs, un pametīs agri vai vēlu un paliksim vieni ar saviem vienlīdzīgi domājošiem, es atzīstu man nav zāles es uz korķa atkal. Vai tā neskaitās invaliditāte joptvai, ja cilvēks dzīve ar tabļetkām, un vēl Depresija pa virsu! Vasarā saulīte viss, pārējā laikā depresija!


A tā iešu pa ielu vai ar kādu runāšu figu jūs pateiksiet, ka man kautkas kaiš ar nerviem, vienalga iepirkties vai runāties, man ejot pa ielu nav kompleksi, ja nu vienīgi sūdīgi apavi ir uzvilgi (neskaitot protams, ja es celtniecībā rukāju, tad eju ar nošpaktelēto formu uz veikalu un man ir pie kājas ko domā cilvēki).

Tākā visi man sākumā te gudri forumā teica, beidz čīkstēt, ar žagaru pa dirsu, un esi vecis, te jau lieta vairs nav saistīta, vai tu esi vīritis vai nē, bet šo trakumu uzmest virsu jebkuram vīrietim, ka viņš bez zālēm iet pa ielu un domā kas šitā, par māju un kas tas tāds vispār suns ira, tākā mans patēvs muterītei tikai gudri dirš tā ir izlaidība un slinkums, vot tādus cilvēkus es pat ar viņu nerunāju. Tāpēc man nav draugu, man ir tikai vistuvākie uz pirkstiem varu saskaitīt paziņas, kuri neņem vērā, ka man ir nervu problēmas, tādi ir maz.

Es te kad jau izgāju cauri šai figņai pelnīju pusgadu 1000 euro mēnesī stroikā(Jā trāpījos uz Itāļu firmas), uzreiz i bija draugi i sieva mani mīlēja, nu labi papisu darbu, jo uz korķa uzsēdos, i ko pēc tam, mani izmet ārā, vot to es saucu par un negodīgumu. Nē aizvilgus uz savu ūķi atkal iestājos darbā, sieva nevarēja dzīvokli un atnāca pie manis jo aparātos naudu tērēja, protams, kā tad es pa tēti, bērnus jau uz ielas nemetīsim. Pēc tam jau mēs kašķējāmies, jo 3 reize kad šķiramies, un nevaram sadzīvot. Nu i atkal aizspisās no manis. Vot tādas sievietes sāku ienīst, es pat nevaru iepazīties, parādīšu 2 grupu un savas zāles, padomas te kautkas nav tīrs, neskatoties uz to, ka nevar pateikt, bet es sieviešu domu gājienu sapratu, ka nafig man dzīvot ar slimu cilvēku un mošk, viņam prātiņš aiziet ciet. Pareiz jo bijušai jau maksimā draugi, draudzenes, disenes, viņi jau nelieto zāles, man tas vis sakāpa galvā, ka vairs nevienu negribu, jo visas būs vienādas.

Vot tā es uzrakstīju un neskatieties, man ir rakstīšanas kļūdas, a man arī vienalga, es tāpat, nestrādāšu kur ir jāraksta :) Man vienkārši viss jau sakāpis galvā un gribējās to pateikt, bet man nav kam to pateikt, jo neviens mani nemaz te apkārt neklausīsies, raudāšu kad vajadzēs, i man pofig vīrietis vai gļēvulis, protams mums jau nav sirds viņa ir no akmes, mums jūtu un emociju vispār nav mēs čīkstēt nedrīkstam, kas tad tu esi pa veci, a kas tad tu esi pa bābu, ja vaig pazust diskotēkas vai aparātos, kad 3 meitas mājā sēž, bļa ienīstu šito pasauli, laiks jau būtu pasaules galam, klāt, viss iet galīgā pakaļā.

Jā Runcen, krievu laiku sievietes auga savādāk, un domāja un darīja savādāk, un uzskati bija savādāki, tam es muterītei piekrītu, to ka viņa nevis zeķes izmetis, bet sašūs, vai nu uzadīs kādu zeķi siltu mājās, manējai Runcen ir vienkārša atbilde es nemāku es negribu, tad labāk nopērku jaunas. Viens prikols, jāsašuj soma vecākai uz skola lai nauda nav jātērē, un ko, atbilde bija lai jau iet ar tādu pašu pati vainīga!


P.S. Vot tā kurš man tagad liks kloķi :) :)



Edited 4 time(s). Last edit at 19.03.2016 08:36 by enfuego.
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 08:35
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nu bet kāpēc Tevi uztrauc citi? Es ar visādiem
> esmu runājusi un visu ko esmu noprovējusi... ;)
> Esmu arī psihiatrus novedusi līdz tam, ka viņi
> mētā grāmatas pa galdu un nekā nevar pateikt,
> bet tas nebija pacienta lomā, tas bija ārzemēs
> vienā pasākumā... :)

Vot sitiet mani nost, es muterei par bērnību pārmetu!

Un Runcen skaidrā vienīgais, kas mani var novest, tā ir mana muterīte, saprotu, ka gadi iet, bet strīdi sanāk arī par sīkumiem! Nedzeru sliki dzeru vienalga viņa atradīs pie kā piekasīties, to visi mani brāļi zin :) :)
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 19:22
Runcene, redzi visa problēma ir tajā, ka psihiatri tēlo ārstus un tādejādi parastā cilvēka uztverē iegūst autoritāti. Es, tāpat kā Tu, aizeju pie psihonarka un paņemu savas ķimikālijas, kuras pats izvēlos. Bet cilvēks, kas ir nezinošs šajā jomā un ir patiešam dziļā krīzē, iet pie viņa kā pie ārsta un domā, ka saņem to labāko savai veselībai, ka tiek "ārstēts".

Iedzert kaut ko miegam, nedaudz padzert AD- es nerunāju par to, nekāds ļaunums protams nebūs. Es runāju par cilvēkiem, kas ir dziļā psihiskā, emocionālā un sociālā krīzē, kam ir vajadzīgs cilvēcisks atbalsts, psihoterapija un vides maiņa. Psihonarks bez nekādiem sirdsapziņas pārmetumiem vienkārši izrakstīs četrus, piecus "medikamentus" dzert vienlaicīgi. Un pēc gadiem šādas terapijas cilvēks ir pilnīgā dirsā, nākamais solis ir psihene un beigās pansionāts.
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 19:35
enfuego, interesanti bija palasīt Tavas domas. Es, jā, sēžu šobrīd tikai mājās pie neta. Es gan neko personīgu par sevi netā nestāstu. Mani nomāc visādas paranojas un paranoja, ka kādi paziņas kaut kur nezin kur, kaut kā nezin kā atšifrēs, kas es esmu. Kaut gan racionāli domājot skaidrs, ka visi cilvēki ir aizņemti paši ar savām domām un problēmām.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.03.2016 19:37 by Johans Štr.
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 19:45
Bet redzi es atklāti pasaku, kādi mēs daži esam, un man ir vienalga, ka kāds paņirgāsies, kautgan uzskatu to, par tie nav smiekli. Tāda dzīve nav tikai man bijusi, vienkārši tie slēpjās, a man gribās izrunāties pa visu, un man par to nav kauns, tas normālais tā teikt veselais teiks VOT idiņu bars savācies, atu arī Johan neko nevari pastāstīt, es te forumā par sevi esmu vislielākais stāstītājs bijis, jo visi kaunas pateik, nejau tevi tagad kāds atpazīs!!!!!!!!
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 19:53
A ja atpazītu un ko uzdirstu, es viņam muti ātri vien aizvērtu, ja uz ielas satiktos :) :) :)
Un johan sūdīgi lasīji tas nav manas domas, bet mana realitāte!



Edited 1 time(s). Last edit at 19.03.2016 19:54 by enfuego.
Re: Psihiatre Diana Neperte
19.03.2016 20:37
Johans Štr Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene, redzi visa problēma ir tajā, ka
> psihiatri tēlo ārstus un tādejādi parastā
> cilvēka uztverē iegūst autoritāti. Es, tāpat
> kā Tu, aizeju pie psihonarka un paņemu savas
> ķimikālijas, kuras pats izvēlos. Bet cilvēks,
> kas ir nezinošs šajā jomā un ir patiešam
> dziļā krīzē, iet pie viņa kā pie ārsta un
> domā, ka saņem to labāko savai veselībai, ka
> tiek "ārstēts".
>
> Iedzert kaut ko miegam, nedaudz padzert AD- es
> nerunāju par to, nekāds ļaunums protams nebūs.
> Es runāju par cilvēkiem, kas ir dziļā
> psihiskā, emocionālā un sociālā krīzē, kam
> ir vajadzīgs cilvēcisks atbalsts, psihoterapija
> un vides maiņa. Psihonarks bez nekādiem
> sirdsapziņas pārmetumiem vienkārši izrakstīs
> četrus, piecus "medikamentus" dzert vienlaicīgi.
> Un pēc gadiem šādas terapijas cilvēks ir
> pilnīgā dirsā, nākamais solis ir psihene un
> beigās pansionāts.


Saprotu, saprotu, Johan, par ko Tu runā, jo man ir otra radu kategorija, kas jau pansionātā, bet par tiem vismazāk uztraucos, jo savulaik esmu kautri norādījusi, ka 7 zāles dienā ar veco dzīvesveidu (visi vīri alkoholiķi) cilvēku iedzīs bedrē, un nu jau 8, 9 zāles. Bet tie tik spītīgi ir karojuši pretī, ka nu man ir vienalga. Agrāk uztraucos, bet nu vairs nē. Tāpēc es šite arī vairs nekasos, ja kļūst skaidrs, ka persona grib "ārstēt smagu slimību", un "psihiatrs zina labāk".

Par tiem, kas ir iekļuvuši dziļā bedrē un labticīgi iet pie psihiatra, es vienkārši cenšos nedomāt, kaut to cilvēku gan man žēl, bet rokas par īsām, tur būs dabiskās izlases princips. Trakākais, ka cilvēks zina, kas viņu moka, bet viņš nespēj to mainīt. Un tur ir tas lielais grāvis pa vidu, kur viņam vajag labu palīdzību. Daudzi no viņiem ir intelektuāli ļoti attīstīti. Viņam ir invaliditāte entos gadus, bet psihiatram nav laika pat īsai parasatai sarunai, ir tikai jāaizpilda kompī lodziņi. Cilvēks gan mēģina kaut ko teikt (to saku no pieredzes), bet viņu visu laiku pārtrauc. Nujā, rinda jau kavējas par pusstundu, un aiz durvīm gaida tādi paši, kam pilna sirds stāstāmā.

Ko te teikt, valsts nospļaujas uz apjukušo, kādi mums nekustamā īp. nodokļi, kādas algas valsts pārvaldē, kāda korupcija... Vai tad Veselības un Labklājības ministrijā ir labāk? Viņiem tak nospļauties par mums. Es uzskatu, ka man vienkārši ir noveicies, jo tai laikā, kamēr nesapratu, kas ar mani notiek, man rads strādāja psihiatrijā, un es dabūju visas labākās zāles ar saprātīgiem ieteikumiem un brīdinājumiem, ar mani auklējās, teiksim tā, bet es neko nemaksāju, knapi varēju strādāt, rads bija ļoti cienīts darbinieks, un tāpēc viss bija tieši tā. Pēc tam jau pati pamazām kļuvu gudrāka, jo šo to palasīju. Vēlāk atkal veicās -- pietika naudas psihoterapijai, un psihoterapeite vienmēr ir bijusi pretimnākoša, kad man trāpījās kāda finanšu bedre. Bet jā -- man vienkārši ir noveicies, neesmu labāka par tiem, kas ticībā ēd tās ripas gadiem un pa laikam izplūst izmisuma asarās pie psihiatra. Un tad viņu ieliek slimnīcā, lai galīgi aizštopētu ciet. Tad man arī iekšā biku apveļas, bet es nekā nevaru līdzēt.

Un visbeidzot man toreiz veicās ar darbu/profesiju un arī kolēģiem un priekšniekiem, jo, kamēr ieregulēju miegu, varēju strādāt mājās, bet tas bija ļoti svarīgi, jo varēju nopelnīt psihoterapijai.

Es cenšos palīdzet vairākiem, kuriem nav tā veicies, bet tas ir tikai ar kādu kapeiku, ar kādu kartupeli un nelielu sarunu. Cilvēks izkrata sirdi, un varbūt pats kaut ko tomēr izdomā, bet patiesībā viņiem visiem vajadzētu pieklājīgi apmaksātu dzīļu/sarunu terapiju, kuru vismaz kādu laiku finansē valsts.



Edited 2 time(s). Last edit at 19.03.2016 20:47 by Runcene.
kurmene
Re: Psihiatre Diana Neperte
20.03.2016 10:49
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------

Trakākais, ka cilvēks zina, kas viņu
> moka, bet viņš nespēj to mainīt. Un tur ir tas
> lielais grāvis pa vidu, kur viņam vajag labu
> palīdzību.

Šie ir zelta vārdi... Domāju, šobrīd varu pilnībā attiecināt arī uz sevi....
Re: Psihiatre Diana Neperte
20.03.2016 15:24
Runcen es zinu pa Depresiju, bet ne jau par VD. Pati zini kāda situācija ir Latvijā, kā man kolēģis neslimojoš teica , nafig šito latviju uzspridzināt un miers, jo te valda izdzīvošana.
Re: Psihiatre Diana Neperte
22.03.2016 16:43
Protams, vieglāk ir vainot valsti, nevis sevi.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.03.2016 16:43 by qwerty_lv.
Re: Psihiatre Diana Neperte
22.03.2016 21:55
enfuego- nespridzini Latviju. Latvija- es, mēs, Runcene, forums, citi ļauži, Gaiziņkalns un Rīgas cirks nav vainīgi, ka Tu nezini, ko ar savu dzīvi darīt. Un Straujuma, Belēvičs, Vējonis, un Co arī nav vainīga pie tā, ka Tev sieva aizgājusi.

Taisnīgumam mums katram ir sava izpratne. Nekad, nevienā valstī, nevienā gadsimtā tāds "taisnīgums" nav pastāvējis. Eku, senos laikos arī vergi bija, kas bez maksas strādāja un kungi, kuriem vergi visu padarīja. Tie vieni smagi rukā ar lāpstu un āmuru, tie otri- smadzeņo un liek lietā galvu. Sorre, ja tu dumjš, vārgs, vai vēl kkāds "ar trūkumiem", un nevari uzrāpties "tur augšā", pie sabiedrības krējuma, tad Latvija nav vainīga.
Ja es neesmu "tur, augšā"- acīmredzot man arī iekšu pietrūkst. Kāds tam sakars ar zemi un valsti?

Ja uz Angliju pārcelsies- bagāts un veiksmīgs uzreiz tapsi?
Re: Psihiatre Diana Neperte
22.03.2016 23:08
Mjā, pareizi kachenite raksta: palasi, enfuego, ASV ļaužu psihforumus -- tur visi prezidenti pēc kārtas ir vainīgi.

Un, starp citu, viņiem faktiski vairs nav cilvēcīgu psiheņu priekš maznaudīgiem ļaudīm -- tikai priekš turīgajiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 17?
Ziņa: